Tesekkur ederim. Iyiyiz cok sukurCuteharttt ismini gorunce tuhaf oldummm.burda yazdiklarini okurdum.nasilsin bebesin nasil zaman cabuk gecmis diyesim geldi birden.
Nerden bilebilirsin ki canim.hic hata olarak düşünme. Yasayacagi varsa omru olsaydi diye dusun.kendinde suc bulma lutfen.dua edecem senin icin.insallah saglikli gebeligin saglikli bebeklerin olur.ben aklima geldikce yazarim tabi ki. Stresten uzak dur. Psikolojini iyi tut.soracagin ya da konusacagin oylesine bi sohbet bile olsa ben buralardayim insallah.bazen insan kendi gibi birilerini ariyo konusacagi basit bisey olsa bile.[/QUOTE]İnan şuan şoktayım ben bebeğimi kaybettiğim hafta tam bir kavanoz büyükçe hemde salatalık turşusu yemiştiminanamıyorum şuan..ama nerden bilecektim ki..lütfen aklına gelen bişey olursa paylaşır mısın yine..Allah bin kere razı olsun hiç bilmeden yaptığım hataya bak sayende öğrendim gerçekten çok teşekkür ederim..
teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için folik asit kullanıyorum şu an doktorlarda her biri ayrı şey söyler ya genelde başından geçen birilerinden öğrenmek istedim.sizde bebeğinizide analı babalı sağlıkla büyütün.bende de mthfr c677t homozigot var. ben hamile kalmadan önce sadece folik asit kullandım. hamile olduğumu öğrendikten sonra iğne ve coraspirine başladım. çok geçmiş olsun. en kısa zamanda hayırlı hamilelikler diliyorum size.
Hepinizzzzz saglikla alin yavrularinizi kucaginiza. Bu topigin eski sakinlerindedimsuan 7 ayi bittti gitti bile yavrumun cok sukur. Ben diyet yapmadim. Gunde 1 tane kivi yedim kan sulandirici etkisinden dolayi. Tansiyonum hep dusuk oldugu icin de gun asiri yarim limon yedim. Aspirin + 0.4claxane kullandim. 35+5te aspirini 38+1de de igneyi biraktim. Catim dar diye 38+3te sezeryan oldum yoksa normal doguracaktim. 17.haftam bitene kadar progestan kullandim. 12.haftam bitene kadar folideca sonrasinda da elevit kullandim. Bunlar yazili burada ama gecmise dönup bulmak zor olur diye tekrar yazdim
2kaybim var. Mthfrc 677t heterozigot ve pai homozigot.
Umudunuzu kaybetmeyin. Ben yine dusuk riski yasadim. Hep yatan gebe oldum. Ama hicccc umitsiz kalmadim. Hep yatmama ragmen toplam 11 kg aldim. Herseyi yedim.
İnan şuan şoktayım ben bebeğimi kaybettiğim hafta tam bir kavanoz büyükçe hemde salatalık turşusu yemiştiminanamıyorum şuan..ama nerden bilecektim ki..lütfen aklına gelen bişey olursa paylaşır mısın yine..Allah bin kere razı olsun hiç bilmeden yaptığım hataya bak sayende öğrendim gerçekten çok teşekkür ederim..[/QUOTE]Canim ben 36 saate bir clexan kullandim.bazi doktorlar hergun kullan diyolar ama benim ki 36 saate bir kullandirdi. Bi gun folbiol bi gun benexol kullandim.doktorum ikisini ayni anda almanin faydasi yok demisti.limon haslanmis et kivi yerdim.tabi bi an da yuklenmedim clexan kullanamdigim gunler oluyordu o gunlerde limona daha dikkat ederdim. İnternette kan sulandirici kullananlarin dikkat etmesi gereknler diye biliste var.ona dikkat ettim.tabi doktoruma danisarak.yesil sebzelerde cok k vitamini var gunluk bi tabaktan fazla tuketmemeye gayret ettim.dere otu salatalik tursusu bezelye ispanak pazi semiz otu kivircik k var bunlarda. Yesil sogan kani sulandiriyo ama icin de az miktarda k var.ceviz yerdim hem bebek icin hem de kan sulandiriyo diye biliyorum.ama her gun asiri limon asiri sulandiran seyler yememek lazim bu sefer de kan fazla sulanir o da zarar.olcu ile yemek lazim .ben bunlara dikkat ederdim doktora da sorarak.aklima gelen olursa ben yazarim daha gunde 3 litre de su icerdim.
masallah size de o zaman. Hic uzulme. Bulgur pilavi inanipmaz sut yapiyr dene derim.Oyle canimm masallah. Allah yokluklarini gostermesin. Annelik zor gercekten.dedigin gibi olaylar hic goruldugu gibi degil.biz de ek gidaya 5. Ayda baslayacaz.sutum az dua et cogalsin insallah.op kuzucugu benim yerime.Allah hayirli saglikli uzun omurler versin evlatlarimiza.herkese hayirlisiile yasatsin bu duyguyu
Emin ol yazacaksin cnm.birgün bende böyle yazabilmeyi umut ediyorum cute gerçekten böyle hikayelere ihtiyacımız var bizim.
Tesekkur ederim. Iyiyiz cok sukur
Buyuyor kuzum. Cok zormus annelik. Ama hep en guzel yanini gorerek buyutmek lazimmis onu anladim. Oyle disardan gorundugu gibi degilmis isler
Simdi ek gidaya gecti kuzum. Yemegiydi oyunuydu uykusuydu gezmesiydi derken, ben haftanin sali gunu derken bakmisim aslinda cuma gelmis. O kadar hizli geciyor. Allah hepinize yasatsin.
İnan şuan şoktayım ben bebeğimi kaybettiğim hafta tam bir kavanoz büyükçe hemde salatalık turşusu yemiştiminanamıyorum şuan..ama nerden bilecektim ki..lütfen aklına gelen bişey olursa paylaşır mısın yine..Allah bin kere razı olsun hiç bilmeden yaptığım hataya bak sayende öğrendim gerçekten çok teşekkür ederim..
ben başlamamıştım ama birçok kişi gebelikten önce başlamış. ben gebeliğimi öğrendikten sonra başladım yani 5.hafta gibi...evet bendede var... bugün geçte olsa adet oldum... hamilelikten önce kullanmaya başlasam sorun olurmuki acaba
ben 5.haftamda başladımArkadaslar ıgneye kese gorununce mı baslanıyo yoksa hamıle oldugunu ogrenınce mı benım bat a bı hafta var belırtılerı yasıyorum erkenden ogrenmek ıstyorum ıgne kullanmaya bı an once baslamak ıcın
Ben aspirin iciyordum. 5+5te de igneye basladim. O zaman kese 17mmdi. Dr. hatasi yuzunden gec baslamistim. Sukur bisi olmadi. Ama daha adet gunu gelmeden baslayanlar cok. Yumurtlama gununden eminsen,yunurtlamanin 11.gunu kanda baktirabilirsin. Ona gore igneye baslayip baslamamaya karar verirsin doktorunla.Arkadaslar ıgneye kese gorununce mı baslanıyo yoksa hamıle oldugunu ogrenınce mı benım bat a bı hafta var belırtılerı yasıyorum erkenden ogrenmek ıstyorum ıgne kullanmaya bı an once baslamak ıcın
Merhaba bnde de pıhtılaşma var 4 kaybım var ama hangi dozda iğne kullancam bilmiyorum bu antifaktor xa testi nerde yapılıyor yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin ve adetim iki gündür gecikti büyük ihtimal hamileyim lutfennnnnnnncevabımı düzeltmek istiyorum yanlış bilgi edinmişim çünkü. bugün hematoloğumla görüştüm antifaktör xa ve kilo 2si bir arada değerlendirilerek iğne dozu belirleniyormuş. tek başına biri yetmiyormuş. ikisi de önemliymiş.
Merhabalar arkadaşlar, 2 yıldır bebek için uğraşıyoruz bu sürede bi kaç kere hamile kaldım ve 2 haftalık kanda gözükürken sonra adetle beraber vucut gebeliği sonlandırıyordu. Yani kimyasal gebelik. Ardından genetik testlerimi yaptım. Ve testtte C677T HETEROZİGOT , A1298C HETEROZİGOT MUTANT tespit edildi. Bu değerlerle kan pıhtılaşması olduğu çıktı ama doktorum bu değerle iğneye gerek yok dedi bu sürede gene kimyasal gebelik geçirdim tabi. Doktor illa keseyi gördükten sonra iğneye başlamam gerektiğini söyleyip duruyor.
Bende araştırdım 2 haftalık gebelikte bile iğneye başlatan doktorlar var.
Şimdi doktoru bıraktım ve bursa yada ekişehirde gerçekten bu işle ilgilenen doktor arıyorum önerebileceğiniz bi doktor var mı (
ben testlerim çıkmadan bi doktor tanıdığa sormuştuk...hiç test mest yaptırma direk iğneye başla demişti..farklı bi doktora görüne bilirsinMerhaba arkadaşlar.Bende ard arda 2 kez düşük yaşadım,3 ay önce kürtaj oldum maalesef.Kromozom,pıhtılaşma ve enfeksiyon testlerini yaptırdım,rahim filmide çekildim.Bi sorun çıkmadı çok şükür ama hala 3.yü denemek için çok tedirginim,aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.Doktorum bir daha hamile kalırsam sadece bebe aspirini kullanmamın yeterli olucağını söylüyor ama ben bu forumda pıhtılaşma çıkmadığı halde bu pıhtılaşmayı önleyici iğneleri bazı doktorların tedbir amaçlı verdiğini okudum.Çünkü bu pıhtılaşma genleri çeşidi çok fazlaymış fakat ülkemizde en çok hangisi yaygınsa sadece o testler yapılıyor.Belki bende nadir görülen bi pıhtılaşma sorunu var.Bende iğne kullanmak istiyorum önlem amaçlı,bilmiyorum kullanmak beni psikolojik olarakta rahatlatacak sanki.Sizce iğne kullanmalı mıyım,doktoruma bu istedğimi paylaşayım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?