Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kendi doktoruma ilk bi sorucam kabul etmezse dediğiniz gibi farklı bi doktor denemek istiyorum.Cvbın için tşk ederim canım.

Yok canım bende yerleşme kanaması olmadı ilk düşük yaptığımda da olmamıştı kanının sulandırmak için limonlu su iç tabi bana doktorum gebelikten önce aspirin kullandırdı

ben devlet hastanesindeki bir hematologla görüştüm, durumumu anlattım ve pıhtılaşma ile ilgili raporlarımı gösterdim. o da bana antifaktör xa testi (antifaktör 10a testi de deniyor) yapılacaksın her ay dedi. hastanede yapmıyorlarmış. ben de özeldeki kadın doğum doktoruma söyledim. özel hastanede kan verdim ama orda da bakılmadığı için Ankara'ya yolluyorlarmış. tahlil sonucum 1 hafta olmadan çıktı. kadın doğum doktorumu arayıp sonucumu öğrendim. o sonuçla devlet hastanesindeki hematoloğuma gittim. hematolog çıkan sonuca göre iğne dozunu belirledi. kadın doğum doktorum da ona göre raporumu değiştirdi. çünkü dozum 0.4 iken tahlil sonucuna göre yetersiz bulundu ve 0.6 ya çıkarıldı. doğal olarak raporum da değiştirildi. hepsi aynı gün olan işlemler. sadece bulunduğum ilde bakılamadığı için birkaç gün ankaradan sonuç bekledik. siz büyük bir şehirde yaşıyorsanız araştırma hastanelerinde de bu tahlil yapılıyor. hayırlı ve sağlıklı gebelikler diliyorum size...

Yok canım bende yerleşme kanaması olmadı ilk düşük yaptığımda da olmamıştı kanının sulandırmak için limonlu su iç tabi bana doktorum gebelikten önce aspirin kullandırdı
bende coraspin aldım... 2 günde bir içicem...çok fazlada sulandirmiym... adetliyken bir tane içtim. acayip kanamam oldu...prolaktin hormonu içinde agnucaston.[hayıt tohumu] aldım... bakalım sonuçlar nasıl olacak

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımci oldun bnim bulunduğum yerdede ayrıntılı bakmıyorlar büyük şehre gitmem lazım tekrar teşekkür ederim.dilerim sağlıklı bir şekilde yavrunu kucağına alirsin...

Arkadaşlar dün bir araştırma yaptım nette ve bir kadın doğum uzmanı Prof.sitesini inceledim.Kanda pıhtılaşma ile ilgili bir sürü bilgi vardı.Bu prof kanda pıhtılaşma olayının gebelik kayıplarında en son bakılacak şey olduğunu iddia ediyor.Özellikle tekrarlayan gebelik kayıpları için.Rahmin yapısı,tsh hormonu veya spermin yapısı çok daha önemliymiş.Bana çok mantıklı geldi düşünsenize eskiden iğne mi vardı bir sürü kadın çocuk sahibi oluyordu yine de..İğne değil ama aspirinin de kanıtlanmış bir etkisi yokmuş.Benim doktorum aspirine gerek yok diyor.İğne çok daha etkiliymiş ve 2sinin birarada kullanılması da biraz tehlikeliymiş.Çünkü mesela ufak bir kaza geçirsek kanama çok olacağı için hayatımız tehlikeye girebilirmiş.Hani biraz ezber gibi iğne+asprin sanki.Tek başına iğne yeterli değil mi yani?Bir de bu prof pıhtılaşma faktörleri içinde bir tek faktör 5 Leiden homozigot tehlikeli diğerleri önemli değil diyor.Hele mthfr ler çok sık görülüyormuş.Biraz düşününce ne demek istediğimi inan anlayacaksınız.Ben de iğne kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim ama doktorum tamamen önlem amaçlı dedi..hani kullanalım ne zararı var gibisinden..dikkat ettiyseniz bir sürü kadın sağlıklı bir çocuğum var ama 2.de 2 kere düşük yaşadım v.s diyor.Onlar doğal seleksiyonla elenen bebekler belki ama hep pıhtılaşmadan bahsediliyor.Tabii ki herkes iğnelerini kullanacak ben de dahil ama siz de bunları düşünüyor musunuz merak ediyorum.Aspirin konusunda doktorlarınız ne diyor anlatır mısınız bana bir de?Bu kadar uzun yazdığım için k.bakmayın.Herkese sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum.

rica ederim... ama büyük şehre gitmenize gerek yok bence özel bir hastane varsa oraya sorun belki sizin tahlillerinizi onlar gönderirler. sizin sonucu özel hastaneden öğrenirsiniz. ben öyle yaptım. eminim araştırma hastanesi de vardır ordaki bir hematologla görüşün belki orda ücretsiz yaparlar testi. bizim araştırma hastanesinde hematolog rektör olunca bu işlere bakmaz olmuş. tesadüf devlet hastanesinde 1 tane hematolog varmış onunla görüştüm. yani il dışına çıkmama gerek kalmadı.

Canm yaa bn şehir dışındaydim kurtajdan 25 gün sonra adanaya annemlere gittim orda tam 40. Gününde adet oldumve adetim bir hafta sürdü iyi geçti yani tabi kürtajdan on gün sonra soğan suyuna basladm neyse tam adetime 10 gün vardı ki adanadan döndüm eşimle beraber olduk 21 aralıkta adet olmam gerekti olmadm ve hala bekliyorum hamile olabilir miyim bilmiyorum bnin normalde hiç düzensizliğim yoktu acaba kürtajdan sonra düzensiz mi oldu bilmiyorum sence ne olabilir belim çok ağrıyor ama

Bu konuda benim de kafam çok karışıktı.faktör 5 Leiden,mthfr 1298 ve pai 4/5g heterozigotum.pıhtılaşmadan habersiz sağlıklı hamilelik ve normal doğumla Dünya'ya gelen beş yasında bir oğlum var.gecen yıl ikinci hamilelik 9. Haftada sonlandırıldı.dr um gebelik öncesi corasprin,bemiks,folik asit,metioninden sınırlı diyet, gebelikle beraber iğne Şart dedi.istanbulda hematolog iki profla görüştüm.corasprinin kan sulandırmaya hiç bi etkisinin olmadığını,kaybımın bu mutasyonlara bağlı olamayacağını,metioninden sınırlı diyetin Saçma oldugunu,istediğim zaman hamile kalabileceğimi söylediler. Sonra burada tecrübelerini paylaşan arkadaşların yazdıklarını okuyunca,etrafımdaki insanların yaşadıklarını görünce, Dr umun uygun gördüğü zaman hamile kalmaya,kesinlikle iğne kullanmaya,diyete dikkat etmeye karar verdim.ben sadece bir kürtaj yaşadım fakat tekrar ayni seyi yasamak istemiyorum riske girmek istemiyorum,çünkü burada tek Heterozigot sahip olup Biçok kayıp yasayan arkadaş var. Hergün asprinime,haftada iki bemiks ve 1 folbiole devam ediyorum.ocak ta kontrolüm var,inşallah Dr Um hamile kalabilirsiniz der ve Inşallah en kısa zamanda ikinci evladıma kavuşurum, bekleyen ve isteyen herkes umarım...

bendede mthfr c677t heterozigot ve fibrinojen heterozigot saptandı 1 yılllık evliyim haziran ayında 4 haftalıkken düştü bebeğim.doktorum adetim 1 gün bile geçse kanda bthcg baktırmamı söyledi.ayrıca başka değerler içinde bir test yaptrmamı o deeğrlerinde pıhtılaşmayı tetikleyeceğini söyledi.hamile kalır kalmaz ona göre verecekmiş ilaçlarımı.hepimize sağlıklı bebişler olsun.ama bebeğe zarar yoksa bunların ki yokta veriyolar.içim rahat etsin en azından bende kullancam inşallah bir daha hamile kalırsam.kullanmayıp birdaha düşük yada kürtaj yaşayıp acaba ondanmı demek istemiyorum.yoksa benimde kafam karışmıyo değil.

Seni anlıyorum canım..ben de ilk bebeğimi 18 haftalıkken kaybettim çok acıydı..Ben de iğnemi her gün vuruyorum devam da edeceğim..asprin vermedi bana doktorum ve 2 profla görüşmüşsün ya onlara katılıyorum..9 haftalık bebeğin sağlıksız bir bebekti belki de..benim kuzenimin başına aynısı geldi.İlk çocuğunu sağlıklı dünyaya getirdi 2.bebeğini 9 haftalıkken kaybetti sonrasında tekrar hamile kaldı ve çok şükür sağlıkla kucağına aldı.Tabii ki risk almak istememeni anlıyorum..ama pıhtılaşma son sıralarda kayıp nedenidir tezine de katılıyorum..Umarın en hayırlı zamanda hamile kalırsın ve her şey yolunda gider:)

Canım bu testi yaptırırken coasprin içmeye devam ediyor muydun?yani ben şimdi coasprin kullanıyorum hamile kalırsam bu testi yaptırmak için onu bırakacak mıyım?

Bende doğumuna yakın kaybettiğim için çok korkuyorum mthfr 1298c ve PAI 4G-5G heterozigot ve lopus antikoagülanda düşüklük var pıhtılaşma denildi..şuan coasprin içiyorum hamile kalırsam da iğne dedi doktorum..sizin şuan kaç haftalık bebeğiniz? Bi de bebeğim ölmeden önceki hafta sol göğsümün altında bi uyuşma başlamıştı sizlerde de oldu mu başka hiç bi belirti olmadı bende hareketsizlik dışında..bi de biraz daha ayrıntılı yazar mısınız doktorunuz ne gibi öneriler de bulunuyor mutlaka yap ya da yapma dediği birşey var mı?inşallah sağlıkla kucağınıza da alırsınız bebeğinizi..

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına..seninki daha da zorŞu an 11 haftalık hamileyim..ilk gebeliğimde fiziksel hiçbir terslik hissetmemiştim sadece 2-3 gün içime korku girmişti durup dururken hatta eşime sürekli her şey yolundadır değil mi diye sorup duruyordum.Sanki içim boş gibi hissetmeye başlamıştım.Doktorum rahat bir doktor kaygılarımı anlıyor fakat sağlıklı bir bebeğe kolay kolay bişey olmayacağını söylüyor.Bana sadece iğne verdi asprine gerek yok 2si birarada biraz tehlikeli bi kaza geçirsen çok kanaman olur iğne zaten daha etkili sulandırmada dedi.İlk bebeğimin genetik ve patoloji raporu normal çıktı fakat ayrıntılı ultrasona giremeden kalbi durduğu için eski doktorum belki de organlarından birinde sorun vardı dedi.Patolojide sanırım ayrıntılı bakılmıyormuş hele bebeğin haftası çok da büyük değilse organları çok minik olduğu için problem görülemeyebilirmiş..Doktorum sadece rahat ol,kaygılı olma her gebelik birbirinden farklıdır mutlaka ilk bebeğinde bir sorun vardı diyor.Özellikle şunu ye,şunu yapma demiyor ama bildiğim kan sulandırıcı kullananların k vitaminini normal düzeyde tüketmesi gerektiği..aşırıya kaçılmaması gerektiği..İnşallah sağlıklı bir hamileliğin ve çookk sağlıklı bir bebeğin olur..sana dua edeceğim..

Bu arada mutasyon olan genlerimiz tamamen aynı..1298 ve pai de heterozigot bende.Lupus da normalden biraz yüksek çıkmıştı.Lupus değeri önemli olduğu için bir romatoloji uzmanına gittim ben.Lupus için tek başına bişey demem yanlış olur 2 değerine bakalım onlar normal çıkarsa değerin normal demektir dedi.Çok şükür değerler normal çıktı.Lupus bayağı önemli canım bence sen de bir romatoloji uzmanına git, için rahat eder..Ben Bursa'da yaşıyorum fakat İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesindeki bir romatoloji uzmanına gittim.Her şeyi halletmiş şekilde hamile kalmaya bak canım..fiziksel ve ruhsal olarak ne zaman rahat hissedersen o zaman düşün..inşallah her şey yolunda gider senin için:)

Son düzenleme:
Ah canım ne kadar teşekkür etsem az sana içimi umutla doldurdun o kadar içten istiyorum ki bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah daha bugün eşime anlatırken de dua ettim sana..habersiz bırakma arada olsun özelden mesaj da at bana nasıl devam ediyor hamileliğin mutlaka yaz nolur bende inşallah hamile kalırsam aileme bile söylemicem çok üzülüyolar bişey olursa Allah korusun ama sana haber veririm mutlaka hamile olursam..

Bi de şu metioninden sınırlı diyeti merak ediyorum yarın bi dahiliye uzmanı ile görüşcem bu konuyu çünkü ben K vitaminini çok tükettiğim haftadan sonra kaybettiğimizi öğrendim bebeğimi..iğne de kullanmıyordum habersizce damarlarımda dolaşan mayınları patlattım diyorumbilseydim keşke önceden bunları ama sonuçta ömrü o kadarmış diyorum sonra artık yeni bebeğimize yeni güzel umutlarla ve bu konuda çok bilinçli olarak hamile kalmak istiyorum..inşallah yarın akşam yazarım beslenme konusunda söylediklerini..

hamile de olabilirsiniz fakat kürtajdan sonra benim de adet düzensizliğim olmuştu bir kaç ay...hayırlısı olsun... test yapabilirsiniz evde hamileyseniz silik de olsa çıkar gününüz geçtiyse :)

hamile de olabilirsiniz fakat kürtajdan sonra benim de adet düzensizliğim olmuştu bir kaç ay...hayırlısı olsun... test yapabilirsiniz evde hamileyseniz silik de olsa çıkar gününüz geçtiyse :)
Yaptm çıkmadı bi arkadas daha cok erken dedi idrarda cikmaz şimdilik bnde bekliyorum.senin düzensizliğin nasıldı kac gün gecikiyordun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…