Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kızlar 10 gün önce test yaptırdım henüz sonucum gelmedi ,2 kez bebeklerim daha 6 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum.doktorum yüksek ihtimal pıhtılaşma olduğunu söylüyor.
kürtajımın üzerinden 4 ay geçti daha sonucumun çıkmasına 15 gün var.eğer sonucu beklersem bir dahaki aya kalıcam gebelik için.bu ay denesekmi.eğer gebe kalırsam sonucum ben 4 haftalık gebe olduğumu ilk öğrendiğim zmaan çıkacak ,geç kalınmış olur mu iğnelere başlanması için.yoksa hep bir ay daha mı beklesem?biliyorum çok soru sordum ama bazıları diyor iğnelere çocuk düşündüğün ay erkenden başlıyrmuşsun geç mi olur yoksa hamile kaldığımı öğrendiğim zaman iğnelere başlasak sıkıntı olur mu bebeğim için?

Benim değerlerim de seninkiyle ayni canm bn ikisini bir arda kullanıyordum şimdi başka doktor arayışı içindeyim artık güvenemiyorum doktorlarada napcam bilmiyorum açıkçası

Sen kaç düşük yaşadın cnm bnde senin gibi kullandigim halde düştü bnde heterozigottum ve coraspin iğne kullandım şimdi tekrar korkuyorum aynı şeyi yaşamaktan herkes kromozom testi yaptir diyor doktor gerek görmüyor yani daha ne kadar acı yaşamamız gerek acaba

canım iğnelere hamile kaldığında başlıyorsun ama coraspine hamilelik düşünmeye başladığın zaman korunmayabilirsin aslında ama sonuçlar 15 güne kesin çıkacaksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Ben Eylül 2014 ve Aralık 2014 içerisinde 2 defa düşük yaşadım(Her ikisi de yaklaşık 4-5 haftalıkken oldu,ne kese görülmüştü ne kalp atışı duyulmuştu.)
Bu iki düşüğün ardından bu hafta doktorum kan pıhtılaşması dolayısıyla düşükten şüpheleniyor şu anda.kan pıhtılaşması ile ilgili test yaptırmamı istedi ,asprine başlamamı da ayrıca.
Testlerimi nerede yaptırabiliyorum? Devlet hastanelerinde oluyor mu ve ne zaman çıkıyor ? Fazla bilgim yok bu konularda , sonuç ne çıkarsa pıhtılaşma olduğunu ve bundan kaynaklandığını anlıyorsunuz ? Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim .. :)

Bn 4 düşük yaptım canm kromozom analizide yaptım bişey cıkmadi bnim son düşüğümde ilacın dozunu eksik vermişler yani doktor öyle söyledi ama bn cok korkuyorum yine aynı şeyler olcak diye

Sadece fikrimi ve tecrübemi yazmak istedim,biraz temkinli bir dr Um var ve beni de etkiledi sanırım.bence mutasyonun olup olmadığını öğrenmek ve gebelik öncesi test değerlerine göre gebelik planlamak daha mı sağlıklı olur? Asla moralini bozmak istemem hem daha pıhtılaşma sorunun olup olmadığı bile belli değil, ama kendimden örnek verirsem : pıhtılaşmadan habersiz dogum yaptıgım bir oğlum var, 1,5 yıl önce kürtaj oldum ve tekrar gebelik için 1 Yıl corasprin,b vitamini, folik asit kullandım. Test sonuçlarıma göre hala protein c rezistansım dr Uma göre gebelik için uygun değildi. 3 ay devam et sonra görüşelim sakın hamile kalmayın dedi. Ocak Ayında muayene olucam bakalım hamile kalabilirsiniz diyecek mi?
Bir süre b vitamini ve corasprin ile homosistein düzenlenebilir belki.
Ama iğnelere zaten 5. Haftada başlanıyor, gec de kalmış olmazsın.
Umarım hamileliğini etkileyecek bir durumun yoktur ve en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

Bn 4 düşük yaptım canm kromozom analizide yaptım bişey cıkmadi bnim son düşüğümde ilacın dozunu eksik vermişler yani doktor öyle söyledi ama bn cok korkuyorum yine aynı şeyler olcak diye
valla cnm bnde 3. olmadan diyorum bu testleri yaptırıim sen rahim filmi çektirdin mi cnm

Merhaba arkadaşlar benim de iki kaybım var ikisinin de 7. Haftanın içinde kalbi durdu. Ben de gerekli testleri yaptiracagim. Yarin araştırma hastanesine tahlil vereceğim tecrubesi olanlar yardimci olur mu? Aç karnına mi gitmem gerekiyor? Sadece kan tahlili mi yapilacak? Kan pihtolasmasina da genetik tahlillere de bakilacakmis. Muayene de yapiliyor mu?

Bana biraz bahsederseniz çok memnun olurum. Hepinizr gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin tez zamanda kucaginiz dolsun inşallah

Bakalım gerçekten istiyoruz bu ay denemeyi kafam çok Karışık gerçekten.ama iğnelere erken başlamadığını sevindim en azından o yönden sorun olmayacak demek .coraspin erkenden başlamam gerektiğini söylediniz şimdi ben henüz folik plus dışında hiçbirşey kullanmıyorum şartmı kullanmam,daha hiçbirşey belli değil çünkü pıhtılaşma vs
Ne güzel sizin doktorunuz gerçekten temkinli davranmış.biizmki pıhtılaşma olsa bile böyle bir dönemden bahsetmedi bize hatta sonuç çıkar çıkmaz gebe kalabilirsin Demişti.valla bilemedim şimdi kafam gerçekten çok Karışık eşimde bende bu aya çok odaklandık daha kürtaj Olduğum günden bu yana resmen gün saydık olur mu hemen olmaz mı o da belli değil zaten zamanı değerlendirelim demiştik.bakalım hayırlısı artık vardır bundada bir hayır çok teşekkürler ,inş sizde sorunsuz anlatırsınız bu dönemi.

onu bilemem ki pıhtılaşma var mı yok mu kullanırsan bi sakıncası olur mu bilemiyorum canım

aç tok farketmiyor canım kan alıyolar sadece muayene falan yapılmıyor.

Hımm tamam cnm sağolasın. Sonuca göre bebek için çalışmalara başlayacaz sanırım. Ya ben zor hamile kalanlardanim beklesemmi beklemesem mi kararsızim
Mrb canim eger pihtilasma var mi falan diye bakilcaksa ac olman gerekiyor ben oyle gitmistim tok olunca tam cikmiyormus genetik arastirma da da ac istemislerdi Rabbim ins gonlune gore verir canim kisisel farklar vardir ama bende cok zor hamile kalmistim ilkinde dusuklerden sonra cabuk hamile kalmaya basladim 3.de kurtaj oldum ve 1 sene hamile kalmamam gerekirken ben 5 ay sonra hamileydim :) simdi cok sukur iyi durumdayiz 3 ay sonra kucagima alcam ins Rabbim herkese saglikli hayirli evlat nasip etsin umudunu kaybetme ins canim

Bugün hastaneye gittim ama benim doktorum doğuma girmiş onunla konuşup sonra dahiliye uzmanı ile görüşmeye karar verdim pztye kaldı ama mutlaka söylediklerini tek tek yazıcam..
Canim önceki yazilanlara soyle bi goz attim.tam okuyamasam da bikac sey söylemek istedim. ben de daha once de soyledigim gibi faktor bes mtfhr pai heterizigot.yani genlerden gelmis.bunlarin hepsi babamdan gelmis olamaz diye dusunuyorum eger annemden gelmisse masallah annemin dort tane sağlıklı gebeligi olmus.ikinci hususa gelince ben bemiks ve folbioli ayni gun almiyordum doktorumun soyledigine gore birbirlerinin etkisini yok etme özelliği olabilirmis.metioninden fakir diyeti arastirdim doktoruma ve bazi diyetisyenlere danistim acikcasi pek de bilgileri yoktu.k vitamini olan yiyecekleri kararinda tuketmeye karar verdim.daha once söylediklerime ek olarak aklima gelenleri soyleyim. Elma kabak salatalik yerken muhakkak kabuklarini soyardim çünkü kabugunda k cok var.kabak yemegini çok nadir yerdim.semiz otu pazi pancar asma yapragi yemezdim.canim ne kadar yaprak sarmasi istesede.kivircik dere otu bunlarda da k var. Yanlis hatirlamiyorsam nohutta da. Yani yesil olan sebze meyvelerde kvitamini cok oluyo.oluyo.limom ve kiviye dikkat ederdim.biseyi yemedem once internetten icin de k vitamini var mi diye bakardim.

Öncelikle geçmiş olsun canım Kromozom testi pıhtılaşmadan çok daha önemli doktorunuzu hiç anlayamadım doğrusu..sağlıklı olmayan genler bir araya gelirse vücut büyümesine izin vermez..Bence içiniz rahat olsun diye mutlaka bu testi yaptırmalısınız..düşünsenize 6 haftalık bebeğin gelişmesinin durması için pıhtılaşmanın çok çok ağır olması gerekmez mi?mantığım kesinlikle almıyor.Rahim filmi de çektir bence..Bir daha acı yaşama inan çok üzüldüm

Merhaba, mutasyonlarımız aynı ve merak ettim hamilelikte hangi doz iğne kullandınız? Corasprin ile birlikte mi? Dr um Gebeliği en çok riske atanın faktör 5 oldugunu söylemişti.bende de üçü Heterozigot.ne anne ne baba tarafımda düşük,pıhtılaşma hikayesi yok,aynen benim annem de sorunsuz 4 sağlıklı dogum yapmış.
Anladığım kadarıyla Çocuğunuz var,hamilelikte ki iğne dozu,ilaçlar,vs. aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler...

Çok tşk ederim canım. Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat etsin meleğini... kolay doğumun olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…