Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ARKADAŞLAR DEĞERLERİMİ YAZSAM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ LÜTFEN BİLGİLENMEK İSTİYORUM MTHFR A1298C HOMOZİGOT,FAKTÖRII G20210A NORMAL,, FAKTÖR V G506A NORMAL,, MTHFR C677T NORMAL,, SİZCE NE DEMEK BU BANA Bİ ANLATIRMISINIZ DOKTOR PIHTILAŞMAM OLDUNU SÖYLEDİ HEMOTOLOJİ DOKTORUDA GEBE KALDIĞINDA CLASSAN4 KULLANACAKSIN DEDİ, YARDIMCI OLUMUSUNUZ TABİ BUNUN ÖNCESİNDE 2 DE DÜŞÜGÜM VAR

sizde mthfr a1298c homozigot mutasyon var başka bir sıkıntınız yok. evet gebe kalınca iğne ve aspirin kullanmanız gerekecek. hematolog iğne dozunu kilonuza ve antifaktör xa (10a) tahlil sonucunuza göre belirleyecek. şimdiden hayırlı gebelikler diliyorum en kısa zamanda inşallah...

iğne kullanıp doğumunu epidural sez. olan var mı pıhtılaşma bozuklu olanlarda epidural pek tavsiye edilmiyor diye okumuştum

Heterozigot sonradan kazanılmış demek değil canım yanlış bilgi vermeyelim lütfen.Taşıyıcı demek.Yani kalıtsal trombofili hastası olmayıp onun taşıyıcısı olmak demek...homozigot ise kalıtsal trombofili hastası demek..Trombofililerin doğuştan olmayan, sonradan edinilmiş türleri de vardır Ör: Antifosfolipid sendromu..sadece bu dediğine örnek diğer hepsi genlerimizde doğuştan bizimle yaniayrıca o arkadaş da korkmasın pıhtılaşma en sonda gelir kayıplarda..başka şeyler daha önemli mesela rahim yapısı,hormonlar v.s bunun çözümü iğne bu kadar basit:)herkesin her şey gönlünce olsun:)

arkadaslar iğne kullandığı halde düşük yapan var mi

Canım bütün doktorlar asprin vermiyor belki arkadaşın doktoru da vermez.Benim doktorum da vermedi herkesin pıhtılaşma faktörü v.s farklı..bir arkadaşta da lekelenme yaptığı için kullanımını kesmiş doktoru..doktorunun veya hematoloğun açıklaması nedir asprin için merak ettim.söyleyebilir misin acaba?

arkadaslar iğne kullandığı halde düşük yapan var mi

Olduğunu duydum canım..ama böyle durumlarda doz yetersizliğini söylüyorlar ama altta yatan neden başka çıkabiliyor..mesela 2 kere 8 haftalıkken bebeklerini kaybeden birisinin kromozom analizinde bir anormallik çıkabiliyor veya rahminde perde olduğu anlaşılabiliyor..o yüzden tanıdığım bir prof..önce başka şeylere bakılması onların hepsi normalse pıhtılaşmadan şüphelenmeli der..bu görüşe katılıyorum yoksa eskiden bir sürü insan bu kadar çok doğum yapamazdı herkes üst üste düşük yapardıyani durumumuz vahim değil çok şükür:)

Canım geçende sana bir soru sormuştum ama görmedin sanırım..sana doktorun asprin kullandırmamıştı değil mi?açıklama olarak ne demişti peki?sen clexane 0.4 mü kullanmıştın sadece?hangi genlerinde taşıyıcılık çıkmıştı veya homozigot..çok soru sordum kusura bakma ama cevap yazarsan memnun olurum:)

selam bende tüp bebek tedavisindeyim. pıhtılaşma bozukluğu var. dr um clexane ile beraber prednol verdi ayrıca 100 lük coraspirin verdi. aranızda prednol kullanan var mı?

Katılıyorum cnm sana rabbim nasip edecekse olur birde eskiden insanlarda yok miydi bu pihtilasma yada başka şeyler ama baka nasıl kaç çocuk yapmışlar rabbim ol derse olmayacak şey yok ınş bir daha yaşamam yaşayanlardan yaşamaz

birkaç doktor sitesinde pıhtılaşma bozuklugu olanlarda epidural ve spinal anaztezi uygulanmaz diye okudum genel anez. öneriliyormuş...
doktoruma henüz sormadım bi sıkıntı olmaz derse epidural düşünüyorum..
senin doğumun nasıl geçti rahat mıdıydı tavsiye eder misin epidurali
birde iğneyi ne kadar süre önce bıraktın?

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİLENDİRDİNİZ İÇİN BENDE BİRDE POLİSİK OVER OLUSTU 2 DÜŞÜKTEN SONRA İNŞ TEKRAR HMİLE KALABİLİRİM BİDE TABİKİ KİLO PROBLEMİM VAR NAPCAM BİLMİYORUM..

BİRDE BİŞEY SORMAK İSTİYORUM SİZCE BEN TEKRAR Bİ HEMATOLAĞAMI GÖRÜNÜYÜM SANKİ ONLAR KADIN DOĞUMCULARDAN DAHA İYİ BU KONUDA TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

TABİ BEN GENETİK TESTEN SONRA YANİ HOMOZİGOT DENDİKTEN SONRA ZÜBEYDE HANIMDAKİ DOKTOR BENİ HEMATOLOŞİ BÖLÜMÜ OLAN Bİ HASTANEYE TÖNLENDİRDİ GATAYA GİTİM HEMATOLOJİ BÖLÜMÜNDE HEMOSİSTEİN TESTİ YAPILDI VE ORDAKİ DOKTOR RAPORUMUN ALTINA GEBELİKTE CLAKSAN 4 KULLANMASI UYGUNDUR DİYE NOT DÜŞTÜ BU RAPORLA TEKRAR KADIN DOĞUM DOKTORUNA GİTTİM TAMM SANA FOLİC ASİT VE CORASPİN YAZIYORUM BUNLARA HEMEN BASLA DEDİ HAMİLELİĞE HAZIRLIK OLARAK HAMİLE KALINCADA İĞNEYE BAŞLICAZ DEDİ ....TAB ASSAGIDADA YAZDIĞIM GİBİ BENİM 2. DÜŞÜKTEN SORA POLİSİK OVERİM CIKTI TABİ KİLODA EKLENİNCE NOLCAK BİLMİYORUM 2 GEBELİMİDE COK SIKINTIYA DÜŞMEDEN KALMIŞTIM AMA ARTIK O KADAR KOLAY GÖRÜNMÜYO SANKİ ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN BU YAZDIKLARIMIDA CVP LARSANIZ SEVİİNİM TEŞEKKÜRLER

taşıyıcı manasında kullandım zaten bende canım...bende yarın hematolojideyim... bana şimdiden iğneye başlayacakmış... gebelik öncesi pıhtılaşma için iğne kullanan varmı acaba

canım ben bu pıhtılaşma olayıyla yani tanıştım... sen bu konuda baya bilgiliye benziyosun... kadın doğum bana folbiol ve coraspin verdi... hamile kalınca coraspini hemen bırak iğneye başlıycaz dedi... hematolojideki doktorda coraspin sende tek başına işe yaramaz... haftaya gel muayeni yapıp sana iğneye başlayalım dedi... ısrarlada hamilemisin diye sordu... hayır dedim... haftaya pazartesi adet günüm... İNŞAALLAH adet olmam ve olmayacakmışım gibide geliyor zaten... gebelik öncesi iğneye başlıycaz ya hani... acaba bu iğneleri kullanırken hamile kalsam bebeğe zararı olurmuki... benim gibi olan varmı acaba

Merhaba arkadaşlar, 2ay önce 10 haftalık bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum. Etrafımda o kadar çok düşük olayını yaşayan vardı ki, çoğu test yaptırmam gerektiğini söyledi. Dr. İlk düşük olduğu için teste gerek klmadığını söyledi. Ancak yine aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için özelde trombofili paneli ve eşimle kromozom analizi testini yaptırdım. Trombofili paneli sonucunda mthcr 677 heterezigot çıktı...önür hafta bir prof. A devam ediyorum, ona sonuçlarımı göstereceğim. Bu konuda sizin dr larınız ne dedi? Bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum. Bende dr un söylediklerini ileteceğim size

haklı olabilirsiniz. bazılarına gerek kalmıyor. dediğiniz gibi pıhtılaşma yoğunluğuna göre ayarlıyorlar. benim homozigot ve yapılan testlerde (antifaktör xa) pıhtılaşmam yüksek çıktı. iğne ve aspirine rağmen hala pıhtılaşmam yüksek. yani bana 0.6 lık iğne bile yetmiyor. o yüzden aspirinle destekliyorlar. ama kanama olanlarda kesiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…