ben 3 haftada bir hematoloğa gidiyorum tahlil sonucuna göre iğne dozumu o ayarlıyor. kadın doğumcum hematolog ne diyorsa o diyor. yani o da hematoloğa göre hareket ediyor.BİRDE BİŞEY SORMAK İSTİYORUM SİZCE BEN TEKRAR Bİ HEMATOLAĞAMI GÖRÜNÜYÜM SANKİ ONLAR KADIN DOĞUMCULARDAN DAHA İYİ BU KONUDA TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
canım ben bu pıhtılaşma olayıyla yani tanıştım... sen bu konuda baya bilgiliye benziyosun... kadın doğum bana folbiol ve coraspin verdi... hamile kalınca coraspini hemen bırak iğneye başlıycaz dedi... hematolojideki doktorda coraspin sende tek başına işe yaramaz... haftaya gel muayeni yapıp sana iğneye başlayalım dedi... ısrarlada hamilemisin diye sordu... hayır dedim... haftaya pazartesi adet günüm... İNŞAALLAH adet olmam ve olmayacakmışım gibide geliyor zaten... gebelik öncesi iğneye başlıycaz ya hani... acaba bu iğneleri kullanırken hamile kalsam bebeğe zararı olurmuki... benim gibi olan varmı acaba
haklı olabilirsiniz. bazılarına gerek kalmıyor. dediğiniz gibi pıhtılaşma yoğunluğuna göre ayarlıyorlar. benim homozigot ve yapılan testlerde (antifaktör xa) pıhtılaşmam yüksek çıktı. iğne ve aspirine rağmen hala pıhtılaşmam yüksek. yani bana 0.6 lık iğne bile yetmiyor. o yüzden aspirinle destekliyorlar. ama kanama olanlarda kesiyorlar.
Merhaba arkadaşlar, 2ay önce 10 haftalık bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum. Etrafımda o kadar çok düşük olayını yaşayan vardı ki, çoğu test yaptırmam gerektiğini söyledi. Dr. İlk düşük olduğu için teste gerek klmadığını söyledi. Ancak yine aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için özelde trombofili paneli ve eşimle kromozom analizi testini yaptırdım. Trombofili paneli sonucunda mthcr 677 heterezigot çıktı...önür hafta bir prof. A devam ediyorum, ona sonuçlarımı göstereceğim. Bu konuda sizin dr larınız ne dedi? Bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum. Bende dr un söylediklerini ileteceğim size
Benim dr da rahatlatan birisi, zaten ilkinde hiç test yaptırma gerek yok diyen birisiydi. Buna da önemsiz diyeceğinden eminim ama umarım gercekten önemsizdir... Yasım 30 bir dahaki deneme için daha beklicez ancak ozanana kadar vücudun bütün eksiklerini( vitamin, demir gibi) herseyi tamamlamak istiyorum...Öncelikle geçmiş olsun..677 heterizotu bazı doktorlar hiç önemsemeyip hiçbir şey vermiyorlar bazısı ise önlem olsun diye düşük doz iğne verebiliyor.Doktorlar bu konuda gördüğüm kadarıyla 2ye ayrılıyor..bakalım sizin doktorunuz ne diyecek..sonucu paylaşırsanız memnun olurum:)
Dogru kismet :) hayirlisi Rabbim isteyen herkese versin ins hayirlisiyla canim sat 4 temmuz yasim da 27 bide sen bak bakalim :)Tarih ve yaşını banada söyle
Benim bi arkadaşım pıhtıdan habersiz faktör V leiden ile kızını dünyaya getirdi..Hayat işte Allah o canı dünyaya getirecekse bi şekilde onu koruyor..İnşallah sorunsuz bir şekilde her şey istediğiniz gibi gider:)Ailede veya yakın akrabalarda pıhtı atma,damar tıkanıklığı,inme gibi sorunlar oldu mu ki merak ettim çünkü mthfr 677 homozigot kötü bir tablo değil en önemlisi faktör V Leiden diyor doktorlar..ama sonuçta düzenli testinizi yaptırıyorsunuz içiniz rahat olsun bence
Benim bi arkadaşım pıhtıdan habersiz faktör V leiden ile kızını dünyaya getirdi..Hayat işte Allah o canı dünyaya getirecekse bi şekilde onu koruyor..
teşekkür ederim... hayır ailede böyle sıkıntısı olan yok. ne kız kardeşlerim ne annem ne teyzelerim hatta anneannem sadece ben... hepimize hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar versin Allahım...İnşallah sorunsuz bir şekilde her şey istediğiniz gibi gider:)Ailede veya yakın akrabalarda pıhtı atma,damar tıkanıklığı,inme gibi sorunlar oldu mu ki merak ettim çünkü mthfr 677 homozigot kötü bir tablo değil en önemlisi faktör V Leiden diyor doktorlar..ama sonuçta düzenli testinizi yaptırıyorsunuz içiniz rahat olsun bence
size bir sey soracaktim clexane kullanirken mide bulantisi yapti mi sizde ilk kullandiginiz haftalarda...bende hafif bulantilar oluyor igneden mi gebelikten mi bilemiyorumteşekkür ederim...cümlemize...
Canim kusura bakma gordum cevapyazacaktim ama araya bisey girdi yazamadim.kafa gidik bu aralar.canim ben de faktor bes mtfhrler ve pai heterizigot.ben aspirin kullanmadım. Doktorum cleksan var aspirine gerek yok dedi.Caçende sana bir soru sormuştum ama görmedin sanırım..sana doktorun asprin kullandırmamıştı değil mi?açıklama olarak ne demişti peki?sen clexane 0.4 mü kullanmıştın sadece?hangi genlerinde taşıyıcılık çıkmıştı veya homozigot..çok soru sordum kusura bakma ama cevap yazarsan memnun olurum:)
amin canım benim... tabikide iğnenin zararı yok... bugün gittim sadece hamile kalınca doktoruna git 0.6 lık cleaxin iğne kullan 6 aylık olana kadar dedi... bende farklı birşeyler söyleyecek sandımİğnenin bebeğe hiç bir zararı yokmuş canım.Doktorum sadece kanı inceltiyor plasentadan bile geçmiyor dedi.İnşallah adet olmazsın:)Her şey yolunda gitsin inşallah..
Canim ben mesajini gordum ama cevap yazamadim kafa gidik bu aralar.ben de faktor bes mtfhrler ve pai heterizigot. 36 saate hir clexan kullandim aspirin vermedi doktorum gerek yok kan fazla sulanir tarzinda biseyler soyledi.folbiol ve benexol kullandimCanım geçende sana bir soru sormuştum ama görmedin sanırım..sana doktorun asprin kullandırmamıştı değil mi?açıklama olarak ne demişti peki?sen clexane 0.4 mü kullanmıştın sadece?hangi genlerinde taşıyıcılık çıkmıştı veya homozigot..çok soru sordum kusura bakma ama cevap yazarsan memnun olurum:)
doktorum bana hamile kalıncaya kadar coraspine devam dedimerhabalar
coraspirin gebelik öncesi yumurta kalitesini bozar diye okudum arkadaşlar. peki ne kullanıcaz gebelik öncesi. yada bi zamanı mı var acaba ? coraspirin hergün mü alınıyor yoksa yumurtlama oluncamı beni aydınlatırsanız çok seinirim. daha dr. ile görüşemedim yarın gideceğim kontrole ama artık araştırma yapmaktan yoruldum.
banamı dedin canımteşekkürler cevap için. hiç aralık vermediniz yani öylemi ? mesela 4 ay diyelim aralıksız hep kullandınız mı? yanında iğne kullanmadınız değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?