Evet cikmis cunku bendede heterozigot mutatnt yazioduArkadaşlar biliyorum biz nerden bilelim diyeceksiniz ama belki az çok fikri olan varsa nolur yardımcı olabilir mi?pıhtılaşma test sonucum yeni çıktı eşime fakslamışlar.henüz sonucu doktora götüremedim iki gün sonraya götürücez.sizce sonucuma göre pıhtılaşma çıkmış mı bende ben hiç anlamıyorum gerçekten.
Var görünüyor canım. Mutasyon yazıyor çünkü. Ama tek m677 de görünüyor sanki. Olsun tedavisi var sonuçta inşallah Hayırlısı olurArkadaşlar biliyorum biz nerden bilelim diyeceksiniz ama belki az çok fikri olan varsa nolur yardımcı olabilir mi?pıhtılaşma test sonucum yeni çıktı eşime fakslamışlar.henüz sonucu doktora götüremedim iki gün sonraya götürücez.sizce sonucuma göre pıhtılaşma çıkmış mı bende ben hiç anlamıyorum gerçekten.
Arkadaşlar biliyorum biz nerden bilelim diyeceksiniz ama belki az çok fikri olan varsa nolur yardımcı olabilir mi?pıhtılaşma test sonucum yeni çıktı eşime fakslamışlar.henüz sonucu doktora götüremedim iki gün sonraya götürücez.sizce sonucuma göre pıhtılaşma çıkmış mı bende ben hiç anlamıyorum gerçekten.
inş hayırlısı olsun öyle bir durumageldimki artık pıhtılaşmaya sevinecek durumdaydım zaten.çünkü en azından çaresi var nedeni belli oluyor düşüklerimin çok sağol cnmVar görünüyor canım. Mutasyon yazıyor çünkü. Ama tek m677 de görünüyor sanki. Olsun tedavisi var sonuçta inşallah Hayırlısı olur
Ama benm daha öncesinden iki düşüğüm oldu nedeni belli olmayan.genetik tst yaptırdık hiçbir sorun çıkmadı,eğer doktorumuz iğne vs vermezse büyük ihtimal bu bebeğimizde düşer o zaman ya da başka bir nedeni mi var acaba düşüğünMthfr 677 Heterozigot görünüyor.yani hasta değil,taşıyıcısın,tek Heterozigot durumunda Dr lar iğne vermiyorlar diye biliyorum.şanslısınız gebelik için en riskli olan gen, faktör 5 normal. Protein c rezistansı da buna bağlı olarak normal,Vücutta Trombotik bi durum yani pıhtı yok. benim dr um bu durumu Gebeliğe engel yada risk Görmez.yine de Dr unla görüşsen daha iyi olur.kaybın var mıydı?
Hayırlısı canm çok sağolEvet cikmis cunku bendede heterozigot mutayaziodu
inş hayırlısı olsun öyle bir durumageldimki artık pıhtılaşmaya sevinecek durumdaydım zaten.çünkü en azından çaresi var nedeni belli oluyor düşüklerimin çok sağol cnm
Ama benm daha öncesinden iki düşüğüm oldu nedeni belli olmayan.genetik tst yaptırdık hiçbir sorun çıkmadı,eğer doktorumuz iğne vs vermezse büyük ihtimal bu bebeğimizde düşer o zaman ya da başka bir nedeni mi var acaba düşüğündoktorum Demişti pıhtılaşmadan şüpheleniyorum büyük ihtimal diye.inş bir çaresi vardır sağol cnm
Hayırlısı canm çok sağol
Testi Adana başkent üniversitesinde yaptırdım.evet aslında en doğrusunu doktorum söyleyecektir biraz fazla sabırsızlandım sanırım.dediğim gibi bu değerlerden çok birşey anlamadım Dediğiniz gibi bir değer çok yüksek çıkmış onlada bağlantılı olabilir belli sebep,biraz araştırdım ama çok ta açıklayıcı bilgielde edemedim sanırımen doğrusu beklemek.umarım buna bağlı bir düşük daha yaşamam gerçekten psikolojik olarak mahvoldum hayırlısı canm teşkr tekrardan.Yine de en doğrusunu Dr un söyleyecektıir.belki de diğer genlerde mutasyon var ve pıhtılaşmadan dolayıdır düşüklerin.şimdi farkettim ilk sayfada lupus antikoagülan değerlerin çok yükselmiş,o terimi hiç görmedim,bilmiyorum,yanlış birşey söylemiyim,biraz netten araştırabilirsin belki.
Görüştüğüm hematolog mthfr heterozigotun gebeliğe etkisi olmadığını söylemişti.ama kadın doğum Dr um iki heterozigotun, homozigot gibi etki edebileceğini söylemişti.testi nerde yaptırmıştın? Bende olan ve burada okuduğum mutasyon olabilecek bazı genler analiz edilmemiş.Umarım düşüklerinin nedeni anlaşılır ve bir daha yaşamazsın.
Canım heterezigot daha az trombofili etkeni ama zaten gebelik pıhtılaşmayı arttırıyormuş. Yani hiç pıhtılaşma olmasda gebelik bunu tetikliyor. Seviyesi düşük olsada sonuçta gebelikte artacak. Kaybında varmış zaten. Ben önlem alınmalı diye düşünüyorum. Iğne Dozu az olur mesela. Dr un ne diyecek bakalımVar görünüyor canım. Mutasyon yazıyor çünkü. Ama tek m677 de görünüyor sanki. Olsun tedavisi var sonuçta inşallah Hayırlısı olur
Birde bende farklı testlerde var. Sende göremedim bilemiyorum ama. Daha öncede bi arkadaşla karşılaştırdık hastaneler aynı testleri yapmıyor. Bende 6 tane bakıldı mesela arkadaş da 4 tane vardı. Belki başka bir mutasyon daha var bilemiyoruz. Ama Sıkma Canını sonuçta tedavisi var canım. Merak etme Dr. Un en iyisini bilir ve uygular inşallahCanım heterezigot daha az trombofili etkeni ama zaten gebelik pıhtılaşmayı arttırıyormuş. Yani hiç pıhtılaşma olmasda gebelik bunu tetikliyor. Seviyesi düşük olsada sonuçta gebelikte artacak. Kaybında varmış zaten. Ben önlem alınmalı diye düşünüyorum. Iğne Dozu az olur mesela. Dr un ne diyecek bakalım
mthfr 677'de heterezigot çıktı bende.normalde doktorumun söylediklerini harfi harfine yaparım..bi kaç yerde okudum bikaç kişideden de duyunca bende dedimki günüm geçince başlarım kullnamaya.kafamı ne diye karıştırıyorsam değilmi..tşk ederim bilgi içinslm cnm ne tür pıhtılaşma çıktı sende bence kesmemelisin adete etkisi yok bu arada çnki bnde iki mutasyonda pıhtılaşma rastlandı heterezigot doktorum korunmayı bıraktığın anda başlamalısın coraspine dedi hamile old öğrendiğimz andada iğne dedi çnki kanı açmak için cnm pıhtılaşma old sen bırakma devam et derm birde hangi değerlerinde çıktı pıhtılaşma onu yazar mısın
Ben de Ankarada'yım. Zekai tahire gidiyordum ama şimdi Gazi ye gidiyorum. Görümcem gazide öğrenci, Dr.Deniz Hanımı çok öneriyorlarmış. Ben ona başlayacağım. Bugün hematolojiye gidip test yaptırdım. APTT dğerim yüksek. Homosistein daha çıkmamış. Pazartesi sonuç göstereceğim. Sonra da Deniz Hanıma gitmeyi düşünüyorum.merhaba benimki aynısı sizinkiyle. 2 side aynı. çok geçmiş olsun. şu an durumunuz nedir acaba dr. kontrolüne gittiniz mi ? ben yarın kontrole gideceğim ama küretaj için. tekarar bir gebelik için prof.e gitmeyi düşünüyorum çok ara vermek istemiyorum. 15-20 gün sonra ilk adetim gelir. öncesinde pıhtılaşma için tedaviye başlamam gerek. Ankaradayım bu arada ben. siz nerdesiniz ?
genelde gebeliğe kadar iğne kullanmıyorlar canım. ama bilemem tabi ki bende farklı şeyler duyuyorum hep. kime güvenicez bilmiyorum valla canım. nekadar olmuştu senin son kaybın ? 3 ay geçtimi ?Kızlar Şimdi doktordan geldim. folik,clexane,coraspin ve bir vitamin daha verdi.test yaptırdığım fakultedeki profesör gebelik olana kadR kan sulandırıcı olarak coraspin kullanmamı, gebelik olduğu andan itibaren clexane iğneye geçmemi söyledi.
Fakülteden gelip test sonucumu kendi doktoruma gösterdim ama benim dktrumsa ,coraspin Yarm kullanmaya başlamamı ve daha şimdiden gebelik olmadan clexane e de başlamamı söyledi.ayni iki kan sulandırıcı beraber kullanıcakmışım.kızlar şaşkınım belkide bu ay hamile bile olmayabilirim.doktorum diyor bir zararı yok sürekli kullan sadece adet Döneminde kes sonra devam et diyor.napsam bilemedim.eşim diyor profesör daha iyi bilir,ben de diğeri benim sürekli gebeliğimi takip edecek olan doktorum onu dinlesek diyorum ,ikilemde kaldık.
benim daha 25 gün oldu kürtaj olalı. pazartesiye bende hacettepeye gideceğim. prof. serdar beye. bakalım ne diyecek. bu testleri hemotolojiye gidip yaptır diye kadın doğumcun mu önerdi canım sen kendin mi gittin hemotolojiye ?Ben de Ankarada'yım. Zekai tahire gidiyordum ama şimdi Gazi ye gidiyorum. Görümcem gazide öğrenci, Dr.Deniz Hanımı çok öneriyorlarmış. Ben ona başlayacağım. Bugün hematolojiye gidip test yaptırdım. APTT dğerim yüksek. Homosistein daha çıkmamış. Pazartesi sonuç göstereceğim. Sonra da Deniz Hanıma gitmeyi düşünüyorum.
Bendeöyle biliyordum gerçekten ikilemde kaldım eşim az sonra ilaçları getirecek iğneye başlayacağım sanırım elbet bir bildiği vardır diyerekten.profösöre iğneye şimdi mi başlayacağım dediğimde ,yok gebelik kesesi görüldüğünde Demişti,çünkü dış gebelik vs de olabilir bunlardan dahi emin olmadan yani keseyi tam görmeden başlamamızın bir anlamı yok demişti.doktorları anlamıyorum neden hepsi farklı farklı Şeyler söylüyor.son kaybımın üzerinden 4 ay geçti canmgenelde gebeliğe kadar iğne kullanmıyorlar canım. ama bilemem tabi ki bende farklı şeyler duyuyorum hep. kime güvenicez bilmiyorum valla canım. nekadar olmuştu senin son kaybın ? 3 ay geçtimi ?
Kızlar Şimdi doktordan geldim. folik,clexane,coraspin ve bir vitamin daha verdi.test yaptırdığım fakultedeki profesör gebelik olana kadR kan sulandırıcı olarak coraspin kullanmamı, gebelik olduğu andan itibaren clexane iğneye geçmemi söyledi.
Fakülteden gelip test sonucumu kendi doktoruma gösterdim ama benim dktrumsa ,coraspin Yarm kullanmaya başlamamı ve daha şimdiden gebelik olmadan clexane e de başlamamı söyledi.ayni iki kan sulandırıcı beraber kullanıcakmışım.kızlar şaşkınım belkide bu ay hamile bile olmayabilirim.doktorum diyor bir zararı yok sürekli kullan sadece adet Döneminde kes sonra devam et diyor.napsam bilemedim.eşim diyor profesör daha iyi bilir,ben de diğeri benim sürekli gebeliğimi takip edecek olan doktorum onu dinlesek diyorum ,ikilemde kaldık.
Bendeöyle biliyordum gerçekten ikilemde kaldım eşim az sonra ilaçları getirecek iğneye başlayacağım sanırım elbet bir bildiği vardır diyerekten.profösöre iğneye şimdi mi başlayacağım dediğimde ,yok gebelik kesesi görüldüğünde Demişti,çünkü dış gebelik vs de olabilir bunlardan dahi emin olmadan yani keseyi tam görmeden başlamamızın bir anlamı yok demişti.doktorları anlamıyorum neden hepsi farklı farklı Şeyler söylüyor.son kaybımın üzerinden 4 ay geçti canm
demekki bi zararı yok bu iğnenin neyse canım hayırlısı olsun bakalım. hemen gebe kalırsın inşallah iğneler boşa gitmemiş olur. hayırlısı olsun hakkımızda.
Sağol canm sanırım fazla incelememek lazım.sonuçta bir zararı olsa elbet vermezdi doktor,bu akşam başlıyorum bakalım iğneye ,inş Hayırlısı olsun hepimiz içinHayırlısı olsun inşallah,şimdi en azından gebelikte ne yapman gerektiğini biliyorsun.bu konuda çok araştırma yokmuş maalesef,her Dr un kendine göre bir sistemi var.görüştüğüm bi hematolog Prof bu mutasyonların gebeliğe etkisinin ispatlanmadığını,asprinin kan sulandırmadıgını,gebelikte clexan kullanmanın gereksiz oldugunu söylüyor.ama perinatoloji de Prof Sinan bey gebelik öncesi asprin,hamilelikle beraber clexana mecbursun diyor.
inan tek Kafası Karışık olan sen değilsin....
En kısa zamanda bebeğine kavuşman,kavuşmamız duasıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?