Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Gebeligin n varsada dersin iki dusuk yaptim die doktorda sana tahlil cikana kadar aspirin ve igne kullandirir baktin pihtilasma yok biraktirr igneyi
ignenin bir zarari yok yani tedbir amacli sonuca kadar kullandirr sana eger gebeysen
oyle mi. Yapar mı doktor bunu. O zmn bakıyim yarın inşllh[/QUOTE]

Elbetteki yapilio zaten tedbir amacli doktorlar verio ignenin bir zarari yok gebeysen baslatir hemenn baktiki sonuc temiz birakirsin igneyi
sakin ihmal etme yarin git test yap

bana bunu kadın doğumcu değil... hematoloji uzmanı dedi ama

haklısın. Hem çok istiorum gebe olmayı hemde korkuyorum yine duşer,mi diye
aynı korkuları bende yaşadım kürtajdan sonra... 3 ay oldu ben kürtaj olalı... kürtajdan sonra 33üncü günümde adet oldum... normalde ya 25 yada 27inci günümde adet olurum... kasık ağrılarım daha yeni geçmeye başladı... göüslerim hep karıncalanıyodu... mide bulantılarım baş dönmelerim oluyodu ...her ay acaba hamilemiyim heyecanı oluyodu haliyle . ama maalesef hamile kalamadım... üstelik kürtajdan sonra hiç korunmadım senin gibi... bugün kan verdim İNŞAALLAH hamileyimdir... gelsin artık bebişim... dua et banada... RABBİM isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın

Ben dort ay korundum kurtajdan sonra
bilmiyorum icime sinmedi sonucta ora bir yara
ve yaranin ustune yeniden cocuk yapmaknsakincali geldi hep bana

biri 6 diğeri 8 haftalıkken. Peki sen şuan tedavi goruyo musun
Sadece corqspin kullanıyorum cnm tedavi gormuyorum doktorlar gerek yok hiçbir teste korunmadan tekrar drmiyorsun dedi hayırlısı bakali. Sana ne dediler süre verdiler mi korunma için bnde pihtilasma çıktı ikinci rağmen düştü doktorlaru sağlıksız sperm yumurtadan o doğru kromozomu bulur dediler en sonunda kısmet

Naptın canım, gittin mi doktora ?

Naptın canım, gittin mi doktora ?
Evet canım gittim bugün Hacettepe Prof Serdar Günalpe gittim. Geçirdiğim dış gebelik pıhtılaşmanın önüne geçti malesef. Önce bunu halletmemiz gerek dedi Dr. 15 gün sonra tekrar gidicem. Daha adet olmamıştım adetin bitince gel dedi. Ama ben coraspirin kullanıyorum 3 gündür. Rahim filmi isterse birdahaki aya zaten yine gebelik olmaz korunmak gerekiyor çünkü rahim filmi sonrası bakalım ne olucak şuan elde var Sıfır

Canım ben 2 tane kadın doğumcu 1 dahiliyeci ve 1 diyetisyen ile görüştüm metioninden sınırlı diyeti ilk kez benden duydular ve zaten iğne oluyosan gerek yok dediler ben illa hematologa gitcem diye de ısrar edince kadın doğumculardan biri beni tıp fakültesine yönlendirdi ama sadece eziyet olur sana 0,4 cleaxan yeter boşuna gitmiş olursun kiloya göre veriyoruz biz zaten zayıf bi bayansınız dedi bu arada nerem zayıfsa nerdeyse 68 kiloyum önceki doğumdan kalanlar hala gitmedibi de ben iğneye başladım ama canım çok yanıyo 3 gündür eşim vuruyodu 2 kez koldan 1 kez göbekten ama eşim akşam yanımda olmayacak kendim vurmak zorundayım bugün napsam daha az acır göbekten vur dedi doktor..

kızlar dün 23.30 da vurmam gereken iğneyi unutmuşum. sabah aklıma geldi 08.30 da vurdum. sıkıntı yaratırmı. sizler hep tam zamanında mı vuruyorsununz. bu konuyla ilgili bilginiz var mı. gecikmeler sorun yaratıyormu?

Evet canım doktorum iğne 24 saat etkili aynı saatte vur dedi bana sakın kaçırma dedi ama inşallah şuan bebeğin iyse artık hep 8.30 da vurursun sen nereden vuruyosun?benim çok acıyo bugün ilk kez kendim yapcam mecburen nasıl yapmalıyım bi tarif eder misin çok korkuyorum..bununla ilgili konu da açtım ama kimse cevaplamadı henüz..inan dünden beri nasıl yapcam diye ağlıyorum

G Gece mavisi13 doktorumu aradım canım bende. bir günün o kadar önemli olmadıgını ama dikkat etmem gerektiğini söyledi.ben 2000 lik kullanıyorum belki ondan rahat konuşmustur. ben göbekten vuruyorum. göbek deliğimin 2-3 parmak çevresine yalnız göbek deliğimin üstüne yapmıyorum acıyor. elimle yag tabakamı topluyorum sonra oraya 45 derecelik açıyla vuruyorum hiç acımıyor. hiç korkma ağlama. bende çok korkuyordum. ama hiç acımıyor inan. göbeğimin alt kısmınıda denemedim daha. saga ve sola vuruyorum çok rahat oluyor. sen normalde nerden vuruluyorsun

Canım benim bugün 4. İğnem olcak ilk üçünde ikisini koldan birini göbekten eşim vurdu ama inanılmaz yanma hissi oldu bi de ben kan alınırken bile bakamam korkudan tansiyonum düşüyo doktorum dik batırmamı söyledi ama demek ki 45 derece ile daha az acıyo bi de iğneyi birden mi batırıyosun yavaş yavaş mı ilacı da aynı şekilde yavaş mı hızlı mı?çok sordum ama sol elimle derimi tutsam sağ el ile iğneyi batırınca hemen sıkma pozisyonuna nası geçicem o arada iğne oynarsa daha çok canım yanar diye korkuyorum..bi de benim mthfr 1298c heterozigot ve paı 4g-5g heterozigot iğnem 0,4 lük öğlen 100mg corasprin akşam 6.30 da iğne gece yatmadan öncede progestan 200lük bi de femamed diye vitamin içiyorum hergün..sabah akşam yarım limon ve günlük 1 tane kivi yiyorum mutlaka..

bilgi olsun diye arkadaşlar paylaşmak istedim

Genetik Mutasyonlar

İlaçlar
Bazı ilaçlar vücudun normal kan pıhtılaşma sürecini bozabilir. Kadınlık hormonu östrojeni içeren ilaçlar, kan pıhtılaşma riski artışı ile ilişkilidir. Östrojen içeren ilaçlara örnek olarak doğum kontrol hapları ve tedavisi verilebilir.
Heparin kan pıhtılaşmasının önlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Fakat bazı kişilerde ilaç kan pıhtısına ve trombosit sayısında azalmaya neden olabilir. Bu durum heparin kaynaklı trombositopeni (HIT) olarak adlandırılır.
Heparin genellikle hastanede uygulandığından HIT nadiren hastane dışında ortaya çıkar. HIT durumunda vücudun bağışıklık sistemi heparin ve trombositlerin yüzeyindeki bir proteine saldırır. Bu saldırı trombositleri kan pıhtısı oluşumunu başlatmaya yöneltir.
Kan Pıhtılaşma Sürecini Değiştirebilen Diğer Faktörler
Diğer birçok faktör de pıhtılaşma sürecini değiştirebilir ve aşırı kan pıhtılaşmasına yol açabilir. Yaygın örnekler:
  • Sigara kullanımı. Sigara kullanımı istenmeyen kan pıhtısı riskini büyük oranda artırır. Trombositlerin daha fazla bir araya gelmesine yol açar. Sigara kullanımı kan pıhtısı oluşumuna neden olabilecek biçimde kan damarlarının iç yüzeyine zarar verir.
  • Artmış homosistein düzeyleri. Homosistein yüksek vasküler hastalık riski ile ilişkili bir amino asittir. Bu maddenin düzeyini artması atardamarın iç yüzeyine zarar verebilir.
  • Gebelik. Kadınların gebelik sırasında kan pıhtısı geliştirme olasılığı altı kat fazladır. Bunun nedeni, gebelik sırasında kanlarında daha fazla trombosit ve pıhtılaşma faktörü olmasıdır. Ayrıca, gebelik sırasında uterus toplardamarları sıkıştırır. Bu durum kan pıhtısı oluşumuna neden olabilecek biçimde kan akımını yavaşlatır.
  • HIV ve HIV tedavileri. Enfeksiyonu olan, belli ilaçları kullanan, hastanede yatan ya da 45 yaşından büyük HIV hastalarında kan pıhtısı riski en yüksektir.
  • Dehidratasyon. Vücudunuzda yeterli sıvı olmaması durumudur. Bu durum kan damarlarınızın daralmasına ve kanınızın koyulaşmasına neden olur. Kan pıhtısı oluşma olasılığını artırır.
  • Organ transplantları ile venöz kateter ve diyaliz şantları gibi implantasyon cihazları. Damar duvarında hasar oluşturabilecek kan damarı ameliyatları ya da girişimleri. Bu da kan pıhtısı oluşumuna neden olabilir. Kateter ve şantlar da kan pıhtılaşmasını tetikleyebilecek ve insan tarafından oluşturulmuş yüzeylere sahiptir.

Tatlım serdar günalp e gitmişsin:) o kardeşimin 20sene önce doğumuna giren dr. Yani annemin dr. U:) o zmn yrd. Doç muş, üstelik annem şeker hastasıydı, son 3 ayını hastanede geçirdi ve çok sağlıklı bir kardeşim oldu. Sadece biraz yaşlanmış olabilşr a ama onu dinlemeni tavsiye ederim. Şimdi sıkıntı yapma, hersey iyi olucak diye düşün, iyice iyileş sonrasında sağlıklı gebeliğin olur inş. Geç olsunda güç olmasın bence, allah doğru zamanı biliyordur

Canım seninle mutasyonlarımız aynı mıydı bilmiyorum ama benim problemim faktör 5 heterozigotum dolayı protein c rezistansını yükseltmiyoruz.1,5 Yıldır yasaklara uyuyorum, kuruyemiş,bulgur,yaglı tohumlar,balık hiç yemedim.zaten Zayıf biriyim diyeti uygulasam cok kilo veririm diye yapmadım.ama sinan hoca kızdı,1 ay sonra cıkıcak sonuçlarım,inşallah protein c iyidir.yoksa baya kızıcak.eger sonuclar iyi cıkmazsa dr değiştirmeyi düşünüyorum,Ankara'da iyi bir prof arıycam.
Dediğim gibi istanbulda iki Hematoloji prof da metionin diyetine inanmıyorlar.onlar mthfr lerin de gebeliğe hiç etkisi yok diyorlar.bir taraftan diyetle ve iğne ile bebeğine kavuşan tanıdığım cok.kafam Karışık.ikinci bebeği cok istiyorum buara,oğlum anaokulunda,suan çalışmıyorum.bakalım sinan hocadan izin çıkarsa...
Allah'a emanetiz kısacası...

Ayrıca sinan hoca senle 0.2 clexanla başlarız hamilelikte dedi.burada okuduklarıma göre doz cok az.
Bu şekilde Başlayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…