kızlar ben de iki kayıp sonrası genetik ve trombofili testlerimin sonuçlarını aldım.çok şükür genetik olarak hiç bişeyimiz çıkmadı.ama ben de pai heterozigot ve mthfr 1248 homozigot çıktı. hamile kalınca kan sulandırıcı kulanacak adaylardan biriyim ben de :) yarın da homosistein,folikaist ve b12 düzeylerine bakılması için kan vericem.Allah hepimizin yardımcısı olsun...
CANIM BİRAZ GEC OLDU AMA SORMAKİSTEDİKLERİM VAR SANA SENİN MUTASYONUNBENİMKİYLE AYNI BENDEDE MTHFR A1298C HOMOZİGOT VAR HEMATOLOJİDEKİ DOKTORUM HAMİLE KALINCA CEAXLAN 4 KULLANMAYA BASLICAZ DEDİ SEN NAPTIN HAMİLE KALDINMI NASIL BİR SÜREC GECİRDİN BİLGİ VERİRMİSİNkızlar ben de iki kayıp sonrası genetik ve trombofili testlerimin sonuçlarını aldım.çok şükür genetik olarak hiç bişeyimiz çıkmadı.ama ben de pai heterozigot ve mthfr 1248 homozigot çıktı. hamile kalınca kan sulandırıcı kulanacak adaylardan biriyim ben de :) yarın da homosistein,folikaist ve b12 düzeylerine bakılması için kan vericem.Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Amin canım benim.dogru yapmışındır merak etme. bir süre sonra iyice alışırsın. bende korkuyordum ilk başlarda. bir süre sonra daha pratik oluyorsun artık hiç canın yanmıyor.Allah bin kere razı olsun verdiğin cesaretle yaptım mutluluktan ağlıyorum inşallah doğru yapmışımdır ilk ilacı sıkmaya başladığımda iğne biraz çıktı dışarı tekrar bastırdım pek yavaş sıkamadım sanki sonra birden gitti şuan hala yanıyo ayaklarımı diktim yatıyorum çünkü tansiyonum düştü korkudan..biri bana bigün bırak kendine başka birine hatta şu mindere iğne vurcaksın dese gülerdim elime bile alamazdım çünkü ben ama anne olmayı istemek böyle bişeyse annelik nasıl acaba inşallah Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı akıllı evlatlar versin..
başın sağolsun arkadaşım. çok üzüldümBende de MTHFR 677T ve 4G/5G var ve 26+4 te kaybettim bebeğimi. Kayıp nedeni olarak da başka sebep bulunamadı
benimde 3 heterozigot canım. bende 2000 lik kullanıyorum. senin hangi genler heterozigot.Gen mutasyonların bir veya iki ise dozun az gelmez inşallah.sinan hoca iki heterozigotun hamilelikte homozigot gibi etki edebileceğini söylemişti bana gecen sene,kürtajdan sonra.benim 3 Heterozigot için 0.2 az gibi geldi bana.
sen moralini yüksek tut,dua et,mutlu sona ulaşırsın umarım...
PIHTILASMA MUTOSYONLARINI YAZARMISIN BAKALIMcanım ben pıhtılaşma olduğunu 2. düşükten sonra öğrendim bu 3. gebeliğim dr sadece coraspirin verdi iğneye gerek yok dedi ama ne bileyim sanki yetersiz gibi bana:18:
Bende de mthfr1298c ve 4g5g heterozigot var şuan 0,4 clexane kullanıyorum günlük 1 asprinle beraber demmek ki bu 4g 5g de tehlikeli..kaybın için çok üzüldüm nasıldır acısı bilirim normal doğum yaptım ben suni sancı ile ve en acısı bebeğimi tepsiye koyup götürdükleri an ve küçücük mezarı hiç aklımdan çıkmıyo başın sağolsun inşallah bir daha hiç acı yaşamadan mutlulukla sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..Bende de MTHFR 677T ve 4G/5G var ve 26+4 te kaybettim bebeğimi. Kayıp nedeni olarak da başka sebep bulunamadı
İnşallah canım bende artık kendim yapabilirim diye çok mutluyum şuan..Amin canım benim.dogru yapmışındır merak etme. bir süre sonra iyice alışırsın. bende korkuyordum ilk başlarda. bir süre sonra daha pratik oluyorsun artık hiç canın yanmıyor.
SENİN POIHTILASMA FAKTÖRÜN NE CANIMKızlar merhaba ben pıhtılaşma sorunum olduğunu çok şükür düşük yaşamadan öğrendim babamı erken yaşta (26) beyine pıhtı atması sonucu kaybettim hal böyle olunca doktorum direk genetik test istedi yaptık ve çıktı haliyle hamile kalmadan önce aspirine başladım ama coraspin midemi mahvettiği için bebe aspirini kullandım hamile kalır kalmazda bebe aspirini+claxane 0,4 kullanıyorum su an 6 haftalık hamileyim tek isteğim sağlıkla bebeğime kavuşmak burda okuduklarım içimi rahatlattı rabbim hepimizin yardımcısı olsun.🙏🙏🙏
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İns canim benim basladigimda 4 haftayi gecmisti ve ben hamile degil im diye bayram temizligi yaptim dugunumuz vardi guzelce oynadim zipladim :) Rabbim nasip ettikten sonra ins olur melegin sag selamet hayirlisiyla kucagina gelirBende hamile oldugumu ogrendigim hun basladm dort haftaliga gelmek uzereyms
Umarim gec kalmamisimdir
bur sonraki kontrolum daha obur pazaresiye
suan alti haftaligm
Ordaki tüm dr lar yoğun ama önemli olan tecrübeli ve bilgili olması bence...hakikaten acele işe şeytan karışır derler ya, o yüzden durup bi sakin olmakta fayda var. Tamamen iyileşip dr tamam dedikten sonra kafan rahat bir şekilde başla herşeye...çümkü sen iyileşmediğinde tekrar aynı şeyleri mi yaşayacağım korkusu gitmeyecek üzerinden...yaşını da kafaya takma daha gençsin önünde yıllar var, elbet sağlıklı çocuklarımız olucsk inş beraber burdan gebeliklerimize devam ettiğimiz günlerde gelicekÇok teşekkürler canım. Inşallah herşeyi güzel olur. Başlangıç yapmış oldum. Çok yoğundu aslında ama Dediğin gibi iyi bi Dr. Gibi geldi. 15 gün sonra rahim filmi isterse sonra artık pıhtılaşma için tedaviye başlarım. Çok aceleci davranıyorum halbuki daha 27 gün oldu kürtaj adet bile görmedim. Bakalım Hayırlısı olsun hepimiz için.
Bnde senin gibi iki kaybim var ama doktorlar 3 olmadan arastirmayiz dedi sadece iğne ve aspirine emanetiz ınş bir daha yasamayiz cnmMerhaba pıhtılı hatunlar. Benimde iki düşüğüm var. Ilki adeti 10 gün falan geçmişti 2.si kalp atışını duyduktan sonra ki ilk muayeneye gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik. Doktorum 2 yeter araştırcaz dedi mthfr a1298c heterozigot çıktı protein c düşük protein c rezistansıda sınıra çok yakın. Prolaktinimde yüksek insülin direncimde var şu an coraspin 100mg folbiol glukofen ve dostinex kullanıyorum. Ikincisi ağustosta oldu. Aspirine başlayalı 3 ay oldu ilk kez bu ay denedik bakalım nolcak. Ben iki gebeliğimide adetten bi hafta hatta daha önce anlıyorum. Bu ay öyle bişey yok ya aspirin iyi geldi yada hamile değilim :) iğneye gebe kalınca başlıcam. Eğer yine olursa doktorum rahimin içine bakıcak yanlış anlamadıysam ameliyat olcam
Zeynep kamil de banada öyle dediler. Ben özel doktora gidiyorum tahlilleri çok pahalı olduğu için doktorum devlette yaptır dedi. Seni araştırmıyolar mı?Bnde senin gibi iki kaybim var ama doktorlar 3 olmadan arastirmayiz dedi sadece iğne ve aspirine emanetiz ınş bir daha yasamayiz cnm
BANADA YARDIMCI OLURMUSUNUZ BENİMDE MTHFR A1298C HOMOZİGOT MUTASYON YAZIYOR NE DEMEKCanim kan pihtilasman var senin.heterezigot tasiyicisin homozigot hastasin demek.heterezigot normal insana gore 7 kat homozigot normal insana gore 70 kat fazla pihtilasma var demek. Hamilelikten once aspirin ve folik asit kesinlikle kullan.homozigot oldugu icin eger doktor verirse igne de kullanbilirsin.hamileligini adet oncesinde yada tam adet ginunde ogrenmeye bak kan testiyle.gununun gecmesini beklemeki hemen igneye baslayasin.hamilelik boyunca igne ve aspirin kullancaksin.
Bu doktorlara şaşırıyorum ya nasil bise yok .bende sadece mthfrc677t ve mthfr a1298c.PAI hetrezigot var doktorum hamile kalinca igne ve hap kullancaksin dedi. Dunyada gelcek bi candan bahsediyoruz ya geldigi gibi kaybettigimiz yavrularimizdan bahsediyoruz bu kadar kolaymi yani.boylelerine doktor bile denmemeli
Bildiğim kadarı ile homozigot o bozuk gen sende var demek heterozigot ise anne babadan geçen sen sadece taşıyıcısın demek yani homozigot daha tehlikeli diyorlar ama benim heterozigot ve bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim sonuç aynı bence hamilelik önce aspirin hamilelikte iğne..BANADA YARDIMCI OLURMUSUNUZ BENİMDE MTHFR A1298C HOMOZİGOT MUTASYON YAZIYOR NE DEMEK
Onlar için kolay bana biz tıpta ilk 3 kayba takdiri ilahi diyoruz dördüncüde araştırmaya başlıyoruz dedi bi doktor..kendi gelini de hamileymiş ve bu testleri yaptırmamış bunu da duyunca yuh demiştim bari her ihtimal iğne kullandırsa o da yok hayret verici doğrusuCanim kan pihtilasman var senin.heterezigot tasiyicisin homozigot hastasin demek.heterezigot normal insana gore 7 kat homozigot normal insana gore 70 kat fazla pihtilasma var demek. Hamilelikten once aspirin ve folik asit kesinlikle kullan.homozigot oldugu icin eger doktor verirse igne de kullanbilirsin.hamileligini adet oncesinde yada tam adet ginunde ogrenmeye bak kan testiyle.gununun gecmesini beklemeki hemen igneye baslayasin.hamilelik boyunca igne ve aspirin kullancaksin.
Bu doktorlara şaşırıyorum ya nasil bise yok .bende sadece mthfrc677t ve mthfr a1298c.PAI hetrezigot var doktorum hamile kalinca igne ve hap kullancaksin dedi. Dunyada gelcek bi candan bahsediyoruz ya geldigi gibi kaybettigimiz yavrularimizdan bahsediyoruz bu kadar kolaymi yani.boylelerine doktor bile denmemeli
Ordaki tüm dr lar yoğun ama önemli olan tecrübeli ve bilgili olması bence...hakikaten acele işe şeytan karışır derler ya, o yüzden durup bi sakin olmakta fayda var. Tamamen iyileşip dr tamam dedikten sonra kafan rahat bir şekilde başla herşeye...çümkü sen iyileşmediğinde tekrar aynı şeyleri mi yaşayacağım korkusu gitmeyecek üzerinden...yaşını da kafaya takma daha gençsin önünde yıllar var, elbet sağlıklı çocuklarımız olucsk inş beraber burdan gebeliklerimize devam ettiğimiz günlerde gelicek
SAOL CANIM BENİM ARADA YAZ DERLESELİM ALLAH EN KISA ZAMANDA BİZEDE VERİR İNŞBildiğim kadarı ile homozigot o bozuk gen sende var demek heterozigot ise anne babadan geçen sen sadece taşıyıcısın demek yani homozigot daha tehlikeli diyorlar ama benim heterozigot ve bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim sonuç aynı bence hamilelik önce aspirin hamilelikte iğne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?