melek merhaba,
sen de lupus çıkmadı değil mi canım? lütfi bey baktırmış dedin ya ondan sordum.. gerçi lupus tehşisinin konması için 12 farklı şeye bakıyorlar ama..
Meraba kahvelokum...lütfü bey lupus antikoagülanı diye bişeye baktırmış, oda negatif çıkmış...Baktırdığı değerlerde sadece mthfrc677 heterozigot , diğerleri normal...Bu durumdada sadece asprin yeterli demişti , oda önlem amaçlıymış...Canım ben düşük yaşamamıştım , bebeğimi 37+5 te kaybettim , yani sonlarında( Pıhtılaşmadan değildir dedi lütfü bey...Ama benim kafam karışık tabi...Hamileliğim boyunca ne bir kanama nebir ağrı ...Her şey iyiydi...Ne oldu bilmiyorum canım...Sezeryan tarihime 2 gün kalmıştı...Gerçekten bebeğe çok alışmışken ilerleyen zamanlarda hatta sonlarda kaybetmek çok zor oluyo...Üzerine kilolar ve sezeryan ameliyatı ve herşeyden ötesi bebeğimin acısı kaldı...
Merhaba canım , bahsettiğin cihazdan bende de var...Alırken mümkün olduğu kadar az kullanıcam diye karar vermiştim ..Haftada 1-2 defa çok kısa süreli dinliyordum...Zaten eşim de kalp atımlarını duyunca tamam yeter bu kadar deyip kapatıyordu...Bi yerde , ses dalgalarıyla çalıştığı için bebeği huzursuz ediyor diye okumuştum..Hastanelerde girdiğimiz ultrason da aynı mantıkla- ses dalgalarıyla çalışıyormuş ..Bir de bu doppler ultrason var ya , ona çok sık girilmesi de iyi değilmiş diye okumuştum...Ama yapacak bişey yok , gebeliğin takibinin başka bi yolu yok sonuçta ...Ben şimdilerde Allahıma şükürler olsun kızımın hareketlerini hissetmeye başladığım için, bi süredir doppler i kullanmıyorum...Sen de mümkün olduğu kadar kullanmamaya çalış, bebeğinin hareketlerini hissetmeye başlamışsındır mutlaka...Bi zararı olacağını düşünmüyorum ama tedbir olarak az kullansak iyi olacak galiba canım....Senden haber aldığıma çok sevindim...Öpüyorum canım....
kızlar günaydın herkese :) bu arada ne zamana kadar göbekten yapmaya devam etiniz ben hala göbekten yapıyorm. dr.um bacağa geçebilirsin dedi ama ben rahat vuruyorum diye göbekten devam eiyorum bebişe denk gelme ihtimali yokmuş bu iğnelerin.
Celen bebişin çok tatlı zeytin gözlüüü :) allah nazarlardan ve hastalıklardan korusun.
merhaba kızlar evet son bir haftadır evde yatıyodum ve çok stresli günler geçirdim ve malesef düşük yaptım(ama bu seferki hamilelik çok garipti. biliyosunuz herşey adete 8 gün kala başladı kan testinde 50 olduğunu öğrenmiştim sonra iki günde bir kan alındı artış bir aralar normaldi sonra bir hafta sonrasında kahverengi akıntım oldu. doktora gittiğimde değer istediğimiz kadar yükselmemişti ama moralimizi bozmayalım takip edelim dedi. progestonlar fitiller jeller hepsini kullandım. bu arada iğnemide oldum tabi. 2 günde bir yapılan kan testlerinde bebiş bizi bir üzdü tamam dedik herşey bitti dediğimiz anda değer yükseldi. 6 haftalık olması gerekirken kese görünmedi ve değer haftasına göre düşüktü ama biz yinede umutluyduk çünkü kahverengi akıntım ve ağrım yoktu hiç bir düşük belirtim yoktu. sonra doktorlar aklıma dış gebelik olma ihtimalini söylediler. çok korktum tabi. neyse geçen hafta cuma günü tekrar kan alıp artık vajinal bakılacaktıki perşembe gecesi bir kasık ağrısıyla uyandım ve gece tuvalette birden düşük yaptım. hiç bir ağrım ve kanamam yoktu çok şaşırdım tansiyonum düştü bayılıcam sandım o anda. zaten cuma günkü bthcg değeri de düşmüştü. şimdi düşük ilacı kullanıyorumki içimde parça kalmasın diye. ankaraya gitmek kısmet bile olmadı sizin anlayacağınız (( kastamonuda bir doktor tavsiye ettiler adam tam hanzo çıktı. neymiş ultrasonda görünmeyen bir bebek düşermiymiş. hiç bir doktora güvenmiyorum artık kızlar. burdaki doktorumda ilk gebeliğimde kürtaj olduğu için diğer iki bebeğin tutunamadığını ve kürtaj sonrası rahimde bir sıkıntı olabileceğini söyledi. kanda pıhtılaşma yoktu ve iğnemi oluyodum. bu kadar erken dönemde düşük olması ona bebeğin rahimde tutunacak sağlıklı bir yer bulamadığını düşündürdü. bilmiyorum kızlar işte böyle. sizler naptınız bu arada. DİNAMİS nasıl. KRİZANTEM iyidir umarım. bende geçmişi okuyodum
Meraba kahvelokum...lütfü bey lupus antikoagülanı diye bişeye baktırmış, oda negatif çıkmış...Baktırdığı değerlerde sadece mthfrc677 heterozigot , diğerleri normal...Bu durumdada sadece asprin yeterli demişti , oda önlem amaçlıymış...Canım ben düşük yaşamamıştım , bebeğimi 37+5 te kaybettim , yani sonlarında( Pıhtılaşmadan değildir dedi lütfü bey...Ama benim kafam karışık tabi...Hamileliğim boyunca ne bir kanama nebir ağrı ...Her şey iyiydi...Ne oldu bilmiyorum canım...Sezeryan tarihime 2 gün kalmıştı...Gerçekten bebeğe çok alışmışken ilerleyen zamanlarda hatta sonlarda kaybetmek çok zor oluyo...Üzerine kilolar ve sezeryan ameliyatı ve herşeyden ötesi bebeğimin acısı kaldı...
:) şükür çok iyiyim sido bide şu sancılar kasılmalar ve sertleşmeler olmasa daha ii olucam. bazen erken mi doğurucam diye korkuyorum valla :) bende alıştım diye bacağa geçemiyorum valla. bölesi daha kolay oldu benim için :) bnede çok sık giremiyorum işyerinde yasak net arada okuyup çıkıyorum işte. :)canım nasılsın....okuyorum yazdıklarını hep ama bı turlu kısmet olmamıstı sana yazmak.bız cok yakınız senle nerdeyse aynı gıdıoruz.senın bebıs maasallah tombıkmıs ne guzel.bızde 1300 grız teyzesı.ıyıyız cok sukur.seker dıyetı benı zorluyo bazen ama bebısım ıcın deger....sende anlat arada.yaz olurmu...
ıgneye gelınce bende aynı senın gıbıyım.gobege alıstıgım ıcın hala gobekten devam edıyorum.sankı canım daha az acıyo gobekte.fakat tabı gobek buyudukce ve gerıldıkce zorlasıyo.ben bacagı denedım 1 2 kez.ama cok morardı ve beze oldu.bıde acıyo(( o yuzden yapabıldıgım kadar gobek yapıcam.belkı son 1 ay gecerım bacaga.kolu hıc dusunmuyorum.cok acıyo cunku.ıste boyle canım.kendıne ve bebıse ıyı bak.optum
canım verdiğin moral için çok teşekkür ederim. inan tek sıkıntım iyi bir doktor bulamamak. o kadar para harcadım bu hamileliğimdede ama inan gönlüme yatan ve ilgilenen bir doktor yok. senin doktorun kim acaba
canım ben geçen 50lik te bile açıktım susadım diye fena olmuştum bunda nasıl dayanırım bilmiyorum. ilgin için sağol tatlım inşallah çıkmaz birşey. seninki nasıl çıkmıştı? öptüm
Arkadaşlar birşey soracağım;
bende mthfr 677 heterezigotum.0,4 lük iğne kullanıyorum.bu iğneyi sabah mı akşammı vuruyorsunuz?
Birde arkadaşlar şu an 7+6 haftalık hamileyim ama bebişim 7+3 gözüküyor bir sorun yoktur değil mi?
sağol lalcim.29+5oldum :) büyüdükmü ne :) iğne kolay geliyo bana göbekten, trs bir durum olmadıkça devam edicem :) ayy bizde seni ve bebişiini öpüyoruz :)esercim merhaba nasılsın? bebiş nasıl? kaç haftalık oldun canım? ben doguma kadar sadece göbekten yaptım iğneyi. bence eger rahat oluyorsa göbekten devam et, ben göbege alıştıgım için başka yeri denemedim bile, öptüm bebişi opuyorumnanaktan
oğlan yılı olduğu belli oluyo bu sene oğluşun hayırlısı olsun şekerim :)kızlar bu arad benimde dr kontrolüm vardı 16.haftadayım cinsiyetimiz belli oldu allah nasip ederse bi oğlum olacakmış çok garip bi duygu inşallah allah kucağımada almayı nasip eder
ravza cım sanada çok geçmiş olsun seninde cinsiyeti belli oldumu
sevgili lal82 merhaba sanırım sen doğum yapmışsın.arkadaşım bende adana dayım acaba sana bir kaç soru sorabilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?