• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Allah kucağını boş bırakmasın..inşallah sağlıklı bebekler getirirsin dünyaya....bence de dozun az gelmiş...bana direk 0.6 dedi...ve aspirin...hemotoloğa gittim ben prof.du adam...çok net konuştu

Merhaba,

Ben 2 senedir 3 defa başarısız mikro enjeksiyon denemesi yaşadım. Eşimde ağır oligospermi var. Son denememde başarısız olunca dr. genetik test istedi. Genetik testin sonunda Faktör V Leiden Heterozigot olduğum anlaşıldı fakat ben normal yolla gebe kaldım. Şuan 8 haftalık gebeyim. Dr. clexane 0,4ml günde 2 kere verdi. Gebeliğimin 5. haftasında itibaren kullanıyorum. Ancak siznirlerim çok bozuk. Sende benimle aynı durumdaysan bilgilerini paylaşırmısın.
Teşekkürler

canım kanama için henüz erken değilmi daha test yapmana 1 hafta varmış :(

Bence de erken oldu. Pazartesi test yaptıracaktım. Aşılamanın üzerinden sadece 10 gün geçti daha ama bilmiyorum. Dün belki implantasyon kanamasıdır diye düşündüm, hafif lekelenme şeklindeydi ama bugun ciddi ciddi kanamam ve sancım var.

Merhaba,

Ben 2 senedir 3 defa başarısız mikro enjeksiyon denemesi yaşadım. Eşimde ağır oligospermi var. Son denememde başarısız olunca dr. genetik test istedi. Genetik testin sonunda Faktör V Leiden Heterozigot olduğum anlaşıldı fakat ben normal yolla gebe kaldım. Şuan 8 haftalık gebeyim. Dr. clexane 0,4ml günde 2 kere verdi. Gebeliğimin 5. haftasında itibaren kullanıyorum. Ancak siznirlerim çok bozuk. Sende benimle aynı durumdaysan bilgilerini paylaşırmısın.
Teşekkürler

benim de iki düşüğüm var arkadaşım...henüz hamile değilim...deniyor,bekliyoruz...canım benim mthfr 677 ,mthfr 1298 ve pai 4G-5G heterozigot.yani 3 tane heterozigotum var.bu ilacın dozu kiloya göre bile değişebiliyormuş..benim heterozigot 3 tane olduğu için ve zayıf olduğum için 0.6 lık uygun gördü..kadın doğumcu değil bunu söyleyen.kadın doğumcum 0.4 lük dedi ama ben bir de hematoloğa gideyim dedim.hematolog daha yüksek doz önerdi.henüz hamile olmadığım için iğne kullanmıyorum.artık olunca bakacam duruma.lekelenmen falan yoksa bence günde 2 defa kullan,birşey olmaz....dozun az gelmesi daha tehlike....anne karnında gelişim geriliğine falan sebep oluyor çünkü.kendini de fazla üzme...hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz.moralini yüksek tut.aramızda 6 kez düşük yapan arkadaşlar var...denemekten başka çaremiz yok.dr una güveniyorsan hiç kafanı kurcalamasın...bebeğine sağlıkla kavuştursun Allahım.

Bence de erken oldu. Pazartesi test yaptıracaktım. Aşılamanın üzerinden sadece 10 gün geçti daha ama bilmiyorum. Dün belki implantasyon kanamasıdır diye düşündüm, hafif lekelenme şeklindeydi ama bugun ciddi ciddi kanamam ve sancım var.

aşılamada işlem tam olarak nasıl?merak ediyorum...sanırım biz de yapacaz...önümüzdeki ay.canın yandı mı?

benim de iki düşüğüm var arkadaşım...henüz hamile değilim...deniyor,bekliyoruz...canım benim mthfr 677 ,mthfr 1298 ve pai 4G-5G heterozigot.yani 3 tane heterozigotum var.bu ilacın dozu kiloya göre bile değişebiliyormuş..benim heterozigot 3 tane olduğu için ve zayıf olduğum için 0.6 lık uygun gördü..kadın doğumcu değil bunu söyleyen.kadın doğumcum 0.4 lük dedi ama ben bir de hematoloğa gideyim dedim.hematolog daha yüksek doz önerdi.henüz hamile olmadığım için iğne kullanmıyorum.artık olunca bakacam duruma.lekelenmen falan yoksa bence günde 2 defa kullan,birşey olmaz....dozun az gelmesi daha tehlike....anne karnında gelişim geriliğine falan sebep oluyor çünkü.kendini de fazla üzme...hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz.moralini yüksek tut.aramızda 6 kez düşük yapan arkadaşlar var...denemekten başka çaremiz yok.dr una güveniyorsan hiç kafanı kurcalamasın...bebeğine sağlıkla kavuştursun Allahım.

merhaba canım bende 3 düşük yaşadım bisorum olcak.dktorum bana birdahaki gebeliğinde iğnelere başlıcazdedi ama tahlil yapmadılar.geçenseneki düşüğümde pıhtılaşma olduğunu sölediler.ben bu tahlillerin adını bilmiyorum bugün cerrehpaşatıp fakültesine gittim bu tahliller hematolojide yapılıo galiba randevulu çalışıolarmış birde siz nereye gidiyosunuz doktora istnbuldamısınız lütfeen cevap bekliorum :5::2::2::2:

merhaba canım bende 3 düşük yaşadım bisorum olcak.dktorum bana birdahaki gebeliğinde iğnelere başlıcazdedi ama tahlil yapmadılar.geçenseneki düşüğümde pıhtılaşma olduğunu sölediler.ben bu tahlillerin adını bilmiyorum bugün cerrehpaşatıp fakültesine gittim bu tahliller hematolojide yapılıo galiba randevulu çalışıolarmış birde siz nereye gidiyosunuz doktora istnbuldamısınız lütfeen cevap bekliorum :5::2::2::2:[

geçmiş olsun canım...önceki düşüğünden sonra testler yapıldı ve pıhtılaşma problemi olduğu söylendi ise tekrar yaptırmaya gerek yok...çünkü bu rahatsızlık genlerle ilgili ve asla değişmeyecek...testler hematoloji de yapılıyor..ben fakülte hastanesinde yaptırdım testi...ama dr um özel hastanede...maaelsef istanbulda yaşamıyorum.dr konusunda yardımcı olamayacağım sana üzgünüm.hematolojiye gidip tekrarlayan düşüklerim var...pıhtılaşma ile ilgili testleri yaptırmak istiyorum dersen yaparlar....

heterozigotta neden iğne vermiyorlar ki,bilgin var mı?

canım doktorlar heterizigotu pek önemsemiyor işte bazı doktorlar tedbir olsun diye veriyorlar sana ne dediler kullanacakmısın

slm kızlar doktorum bana bidaha hamile kaldığımda serum tedavisi uygulayacağını söyledi aranızda bunu duyan ve yaptıran varmı haftaya gittiğimde soracağım ama o güne kadarda bilgi sahibi olmak istiyorum:18:

daha neler duyacağız hiç duymadım canım nasıl bir tedaviymiş kendi kendimizin doktoru olacağız maalesef gelişmelerden haberdar et canım

aşılamada işlem tam olarak nasıl?merak ediyorum...sanırım biz de yapacaz...önümüzdeki ay.canın yandı mı?

Aşılama için adetin 3. gününden itibaren yumurta buyutucu igne kullandım koldan. Ultrasonla yumurta gelişmesini takip etti doktor, sonra çatlatma ignesi verdi. İşlem acılı değil, ayrıca igneler de acıtmıyor. Bir şırınga var ignesiz, ucunda plastikten ince bir hortum var. Spermleri bunun vasıtasıyla senin içine yolluyorlar. Sadece işleme başlamak için vajinanın oraya bir alet takıyorlar açık kalsın diye herhalde, o biraz acıttı onun dışında herhangi birsey hissetmedim. İşlem sonrasında 20 dakika yatıyorsun. Hepsi bu kadar.
Akay Tüp Bebek Merkezi'nin Videoları | Facebook
bu link çalışmazsa facebooktan akay tüp bebek merkezi diye girip videolarını inceleyebilirsiniz, aşılamanın nasıl yapıldığını basitçe gösteriyor. Başka konularda da bir sürü video var. İlginizi çekebilir.

Bu arada ben iğneler için toplam 300(devletin karşılamadığı kısım), aşılama işlemi için de özelde 750,00TL verdim.

kaç haftalık hamilesinn?
ultrasona göre 5+5 haftalık ama kan tahliline göre 4+5 haftalık hamileyim canım,doktorda onayladı geç döllenme olmuş dedi..
bu doktorlar aynı eğitimlerden geçmiyolarmı aynı mutasyonları taşımamıza rağmen kimimize 0.2 kimimize 0.6 veriyolar kendi kendimizin doktoru olmaktan başka çaremiz yok anlaşılan bizleri deneme tahtasımı yapıyorlar anlamadım gitti ya yutarsa hesabı:(
aynen katılıyorum canım..
sagol kuzucum ya inş. bu sefer olur
senin nasıl gidiyor canım serumlar falan bittimi kontroller nasıl

benim 6 kimyasal gebeliğim var canım malesef
nasip artık uğraşıp duruyoruz

ah kuzucum ya 6. gebeliğimde kimyasal oldu napcağımızı şaşırdık ya
dualarını esirgeme
sen napıyosun nezamanlardır yoktun

ben özelde yaptırdım ilk aşılamamı klomenle yaptık doktor650 aldı ailaçlara falan bişi vermedik
şuan devlette yaptırıyorum iğneyle iğneye raporlu olmasına ragmen 450 verdik o kadar

serumlar bitti canım dün kontrolüm vardı yazmıştım aslında görmedin demek,,keseyi gördük çok şükür 2 hafta sonra kalp atışını görmemiz gerekliymiş inşallah görebiliriz..iğnemin dozu arttı ve şu katı diyet var ya bende onu uygulamaya başladım:((

ultrasona göre 5+5 haftalık ama kan tahliline göre 4+5 haftalık hamileyim canım,doktorda onayladı geç döllenme olmuş dedi..

aynen katılıyorum canım..

serumlar bitti canım dün kontrolüm vardı yazmıştım aslında görmedin demek,,keseyi gördük çok şükür 2 hafta sonra kalp atışını görmemiz gerekliymiş inşallah görebiliriz..iğnemin dozu arttı ve şu katı diyet var ya bende onu uygulamaya başladım:((

ay canım yaa çok sevindim inşallah kalp atışlarını da duyarsın
allah sağlıklı gebelik,sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin

merhaba canım bende 3 düşük yaşadım bisorum olcak.dktorum bana birdahaki gebeliğinde iğnelere başlıcazdedi ama tahlil yapmadılar.geçenseneki düşüğümde pıhtılaşma olduğunu sölediler.ben bu tahlillerin adını bilmiyorum bugün cerrehpaşatıp fakültesine gittim bu tahliller hematolojide yapılıo galiba randevulu çalışıolarmış birde siz nereye gidiyosunuz doktora istnbuldamısınız lütfeen cevap bekliorum :5::2::2::2:

ben kromozom tahlillerimi ve pıhtılaşma tahlillerimi burç genetik merkezi var merterde 1 milyar gibi bişey tuttu orda yaptırdım daha sonra eşimin kromozom tahlilinde problem çıkınca bakırköy yenimahalle kadın doğum evinde genetik laboratuar var orda tekrar yapıldı bu sefer bi problem çıkmadı neden iki laboratuarında farklı sonuç verdiğini sorduğumda bazen laboratuar koşullarından olabileceğini bi sorun olmadığını söylediler yenimahallede yaptırdığıma ücret ödemedim istanbulda gittiğim doktorun adıda seval taşdemir canım tedavime onunla devam etmeyi düşünüyorum

Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.

Canım Sinan beksaç artık hasta almıyormuş gerçe Ankara da değilim şansımı deneyip arayayım dedim artık doktorumuz hasta kabul etmiyor dediler. Ben abur cuburdan çok hoşlandığım için diyet mevzusu beni geriyor:) Bir dra daha gitcem bakalım ne diycek en olmadı tutarız boğazımızı napalım kucağımıza alınca karşılıklı yeriz bol bol:)

Geçen hafta başında aşılama yaptırmıştım, hevesle bekliyordum önümüzdeki haftaki testi ama bugun kanamam başladı, bu ay bana kısmet değilmiş anlaşılan :(
Henuz doktoruma ulaşamadım bakalım ne diyecek.

Bİr hafta var diyorsun yerleşme kanaması falan olmasın? İlaç kullanma sen gene de bakarsın kuzu yer açıyordur kendine o yüzden kanaman olmuştur

yaa benımde adetıme 2 gun vardı kırmızılar gelmışş:((( korunmasız ılk ayımızdı kısmet değilmiş hayaller önümüzdeki aya kaldı...hep kendıme fazla umutlanmayayım hayallere dalıp gıtmeyeyım dıye telkinde bulunuyorum ama yıne de uzuluyorum oolmayınca cok sabırsızım galıba...siz de benım gıbımısınız?bırde yumurtlama testını deneyenler varmı nerden ne kadara alınız bılgı verırmısınız arkadaslar!!!!!!!!!

yaa benımde adetıme 2 gun vardı kırmızılar gelmışş:((( korunmasız ılk ayımızdı kısmet değilmiş hayaller önümüzdeki aya kaldı...hep kendıme fazla umutlanmayayım hayallere dalıp gıtmeyeyım dıye telkinde bulunuyorum ama yıne de uzuluyorum oolmayınca cok sabırsızım galıba...siz de benım gıbımısınız?bırde yumurtlama testını deneyenler varmı nerden ne kadara alınız bılgı verırmısınız arkadaslar!!!!!!!!!

üzülme canım demek ki zamanı değilmiş korunmayı bıraktığım ilk ay bende çok umutlanmıştım insan psikolojik olarak bile kendini hamile zannediyor..ve sonra hüsran ama lütfen üzme kendini çünkü ne kadar çok düşünüp kafaya takarsan o kadar geç geliyo..

Back
X