• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar bişey sorucam b12 benexon kullanıyorum bunun yanında folbiolda kullanıyorum şimdi elevite başlıcam folbiolla elevit aynı anda içiliyomu yoksa folbiolu kullanmıcammı folbiolla eleviti beraber içen varmı bana yardımcı olurmusunuz?
birde omega 3 biz kan pıhsılaşması hastalarına yasakmı bende mthfz 1298 homozigot var sadece

arkadaşlar bişey sorucam b12 benexon kullanıyorum bunun yanında folbiolda kullanıyorum şimdi elevite başlıcam folbiolla elevit aynı anda içiliyomu yoksa folbiolu kullanmıcammı folbiolla eleviti beraber içen varmı bana yardımcı olurmusunuz?
birde omega 3 biz kan pıhsılaşması hastalarına yasakmı bende mthfz 1298 homozigot var sadece

kullanabilirsin bildigim kadariyla elevit vitamin, folbiol zaten folik asit. Bircok insan folbiol ile elevit'i gebelikde ayni anda kullaniyor..Bir sakincasi oldugunu hic duymadim suana kadar...

meraba kızlar geçmişi elimden geldiğince okudum. yeni hamişlerimizi tebrik ediyorum. sağ salim kucaklarına alırlar inşallah.
ben hala adet bekliyorum hiç böyle gecikmezdi. 15 eylülde kürtaj olmuştum. düşükten ve kürtajdan sonra 30 güne uzardı ama bu kadar gecikmemişti hiç. daha önce böyle birşey yaşıyan varmı aranızda korkmaya başladım.

canim normalde 35-40 gune kadar doktorlar normal diyor. Endiselenme stresde bazen geciktiriyor. Tabi tekrar hamis degilsen.. :44: 40 gunu gecerse doktora basvurmakda yarar var diye dusunuyorum... doktorlar scanla endometirum kalinligindan regl yakinda gelecek gibiyse anliyorlar.. benim de yaklasik 30 gun civari surmusdu..

üniversite hastanesinde infertilite bölümüne randevu alıyorsun.ordan yazıyorlar zaten.....mthrf gen mutasyonu,antitrombin3,proteinc,proteins,aktive protein c rezistansı.......hepsinin adı genel olarak trombofili paneli...yakınsan cerrahpaşaya git.ben yeni yaptırdım reçetelerden bakarak yazdım .umarım yardımcı olmuştur.

canım çok teşekkürler ben cerrahpaşaya yakınım.hangi bölüme gittin sen bende gideyimm.tekra teşşekür ederim canım:5::5:

kullanabilirsin bildigim kadariyla elevit vitamin, folbiol zaten folik asit. Bircok insan folbiol ile elevit'i gebelikde ayni anda kullaniyor..Bir sakincasi oldugunu hic duymadim suana kadar...

saol canım bende gebelik yok şu anda kullanmamda sakınca olmıcanı düşündüm bende ama genede sorayım dedim tekrar saol canım

saol canım bende gebelik yok şu anda kullanmamda sakınca olmıcanı düşündüm bende ama genede sorayım dedim tekrar saol canım

canim sen gebelikden oncemi kullaniyorsun? ben gebelikle birlikde sordugunu anladim cunku o durumda elevit+folbiol...sakincasi yok demistim...eleviti gebelikde verdiklerini duymustum yani, cunku gebeligin ilerleyen donemlerinde vucud cok vitamine ihtiyac duyuyor...

SImdi ben bir vitamin kullaniyorum icinde gebelikden once alinmasi gereken vitaminler diye yaziyor Dunya saglik Orgutunun hazirlamis oldugu ve tavsiye ettigi bir ilac. icinde B vitaminlerinden tutda D vitamini falan hersey var..Ama sadece Dunya Saglik orgutu bunu kullanin diyor..o yuzden hic doktoruma sormadan aldim... Vucudu gebelige hazirliyormus....

Kendi doktorumuz kendimiz olduk hepimiz biz burdaki arkadaslarda...Allah hepimizin cabasini ve istegini goruyor ve yardimcimiz olacak insallah.

merhaba arkadaşlar bende 2 düşük yaşadım ve kan pıhtılaşması var bende de factor v leiden heterozigot ve mthfr 1298 heterozigot 2. düşüğümde 0,2 fragmin kullandım ama yeterli olmadı. 3. düşüğü yaşamak istemiyorum artık. ankaradayım ve doktorum serdar oğuz, 3. gebeliğime onunla devam etmek istiyorum. acaba kendisine giden oldu mu ben daha ilk kez gittim ve çok memnun kaldım..bir de hangi ilaçları kullanıyorsunuz bana dodex iğne , elevit, çinko ve folik asit verdi..

Galvaniz..merhaba canim. Bu soyledigin ilaclari gebelikden oncemi yoksa gebelik basladigindami kullanmani tavsiye etti doktorun?

canım benim mutasyonum mthfr heterzigot
gebelik öncesi clexane 0.2iğne folbiol çinko b12
bu sefer gebelikte birlikte serumda verecekmiş

canim bende mthfr 1298 heterozigotum, durumlarimiz ayni sanirim hemen hemen. sen onceki gebeliklerinde igne kullanmismiydin? Bana doktorum igneyi gebelik basladiginda kullanmami soyledi... onun disinda folbiol gunde 2 defa aliyorum, bi de bu B12 sende kac mg? yaziyor? ayrica bu serum bildigimiz serummu? :44:

merhaba arkadaşlar. bende 2 düşük yaşadım.kırkım çıkmadı daha oyüzden tahlil ve araştırma yapılmadı henüz. neyden olduğunu bilmiyorum. ilki 5 haftalıkken kontrole gittiğimde düşük olacak kese gözükmüyor dedi.2. gebeliğimde 10 haftalıkken kalbi durdu kürtajla alındı. sizden öğrenmek istediğim bir şey var. 2. hamileliğimde avcumun içinde ve parmağımda küçük kırmızı noktalar oluştu. halada duruyor. kan toplamış gibi duruyor. pıhtılaşmadan dolayı düşük yaşadığınız için size sormak istedim. sizdede böyle bir şey varmı acaba. cevap verirseniz sevinirim.

Merhaba ve gecmis olsun arkadasim.
Bu dedigin kirmizi noktalardan benim kollarimda acayip vardi hala da var biraz..Ben kurtajdan ciktikdan sonra farketmistim ama muhtemelen kisa suren gebeligim esnasinda da olmus olabilir o zaman dikkatimi cekmedi ama kurtajdan sonra kollarima bir baktim doluydu...

birde kizlar sizin bu kan pihtilasmasindan dolayi gozlerinizin beyaz yeri tam beyaz mi, benimki tam beyaz degil,,yillarca anlam veremedim, doktorlara falanda sormustum, demir eksikligi falan dedi kimisi, atmasyon cevaplar verdiler yalniz cok ilginctirki su son 1.5 aydir coraspini kullanmaya basladigimdan beri daha da beyazlasti..simdi dusunuyorum acaba bunun nedenide kan pihtilasmasi olabilirmi diye...sonucda pihtilasma oldugunda bariz vucudun heryerine kan serbest dolasim yapamiyor...

:44:

Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.

cikolata yasagi konusunda bende bu siteden ogrenmistim gecmis yillardaki arkadaslar yazmislar, doktorlari vermis diyetisyenleri daha dogrusu..sayfa numarasini hatirlayamiycam ama yasak olduklarini yaziyorlardi..Buarada herkesin keni doktoruna danismasinda fayda var tabiki..cikolata eksikligi onemli bir husus :5:

canim sen gebelikden oncemi kullaniyorsun? ben gebelikle birlikde sordugunu anladim cunku o durumda elevit+folbiol...sakincasi yok demistim...eleviti gebelikde verdiklerini duymustum yani, cunku gebeligin ilerleyen donemlerinde vucud cok vitamine ihtiyac duyuyor...

SImdi ben bir vitamin kullaniyorum icinde gebelikden once alinmasi gereken vitaminler diye yaziyor Dunya saglik Orgutunun hazirlamis oldugu ve tavsiye ettigi bir ilac. icinde B vitaminlerinden tutda D vitamini falan hersey var..Ama sadece Dunya Saglik orgutu bunu kullanin diyor..o yuzden hic doktoruma sormadan aldim... Vucudu gebelige hazirliyormus....

Kendi doktorumuz kendimiz olduk hepimiz biz burdaki arkadaslarda...Allah hepimizin cabasini ve istegini goruyor ve yardimcimiz olacak insallah.

canım valla öyle oldu artık :1: elevit kullananlar diye topik var ordada baktımda gebelikten önce kullanan çok olmuş hayırlısı olsun ben bide omega 3 sormuştum canım onla bi bilgin varmı omega 3 kullanabiliyomuyuz biz

Adı ne canım o vitaminin bende omega 3 kullanıyorum ama hiç sormadım doktora pıhtılaşma olanlar içemiyormu olabilirmi öyle bişey bak merak ettim şimdi.

canım valla öyle oldu artık :1: elevit kullananlar diye topik var ordada baktımda gebelikten önce kullanan çok olmuş hayırlısı olsun ben bide omega 3 sormuştum canım onla bi bilgin varmı omega 3 kullanabiliyomuyuz biz

hee iyi o zaman canim. Gonul rahatligiyla kullanabilirsin. :21:Omega 3 hakkinda hicbir bilgim yok kullanan arkadaslar varsa soylerler sanirim. :18: Ben kullanmadim hic...bazen midemi cop tenekesi gibi hissediyorum biliyormusun bu ilaclardan dolayi.. Ama ne yapalim katlanicaz artik. Beklenen gun gelecekse, cekilen cile kutsaldir derler yaaa.

benimde ilk gebelikte kese görünmedi 5.haftada bile...sonrada döllenememiş dedi..kimyasal düşük yaşadım...döllenememe sebebi pıhtılaşma olabilirmi ki hiç bilmiyorum...bu sefer aşılamam tuttuysa ve yine düşükle sonuçlarınrsa pıhtılaşmayı arastırmalarını isticem zaten:((

Benim üç pıhtılaşma değerim var. İki kaybım var. Şimdi tekrar hamilelik düşünmeye başladım. Doktorum hamilelikten önce kullanılan ilaçların önemli olmadığıı söyledi. Ben yine de folbiol ve b12 vitamini kullanmya başladım. Adetim ayın yirmisinde olmalıydı. Kahverengi lekeler başladı ama hala adetim gelmedi. Hamile olabilir miyim ya da düşük mü yapıyorum? Bu şekilde deneyimi olan var mı?????

Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.

burcu ,ben de aynı doktora gidiyorum ve diğer arkadaşların doktorlarına göre daha zorlu bir diyet verdi Tolga bey. çikolata konusunda yasak var evet ama bu birşey değil. ben etli şeylere ve ayrana neredeyse aşeriyorum.doktorumdan kesinlikle memnunum herkese tavsiye ederim ama bu diyet beni düşündürüyor. mthfr 677 de heterozigot mutasyonum var. aynı durumda olan arkadaşlarımı bir kısmı iğne bile kullanmadı coraspinle hamilelik tamamladı, bana da bebeği yok yere beslemiyorsun diyorlar. 16 haftalık hamileyim, 0,4lük clexane iğneyi hem sabah hem akşam yapıyorum. kan değerlerime göre aylık dozu yeniden değerlendiriyor.

ben bursada yaşıyorum ve doktorum gidiyor ocakta çok mutsuzum doktorumdan çok memnundum ve şimdi doktor bulamıyorum karar veremiyorum..bursada yaşayan varmı bana iyi bir doktor önericek arkadaşlar.....bir türlü karar vermedim herkesede güvenilmiyor :(:18:

kızlar bu pıhtılasmayı önlemek ıcın hamılelık dönemınde yapılan ıgneler cok can yakıyormu off benım canım cok kıymetlı cok korkuyorum he basa gelırse tabıkı cekerım ama ne bılım ıcım korkuyor

kızlar bu pıhtılasmayı önlemek ıcın hamılelık dönemınde yapılan ıgneler cok can yakıyormu off benım canım cok kıymetlı cok korkuyorum he basa gelırse tabıkı cekerım ama ne bılım ıcım korkuyor

cnm iğneler can yakmıyor sadece ilacın geçtiği yer yanıyo azcık başka bir sorun yok bide morarabiliyo endişelenme

korkacak birşey yok, hiç acıtmıyor. bir de bu iğneleri her batırışımda bebeğimi korumak için iyi birşey yaptığımı düşünüyorum. iğne küçük ve ucu çok ince. iğne yapmak benim kadar iğneden korkan biri için bile zor değil. sadece sonrasında ilaç biraz yakıyor ama yeter ki bebeklerimiz sağlıkla gelsinler dünyaya. kan aldırırken kullandıkları koca iğneler gibi değil incecik rahatça giren birşey bu. zaman içerisinde aynı yerlerin izlerine iğne yaptığında biraz acıyor. burada bebek özlemi çeken kayıp yaşamış bir sürü anne adayımız annemiz var. eminim her biri de sağlıkla bebeğine kavuşabilmek için bunu mismini bir fedakarlık olarak görüyorlardır. iş başa düştüğünde gereken cesareti toplarsın sen de eminim.

Back
X