Karar veresiye kadar görüşmeyelim demek hata mı?

bence siz de ona aşık değilsiniz.vize dönemimdeyim demenizden daha üniversiteli olduğunuzu tahmin ediyorum yani yaşınız küçük.bence o topa hiç girmeyin.sonra pişman olma ihtimaliniz çok yüksek.bir düşünsenize ya evlendikten sonra hayatınızın aşkıyla karşılaşırsanız?

3 ayda hadi evliliğe karar ver denilmez ki . ‘ Kararını verene kadar konuşmayalım’ şeklinde düşünmende Tehdit gibi olmuş . Basbayağı evlilik baskısı kurmuşsun adama . Bırak kendi düşünsün, ona ‘hadi düşün artık’ diye baskı kurma. o kararını kendi versin, evlilik teklifini etsin ve sen o zaman düşünmeye başla’mış’ gibi ol. Ama sizde roller değişmiş . Kaçan balık görevi ona kalmış. Ne diyim kolay gelsin .

Ne guzel yazmissin sen oyle, rica ederim ne demek.
Sizinle ayni dusunce tarzinda sahibiz.
Yeri gelmisken bende yaziyim buraya. Su an gorucu usulu birisiyle gorusuyorum telefonda. Olaylar soyle gelisti: ailem arastirdi aileyi, burdan saglam cocuk cikarmi diye bakti, saglam bi ev babasi cikar mi? Kizimizin bakis acisiyla ne kdar uygun? Onaylandi ve snra annesiyle evimize geldiler bi kac kez. Her seferinde elinde ya cicek yada cikolata.
Konusuldu karsi karsiya ablamin yada yengemin esliginde. Ve olumlu baktik ikimizde ve su an 2 gundur telefonda yazisiyoruz.
Herkes diyecek banada kesin " ne bu is gorusmesimi?".
Hayir! Is gorusmesi basit isler, baktin is veren olarak pekte uyumlu degil calisan, 2 gun sonra kovarsin, seni baglamaz. Ama evlilik?? Ben o erkege kendimi emanet edicem, ben o erkege guvenicem, ben o erkekle omur boyu hayatimi geciricem, 2 gun snra bosanmak kolay mi? Cocuk oyuncagimi bi isler?
Is gorusmesine benzetenlere sorarim, siz birini ise alirken " ya cv ne bakmaya grrek yok, gozlerindeki isigi goruyorum" dermisiniz? O cv yi gormek istersniz. Is gorusmesi dedigim gibi basit isler, eh o zmn is gorusmesinde cvyi sart kosarken evlenirken bilgi edinmeden " anne ben asik oldum" diyip evlenmek nasl bi mantik??
Dikkat edin burda " ask evliligi sacma" demiyorum. Sonucta o erkekle yatagada girecek olan sensin. Icine sinmeli. Ama Aşk? Check! Mantik? Yoo neme lazim diyip nikahi basmak saglikli demesin kimse bana.

Su an 2 gndur konustgum erkek cok saygili, bilgili ve ben dinledikce, o konustukca aklimda verdigi cevaplari diziyorum. Mantigima yattimi.
Mantik diyince " oo zenginmis, oo arabasida varmis iyi iyi" gelmesin akliniza. Simdi yine gelip ask yoksa ben yokum, siz sacma dusunuyosunuz zenginse paraliysa mantiklidir koynuna girerim diyosun sen diyecekler.
Mantgim diyorsa " islam konularinda hassasim ben" o zmn ben buna dikkat ederim karsi tarafta. Kadina saygi, sevgi, kavga aninda tutumu, fikir ayrislari ne? Buyuk mu? Problem yaratir mi?.
Sonra mesela diyor ki " kadin benim icin bas tacidir", bu bana mantikli bi tutum gelir ve.. bu mantigima yatan seyleri duydukca " bu erkekle bir omur gecer, ben bu erkegi yanimda istiyorum omrumun geri kalaninda" ve ask baslar zamanla.

Ozet: asik olmak mantiksizliklari hice saymak bazen ne yazik ki, ben mantigima yatmayan kisiye asik olamam, bu benim.
Ve ince eliyip sik dokuyosam, buda benim serseri serbest asik olma stilim
Kime ne?

İkiniz de adamların ne kadar aklı başında ne kadar mantıklı cevaplar veren vs tipler olduğunu yazmışsınız da kızlar arada aşk sevgi olmayınca mantıklı cevaplar vermek soğukkanlı olmak çok kolay mühim olan duygu yoğunluğunda mantığı koruyabiliyor mu? Çok aşığım dediği zamanlarda içinden ahmet kural çıkıyor mu?

Genç arkadaşım ne aceleniz var bu kadar?
Vizeleriniz bitmeden,mezun olmadan,iş bulup çalışmadan,kazandığınız parayı babacığınızla biraz gezip harcamadan evlilik kaçıyor mu?

İkincisi ben aranızdaki ilişkiyi biraz mekanik buldum,duygu alışverişi yavan kalmış.
Hayatta benim kadar netlik seven insan azdır,buna rağmen sizin tavrınız bana bile fazla net geldi.

Babanızla birlikte oturmak yönünde bir karar almışsınız,mutlaka kendinize göre haklı sevepleriniz vardır,eleştirmek bize düşmez bununla birlikte buradaki üyelerden evlilik ve hayat tecrübesi sizden fazla olan kadınların bu konudaki yorumlarını lütfen dikkate alın.
Yeni evliyken damat-kayınpeder aynı evde çok zor.
Siz üç-beş yıllık evliyken böyle bir mecburiyet olsa idare etmesi daha kolay ama evliliğe böyle başlamak süreçte üçünüzü de yıpratır.

'Babamla oturmazsam evlenmem' sağlıklı bir bakış açısı değil,şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.
Altlı üstlü ya da karşılıklı daireler bulunur,babanız akşam yemeğini sizde yer,yatmaya evine geçer.
Yaşlı insanlar, siz ne kadar rahat ettirmeye çalışsanız da kendi düzenlerini arıyorlar.
Belki babanız bu şekilde rahat edemeyecek,
bir süre sonra kendini 'sığıntı' gibi hissedecek?
Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz, bu adayla ilişkiniz evlilikle sonuçlanmazsa
'babamla oturmayacak adamla evlenmem' diye kestirip atmayın.

Ayrıca böyle ciddi bir şart için başlangıçta 'olur denir,kabul edilir'süreçte sıkıntı çıkabilir,yani evlilik arifesinde verilen sözler ne yazık ki her zaman bağlayıcı olmayabiliyor,bu forumda çok okuduk örneklerini.

Biraz zamana ve hayatın akışına bırakın bazı şeyleri,acele verilen kararlar pişmanlık yaratır.
Her şey gönlünüzce olsun.

Tam olarak ne hissettiğinizi bilmediğiniz bir insana “ evlenecekmiyiz kararın neyse “söyle diye baskı yapıyorsunuz. Size evlenelim dese duygularınızdan emin olmadan nasıl evleneceksiniz? Evlilik sadece mantıkla yürütülecek bir müessese değil. Duygu,aşk,heyecan olmazsa asla çekilmez. Nerdeyse 15 senelik evliyim halen kocamın eve dönüşünü heyecanla beklerim. Sevgisiz ,heyecansız evlilik mutluşuk vermez. Önce siz duygularınızdan emin olun. Daha bu kadar erken yaşta evlenmeliyim paniği neden onu anlamıyorum. Sanki 60 yaşına gelmişsiniz ce evlenecek adam bulamamış gibi atlamışsınız üstüne. O da naza çekiyor şimdi kendini.

Fazla üstüne gidince kaçmış, havaya girmiş. Kararsız değil sürece göre davranmış bazı şeyler sorulmaz konuşulmaz sessiz kalın

Fazla üstüne gidince kaçmış, havaya girmiş. Kararsız değil sürece göre davranmış bazı şeyler sorulmaz konuşulmaz sessiz kalın
Tamam sessiz kalmalıydın diyorsunuz da , her konuşma nasılsın iyi misin ? günün nasıl geçti, sorun var mı, en son okuduğumuz kitap hakkında felan konuşuyorduk bu şekilde nereye kadar ilerleyebilirdi ki ?

Tamam sessiz kalmalıydın diyorsunuz da , her konuşma nasılsın iyi misin ? günün nasıl geçti, sorun var mı, en son okuduğumuz kitap hakkında felan konuşuyorduk bu şekilde nereye kadar ilerleyebilirdi ki ?

Siz sanırım duygu da istiyorsunuz ama o çok mantıklı.Bana çok yanlış bir insan gibi gelmedi anlattıklarınızdan.Evliliği ciddi bir süreç olarak görüp biraz daha düşünmek istemesi bence artı.Ama işte bunun da süresi önemli.Birisi bana sizin yaklaştığınız gibi yaklaşsa kendimi kısıtlanmış hisseder ve hemen kaçmak isterdim galiba.Bir de şu var:Nasipse her şey akıp öyle güzel yolunu buluyor ki dışarıdan müdahale edip ittirmenize bile gerek kalmıyor.Nasip değilse de ne yaparsan yap,boş.

Herkes konuşmada mantikli o kadar tecrubesizler ki adamlar kadına saygı kadın baştacı dedikce mantikli buluyorlar. Hiç bi erkek ben kadın döverim aldatırım demiyor zaten .

Adam ztn istese acilirdi. Bu zmna kdr ogrendigim bsy varki kendimde cok hatalar yaptim cok gunler harcadim cok uzuldum bir erkek istese yapiyor. Herhangi bsy engel olmuyor. Istemiyorsada bir sekilde gidiyor. Konusmakta hep yanlis zamanda olup ittiriyor. Su an sessiz kalirsaniz oda ne dusundugunu anlar ve ona gore davranir. Hakkinizda hayirlisi olsun. Bakin bende gec ogrendim cok konustum cok sustum cok agladim ama erkekler duz mus isterse yaparmis hepsi bosaymis anladim.

Bence gayet iyi konuşmuşşsunuz, iletişiminiz de güzel. Bu kadarını konuşamayanlar da var. Siz kesin bi cevap istemişsiniz. Kesin kararı neyse o zaman konuşursunuz. Bişeyler de hissediyormuşsunuz zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…