- 10 Kasım 2019
- 695
- 588
- 53
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
Biliyorum aynı şeyleri bende düşündüm. Ben insanlara göre mi giyineceğim diye. Fakat bunu iş işten geçtikten sonra anladım. Hatayı en başta kapanarak yaptım.Açık beğen
Kapan diye zorla
Sonra istiyosan açıl ama aileme giderken kapan de
Ne bu oyun mu?
Bende bunu anlamıyorum?
Bir iki konuşup keşke sussalar. Fakar onlar eşime çok baskıcı. Kapansın kapansın diye aylarca söylenip durdular. Şimdi onlara saygısızlık olurmuş onların yanında başıma bir şeyler geçiriverecekmişim.Hayat sizin gönlünüzde kapanmayı istememisiniz baskıyla zorla olmaz acilacaksaniz ailesinin yanindada açık olun bir iki konuşurlar sonra alisirlar karar sizin ..
İstesem de yapamaz. Jandarma olduğu için traş olmak zorunda.Siz de eşinizin sakal uzatıp sarık takmasını isteyin. Hem yanında kötü hissetmezsiniz. Bakalim o sizin istediğinizi yapacak mı
Ya zaten yapmasin. Demek istediğim kimse başkasının inancına göre yasamak zorunda değil. Siz eşinize karşı değil yaratıcıya karşı sorumlusunuz. Siz öyle bir istekle gitseniz o yapmaz. Peki siz neden yapıyorsunuz?İstesem de yapamaz. Jandarma olduğu için traş olmak zorunda.
Evet bende aynı şeyleri söyledim hatta bir kaç aile büyüğüyle de konuştum onlarda eğer başımı yanlarında açarsam saygısızlık olur dediler. O yüzden bizim yanımızda başına bşr tülbent takıver bizim yanımızdan ayrılınca aç dediler. Yani doğru olan şeyi biliyorum. Fakat eşim izin vermiyor işte.Tesettur inanc meselesidir,ikinci sahislarin pasa gonlune gore yapilacak birsey degildir.Senin basini kapatmanin Allah katinda hic bir hukmu yoktur cunku hur iradenle yapmiyorsun ki,uzerinde psikolojik baski var.Inancimiza gore hic bir sey zorla dayatilamaz.Kabul et gercekten icinden yapmak gelmiyorsa zorlama!Dedigi gibi de asla yapma aciksan aciksindir,es ailesinin yaninda ne diye kapanicaksin ne munasebet!En nefret ettigim ahlaktir baskasinin onayi icinde olmadigi gibi gorunmeye calismak.
O zaman sizde söylersiniz denedim yapamadım zamanı gelince yapabileceğimi düşünürsem kapanirim dinimizde zorlama yok içimden geldiğinde yaparım diyinBir iki konuşup keşke sussalar. Fakar onlar eşime çok baskıcı. Kapansın kapansın diye aylarca söylenip durdular. Şimdi onlara saygısızlık olurmuş onların yanında başıma bir şeyler geçiriverecekmişim.
Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.Ya zaten yapmasin. Demek istediğim kimse başkasının inancına göre yasamak zorunda değil. Siz eşinize karşı değil yaratıcıya karşı sorumlusunuz. Siz öyle bir istekle gitseniz o yapmaz. Peki siz neden yapıyorsunuz?
Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?