- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
Öyle bir durum olursa neden kapalı bir kiz bulmadıklarını sorarsınız? Dinde zorlama yoktur. Bunlar muhafazakâr değil yobazlar. Mücadele edin pes etmeyin. Olmak istemediğin bir sekle bürünmek mahkumiyet gibi. Evlenmeden önce tesettüre girme niyetiniz var mıydı?Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.
Evet vardı ama bu şekilde zorla hiç düşünmemiştimÖyle bir durum olursa neden kapalı bir kiz bulmadıklarını sorarsınız? Dinde zorlama yoktur. Bunlar muhafazakâr değil yobazlar. Mücadele edin pes etmeyin. Olmak istemediğin bir sekle bürünmek mahkumiyet gibi. Evlenmeden önce tesettüre girme niyetiniz var mıydı?
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Evet eşim iki tarafı da kırmamak adına diyor tamam zorlamayla oldu tesettür istemedin ama bari açılırsan da ailemin yanında başına bir şal falan değilde bir tülbent tak diyor. Bir de şu konu var gerçekten çok iyi anladığınız için yazıyorum bunları. Ben önce zorla tesettüre girdim ama şimdi açılmak istesem de bir yerlerde içimde bişeyler huzursuz ediyor gibi. İstemiyorum açılıp kapandı açıldıp kapandı gibi durmasın diye. Yani çok kararsızım acaba hiç açılmasam mı diye de düşünüyorum. Benim sorunum kararsızlık. Emin olsma zaten o yolda ilerleyeceğim.Merhaba
Birkaç madde sayarak fikrimi belirtmek istiyorum.
1.) Eşiniz, gönlü olsun veya olmasın size saygı duymayı tercih etmiş ve çok güzel bir adım atmış. Ama gönlüm yok diyerek psikolojik bir baskı oluşturmuş sizin üzerinizde. Farkında olarak veya olmayarak..
2.) Eşiniz arada kalmak istemiyor. İki tarafın da gönlü olsun istiyor. Ama bu sizin kararınız. Kimseyi kırmadan ama çokça çabalayarak istediğiniz saygıyı ve hoşgörüyü yakalayabileceğinizi umuyorum.
3.) Eşiniz ve ailesi sizin üzerinizde psikolojik bir baskı oluşturmuş. Ama siz ayrı bir bireysiniz. Bu sizin vücudunuz ve sizin kararınız. Daha ne diyebilirim bilmiyorum. Güçlü durmanızı can-ı gönülden isterim. Çünkü güçlü olmayanı herkes sindirmeye, ezmeye çalışıyor.
Yukarıdaki 3 maddeye de 'eşiniz' diyerek başladığımı farkettim.sonra nedenlerini düşündüm. Aslında cevabı çok basit. Sizi bu konuda en çok etkileyen kişi eşiniz. Ve güçlü durmak için ihtiyaç duyduğunuz tek kişi o. Ama aslında ben sizin bir birey olarak güçlü olmanızı temenni ederim.
Kararsızsanız acele etmemekte fayda var tabii.Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Evet eşim iki tarafı da kırmamak adına diyor tamam zorlamayla oldu tesettür istemedin ama bari açılırsan da ailemin yanında başına bir şal falan değilde bir tülbent tak diyor. Bir de şu konu var gerçekten çok iyi anladığınız için yazıyorum bunları. Ben önce zorla tesettüre girdim ama şimdi açılmak istesem de bir yerlerde içimde bişeyler huzursuz ediyor gibi. İstemiyorum açılıp kapandı açıldıp kapandı gibi durmasın diye. Yani çok kararsızım acaba hiç açılmasam mı diye de düşünüyorum. Benim sorunum kararsızlık. Emin olsma zaten o yolda ilerleyeceğim.
-Kapan
-Peki kocacım.
-Başka bir şehirde Açılabilirsin izin verdim.
-Ay çok sağol kocacım, çok anlayışlısın.
-Aileme gidince başına tülbent ört.
-Olur örterim yeter ki sen üzülme kocacım.
-Açılmana gönlüm razı değil.
-Aslında benim de içime sinmiyor, ailen de sana baskı yapar şimdi, napsam acaba?
Ne tuhaf ilişkiler, ne tuhaf diyaloglar.
Kararsız olmanız da çok doğal çünkü sizin karar mekanizmanız çalışmıyor, iptal olmuş çoktan farkında değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?