kararsızlık.. lütfen yardım edin..

O seni istediği kalıba sokma derdinde .
Bu gün kapanmanı isteyen (daha 1,5 ayda ) ileride kim bilir daha ne taleplerde bulunur ..
Senden istediği hiç kolay bir şey değil( eğer mutaassıp bir aileden gelmiyorsan, düşünce yapısı olarak mutaassıp bir insan değilsen )..
Bu arada okumuş, kariyerli ama itaat etsin diye köyden bir kız alma düşüncesinde olan biri, zihniyeti buradan apaçık çıkıyor zaten ortaya .. Ayrıca bir de aile faktörü çıkacak belli ki karşına ilişkiniz ilerler resmi adımlar atılırsa ..
Kendini yakarsın bu adamla evlenirsen ..
Bence ilişkiniz daha da ilerlemeden sonlandırman hayrına olur ..

ya zaten benimle başlamasaydı eğer kendi köylerinden okumamış bi kız bulacaktı sözünü dinlesin uysal olsun diye.. ve bu adam okumuş yüksek bi mevkide çalışıyo..

Bu yorumun üstüne söylenecek bir şey yok sanırım.
Adam eve kapatacak al başına vur ekmeiğini gözü açılmamış kız arıyor.
Ona zahmet etmeyip seni o kıvama sokmaya çalışmış garip bir kafa.

kişiliği oturmuş , iyi işi var diye ,tam aile babası diye
ben kendimin istemediği birşeyi yapmam
birde bulunmaz hint kumaşı degil bu vasiflar
önemli olan senin ne istediğin

ya zaten benimle başlamasaydı eğer kendi köylerinden okumamış bi kız bulacaktı sözünü dinlesin uysal olsun diye.. ve bu adam okumuş yüksek bi mevkide çalışıyo..
Bacimm kac kac arkana bile bakma. Bu adam sana soz hakki tanimaz. Su forumdaki konulara bir bak oyle kararini ver. Evli kaldigin süre boyunca onun istekleri ve ailesi ilk sirada olacak sen ikinci sırada. Bu sadece kapanma meselesi degil.

Baskı yapmıyorum diyor ama diliyle diyor, kalbiyle değil.
Ben sana kitaplar alırım, sen kendin istersin, kapanırsın demek bile bir baskı.

Net bir şekilde söyleyin ve sizi böyle kabul ediyorsa devam edin, yoksa bitirin.

güldürdün beni ya çok yaşa sen emi :)

Kendini sen kapanacaksin diye sartlamasin kapanmazsan bosancak mi benim abim e şi evl3ndiginde açıktı iki ay sonra kapandı ama kendi isteğiyle bende kapalıyim ama kimse zorlamadi bu işler zorla olmaz zorla kapana nlar zaten belli olur

sanırım bunu beni ikna etmek için söylüyor.. ama bence biraz da ailesi laf etmesin, kınamasınlar diye böyle bişey istiyor.. kimseyi ayırmak istemiyorm ama, kendisi doğudan biri.. ve doğunun köyünde doğmuş büyümüş, ailesi hala orda yaşıyor.. onların kültürü çok başka..

haklısın sanırım nişan kıyafetimde bile kollarımın ayaklarımın gözükmesini istemiyor.. laf edermiş ailesi ki ben bugüne kadar hiç dikkat etmedim böyle şeylere.. onların ailesinde ayak bile çıplak kalamazmış..

onun dediğine göre ben okuşum, kültürlü, nerde nasıl davranacağını bilen temiz ahlaklı bi kızmışım.. istediği tam da benim gibi bi kızmış aslında, ama benimle tanışmadan önce üniversite okumuş batıdan bi kızla kesinlikle evlenmem diyomuş asi olur diye.. şimdi beni istediği kıvama getirmeye çalışıyor ve bunu tatlı dille yapmaya çalışıyor..

Öyle yada böyle karar verecek kişi sizsiniz,bizim düşüncelerimizin sizi etkileyeceğini düşünmüyorum şu an sadece fikir ediniyorsunuz aslında bu kadar insanın fikri aynıyken eminim sizde aslında görüyorsunuz yanlış olduğunu,uzun lafın kısası karar sizin,hayat da sizin.iyi düşünüp iyi karar verin.yanlız kalmak kötü bir evlilikten daha iyidir bunu unutmayın.

Bacimm kac kac arkana bile bakma. Bu adam sana soz hakki tanimaz. Su forumdaki konulara bir bak oyle kararini ver. Evli kaldigin süre boyunca onun istekleri ve ailesi ilk sirada olacak sen ikinci sırada. Bu sadece kapanma meselesi degil.
çok doğru söylüyosun canım benim.. gözümü açtınız iyi ki varsınız :)

Eğer kapanmak sana uzak değilse olabilir.
Ancak kapanmak çok uzak bana diyorsun. Bu durumda seni olduğun gibi kabul edecek birini seçmeni öneririm. Benim eşim muhafazakar başta da söylemişti zaten ama hiç bana kapan vs felan demedi. Ancak kapanmamı istiyor belli, bunu istemesi kapalı bir karısı olmasını istemesi bile psikolojik baskı. Her kıyafetime karışır bu dar olmuş, kısa olmuş, bu ayakkabı ses yapıyor, çok kalem çekmişsin gözüne, çok allık sürmüşşün vb vb. eski benden eser yok şimdi kıyafet konusunda, çuval giymiş gibi geziyorum ortalıkta. Mutlu muyum? Kesinlikle değilim... Ama artık kavga etmeyi artık istemediğimden onun istediği tarz giyiniyorum. Bu arada 6,5 yıllık evliyiz.
Bence iyi düşün....

haklısın bu akşam söylicem bunu, ben kesinlikle kapanmak istemiyorum beni böyle kabul ediyosan devam edelim diye.. gerci şu da var, şimdi tamam der, evlendikten sonra yine psikolojik baskı yaparsa bu iş boşanmaya kadar gider onun gönlünde yatan aslan kapalı bi eş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…