Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlar
sabah ile akşam arasındaki kilo farkınız kaç oluyor daha önce sormuştum ama
"akşam tartılma sabah tartıl dediniz geçtiniz"
ama ben merak ediyorum normal mi diye bende 1.5 kilo fark ediyor bazen daha fazla
ve gün içinde karnım şiş dolaşıyorum sabah çok inmiş oluyor ama ben gün içinde yine rahatsız oluyorum. tabii incecik olsam karnım şişse ne şişmese ne tabii ama o da olcak inşallah sadece motivasyon açısından sordumdu ??

Hosbulduk Esas2006 cok sagol. Evet bence de cok güzel bir dayanisma var burda. Hemde insanin azmide artiyor sanki, verilen kilolari görünce.
Ben biraz önce aksam yemegimi yedim bu arada (bugün erken geldim eve, oh ne güzel), sayayim size.

Sarimsakli mercimek corbasi (buradan ögrendim, grip olunca öneriliyor)
Dünden kalma yarim karniyarik
Karisik salata
Bir bardak ayran

Cogumuzun aksam yemegi saati herhalde simdi, öyle ise afiyetler olsun.

İyi akşamlar, iki gündür giremedim. insan girmeyince daha çok kaçamak yapıyor.
1. öğün:
klasik karatay kahvaltısı
2 öğün
:taze bakla(2 kaşık)
ıspanak yemegi (2 kaşık)
3 küçük parça fırında karnabahar
salata
3. öğün
mercimek çorbası
2 yumurtalı çılbır
taze fasulye
çıtlık(tarlalardan toplanan otlar)
1 avuç yer fıstığı
sonra görüşmek üzere...

Son düzenleme:

Selam canım,
1.5 kilo olabilir diye biliyorum. Eski diyetisyenim söylemişti
Günde 3 litre su iciyoruz çay kahve 3.5. Belki 4.00 litreyi buluyor ayrıca az cok yemek yiyoruz ..
Bunun 3.00 litresini atabilsek 1 litre illaki kalıyor..
Cok cok normal ,
Canın sıkılmasın ..

Son düzenleme:

sağol cnm. teşekkürler cvp için

Sayin Saphira, ben bu diyette az yememeye de dikkat edilmesi gerektigini anlamistim. Neden bu kadar az yemeye calistiginizi ögrenebilir miyim, tecrübenizden faydalanmak adina.
çok az değil aslında..az yemek için bir çaba sarfetmedim de zaten çünkü az yemekle doymam ben,aylardır diyet yapıyor olmama rağmen çok iştahlı ve çok yiyen biriyim

merhaba Sevda hoşgeldin aramıza kolaylıklar ve başarılar diliyorummm

akşam:

1 tabak tarhana çorbası
1 kase yoğurt
1 küçük salatalık
1 çilek

tamamdır bugün dee e çay kahve içeriz tabiiii

aşırı derecedee iştahhım açıldıı bu regl olmamda kaynaklanan birşey diye düşünüyorum menümü yorumlarmısınz?

sabah: 2 yumurta
1 salata
2 dilim peynir
6 zeytin
3 kayısı ve çay

öğlen: salata (içinde peynir ve ceviz parçalı )

akşam: 1 tabak barbunya
biraz tavuk ve domates
ayran 3 incir

şimdide baya bir fıstıkk ve kayısı :/ nasıll çook çoook mu abartmışım..şimdi fıstığı yemeseydim iyiydii ama :/

birde bugün balık hapımı gören arkadaşlarım bu haplar çok kilo aldırıyor dediler.kafam çok karıştı

bugün toplam 120 dk yürüdüm

45 dk carsıya indik dk 110 adım atarak 45 dk döndük ve ben ayrıca bebek arabasını da sürdüm düsünün ne kadar efor sarfettim yasasın yürüyüs inş.pzt. gününe emeklerimi alırım sabahta 30 dk yürüdüm ulasım amaclı oleyyy bizim evden carsı 3 km babam ölcmüs

Son düzenleme:
Bütün diyetlerde suyun vazgeçilmez olmasının nedenini düşündünüz mü ?

Su tüm diyetlerin vazgeçilmezi… Ama bunun nedeninin bir mililitre suyun 1 kalorinin yakılmasına neden olduğunu bilen pek de yok. Diyetisyen Fatmagül Yılmaz, “Günde 2 bin 500 kalori alınıyorsa bunun yakılması için mutlaka 2.5 litre su içilmesi gerekli” diyor.

Kilo verirken yağ fazlalığınız en çok neredeyse daha çok oradan kilo verirsiniz, ama her bölgeden kaybedersiniz. Vücudunuzu şekillendirmek ancak sporla mümkündür. O da bir yere kadardır, çünkü kemik yapınızı kimse değiştiremez. Kas kaybının olmaması için diyetle beraber mutlaka en azından tempolu yürüyüşü hayatınıza katmanız gerekir.

Sadece diyetle yüksek kaloride bile yüzde 25 yağsız vücut kitlemizden kaybederiz. Bu oran, düşük kalorilerde ve eksik tüketimlerle yüzde 50′lere çıkar. Karın bölgesinde biriken yağlar daha çok erkeklerde kalp hastalığı riskini artırır.”

Su insan yaşamı için vazgeçilmezdir aynı zamanda diyet listeleri içinde ilk sırada yer alması gerekir. Sağlıklı yaşam ve beslenme açısından su önemli bir yere sahiptir. Fakat bu kadar önem taşıyan suyu çoğu kişi yeteri kadar tüketmemektedir.

Aslında insan yaşamının %60’ını su oluşturmaktadır. Suyun zayıflamada etkisi olduğu gözlenmiştir. İlk olarak su midede dolgunluk oluşturduğundan kişiye tokluk hissi vermektedir. Bunun yanı sıra metabolizmanın hızlı çalışmasına ve kilo vermenize yardımcı olur.

Böylece iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Vücudun yeteri kadar besine ve suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeterli miktarda su almaya özen gösterin. Günde en az 8 bardak su içmeye dikkat etmelisiniz.

Su ve diyet: Su insan yaşamında olduğu gibi diyet programlarında önemli görevler üstlenmiştir. Bol su tüketiminde cilt sağlığı ilk sırada olmak üzere yediklerimizin eritilmesine de yardımcıdır. Su ile herhangi bir içecek kıyaslanamaz ve suyun yerini tutamaz. Yemeklerden 15 dakika önce su içmelisiniz. Bu sizin fazla yemek yeme isteğinizi azaltır.

Bol su içmek bağırsak hareketlerinizinde hızlanmasını sağlar. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu hatırlatarak fazla suyun da zarar olduğunu unutmayalım. Aksi durumda su zehirlenmesi, böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği sorunlar oluşabilir. Tavsiye edilen oranın üstüne çıkmamakda

Yeteri kadar su tükettiğinizi anlamakda zorluk çekebilirsiniz. Eğer idrar miktarı azalmış ve idrar rengi koyulaşmış ise yeterli miktarda su içmediğiniz anlamı taşır.

Zayıflamanın püf noktaları

-Pirinç pilavı yerine bulgur tüketin.

-Su tutucu özelliği fazla olan elma, ayva, muz ve şeftali kabızlığı artırır.

-Armut, kuru ya da taze kayısı, kuru ya da taze incir, erik, kavun, portakal mevsiminde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.

-Bağırsaklarımızı çalıştırması için bitkisel çaylar veya ilaç tercih edilmemelidir.

-Kabızlık sorunu yaşıyorsanız sabah aç karnına cezvede ılıtılmış bir bardak su veya ıhlamuru 1 tatlı kaşığı bal ile alıp sonrasında 15-30 dakika egzersiz yapın.

-Gün içinde genelde ılıtılmış su için.

-Kepek içeriği yüksek besinler aldıktan sonra su içimini artırmak daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Son düzenleme:
selam kızlar menü bildirimi
akşam
menemen
peynir
zeytin ve çay..malum üşengeç günlerimden biri..

Nasılsınız kızlar

2 gündür giremedim,dün yatılı,bugünde gündüz misafir vardı.

Dünkü menüler;

45 dakika yürüyüş

Sabah 2 yumurtadan peynirli omlet,yeşillik,biraz kuruyemiş

Öğlen;2 bardak süt,kuruyemiş,siyah çekirdekli üzüm

Akşam;kırmızı mercimek çorbası,2 kıymalı biber dolma(pirinç ve bulgur yarıyarıya)

Bugün;

Sabah kahvaltı,1 yumurta,peynir,yeşillik,1 yerli muz,1 kaşık mantar sote

Yürüyüş yapamadım,temizlik ve hazırlık öğlene kadar oturmadım,sonra da servis

Öğlen;yoğurtlu kabak havuç salatası,patates salatası ve yememem gereken şeyler

Akşam;kırmızı mercimek çorbası,kıymalı yaprak sarma(pirinç ve bulgur yarıyarıya),1 dilim ekmek ve irmik tatlısı

Bu hafta hiç ölçüyü kaçırmamıştım,galiba çok yorgun olunca böyle oluyor,pazartesiye kadar inşallah bir daha olmaz.

Merhaba bugun birseyler paylasmistim biraz gerilerde kaldi tekrar paylasmak istedim bilgisi olan yardimci olursa sevinirim
Bu arada bu aksam ki menum;

Yogurtlu semizotu salatasi
5 adet izgara kofte

Merhaba bugun birseyler paylasmistim biraz gerilerde kaldi tekrar paylasmak istedim bilgisi olan yardimci olursa sevinirim
Bu arada bu aksam ki menum;

Yogurtlu semizotu salatasi
5 adet izgara kofte

fazlasıyla geri alırsın diyorlar ama cnm bundan da kaçış yok. uzun süreli ve gerçek yaşamımıza uygun bir şekilde beslenerek kalıcı kilo veririz. bildiğim kadarıyla dukan bu özelliklere sahip değil. bir an önce bırakman en iyisi. emeğine yazık olur. dukanı biyerde bırakman gerekecek ama karatay her zaman yapılabilecek bi beslenme biçimi. ben mesela ayda 2 kilo olsun ama bir daha hiç almıyım demeye başladım merak etme ama dukanı bırak bence.
naçizane görüşüm bu

Bugün abarttım sabah kilo verdigimi görünce
sabah: 2 etimek yumurtalı sucuk ben kayseriliyim biz yaptık. Kayısı 5 tane ceviz peynir zeytin azcık bal ve tereyag
arada 1 kivi ve 3 çilek 2 badem çaglası
öğle : Salata ve balık 1tane muz
ara 2 dolma , küçük kase patates salatası gündeydim yaşpastaya içim gitti ama yemedim
akşam 1 tabak nohut salata 1 portakal
kızlar muz ve portakal dün alanyadan geldi baya çok gördükçe insanın yiyesi geliyor

yorum bekliyorum 15 dk spor yaptım shapes gidiyorum hergün ama dünde bugünde ektim

enginar dolması
etli kereviz yemegi
1 kepce ev yapımı tarhana corbası
kuzukulagı,marul,seker pancarlı süslü salata(limonlu,seytinyaglı)
1 bardak ayran

arkadaslar kerevizden 1 kasık aldım tabagı bitiremedim.artık kücük tabaklarla doyuyorum allaha sükür.

keşke onları aralarda değil de öğünlerde yeseydin en azından cnm. neyse telafi edersin

menüm
sabah karatay kahvaltısı
öğlen bakla,ıspanak,salata
akşam çorba,patlıcan yemeği,bakla
4 incir yarım bardak kadar fıstık,yaım bardak kadarda çekirdek.:126:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…