Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Sabah:
Tavsiyeniz üzerine 2 koca bardak limonlu ılık su,2 gk kayısı ve incir, 6 fındık.
Öğlen:
Çooook acıktım.
Pazılı peynirli omlet,salata ,6 ceviz.

kızlr 60 dk da 6km yuruyup dusumu alıp yesılcayımı ıcıp yemegımıde yıyıp geldım

imrenmemek elde değil eve gidip yürümeyen kilo veremesin deyip bu gazla gidiyorum birazdan sonra eşofmanları çekip aynen dediğini yapıyorum 60 dk yürüyorum kaç km olur bilmiyorum gidişim suskun oldu ama dönüşüm muhteşem olacak :))

nerde yürüdüm bu fırtınada oh erisin yağlar
kosu bandım var onda yuruyorum canım hepımızın bırlıkte erısın yagları tatlım

maşşalllahhh imreniyorum sana ama sadece imrenmekle yetiniyorum...azcık ornek alsam seni yaw papiş
canım ınan burdan gaz alıyorum yuruyen arkadasları gordukce, sende yuru sende yaz baskasıda senden gaz alsın bu yuzden burdayız bırbırımızı dogru seylere yonlendırmek ıcın

petusummm hos geldın bebeem nasılsın kg aldınmı burdan ayrıldıktan sonra hıc

20 yildan beri L.... Isimli ilaci kullaniyorum. Soguk noduller nedeni ile tiroid bezim yeterli hormon uretemiyordu. 10 yil once de kanserlesme riski nedeniyle, tiroid bezim tamamen alindi. Bilindigi gibi ilac kahvaltidan yarim-bir saat once alinir. Son yillarda, ilac siseme, "4 saat icinde, iceriginde kalsiyum ve demir bulunan urunleri almayin" uyarisi da eklendi. Yasadigim ulke : Kanada. O nedenle, sabahlari sut veya sut urunleri kahvaltimda yer almaz. MultiVitamin hapimi da ogle yemegi ile alirim.
Hipotiroidi olan arkadaslara yarari olur dusuncesi ile bu bilgiyi paylasmak istedim.

cevabın için tşk ederm :) o zaman akşamaaa salataaa ve yoğurtt en iyisii =)

öğlen izmir köftenin köftelerinden seçtim salata ve yoğurtla yedim ama köftelerin sayısı biraz çok oldu saat birde yemeğimi yemiştim hala yeni yemiş gibiyim fazla harekette edemedim bol su içtim camış gibi oturuyorum :) papadiyanın yazısından sonea silkelenip kendime geldim mesai bitmek üzere hemen eve gidip yürüyüşe çıkıcam akşam yemeğimi hafif geçirmeyi planlıyorum
sanırım kahvaltılık çıkartıcam yemek yapmadım çünkü

büyük ihtimal

1 adet haşlanmış yumurta
marul söğüş,domates
bir parçada peynir yemeyi planlıyorum ama 60 dk yürüyeceğim
bu fırtınada bir sağa bir sola giederekte olsa 60 dakikayı tamamlayıp sıcacık bir duş keyfi yapacağım inşallah

herkese şimdiden iyi akşamlar kızlarrr hepimize bol leptinli geceler olsun ,yağlarınız çişinizle aksın gitsin geri gelemesin inşallah

Duyduğu her diyetin üstüne atlayıp en çok 2 gün yapan ben için irademi en az zorlayan sistem bu.
Ama; kendimi yorgun ve tatsız hissediyorum.(tatlı tüketemediğim için olabilir mi?)

kosu bandım var onda yuruyorum canım hepımızın bırlıkte erısın yagları tatlım

petusummm hos geldın bebeem nasılsın kg aldınmı burdan ayrıldıktan sonra hıc
canım hoşbuldumm papişim yaa vallahi özlemişim anacım sizi hepinizi buranın motivasyonunu böyle sıcacık karşıladığınız içinde teşekkür ederim hepinize inşallah artık burdayım demirbaş olarak :) canım en son 61.4 çıkmıştım tartıda ama burdan ayrılırken kilom kaçtı inan hatırlamıyorum sanırım aldım ama tam gaz ileriye bakıyorum şimdilik hedefim 57 olmak sonrasına bakıcam çok öpüyorum mesaim bitiyor ben kaçar ve yürürüm sayende bu akşam bu gazla yürüyeceğim

ewet esascım cok cok fazla

cook rahat werirsin kuzucum hiç moralini bozma..sen dikkat ediyosun zaten maşşallah

yok petuş yaa hiç de fındık filan değildikafam kadardııııı topiğin en zayıfı ve en cok yiyen benim maalesef

Karatay yüzde yüz yerli, ye dediği her şey yanı başımdaki bakkalımda bile var; Dukan asap bozucu şekilde Fransız... "

Karatay mutluluk verici; Dukan mutsuz edici

Tereyağ isteyen ahbabım Karatay diyeti yapıyor. Zira Canan Karatay Hanım, hakiki olduğu sürece tereyağında pastırmalı yumurtaya izin veriyor. Bunu da Dukan diyetiyle zayıflamaya çalışan insanların arasında söyleyince çok komik bir tartışma çıktı.

Şu sıralar tuhaf bir rekabet var: Karataycılar ve Dukancılar. Karatay diyetini yazmıştım hatırlarsanız. Severek de uygulamıştım.

Sonra Dukan’ı o kadar övdüler o kadar övdüler ki, uzman diyet kitabı okuru olarak gittim onun da kitabını aldım.

Genel hatlarıyla ikisi de karbonhidratı keseceksiniz diyor. Un, şeker, nişasta yasak. Ve günde 2 litre su. Bunu yapabildin mi zaten bayağı bir yol almış oluyorsun. Fakat bundan sonraki detaylar dramatik olarak farklılaşıyor.

Karatay’ı özetleyeyim: Sabah iki yumurta, 8 adet zeytin, avuç içi kadar beyaz peynir ve ince belli bir çay bardağı kadar ceviz veriyor. Öğlen ve akşamları da et, balık, tavuk yanında zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata. Peynir, süt ve yoğurt tam yağlı olacak. Soğuk sıkım zeytinyağı ve hakiki tereyağına da hiç itirazı yok. Arada baklagil de veriyor. Hiç bir surette aspartam, bulyon gibi yapay malzemelere izin yok. Dukan da et veriyor ama Karatay’dan farklı olarak yanında sebze ve salata vermiyor. Ve yağı da tümden kesiyor. Süt ürünleri yağsız olacak, zeytinyağı da damla kadar. Baklagil hatta enginar bile yok. Yemekler o kadar tatsız oluyor ki bulyon katabilirsiniz diyor. Tatlı krizi için de diyet kola veriyor.

Arka arkaya okuyunca çok komik oldu çünkü birinin “ak” dediğine öbürü “kesinlikle kara!” diyor. Mesela biri kavun karpuz sakın yeme diyor, biri sırf onları yediyor! Biri ekmek yerine kavrulmamış kuruyemiş ye diyor, öbürü içinde yağ olan tek bir kırıntı yemeyeceksin, onun yerine yulaf kepeği yiyeceksin diyor... Biri kendini sıcak tut diyor, işlenmemiş gıdalar ye diyor, öbürü “üşüyünce kalori yakılır, buldukça buz em, suyu soğuk iç” diyor.

KARATAY VE DUKAN ARASINDAKİ 6 FARK:

- Karatay mutluluk verici; Dukan mutsuz edici

- Karatay yüzde yüz yerli, ye dediği her şey yanı başımdaki bakkalımda bile var; Dukan asap bozucu şekilde Fransız... Yulaf kepeğini bulmak için market market dolaşmak zorunda kaldım. Hele yemek tarifleri korkunç ötesi!

- Karatay’da hiç bir sağlık sorunu yaşamadım; Dukan’da baş ağrısı çektim, kabız oldum sonra da ishal oldum.

- Karatay’da çeşit bol, yediklerinden hiç sıkılmadım; Dukan’da ise yağsız yoğurda, yağsız peynire, yağsız ete abanmaktan fenalık geldi. Bilhassa yulaf kepeğinden yaptığım krepten midem bulandı. Üstelik ömür boyu yiyecekmişiz bu kepeği! Peee...

- BUNA KARŞIN: Karatay diyeti, diyetten ziyade sağlıklı bir yaşam biçimi olduğu için bir türlü disipline giremedim. Bir kaç tane diyor, oturup 250 gram yiyorum. Ara öğün yasak dediği için ana yemeği abartıyorum. Kahvaltıda doyuyorum, öğlen yemeği sırasında yemek yemeyip sonra biçimsiz bir zamanda acıkıyorum. Özetle ha bire yolumdan şaştım, ölçüyü aştım. Bu yüzden kilo veremedim.

- Dukan ise keskin sınırları olduğu için insan kampa girmiş gibi oluyor. Her yere yanımda evde hazırladığım yiyeceklerimle gidip, tek bir yudum taviz vermedim. Bu nedenle Dukan’ın “atak” dediği beş günlük saf protein günlerini başarıyla tamamladım ve beş günde 3 kilo verdim.

SONUÇ:

5 günde 3 kilo abartılı bir rakam. Bunun büyük bölümü sudur tahmin ediyorum. Ancak motivasyonu çok güçlendiriyor. Diyeti bırakma diyor. Vücudunu şaşırttın, devam diyor.

Ancak doğrusunun Karatay rejimi olduğunu düşünüyorum. Belki zayıflamak biraz daha uzun sürebilir ama kesinlikle daha insani, daha haysiyetli, daha sağlıklı. Bundan sonra yoluma yine Karatay ile devam edeceğim.

(Bu arada Dukan diyetini oluşturan Pierre Dukan, diyeti yüzünden değil faşistliği yüzünden mahkemeye verildi. Üniversite giriş sınavında kilonun da sorulması ve kilo fazla veya eksiğin puanlamada etkili olması gerektiğini söyledi. Böylece gençler anoreksik veya obez olmaktan kaçınırlarmış.)

Mutlu Tönbekici / Vatan (İlgili kısım)

Merhabalar ;
Tam umutsuzluğa kapıldığım anda biranda 69' u gördüm.3 haftadır 70 kiloydum ve çok şükür bu hafta başı 69 hatta 68.5 bile çıktığım oldu.Hergün sabah kalkar kalkmaz büyük bir merakla banyodaki tartıma koşuyorum.Kilo versemde vermesemde 5-6 kere üstüne çıkıp çıkıp iniyorum.Ama çok mutluyum hayatımda ilk defa başarabiliyorum.Ben yaptıysam herkes yapar :) Ama burda bana desteklerini esirgemeyen yaşam koçum Siboşumada çook teşekkür ediyorum.Arkadaşım sen söylemesen ben bu diyeti bilmeyecektin sen o fındıkları vermesen ben bu diyete o sabah başlamayacaktım.İyiki varsın sağol :)

Merhaba kızlar,
Bugün öğlen çok işim olduğunda yemek yemeye vaktim olmadı . Daha sonra da açlık hissetmedim. 2 öğün yaptım bugün :))
Sabah:2 Yumurta
peynir
zeytin
domates
omega 3
2 kuru incir
badem
Akşam:kuru fasulye(nihayet bitti)
Salata
Yoğurtlu ıspanak

SAĞLIK ve Gıda Güvenliği Hareketi’, sağlık ve gıda güvenliği sorunlarına karşı çözüm üretmek ve tüketiciyi bilinçlendirmek için oluşturulmuş bir araştırma, bilgilendirme ve belgelendirme hareketi...
26 Mart 2012 12:17

Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını geliştirmek ve insani kazanımlara dönüştürmek diye hizmet hedefi de var. Dün bu ‘hareket’ten bir araştırma geldi ekmek üzerine... Şaşırtıcı bir açıklama, ekmeklere sağlığa zararlıdır ibaresinin konulmasını öneriyor ve “Günümüzün sağlıklı gıdası olması beklenen ekmek, ne yazık ki en sağlıksız gıda maddelerinden biri durumunda” deniliyor.
“Türkiye’de ekmeklere ‘Sağlığa zararlıdır’ ibaresi yazılmalı!” isimli raporu ile Ekmek Tebliği Öneri Taslağı’nı özetlersek...
- Ekmek, ne yazık ki özen gösterilmeyen, en çok ihmal edilen ürün haline dönüştü. 2011 yılında dünya 220 milyar dolarlık ekmek tüketirken, Türkiye 12 milyar dolarla dünya lideri durumunda.
- Dünya nüfusunun % 1.05’ini oluşturan Türkiye halkı, ekmeğin % 5.45’ini tüketiyor. Bu tablo dünyanın aksine Anadolu insanının temel gıda maddesinin ekmek olduğunu bir kez daha göstermektedir.
- Zaten Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Türkiye’de insanlar, günlük enerjilerinin ortalama % 44’ünü sadece ekmekten, % 58’ini ise ekmek ve diğer tahıl ve tahıllı ürünlerden sağlamaktadır. Yine aynı verilere göre dünyanın en sağlıksız ekmeği Türkiye’de üretiliyor.
- Günlük enerjisinin % 44’ünü sadece ekmekten karşılayan bir toplumda, ekmeğin illa ki en sağlıklı gıda maddesi olması beklenir. Oysa Türkiye’de ekmek denilince akla en son gelen şey hijyen ve sağlıklılığı olmakta.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin hazırladığı ‘Ekmek Raporu-2010’ çalışmasına göre İstanbul’da bulunan 4.500 fırından 1.500’ü (yani 3’te 1’i) ruhsatsız. Kişi başına günlük ekmek tüketimi 350-400 gram; yoksul kesimde bu 800 grama kadar yükseliyor. Bu pilot çalışmalar bile, tek başına, Türkiye’de üretilen ekmekteki sorunları göstermesi açısından yeterli...

Neden sağlıksız

- GENETİK değişikliğin birinci fazı olan hibritleştirmek ile besin değeri düşürülen tohumlardan un elde edilmesi,
- Tahılın yetiştirilmesinde tarım kimyasallarının kullanımı,
- Un yapımındaki hileler ve kimyasal katkı maddeleri eklenmesi,
- Besinin % 90’dan fazlasını oluşturan rüşeym ve kepek kısmının undan atılmasıyla beyaz un üretimi,
- Aşırı miktarda maya kullanımı ve özellikle mayaların GDO’lu olması,
- Ekmeğe üretim aşamasında çok yoğun biçimde katkı maddelerinin eklenmesi,
- Ekmek üreten tesisler ve çalışanların temizlik koşullarına riayet etmemesi,
- Ekmeğin satış noktasına dağıtımı için kullanılan taşıma kaplarının çok sayıda virüs ve bakteri barındırması,
- Ambalajlanmadan satılan ekmeğe üretim, dağıtım, satış ve tüketici tarafından seçilmesi gibi üretimden tüketime kadar geçen süreçte çok sayıda kirli elin temasıyla bulaşan bakteri ve virüsler,
- Satış noktasındaki saklama koşulları şeklinde devam eden sorunlar ne yazık ki toplumun gıda zannederek aslında zehir tüketmesine neden olmaktadır.
(Tel: 532.507 56 42; Gıda Hareketi - www.gidahareketi.org - iletisim@gidahareketi.org)

Yalçın Bayer / Hürriyet

propycil afiyet olsun bacım benim yerime de yeseydin :)) ben hiç uygulamam o ''haftada 1 gün,1 lahmacun serbest '' olayını..neden? çünkü ben de yerim o kadarrrr..1 tane lahmacun dişimin kavuğuna yetmez benim zaten yetebilen bir kişi olsaydım kilo sorunum olmazdı yahu hele ki çok açsam çok rahat yerim 5 taneyi yanında da 2-3 ayran,bol yeşillik salata ohhh yalnız akşama yemem sanırsam,acıkmam çünkü

kahvaltı:

1 yumurta+2 yumurta beyazı kk
1 kk peynir
6 zeytin
1 çay bardağı fındık
1 lt su

öğlen:

1 dolu tabak zeytinyağlı bulgurlu ıspanak
2 ad. mantar kurabiye

akşama bilmiyom ama yemesem çok süper olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…