Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Sabis hoşgeldiniz
İlk günler vücuttaki ödem atılıyormuş öyle diyordu kızlar..
Kendinden emin adımlarla ilerle bu diyette açlık yok,kriz yok
ay sonunda en az 3-4 kg.vermiş olacaksın

Son düzenleme:

Merhaba.Güzel Karar vermişsin.Rahat birşekilde kilololarından kurtulursun inşallah.Arkadaşların mesajlarını oku.Sana yardımcı ve destek olacak.

İlaç Gibi Yemekler
Ender Saraç/ Ayvaz Akbacak/ Betül Ay
DOĞAN KİTAPÇILIK

Diyet ya da sağlıklı yemekler deyince sizin de aklınıza haşlanmış sebzeler, tatsız tuzsuz yemekler mi geliyor? Gelmesin! Çünkü sağlıklı ve lezzetli beslenmek demek aslında doğru malzemelerle pişirilmiş kebabı, pizzayı ve lahmacunu, fırında karnıyarığı, ıspanaklı böreği de yiyebilmek demek.
Sadece haşlanmış sebzeyle bir ömür geçer mi? Hem ömür geçmez hem de buna sağlıklı beslenme denmez.

Doktor Ender Saraç, bu fikirden yola çıkarak Türkiye’de bir ilke imza attı:
Bir şefin -Ayvaz Akbacak- ve bir diyetisyenin -Betül Ay- işbirliğiyle lezzetli
ama şişmanlatmayan, besleyici ama mideyi yormayan yemek tarifleri hazırladı.

Sağlıklı beslenmek isteyen, ancak damak tadından da vazgeçmeyenlere bu kitap ilaç gibi gelecek.

bu kitabı sipariş ettim.gelince yeni yemekleri sizlerle paylaşacağım.

arada vucudu şaşırtmak gerekır derler ya hep.ben bılerek yapmadım ama sanırım kılomu asagı cekmeyı başardım...pazar gunu mısafılıge gıttık.yahu dıyet yamıyorum ben saglıklı beslenıyorum dıyorum ınsanlara sankı küfür edıyormusum gıbı cvplar verıyorlar bana...yemıcem işte ılla zorluyorlar.eşim de artık kızmaya basladı gıttgın heryerde şu yeme problemını acma dıyor.mısafılıge gıdılınce yenilirmiş...uyuz oluyorum bu duruma.neyse velhasıl ben pazar gunu sabah normal kahvaltımı ettım karataya uygun ama sadece kahvaltı uygun gerısıne bakın.öglen 1 sımıt ayranla beraber...ögleden sonra mısafırlıkte 1 gözleme....akşam patateslı tavuk yapmıslardı.ondan yedım az..yogurtlu mantı vardı of daha da var.sonrasında yaşpasta ve meyve....bıraz mecburıyetten bıraz da kendı istegımle saldırdım valla... 2 aydır ılkkez butun gun istedıgımı yedım....of beeeee.itiraf ettım sonunda...kılom 65.5 dı pazar gunu sabah.bugun 64.8...ii oldu vucudum şaşırdı...haftalardır 65 den dusmuyordu gram gram da olsa 64 rakamını görmek mükemmel bişey

Son düzenleme:
Arkadaşların tavsiyelerini elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.
Güzel paylaşımlarda bulunumuş.
Kitabı da okuamya devam ettikçe daha da motive oluyorum.
Dukan'ı başarmıştım, inşallah bunu başaracağım :)
Yemek tariflerine özellikle bakmak istiyorum ama okuduğum kadarıyla dukan kadar katı değiller. Sebzenin serbest olması süper yaaa :)
benim şekerle ekmekle tatlıyla pastayla zaten gönül bağım çok değil, o yüzden vazgeçmekte zorlanmıyorum ama sebze yokken çok kötü hissediyordum kendimi.. şimdi ızgaraların yanına yaptığım zeytinyaplı yemeklerim harika oluyor zevkle yapıyorum bu diyeti.. :)

Arkadaşlar,

Meyveyi ne zaman yiyeceğimi bilmiyorum. Bu yüzden doğru dürüst meyve yiyemedim ve çok özledim.
Ayrıca spora başladım. Aç mı tok mu kafam karışıyor. Mesela yaban mersini aldım. Yiyeceğim zamanı bilmiyorum canlarım.. Helppp

Sabah kahvaltıda 1 orta boy meyve yenilebilirmiş.
Ben spora tok gidiyorum ama ordakiler 2 saat evvel ye öyle gel diyor.
(imkanım yok o şekilde,aman zaten az yiyorum akşamları)
Yaban mersini şekerle karıştırıyolarmış bazıları,aldığın yer güvenli mi?
onun yerine kuru erik,kahverengi kayısı alabilirsin.
onları da sabahları kahvaltıda yiyoruz bu arada

Son düzenleme:

Ben eskiden kırmızzı bir yemişi yaban mersini diye alıyordum. İ. Saraçoğlu birgün kırmızı olanları almayın dağ üzümü onlar dedi. Gerçek yaban mersini buldum aktarda kuru üzüm gibi.( Adet düzensizliğine iyi geliyormuş. Benim regl bitmek üzereydi ve çok azdı yaban mersini yedim çok iyi geldi. ) bu yüzden yiyeceğim. Sağlık için. Çok teşekkür ederim

itiraf.com

senin vucudunun şaşırması açısından iyi olmuş sevindim.
ancak herkes de aynı etkiyi vermiyor bu kaçamaklar.
benim bünyemde onlaradn biri yaptığım her kaçamak artı olarak yansıyor tatıya.

hımm o sorun bende de var ben de alıyım o zaman

Kızlar ne yiyeceğim öğle yemeğinde
1 ad.lahmacun yesem olur mu yanlış hatırlamıyorsam haftada 1 izin vardı ?????????

ben çok iyi bilirim o mesafeyi.doğma büyüme güzelyalılıyım 7 aydır gaziemirde oturuyorum :)
karatay beslenmesi zaten en sağlıklı beslenme şekli olduğundan aynen bizim gibi yiyebilir.Yalnız zayıflamaya çalışmasın bu yüzden bana göre ara öğün yapsın,glisemik indeksi yüksek olmayan meyve ve kuru yemişlerle.bir de proteine ağırlık versin.hatta mümkünse her gün 1 öğününde balık yesin.cevizi ihmal etmesin.yürüyüş yapsın.şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.kan yapsın diye pekmez içmesin,gebelik şekerine sebep olabilir.onun yerine bol bol et,özellikle ciğer,sakatat yesin.mercimekde çok iyi.bir de kimyon
artık kaçamaklara yer vermiyoruzz yolumuza aynen devam ediyoruz
evet ya ben de çok düşünüyorum ne pişirsek diye.canım bulgur o kadar da kötü değil bizim diyetimiz için.yapabilirsin o dedikleri ama çok yemezsin ki zaten bulgur çok tıkıyor insanı yenmiyor fazla.bir de kepekli kara bulguru tavsiye ederim.hem bizim diyete daha uygun hem de daha lezzetli
afiyet olsun canım
canım o tür yasaklı gıdaları evde tutma ya da alma..kahvaltın güzel,afiyet olsun
regl dönemini kazasız atlattığın için tebrik ederim canım.zor bir iş başarmışsın
tarifi de hemen kaydettim,teşekkür ederim
afiyet olsun canım..benim tam 1 ay dolduğunda 7.7 kg gitmişti.bakaım senin kaç gitmiş olacak
hoşgeldin hemşehrim ben de İzmirdeyim
diyetle ilgili herşeyi buradan paylaşıyoruz canım.merak ettiklerini sorabilirsin de..
saphıracım mekik çeke çeke göbek kalmadı sende allah azminden azıcık bize versin
sorma düm düz oldu
cormellacım hem damağını şenlendirip hem de tartıda mutlu olmana sevindim bence herkes kendine belirli zaman aralıklarında serbest gün yapmalı.ben yapıyorum ve çok mutlu oluyorum.tavsiye ederim.gerçi bu ara yapamadım ama cumartesi kızımın doğum günü partisini yapacağım,cuma günü tartıda iyi bir sonuç görürsem inşallah cumartesi herşeyden yiyecem.çok güzel mamalar yapacağım da
canım tabiki başarırsın.dukan karataya göre sağlıksız bir diyet.yaşasın karatay

canım kahvaltıda yiyebilirsin ya da öğlen yemeğini sadece meyve ve kuru yemişle yapabilirsin

Kahvaltımı yazayım size:12 ye kadar sarktı
limonlu su
2 yumurta
10 zeytin
1 dilim teneke peyniri
1 dilim tulum peyniri
1/4 elma
½ muz
1 çay bardağı ceviz
1 fincan form çay

Son düzenleme:
sabah:2 yumurta
peynir
10 zeytin(yeşil-siyah)
domates
küçük közlenmiş patlıcan
1 bardak süt
ceviz
3 kayısı-3 erik.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…