Bende aranıza katılmak istiyorum :)
2 gündür karatay diyetini yapıyorum. kitabını aldım ama henüz bitiremedim.. taş devri kitabını da aldım
33 yaşındayım izmir'de yaşıyorum, Muhasebeci olarak özel bir şirkette 16 yıldır çalışıyorum, vermem gereken 20 kilom var, Daha önce 4,5 ay dukan yaparak 16 kg'dan kurtuldum, evlilik-doğum derken epey kilo almıştım, şimdi hepsinden kurtulmak istiyorum. Dukan tabiki farklı bir kültüre hitaben yazıldığı için türkler için epey zorlayıcı oluyordu, sebze sınırlı mesela ama karatayda sebze serbest, bu sevindirici.
Diyetle ilgili püf noktalarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Forumu okumaya çalışıyorum 2 gündür ama çalışırken bitirmek mümkün gb görünmüyor
Günlük yediklerinizi paylaşıyorsunuz sanırım, bugün bende başlamak istiyorum izninizle..
Sabah 07:30'da
2 adet kayısı haşlanmış yumurta
2 kuru kayısı
biraz peyaz penynir
7-8 adet yeşil zeytin
15 tane kadar çiğ badem
1 fincan da şekersiz zencefil-limon çayı
bu sabah tartıda 2 gün olmasına rağmen -800 gr gördüm :) bilginize..
Arkadaşlar,
Meyveyi ne zaman yiyeceğimi bilmiyorum. Bu yüzden doğru dürüst meyve yiyemedim ve çok özledim.
Ayrıca spora başladım. Aç mı tok mu kafam karışıyor. Mesela yaban mersini aldım. Yiyeceğim zamanı bilmiyorum canlarım.. Helppp
Sabah kahvaltıda 1 orta boy meyve yenilebilirmiş.
Ben spora tok gidiyorum ama ordakiler 2 saat evvel ye öyle gel diyor.
(imkanım yok o şekilde,aman zaten az yiyorum akşamları)
Yaban mersini şekerle karıştırıyolarmış bazıları,aldığın yer güvenli mi?
onun yerine kuru erik,kahverengi kayısı alabilirsin.
onları da sabahları kahvaltıda yiyoruz bu arada
arada vucudu şaşırtmak gerekır derler ya hep.ben bılerek yapmadım ama sanırım kılomu asagı cekmeyı başardım...pazar gunu mısafılıge gıttık.yahu dıyet yamıyorum ben saglıklı beslenıyorum dıyorum ınsanlara sankı küfür edıyormusum gıbı cvplar verıyorlar bana...yemıcem işte ılla zorluyorlar.eşim de artık kızmaya basladı gıttgın heryerde şu yeme problemını acma dıyor.mısafılıge gıdılınce yenilirmiş...uyuz oluyorum bu duruma.neyse velhasıl ben pazar gunu sabah normal kahvaltımı ettım karataya uygun ama sadece kahvaltı uygun gerısıne bakın.öglen 1 sımıt ayranla beraber...ögleden sonra mısafırlıkte 1 gözleme....akşam patateslı tavuk yapmıslardı.ondan yedım az..yogurtlu mantı vardı of daha da var.sonrasında yaşpasta ve meyve....bıraz mecburıyetten bıraz da kendı istegımle saldırdım valla... 2 aydır ılkkez butun gun istedıgımı yedım....of beeeee.itiraf ettım sonunda...kılom 65.5 dı pazar gunu sabah.bugun 64.8...ii oldu vucudum şaşırdı...haftalardır 65 den dusmuyordu gram gram da olsa 64 rakamını görmek mükemmel bişey
Ben eskiden kırmızzı bir yemişi yaban mersini diye alıyordum. İ. Saraçoğlu birgün kırmızı olanları almayın dağ üzümü onlar dedi. Gerçek yaban mersini buldum aktarda kuru üzüm gibi.( Adet düzensizliğine iyi geliyormuş. Benim regl bitmek üzereydi ve çok azdı yaban mersini yedim çok iyi geldi. ) bu yüzden yiyeceğim. Sağlık için. Çok teşekkür ederim
ben çok iyi bilirim o mesafeyi.doğma büyüme güzelyalılıyımCuma'dan beri giremedim, geçmiş sayfalara da bakmadım daha ama eminim fıstık olma yolunda azimle ilerlemeye devam ediyorsunuzdur. En son tartılacağımı söylemiştim, öyle korktuğum gibi olmadı 57.2 çıktım. Bu hafta şehir dışındayım mümkün olduğunca uymaya çalışacağım ancak dün güzel bir Pazar kahvaltısının bedelini, dün akşam (bilenler için) Güzelyalı Köprüsü'nden Konak'a yürüyüp dönerek (yaklaşık 2-2.5 saat) ve bugün 8-9 km yürüyerek çıkardım. Bacaklarım ühühüüüüü zavallı bacaklarıııııım
karatay beslenmesi zaten en sağlıklı beslenme şekli olduğundan aynen bizim gibi yiyebilir.Yalnız zayıflamaya çalışmasın bu yüzden bana göre ara öğün yapsın,glisemik indeksi yüksek olmayan meyve ve kuru yemişlerle.bir de proteine ağırlık versin.hatta mümkünse her gün 1 öğününde balık yesin.cevizi ihmal etmesin.yürüyüş yapsın.şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.kan yapsın diye pekmez içmesin,gebelik şekerine sebep olabilir.onun yerine bol bol et,özellikle ciğer,sakatat yesin.mercimekde çok iyi.bir de kimyonHatun gızlar, tüm geçmiş sayfa eksikliklerimi tamamladım da maşallah kaçamak üstüne kaçamak yapmışız. İsviçre'li bilim insanları bu durumu incelemeli
Şimdiiii bir şey soracağım. 2 aylık hamile bir yakınım var ve onun ne şekilde beslenmesi gerektiği konusunu merak ediyorum. Fikriniz var mı? Karatay beslenmesi hamilelere ne öneriyor?
artık kaçamaklara yer vermiyoruzzGünaydınlar
şuan bu mesajımı müthiş ve cezbedici kek kokuları evi sarmış durumdayken yazıyorum, bu da bana son 4 günün cezası olsun, çocuklarım okula kek götürmeyi seviyor, aslında canan hocayı tanıdıktan sonra onlara kek yaparak iyilik mi, kötülük mü ettiğimi sorgular oldum ama okuldaki hazır gıdaları yememelerini tercih ederim sanırım...
.. evet bende regl dönemimi hafif sıyrıklarla atlatmış durumdayım, kendime ne kadar gıcık olduğumu anlatamam.. diyete başladığımdan bu yana yaklaşık 2 hafta oldu son 4 güne kadar demir gibi sağlam sinirlerim ve iradem vardı, bu sabahtan itibaren eski halime dönmeye kararlıyım.. aslında sabah kahvaltılarımı hiç bozmadım ama noluyorsa sonraki öğlen öğününde oldu, Allahtan tartıda beni çok çok üzecek bir sürprizle karşılaşmadım
görüyorum ki bir çok arkadaşımla aynı durumu yaşamışız, bunları okumak bana iyi geldi, insan kendinden umutsuzluğa düşünce telafisi çok zor oluyor, sayenizde ben de çabucak toparlayacağım kendimi, yedik evet güzeldi damaklarımız şenlendi, evet pişmanız.. ama oldu birkere
hepppimize başarılı, bol iradeli bir hafta diliyorum.
evet ya ben de çok düşünüyorum ne pişirsek diye.canım bulgur o kadar da kötü değil bizim diyetimiz için.yapabilirsin o dedikleri ama çok yemezsin ki zaten bulgur çok tıkıyor insanı yenmiyor fazla.bir de kepekli kara bulguru tavsiye ederim.hem bizim diyete daha uygun hem de daha lezzetlikızlar,hergün ne pişirsem diye kafayı yiyorum,yemek tariflerimizi paylaşalım mı?eskiden olsa kısır ,mercimekli köfte,sarımsaklı köfte gibi bulgurlu şeyleri çok yapardım ,onları yapamayınca çok mağdur durumdayım
afiyet olsun canımgeçmişe baktım biraz,herkes kaçamaklara veda etmiş ne güzel...
bu hafta kilolar daha çabuk gidecek desenize....
dünkü menüm
sabah
1 kupa süt
1 avuç tel peyniri
1 avuç badem
öğle
bulgurlu yeşil mercimek yemeği
1 kase yoğurt
akşam okula gittim
geldiğimde çok açtım
saat 8de
10-15 adet badem
1 kuru kayısı
1 kk tel peynir
yedim
benim kaçmağımda bu oldu:26:
canım o tür yasaklı gıdaları evde tutma ya da alma..kahvaltın güzel,afiyet olsunmerhabalar
yeni gelenler hoşgelmişler.
bende de regl öncesi sendromu var çok mutsuzum sanki sürekli aklımdan sıkıntıdan kaçamak yapmak geçiyor ama ben şöyle yapıyorum kaçamakları sabah kalktığım gibi yiyiyorum ki en azından bütün gün enerji olarak çıksın benden diye..
kahvaltıdan önce kalktığım gibi eti'nin minik tartlarından 1 ad. ve 1 ad.elbettenin minik tuzlu kurabiyelerinden attım ağzıma
sonrasında yarım bardak limonlu su
kahvaltım :
1 muz
1 domates
1salata
7-8 zeytin
peynir
2 kuru erik
2 kayısı
omega3
ceviz
kahvaltıda çok güzel doyuyorum.
regl dönemini kazasız atlattığın için tebrik ederim canım.zor bir iş başarmışsınregl döneminden olmasına sevindim..ama yinede kaçamak yapmadım...
canım bizim sulu köftelerimiz var bulgurlu ama onların hamurunda un var...veyahut bizim yöreye ait bulgurumuz var unlu,değirmende hiçbirşey ayrılmadan farklı bir şekilde öğütülüyor..onu ben yiyebiliyormuyum bilmiyorum...
etli köfte
hamuru için:ince bulgur
yağsız çift çekilmiş kırmızı et(bulgurla et hemen hemen yarı yarıya yada bulgur azıcık fazla)
kuru soğan(isteğe bağlı)
reyhan(isteğe bağlı)
baharat(isteğe bağlı)
salça(isteğe bağlı)
1 yumurta(hamur tutsun diye)
hamur çok uzun süre yoğrulur,sonra küçük küçük alınıp yuvarlanır...
sonra soğan kavrulmuş salçalı suda pişirilir...
ben bunun bize uygun olduğunu düşünüyorum....
not:hamurun uzun bir süre yoğrulması lazım yoksa dağılır...
afiyet olsun canım..benim tam 1 ay dolduğunda 7.7 kg gitmişti.bakaım senin kaç gitmiş olacakGünaydın kızlar
Dünkü menüm
sabah badem ve çay kahvaltı yapamadım
Öğlen 1 tabak bulgurlu karışık otlardan yapılan yemek(evelik,ısırgan,madımak)
yoğurt,ceviz
Akşam 2 tavuk bud,1 kaşık bulgur pilavı,2 kaşık taze fasülye,turşu
Akşam 18.00 den sonra sadece su ve yeşilçay
Bugün sabah tereyağlı omlet,peynir,zeytin,domates
Öğlene brokoli yemeği pişirdim akşamdan onu yiyicem yoğurtla
Yarın tam 1 ay oluyor diyete başlayalı sabah tartılıp bakıcam 1 ayda kaç kg vermişim.
hoşgeldin hemşehrimBende aranıza katılmak istiyorum :)
2 gündür karatay diyetini yapıyorum. kitabını aldım ama henüz bitiremedim.. taş devri kitabını da aldım
33 yaşındayım izmir'de yaşıyorum, Muhasebeci olarak özel bir şirkette 16 yıldır çalışıyorum, vermem gereken 20 kilom var, Daha önce 4,5 ay dukan yaparak 16 kg'dan kurtuldum, evlilik-doğum derken epey kilo almıştım, şimdi hepsinden kurtulmak istiyorum. Dukan tabiki farklı bir kültüre hitaben yazıldığı için türkler için epey zorlayıcı oluyordu, sebze sınırlı mesela ama karatayda sebze serbest, bu sevindirici.
Diyetle ilgili püf noktalarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Forumu okumaya çalışıyorum 2 gündür ama çalışırken bitirmek mümkün gb görünmüyor
Günlük yediklerinizi paylaşıyorsunuz sanırım, bugün bende başlamak istiyorum izninizle..
Sabah 07:30'da
2 adet kayısı haşlanmış yumurta
2 kuru kayısı
biraz peyaz penynir
7-8 adet yeşil zeytin
15 tane kadar çiğ badem
1 fincan da şekersiz zencefil-limon çayı
bu sabah tartıda 2 gün olmasına rağmen -800 gr gördüm :) bilginize..
saphıracım mekik çeke çeke göbek kalmadı sende allah azminden azıcık bize versin
sorma düm düz olduavatarından bahs ediyorum
cormellacım hem damağını şenlendirip hem de tartıda mutlu olmana sevindimarada vucudu şaşırtmak gerekır derler ya hep.ben bılerek yapmadım ama sanırım kılomu asagı cekmeyı başardım...pazar gunu mısafılıge gıttık.yahu dıyet yamıyorum ben saglıklı beslenıyorum dıyorum ınsanlara sankı küfür edıyormusum gıbı cvplar verıyorlar bana...yemıcem işte ılla zorluyorlar.eşim de artık kızmaya basladı gıttgın heryerde şu yeme problemını acma dıyor.mısafılıge gıdılınce yenilirmiş...uyuz oluyorum bu duruma.neyse velhasıl ben pazar gunu sabah normal kahvaltımı ettım karataya uygun ama sadece kahvaltı uygun gerısıne bakın.öglen 1 sımıt ayranla beraber...ögleden sonra mısafırlıkte 1 gözleme....akşam patateslı tavuk yapmıslardı.ondan yedım az..yogurtlu mantı vardı of daha da var.sonrasında yaşpasta ve meyve....bıraz mecburıyetten bıraz da kendı istegımle saldırdım valla... 2 aydır ılkkez butun gun istedıgımı yedım....of beeeee.itiraf ettım sonunda...kılom 65.5 dı pazar gunu sabah.bugun 64.8...ii oldu vucudum şaşırdı...haftalardır 65 den dusmuyordu gram gram da olsa 64 rakamını görmek mükemmel bişey
canım tabiki başarırsın.dukan karataya göre sağlıksız bir diyet.yaşasın karatayArkadaşların tavsiyelerini elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.
Güzel paylaşımlarda bulunumuş.
Kitabı da okuamya devam ettikçe daha da motive oluyorum.
Dukan'ı başarmıştım, inşallah bunu başaracağım :)
Yemek tariflerine özellikle bakmak istiyorum ama okuduğum kadarıyla dukan kadar katı değiller. Sebzenin serbest olması süper yaaa :)
benim şekerle ekmekle tatlıyla pastayla zaten gönül bağım çok değil, o yüzden vazgeçmekte zorlanmıyorum ama sebze yokken çok kötü hissediyordum kendimi.. şimdi ızgaraların yanına yaptığım zeytinyaplı yemeklerim harika oluyor zevkle yapıyorum bu diyeti.. :)
Arkadaşlar,
Meyveyi ne zaman yiyeceğimi bilmiyorum. Bu yüzden doğru dürüst meyve yiyemedim ve çok özledim.
Ayrıca spora başladım. Aç mı tok mu kafam karışıyor. Mesela yaban mersini aldım. Yiyeceğim zamanı bilmiyorum canlarım.. Helppp
Kızlar ne yiyeceğim öğle yemeğinde
1 ad.lahmacun yesem olur mu yanlış hatırlamıyorsam haftada 1 izin vardı ?????????
Kızlar ne yiyeceğim öğle yemeğinde
1 ad.lahmacun yesem olur mu yanlış hatırlamıyorsam haftada 1 izin vardı ?????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?