canım hocamızın devamlı söylediği birşey var..bu beslenme şekline alışana kadar vücut tepki olarak kilo verişini erteleyebilir..sabır sabır..kitaptan aynen aktarıyorum..
Alışkanlıklar kolay kolay değişmediği için bu diyetle birdenbire kilo verilmez..çünkü maalesef vücutta yıllarca biriken yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez.seneler boyunca bozulmuş olan metabolizmanın terse dönerek normal olarak çalışması için zamana ihtiyaç vardır..bu nedenle sabırlı ve sebatlı olmamız gerekmektedir..
Karatay diyeti ile önce vücudun kilo alması yani yağların birikmesi önlenir.Daha sonra bir durağanlık devresi olur.Ondan sonra da birikmiş olan yağlar yakılarak kalıcı olarak kilo verilir..Alıntı karatay mutfağı kitabı sayfa 43
ayrıca allerji,demir eksikliği,D vitamini eksikliği de kilo vermeyi yavaşlatabiliyor canım.
sabah yediğin kuru meyveleri bence hergün yeme..sporunu kademeli olarak arttır..öğün sayını 2 ye düşür bakalım ne olacak
afiyet olsun canımm
daha önce karatay'la çok kolay kilo verirken bu defa böyle olması endişelendirdi beni...kuru meyveler benim herşeyim yaw,onlar da olmazsa naparım:) öğün sayım zaten önce 2 idi,sonra 3 yaptım,bir de böyle deneyeyim,diye..ama sporu artırayım bakalım,umarım faydalı olur..teşekkür canım;önerilerin için...
erkekler genelde kabul etmese de kadınlar genelde haklıdır:)) sen haklısın canım:))kızlar sayenizde leslie de öğrenmiş oldum..ama benim bu programı yapmaya vaktim yok .en azından şimdilik yok..
yarın kaynanoşum bana geliyor..kayınpederimle birlikte .bir gün kalacaklar ..ama ısrar edeceğim en azından kaynanoşa ..kalsın 2 -3 gün diye,,çocuklarım mutlu oluyor..kaynanoş büyük oğlanı sinemaya falan götürüse iyi olur..ben götüremiyoruz küçük kardeş oludğu için..
işte böyle ..klasik kahvaltı sonrası saat 1 de yemek yemem gerekiyordu..ama ben küüçük oğlana aldığım gofretin yarısını yedim ..iştahım kapandı.. simdi de çay içiyorum...
bir saat sonra falan yeniden açıkırsam süt içmek isityorum...mistik chai ile demleyerek ...
işte böyle kızlar...
bu gün tülleri yıkadım astım..koltukların altını 5 gün önce süpürmüştüm..bu gün de çektim sildim...
malum kaynanoşlara yatak açacağım ..koltuğgun altı görünebilir..
ve kendisi bana gelince iş yapmaya kalkar ..en azından evim temiz olsun ki çektikçe bir demet toz görünmesin gözüne..iş yapmadan duramaz ..ilk başlarda çok gıcık olurdum ama zamanla art niyet olmadığını , kendi akrabalarında da aynısını yaptığını görünce anladım ki yapısı gereği ..
siz napıyonuzz bakemmmm...iyimi sinizzz????
kocamla da kavğa ettik ...çok yoruloyurm..çocuklara bir yardımı dokunmuyor..akşam meyve soy , çay demle, kek getir, çerez tabağını getir..bir teşekkür yok...akşam yemeklerinden sonra da eline sağlık yokkkkkkk....aslında dışarda annemlerde heryerde hemen eline sağlık anne der ..ama bana gelince nanayyyy
kendi capimda diyelim:))
evet 3 cocugum var..
az kalsın benim de 3 çocuğum var,diyecektim..hayırdır inşaallah:)) 2 kızım var da:))
canlarım bugün kızım okula gitmedi yaa okul müdürü babasını arayıp neden gelmedi yarın mutlaka gelsin Vali çağırdı demiş..
okul derecesi için mi çağımıştır acep:44::44:..çok mutlu oldu çookkk
aahhh inşaallahh..evladının başarılı olmasının denli gurur verici olduğunu bu yıl daha iyi anlıyorum..kızım 1.sınıfa gidiyor ve öğretmeninden güzel şeyler duyuyoruz şimdilik..
öğlen arası yürüyüşe çıktım 30 dakika kadar durmadan yürüdüm..sonra marka bi mağazada yarı yarıya indirimli satışlar varmış daldım içeri,benim ön ergen kızın habire istediği markadan bişeyler aldım,yürüyüşüm bölündüğü gibi baya bi masrafa da girmiş oldum sonra telefon ettim,bak ikinci dönem notlar yükselmezse teker teker geri alıcam bunları didim öğle yemeğimi yedim şimdi kekik çayı içiyorum
sizden naber kızlar..
yerinde olsam aldıklarımı kızıma göstermez,istediğim notlar gelirse yeni almışım gibi hediye ederdim