Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Hayırlı geceler hanımlar, yine oku oku bitmedi geçmiş. Ben de çook uzun bir gün geçirdim, paylaşayım da stresimi atayım diğ mi? :)

Sabah köründe uyandım bugün 6'da, sonra biraz daha uyukladım 8'de tekrar kalktım. Jinekoloğa gidecektim -hayatımda ilk defa-, o yüzden biraz self-cleaning yapayım dedim. 1 saat onla uğraştım. Sonra omega 3 ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu ile 1 bardak suyumu içtikten sonra kahvaltı yaptım saat 10 gibi, biraz gergin olduğum için geniş bir kahvaltı etmek yerine muz yemek istedim. 1 muzun yanına 1 kase yoğurt içine 1 çay bardağına yakın badem ceviz fındık ve tarçın ekleyerek beraber yedim. Sonra çıktım evden, ne göreyim tramvayla çalışmıyor. Yine protesto ediyorlarmış. E napıcam, taksiye atladım. Arkadaşımla buluşup gittik jinekoloğa.

Son periyodum 10 günden fazla sürdüğü ve bir başka problemim daha olduğu için gitmiştim ama hiiç aklıma gelmeyen bir şey olduğunu öğrendim. Sağ yumurtalığımda kist varmış. Böyle 5'e falan bölünmüş, çok korkutucu görünüyordu ultrasonda. Doktor bi de hafiften kızdı, niye şimdiye kadar gelmedin diye. Ayrıca 2,5 yıldır evli olduğumu ve doğum kontrol hapı kullandığımı söyleyince, dedi "biz burda ful kontrol yapmadan asla kadınlara doğum kontrol hapı vermeyiz". Dedim Türkiye'de öyle değil, gittim Aile Planlaması Ünitesi'ne konuştuk uzun uzun, şu yöntemler var bu yöntemler var. Artıları eksileriyle anlattı, sonra bu bana en uygunu geldi öyle kullanmaya başladım. Meğer örneğin kist gibi bir problem varsa doğum kontrol hapı onu daha da kötü bir hale getirebiliyormuş. O kadar şey okumuştum buna hiç rastlamamıştım. Neyse sonra bana antibiyotik yazdı. Ve yarın için kan testi istedi, kistin yapısını öğrenmek için.

Sonra arkadaşımla çıktık, ilaçları aldık, alışveriş yapıp onun evine geçtik. Benim yiyebileceğim bir şeyler hazırlamak için uğraşıyor hep sağolsun. Tavuk göğsü pişirdik, biraz da ıspanağa benzer daha büyük yapraklı bir sebze. Bol salata yaptık. Saat 15:30 - 16:00 gibi yedik. Biraz tavuk, az ıspanak, salata yanında bol bol pavlaka ve genç peynir tükettim. Çok canım çekiyor süt grubunu bu günlerde. Sonra baktım gene kek yapmış arkadaşım, ben de aldığım üzüntülü haberin üstüne kendimi biraz neşelendirmek için 2 dilim yedim. Sonra oturduk biraz, zencefilli çay filan içtim. Kalktım, dedim şu kekleri eriteyim. 1 saat hızlı tempoda herhalde bi 5 - 6 kilometre yürüdüm. (Bana öyle geldi. Eşim 5 kilometre olduğunu iddia ediyor ama araştırıcam) Yürürken arkadaşım aradı. Daha önce planlayıp kesinleştirmediğimiz bir pilates programı vardı, dedi gidelim mi? Ben de olur dedim. Eve geldim hemen üstümü değiştirip pilatese gittim. 1 saat de pilates yaptım. Onu da epeydir istiyordum, daha önce hiç yapmamıştım. Anam ilk gün hafif hareketlerle başlarız derken hoca ne hareketlerden ne hareketlere soktu bizi. Tabi biz de kollar bacaklar pelte. Çoğunluğuna katıldım ama ilk gün çok zordu, inşallah güzelce sıkılaşırım. Selülitlerden kurtuluruz. Ve herhalde kekler erimiştir, ne dersiniz?

İşte böyle günün sonunu getirdim canlar. Bacaklarım isyanlarda. Yarın sabah çok erken uyanıp aç karnına teste gideceğim. Dua edin de ciddi bir durum çıkmasın, antibiyotikle atlatayım. Sonra da öğleden sonra tekrar dişçi randevum var. Oyy dağlar..

Neyse hepinize pek güzel bir gece ve güzel bir yarın diliyorum, zira büyük ihtimalle ancak yarın gece girebileceğim tekrar. Tabi yine geçmiş coşmuş olacak, benim yazı arada hoop kaynayıp gitmiş olacak. Olsun bakam. Çok iyi davranın kendinize.

kısslar sersum da kaçar.hepinize iyi geceler.. bol leptinlerr..öptüm..

benim annem ekşiyen yoğurtla pişi yapardı ama sütün tadı bozulmamışsa kullanılabilir galibe sanursam:44::44:

Yoğurt ekşimiği mi ne yapıyorlar o kitapta yazıyor da başka bişi göremedim

İyi geceler canımmmm :80::80::80:

kızlarrr çok acıktımmmmm :Biri beni durdursunnnnnnnnn.Şuan buzdolabına koşmamamın tek nedenii yarın basküle çıkıcak olmam inşallah sabah mutlu mutlu cümleler kurarım sizeeeeeeee geçen hafta sipariş verdiğim sauna eşofman elime ulaştı denedim ama çok büyük geldi.onunla değil spor salonuna kapıdan dışarı adımımı atmam çok tipsizz beyaz showdaki hüsmen dayıya benzedim aynı geri gönderip bir beden küçüğünü isticem 1 dakikalık deneme esnasında bile bi baktım kolum nemlenmiş bu şey işe yarayacak galibaaa

Korktum vallahi bende hiç uğramam jinekologa hep kaçarım

İyi geceler canım

Geçmiş olsun canım, kekler de eritmiştir merak etme

kısslar sersum da kaçar.hepinize iyi geceler.. bol leptinlerr..öptüm..

İyi geceler

Yok yok yemiiiciiim :18:

Ya bu arada günlük süt almıştım. Dolapta unutmuşum. Bişey yapabilir miyim ondan ? Yoksa çöpe mi gidicek. Kaynattım dibe çökmedi ama bilmiyorum

Canım geçen aynı şey başıma geldi. Buldum bir yöntem. Hemen kaynayınca biraz tuz ve sirke dök, içine. Bak kesilmeye başlayıncaya kadar az az sirke dökebilirsin. Sonra biraz daha kaynat ve süzdür. Eğer miktarı çoksa tülbentte iyice süzdürüp sıktırabilirsin, sonra tülbenti iyice ucundan sıkıp üstüne bi ağırlık koy biraz beklesin öyle. Çok lezzetli oluyor. Miktarı azsa - benimki öyleydi- direk bir çay süzgeci gibi süzegece alıp kaşıkla sıka sıka suyunu çıkar, sonra kalıpla.

Korktum vallahi bende hiç uğramam jinekologa hep kaçarım

Malesef canım hata yapıyormuşuz böyle, aslında düzenli olarak kontrole gitmek lazım. Bugün doktor bir şey daha söyledi. Yumurtalıkta kist olduğu için memede de kist olma ihtimali artabilirmiş, onu da bir sonraki ziyarette kontrol edecek inşallah. Dedi ki önceden diyorduk 25 yaşın üstündeki kadınlar mutlaka meme kontrolüne gitmeli, artık 20 yaşın üstündeki kadınlar için söylüyoruz bunu dedi. Aksatılmaması gerekiyor dedi. Kulağımıza küpe olsun. Hayatta tahmin etmezdim böyle bir şey çıkacağını ve kistler hakkında da hiç bir bilgim yok. Umarım hiçbirinizin başına gelmez canlar ve inşallah benimki de hemencik temizlenir gider.

Bu arada güzel bir haberim vardıi onu paylaşmayı unutmuşum. Jinekologtan çıkarken baktım bir tartı duruyor. Evde tartı olmadığı için merak ediyordum acaba bir değişim var mı diye. Dedim kullanabilir miyim. Tabi dediler. Bir çıkayım göreyim 3 kilo vermişim. :) Sonra arkadaşıma dedim 3 kilo vermişim diye, doktor da ona demiş niye kilo veriyor gayet fit Mübalağa olduğunu düşünüyorum tabi. Gayet fit olduğumu pek sanmıyorum. Ama sonuçta bu çok güzel haberi sizinle paylaşmış olayım canlar.

1 lt kadar. Peki bu ne olarak yeniliyor ? Peynir falan mı ? Bu arada evde sirke yok limon koysam olmaz mı acaba ?

Tıbbın o dalından nefret ediyorum desem inanır mısın Ama mecburen artık her yıl tam tetkik yaptırıcaz. Pap smear falan da yaptırmalı evli olan her bayan yılda bir kez.

1 lt kadar. Peki bu ne olarak yeniliyor ? Peynir falan mı ? Bu arada evde sirke yok limon koysam olmaz mı acaba ?

Evet evet lor peyniri gibi bir şey oluyor. Bence limon da olur. Bak böyle kesildiğini göreceksin. Ama sütün miktarı az olduğu için büyük ihtimalle benimkinde böyle büyük büyük parçalar çıkmadı kesikten, minik minik oldu. Zaten miktarı da çok az çıkıyor peynirin ama dökmekten iyidir. Onu süzdürüp iyice sıkıştırınca bir şeye benziyor ve ben tadını çok beğendim. Zaten ağzımı tuzsuza alıştırmaya başladığım için, tuzsuz peynirler çok çekiyor beni. Bir de insan kendi yapmış olunca başka bir keyfili oluyor :)

Tuz eklenebilir tuzsuz yiyemeyenler için nette araştırdım. Lor peynir yapılabiliyormuş. Değişik değişik tariifler var seninki pratik geld yarın yapıciiiiiimmm :13:

Tıbbın o dalından nefret ediyorum desem inanır mısın Ama mecburen artık her yıl tam tetkik yaptırıcaz. Pap smear falan da yaptırmalı evli olan her bayan yılda bir kez.

Valla canım bilmiyorum neden gitmemişim şimdiye kadar. Çok şükür hiç öyle kasılmadım etmedim. Rahat geçti. Zaten ne varsa yaptı bana :) İhtiyaç görüyorlarsa yapıyorlar. Doktor kadın ve iyi, rahat biri olduktan durum da gerginliğini yitiriyor. Aman diyeyim ihmal etmeyin. Hatta dedi ki bazen ağrılı sancılı durumlarında bile regl oldukları için gelmiyorlar, kızıyorum. Biz alışkınız böyle şeylere mühim olan bir an önce müdahale etmek. Bekliyorlar sonra çok daha kötü oluyor dedi. Böyle yani canım, uzattım jinekolog muhabbetini :)

Neyse yol gözüktü ama dönünce

Tuz eklenebilir tuzsuz yiyemeyenler için nette araştırdım. Lor peynir yapılabiliyormuş. Değişik değişik tariifler var seninki pratik geld yarın yapıciiiiiimmm :13:

Hadi inşallah güzel birşey çıkar canım. Zaten tuz eklemek lazım biraz. Ama mesela ben geçen tutmayan yoğurdumdan lor peyniri yapmıştım. 2 kilo kadardı o. 1-2 çay kaşığı tuz koydum, yine de hiç tuzsuz gibiydi.

Önce gerekli malzemeler:
10 litre keçi/koyun sütü
Yarım bardak üzüm sirkesi
İki avuç kadar deniz tuzu
10 litre sütün kaynayabileceği büyüklükte bir tencere,
Bu tencerede rahatlıkla karıştırabileceğiniz kadar uzun saplı bir kepçe
Delikli kepçe
Büyükçe bir parça tülbent
Münkünse bir peynir sepeti/kalıbı (biz plastik kalıp kullandık, geleneksel hasır sepetler de var)

* 10 litre sütü tenceremize alıp kısık ateşte yavaş yavaş ısıtıyoruz ki birden dibi tutmasın. Sütü kaynayıncaya kadar ısıtacağız. (Peynir mayası ile peynir yapmaktan en büyük farkı bu, çünkü maya ne de olsa canlı bir organizma olduğu için kaynamaya gelmiyor ve sütü yalnızca belli bir dereceye kadar ısıtmak konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor)

* Sütün kaynamasını beklerken tuzu, sirkeyi ve peynir kalıplarının içine tülbentleri hazırlıyoruz.
Tülbentleri yerleştirdikten sonra kalıbın içini de hafifçe tuzluyoruz.

* Süt kaynadığında yarım bardak sirkeyi yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Çok değil, 5 dakika kadar tencereye dokunmuyoruz.

* Evet, 5 dakika sonra kapağını açtığımızda, delikli kepçeyle sütün nasıl kesildiğini görebiliyoruz.

* Kalıbımızı suyu süzülebilecek bir yere -mesela lavabonun içine - koyup, delikli kepçeyle aldığımız süt kesiklerini (başka nasıl denir ki bunlara?) biraz süzdükten sonra kalıbımıza döküyoruz ve hafifçe tuzluyoruz. Püf noktası, kalıba dökülenleri iyice bastırıp arada hava kalmamasını sağlamakmış.

* Aynı işlemi kalıbımız doluncaya kadar tekrar ediyoruz. Süt kesiklerini döküp, biraz sıkıştırıp sonra da hafifçe tuzluyoruz. Kalıbımız dolunca tülbentle üstünü örtüp serin bir yerde, kalıbın altından suyu süzülebilecek şekilde bekletiyoruz.

* Ertesi gün kalıbı ters çevirip peynirimizi çıkardığımızda böyle oluyor! :)

* Bu da pazar günü yapılan peynirin bugünkü hali! O günden beri üstü tülbentle örtülü olarak balkonda üstüne güneş vurmayan bir köşede bekliyordu. Bekledikçe dışı kuruyor, kabuğu sertleşiyor, evdekiler de onu yemek için sabırsızlanıyor :)

Bugün tadına baktık artık. hiç fena değildi doğrusu. Beklediğimden lezzetli, belki biraz fazla tuzluydu. Kıvamı deri tulum değil de, daha çok teneke tulum gibiydi. Ama deliksizi ve daha kar beyazı.

Biz bu işi çok sevdik! Yeni sütümüzü ısmarladık bile! Kesinlikle tavsiye ederim...

Demiş Komşuda pişer bize de düşer Burada rastladım.

Haydi o zaman çiğdem kaçar hemen yarın olsun İyi geceleeeeeeerrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…