Haydi o zaman çiğdem kaçar hemen yarın olsunİyi geceleeeeeeerrrrrr
Önce gerekli malzemeler:
10 litre keçi/koyun sütü
Yarım bardak üzüm sirkesi
İki avuç kadar deniz tuzu
10 litre sütün kaynayabileceği büyüklükte bir tencere,
Bu tencerede rahatlıkla karıştırabileceğiniz kadar uzun saplı bir kepçe
Delikli kepçe
Büyükçe bir parça tülbent
Münkünse bir peynir sepeti/kalıbı (biz plastik kalıp kullandık, geleneksel hasır sepetler de var)
Eki Görüntüle 676011
* 10 litre sütü tenceremize alıp kısık ateşte yavaş yavaş ısıtıyoruz ki birden dibi tutmasın. Sütü kaynayıncaya kadar ısıtacağız. (Peynir mayası ile peynir yapmaktan en büyük farkı bu, çünkü maya ne de olsa canlı bir organizma olduğu için kaynamaya gelmiyor ve sütü yalnızca belli bir dereceye kadar ısıtmak konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor)
Eki Görüntüle 676012
* Sütün kaynamasını beklerken tuzu, sirkeyi ve peynir kalıplarının içine tülbentleri hazırlıyoruz.
Tülbentleri yerleştirdikten sonra kalıbın içini de hafifçe tuzluyoruz.
Eki Görüntüle 676014
* Süt kaynadığında yarım bardak sirkeyi yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Çok değil, 5 dakika kadar tencereye dokunmuyoruz.
Eki Görüntüle 676013
* Evet, 5 dakika sonra kapağını açtığımızda, delikli kepçeyle sütün nasıl kesildiğini görebiliyoruz.
Eki Görüntüle 676015
* Kalıbımızı suyu süzülebilecek bir yere -mesela lavabonun içine - koyup, delikli kepçeyle aldığımız süt kesiklerini (başka nasıl denir ki bunlara?) biraz süzdükten sonra kalıbımıza döküyoruz ve hafifçe tuzluyoruz. Püf noktası, kalıba dökülenleri iyice bastırıp arada hava kalmamasını sağlamakmış.
Eki Görüntüle 676016
* Aynı işlemi kalıbımız doluncaya kadar tekrar ediyoruz. Süt kesiklerini döküp, biraz sıkıştırıp sonra da hafifçe tuzluyoruz. Kalıbımız dolunca tülbentle üstünü örtüp serin bir yerde, kalıbın altından suyu süzülebilecek şekilde bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 676017
* Ertesi gün kalıbı ters çevirip peynirimizi çıkardığımızda böyle oluyor! :)
Eki Görüntüle 676018
* Bu da pazar günü yapılan peynirin bugünkü hali! O günden beri üstü tülbentle örtülü olarak balkonda üstüne güneş vurmayan bir köşede bekliyordu. Bekledikçe dışı kuruyor, kabuğu sertleşiyor, evdekiler de onu yemek için sabırsızlanıyor :)
Bugün tadına baktık artık. hiç fena değildi doğrusu. Beklediğimden lezzetli, belki biraz fazla tuzluydu. Kıvamı deri tulum değil de, daha çok teneke tulum gibiydi. Ama deliksizi ve daha kar beyazı.
Biz bu işi çok sevdik! Yeni sütümüzü ısmarladık bile! Kesinlikle tavsiye ederim...
Demiş Komşuda pişer bize de düşer Burada rastladım.
Hayatım boyunca malesef bir listeye bağlı kalarak kilo veremedim ve böyle kilo verenlere çok imrenirim.
Kendimi tanıdığım için kendi yöntemlerimle kilo vermek zorundayım bu yüzden de.
Günaydın canım bence menün gayet uygun ama Karatay da patates kesinlikle yasakGünadyın kızlarr :) Dün;
Kahvaltı 1 haşlanmış yumurta , bir avuç kadar fındık , çay
Öğlen ıspanak, salata, meyve
Akşam domates çorba , taze fasulye
Bu sabahta 1 haşlanmış patates , çay
Sizce nasıl çok fazla değiil dimi ? :)
Sıkıntın çabucak geçer inşallah
Ah istemez mi, bir de evdekilere yapınca ah ah, bu akşam büyük bir kaçamağın kıyısından döndüm:18:
Bugün dinlen canım, işte çok yorulmazsan yarın yürürsün
Sen gidene kadar düzelir belki araları inşallah
Yürüyüşün keki götürmüştür canım, bir de sen çok düzenli spor yapıyorsun, bişeycik olmaz
Canım çok az yemişsin bugün açıktan çok normal, gittiğin yer de demiştir , bugün su değdirme vücuduna
Ben de bıyık bölgesini geçen sirle aldırdım, 2 gün sonra küçük sivilceler pörtledi niyeyse:26:
Günaydın canım bence menün gayet uygun ama Karatay da patates kesinlikle yasakonu yumurta yaptık mı olay tamam hiç çok değil menün az bile geldi bana afiyet olsun
günaydın arkadaşlar bir haftadır hiç kaçamak yapmamıştım ama dün malesef küçük bir kaçamak yaptım babişkonun getirdigi dondurmadan küçük bir kase yedimakşam yemeginide malesef akşamsaat 9 da yedim 1 lahmacun+ayran o yüzden bu gün protein yapıcam sabah 2 haşlanmış yumurta ve 1kkbeyaz peynir yedim..
Hayırlı geceler olsun Çiğdemcan. İnşallah sabah kalkıp 63'e düştüğünü görürsün.
Harika görünüyor değil mi? Yalnız benim için bu işe atlamamı önleyen nokta şu oldu. Gördüğün gibi peyniri koydukları kalıp epeyce küçük. 10 kilo sütten çıka çıka o kadar peynir çıkıyor. 10 kilo çiğ süt de az buz fiyat değil bu piyasada. Taze yapılmış peynir almak istesem bu şekilde sanki çok daha ucuza gelir gibi geldi bana. Tabi şimdi Türkiye'de olmadığım için fiyat karşılaştırması yapamıyorum ama burada öyle. Dolayısıyla herhalde sütüm bozulmaya yüz tutmadığı ve yahut yoğurdum tutmamazlık etmediği sürece pek peynir yapmaya yanaşamam.
Hayatım boyunca malesef bir listeye bağlı kalarak kilo veremedim ve böyle kilo verenlere çok imrenirim.
Kendimi tanıdığım için kendi yöntemlerimle kilo vermek zorundayım bu yüzden de.
iyi akşamlar kızlar çok yorgunum hürremi izmledim ifademi vermeye geldim geçmişi de okudum kaneell canım allah rahmet eylesin babanı ve amcana
hsta olan biri vardı yumurtalıklarında kist olan nicki hatırlayamadımçok çok geçmişler olsun canım
çiğdemcim peynir tarifi güzel gerçekten
sersumcum protein yapılmış iradene hayranım valla allah bize de nasip etsin
şimdi de kendi menüme geçeyim günü kaçamaksız bitirdim sınavım da iyi geçti
öğlen yemek yemedim
akşam
6 tane kaşarlı köfte 1 kase yoğurt 1 tabak salata
bende acıktım bugün 1 bardak sütlü kahve içtim dokuz gibi
sınavım da çok iyi geçti
yarın kalkıp erkenden okula kütüphaneye gideceğim cuma da sınavım var ve çok önemli çok iyi çalışmalıyım evde dikkatimi dağıtan şeyler var en iyisi kütüphane diye karar verdim ders çalışmaktan başka yapcak bişi yok nasılsa kütüphanede
unutmadan 20 dk tempolu yürüdüm şu sınavlarım geçsin haftaya günlük 1 saat olacak inşallah kızlar
şimdi yatıyorum iyi geceler herkesebol leptinler sizi seviyorum
günaydin
kahvaltim saat 7:30da: bir dilim kasar peynir, bir yumurta bir bardak süt
günaydın kızlar
kahvaltım 1 çay bardağı antep fıstığı 1 kk kaşar 8 zzeytin 2 incir 2 kayısı 2 yumurta
herkese kaçamaksız bir gün dilerim
şimdi ders çalışmaca yarınki sınvım çok önemli ve zor bana dua edin :18::18::18:
günaydın arkadaşlar bir haftadır hiç kaçamak yapmamıştım ama dün malesef küçük bir kaçamak yaptım babişkonun getirdigi dondurmadan küçük bir kase yedimakşam yemeginide malesef akşamsaat 9 da yedim 1 lahmacun+ayran o yüzden bu gün protein yapıcam sabah 2 haşlanmış yumurta ve 1kkbeyaz peynir yedim..
günaydin canim
ufak kase dondurmadan nolceeek canimsaka tabiki..
karatayin hurmali dondurma tarifi var, bidahakine ondan yaparsin, canin cekerse.
ama acikcasi bende canim cok cekince kücük kasikla tatli, dondurma veya cikolatada kücük parca olsa bile yiyorum
is arkadasim dogum gününden dolayi kocaman cikolatali bir pasta getirdi..
ben ama almadim
Ah kizceler ah ..
Simdi hersey ama hersey kanserojen ..
Benim babisim 45 yasinda veda etti bu dunyaya 5 yil once mide kanserinden ( ne icki ne fastood , herzaman saglikli ve dikkat ederdi ama kaybettik canim babisimi )
Simdide buyuk amcam 55 yasinda kanser ile mucadele ediyor Lenfoma ( o da hayati boyunca ne sigara ne icki ne de kotu bir baska aliskanlik ve normalde asiri dikkat eden spor yapan biri ) o da oldu yani .. olacagi var ise oluyor ..Maalesef
Hocamizin dedigi gibi bunye zayifladiginda ( kilo almak bir etken , sagliksiz hareketsiz yasam , faastfood .. stres ..) uyuyan kanser li hucreler uyaniyor ..
Birazda kader kismet olduguna inaniyorum.
Ertelemek elimizde ama engellemek degil maalesef ..
:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?