akşam annem ıspanakla patates yapmış saolsun. bende onları yemediğim için akşam akşam yine yumurta yaptım da yedim
sabah ki menüm;
1 adt haşlanmış yumurta
3 gün kurusu
şekersiz çay
işe geç kaldm bugün. patronda yok dkkan bana emanet diye erken çıkmam gerekince bende pek birşey yiyemedim. umarım bugn acıkmam
Böyle acil durumlar için çantanda ceviz içi paketlenmiş şekilde beklese canım çok iyi olur. Ölçüp koy. Porsiyon derdinden de kurtulmuş olursun
hiç aklıma gelmemişti canım. çalıştığım yerde kuru kayısı var. sabah yemiştim ama acıkırsam atıştırmada sıkıntı olur mu ki ?
Şekerli olduğu için insülin salgılanır. Sen en iyisi marketten falan ayran aldır. Bir iki bardak iç.
evet canım haklısın peynir az çıkıyor ben bu hafta eve gidiyorum anneme sıkı sıkı tembihledim doğal peynir bul diye bulur oAh ahhh nerdeeeGeçen hafta hızlı verdiğim için bu hfta yavaşım. bir de kaçamaklar iyice yavaşlattı tabiki. Haftaya bi 2 kilo dha vermek ümidi taşıyorum içimde
Makbuleciimm peynir tarifi çok hoşuma gittii ama çok az yahu. Ama düşünürsek marketlerden aldığımız ne olduğu belirsiz peynirlere 750 gr ına 8-10 tl vereceğimize en azından kendi üretimimiz en fazla 5 tl falan fazla olur diye düşündüm bugun. Hem daha dayanıklı olur. Parça parça kesip buzlukta da bekletilebilir. Ziyan da olmazArtık ilerleyen zamanlarda ona bakıcaz. Sınavının iyi geçmesi fena motive edici diğer sınavlara da asıl ki yazın rahat rahat sporunu, diyetini devam ettir.
Başarılar canım.İnşallah istediğin notu alırsın. 2 incir 2 kayısı aynı öğünde olmasa daha mı iyi olurdu acaba :44:
Genel hatlarıyla kahvaltın güzel ama
Ben de dün kaçamak yaptım :18::18::18: Hemde baklava yedim bir tane. Sonra da gönderen arkadaşıma kızdım. Eşime vermiş eşiBir dahakine göstermeden bitir bana dedim.
Spor zamanııııBir sonraki seferde görüşmek üzereee
Spor zamanııııBir sonraki seferde görüşmek üzereee
merhabalar
sonnunda köy yumurtası bulabıldım
hemen sabah 1 yumurtayı haşladım tadı da daha güzelmiş
ama daha pahalıya gelıyor tanesi 0.50 kuruş eh olcak okdar
sabah:1 yumurta 15 adet fındık 1 kuru kayısı 5 yeşil zeytin
öğle 1 tabak kereviz yemeği 1 kase yoğurt yedim
evet canım haklısın peynir az çıkıyor ben bu hafta eve gidiyorum anneme sıkı sıkı tembihledim doğal peynir bul diye bulur o
inşallah iyi geçer canım sınavlar şimdilik iyi gidiyorinciri 5-6 kayısı diyor ya ben sadece kayısı yemeyim diye yedim
demek kaçamak yaptın hemde baklava
Kolay gelsin canım
kahvaltı öncesi 2 kayısı keten tohumu üzerine su
bol akdeniz yeşillikleri ile yumurta salatası beyaz peynir 2 çeri domates ssalatalık badem ve çayyy ( Bu hafta hiç kaçamak yapmadım)
mutluyum mutlusun mutluyuz hep birlikte karatayla
merhaba
dün akşam taze fasulye yemeği yedım
sabah 2 ad haşlanmış yumurta peynır ve kuruyemış yedım
sabah tartıldım hala 76 yım kılo vermem durdu
omega 3 almadığım için olabılır mı
Aslında bende aldırıp annemden yollatsam mı ki. Yok ama tadına bakmam lazım. Kokarsa yiyemiyorum.
Valla kaçamak yaptımAma az önce 5 mil yaptım Leslie ablamla Leslie Sansone 5 Mile Fat Burning Walk - YouTube
Akşm da 4-5 km yürüüüücem saat 16:00 da. Yarına su toplamış olsamda zaten listeye giremem bu hafta hep kaçamaklı geçti 300 gram versem şükretcem yane
Valla seni tebrik ediyorum canım. Kaçamaklar haftasıydı resmen. Sersumun Leziz kekini yapmaya korkuyorum yerim diye
Neyse spor yaptım belki biraz da olsa vermişimdir baklavayı :18::18::18: Dün yapsaydım keşke ama kulağım kötüydüMazerete bak yerken hiç düşünmedim ağrısını ama çantayı hakettim ya
Bu aradaaaaaaaa sporumu yaptım kızlarrrrr 5 mil
Kek mükemmeldi tarifi aldım ama yapmadım yoksa yerdim kesinlikle yarın kızlara yapacagım yermiyim bilmiyorum canım çok tatlı şeyler istiyor
sende azimlisin canım ne güzel yapmışsın sporunuda daha 3 bile çıkamadım 2 yi anca yapabiliyorum
geçmiş olsun jinekolog hepimizin ortak derdi maalesef..Hayırlı geceler hanımlar, yine oku oku bitmedi geçmiş. Ben de çook uzun bir gün geçirdim, paylaşayım da stresimi atayım diğ mi? :)
Sabah köründe uyandım bugün 6'da, sonra biraz daha uyukladım 8'de tekrar kalktım. Jinekoloğa gidecektim -hayatımda ilk defa-, o yüzden biraz self-cleaning yapayım dedim. 1 saat onla uğraştım. Sonra omega 3 ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu ile 1 bardak suyumu içtikten sonra kahvaltı yaptım saat 10 gibi, biraz gergin olduğum için geniş bir kahvaltı etmek yerine muz yemek istedim. 1 muzun yanına 1 kase yoğurt içine 1 çay bardağına yakın badem ceviz fındık ve tarçın ekleyerek beraber yedim. Sonra çıktım evden, ne göreyim tramvayla çalışmıyor. Yine protesto ediyorlarmış. E napıcam, taksiye atladım. Arkadaşımla buluşup gittik jinekoloğa.
Son periyodum 10 günden fazla sürdüğü ve bir başka problemim daha olduğu için gitmiştim ama hiiç aklıma gelmeyen bir şey olduğunu öğrendim. Sağ yumurtalığımda kist varmış. Böyle 5'e falan bölünmüş, çok korkutucu görünüyordu ultrasonda. Doktor bi de hafiften kızdı, niye şimdiye kadar gelmedin diye. Ayrıca 2,5 yıldır evli olduğumu ve doğum kontrol hapı kullandığımı söyleyince, dedi "biz burda ful kontrol yapmadan asla kadınlara doğum kontrol hapı vermeyiz". Dedim Türkiye'de öyle değil, gittim Aile Planlaması Ünitesi'ne konuştuk uzun uzun, şu yöntemler var bu yöntemler var. Artıları eksileriyle anlattı, sonra bu bana en uygunu geldi öyle kullanmaya başladım. Meğer örneğin kist gibi bir problem varsa doğum kontrol hapı onu daha da kötü bir hale getirebiliyormuş. O kadar şey okumuştum buna hiç rastlamamıştım. Neyse sonra bana antibiyotik yazdı. Ve yarın için kan testi istedi, kistin yapısını öğrenmek için.
Sonra arkadaşımla çıktık, ilaçları aldık, alışveriş yapıp onun evine geçtik. Benim yiyebileceğim bir şeyler hazırlamak için uğraşıyor hep sağolsun. Tavuk göğsü pişirdik, biraz da ıspanağa benzer daha büyük yapraklı bir sebze. Bol salata yaptık. Saat 15:30 - 16:00 gibi yedik. Biraz tavuk, az ıspanak, salata yanında bol bol pavlaka ve genç peynir tükettim. Çok canım çekiyor süt grubunu bu günlerde. Sonra baktım gene kek yapmış arkadaşım, ben de aldığım üzüntülü haberin üstüne kendimi biraz neşelendirmek için 2 dilim yedim. Sonra oturduk biraz, zencefilli çay filan içtim. Kalktım, dedim şu kekleri eriteyim. 1 saat hızlı tempoda herhalde bi 5 - 6 kilometre yürüdüm. (Bana öyle geldi. Eşim 5 kilometre olduğunu iddia ediyor ama araştırıcam) Yürürken arkadaşım aradı. Daha önce planlayıp kesinleştirmediğimiz bir pilates programı vardı, dedi gidelim mi? Ben de olur dedim. Eve geldim hemen üstümü değiştirip pilatese gittim. 1 saat de pilates yaptım. Onu da epeydir istiyordum, daha önce hiç yapmamıştım. Anam ilk gün hafif hareketlerle başlarız derken hoca ne hareketlerden ne hareketlere soktu bizi. Tabi biz de kollar bacaklar pelte. Çoğunluğuna katıldım ama ilk gün çok zordu, inşallah güzelce sıkılaşırım. Selülitlerden kurtuluruz. Ve herhalde kekler erimiştir, ne dersiniz?
İşte böyle günün sonunu getirdim canlar. Bacaklarım isyanlarda. Yarın sabah çok erken uyanıp aç karnına teste gideceğim. Dua edin de ciddi bir durum çıkmasın, antibiyotikle atlatayım. Sonra da öğleden sonra tekrar dişçi randevum var. Oyy dağlar..
Neyse hepinize pek güzel bir gece ve güzel bir yarın diliyorum, zira büyük ihtimalle ancak yarın gece girebileceğim tekrar. Tabi yine geçmiş coşmuş olacak, benim yazı arada hoop kaynayıp gitmiş olacak. Olsun bakam. Çok iyi davranın kendinize.
harika aslında ama insan üşeniyor yapmaya..tabii bir de süt alacak birini bulmalıyız.Önce gerekli malzemeler:
10 litre keçi/koyun sütü
Yarım bardak üzüm sirkesi
İki avuç kadar deniz tuzu
10 litre sütün kaynayabileceği büyüklükte bir tencere,
Bu tencerede rahatlıkla karıştırabileceğiniz kadar uzun saplı bir kepçe
Delikli kepçe
Büyükçe bir parça tülbent
Münkünse bir peynir sepeti/kalıbı (biz plastik kalıp kullandık, geleneksel hasır sepetler de var)
* 10 litre sütü tenceremize alıp kısık ateşte yavaş yavaş ısıtıyoruz ki birden dibi tutmasın. Sütü kaynayıncaya kadar ısıtacağız. (Peynir mayası ile peynir yapmaktan en büyük farkı bu, çünkü maya ne de olsa canlı bir organizma olduğu için kaynamaya gelmiyor ve sütü yalnızca belli bir dereceye kadar ısıtmak konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor)
* Sütün kaynamasını beklerken tuzu, sirkeyi ve peynir kalıplarının içine tülbentleri hazırlıyoruz.
Tülbentleri yerleştirdikten sonra kalıbın içini de hafifçe tuzluyoruz.
* Süt kaynadığında yarım bardak sirkeyi yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Çok değil, 5 dakika kadar tencereye dokunmuyoruz.
* Evet, 5 dakika sonra kapağını açtığımızda, delikli kepçeyle sütün nasıl kesildiğini görebiliyoruz.
Eki Görüntüle 676015
* Kalıbımızı suyu süzülebilecek bir yere -mesela lavabonun içine - koyup, delikli kepçeyle aldığımız süt kesiklerini (başka nasıl denir ki bunlara?) biraz süzdükten sonra kalıbımıza döküyoruz ve hafifçe tuzluyoruz. Püf noktası, kalıba dökülenleri iyice bastırıp arada hava kalmamasını sağlamakmış.
* Ertesi gün kalıbı ters çevirip peynirimizi çıkardığımızda böyle oluyor! :)
Eki Görüntüle 676018
* Bu da pazar günü yapılan peynirin bugünkü hali! O günden beri üstü tülbentle örtülü olarak balkonda üstüne güneş vurmayan bir köşede bekliyordu. Bekledikçe dışı kuruyor, kabuğu sertleşiyor, evdekiler de onu yemek için sabırsızlanıyor :)
Bugün tadına baktık artık. hiç fena değildi doğrusu. Beklediğimden lezzetli, belki biraz fazla tuzluydu. Kıvamı deri tulum değil de, daha çok teneke tulum gibiydi. Ama deliksizi ve daha kar beyazı.
Biz bu işi çok sevdik! Yeni sütümüzü ısmarladık bile! Kesinlikle tavsiye ederim...
Demiş Komşuda pişer bize de düşer Burada rastladım.
çok iyi canım teşekkürler..deneyeceğim mutlaka..Bu arada bir epilasyon muhabbeti dönmüş. Teni çok hassas olduğu için epilasyon sonrası tahrişler, kızarıklık, tavuk poposu görünümü ve kıl dönmesi problemlerine çok maruz kalmış biri olarak tecrübemi paylaşmak isterim. Bunu arkadaşımın görüştüğü bir dermatologdan duyarak uygulamaya başladım ve gerçekten değişimden çok memnunum. Öncelikle epilasyon için en uygun gün reglin bitmesinden 1-2 sonrası. Bu vakitte yapıldıktan sonra uzun bir süre tüyler çıkmıyor. Hormonal bir durum. Sonrasında epilasyondan sonra kızarma olmaması için asla tene su değdirilmemesi gerekiyor. Bittikten sonra bir miktar tuza limon ekleyerek macun haline getirilmiş karışımı epilasyonlu bölgelere önce biraz sürüp bekletiyor, sonrasında nokta atlamadan bu karışımla peeling yapıyoruz. Ben bunu her bölgeye uyguluyorum. Ve macunu epilasyona başlamadan önce hazırlıyorum ki sonrasında hemen uygulama fırsatı buluyorum. Tabi bir miktar yanma oluyor ama dayanın, kesinlikle değecek. İyice peelingimizi yaptıktan sonra ben pamuğa zeytinyağı döküp cildime sürüyorum. Her tarafa uyguluyorum bunu da. Sonra bu şekilde vücudun zeytinyağını emmesini bekliyoruz. Bir kaç saat mümkünse kalsın, su değdirmeyin. Kirlenmesini göze aldığınız bir eşofmanı çekip öyle takılın. Zeytinyağı cilde çok iyi geliyor, öyle yumuşak oluyor ki. Dermatoloğun önerisi, bu tuz-limon karışımını bundan sonraki 2 gün için de aynı şekilde uygulamak. Ben henüz o kudreti kendimde bulamadım :) Ama eminim o şekilde çok daha faydalı oluyordur. Peki sonucunda ne oldu. Tüylerim epey çok ve hemen çıkar haldeyken, çok azaldılar ve 3 ayda ancak uzuyorlar. Bu şekilde 3 günlük uygulama yapılırsa 1 yılda tüylerin biteceğini söylemiş dermatolog. Tabi cilde göre durumlar her zaman değişir. Ben çok hassas tenli biri olmama rağmen bunu uygulayabildim ve memnun kaldım fakat herkes kendi cildini tanır. Ona göre dikkat etmek lazım.
Lazer epilasyon için ise şimdiye kadar yaptıranlar henüz yaşlanmadıkları için gelecek problemlerin ne olduğu bilinmiyor. Fakat güçlü tahminlerden biri, kıl köklerinin hemen dibinde bulunan ter bezi çıkış noktalarının lazere maruz kalması sonucu - ki çoğunlukla kalıyor, uzaktan lazerle milimlik nokta atışı yapmak pek mümkün olmadığı için- ileriki yaşlarda vücudun ısı değişim mekanizmasının bozulacağı, sıcaklık soğukluk dengesini ayarlayamayacağı ve menapozlu gibi bir üşüyüp bir terleme gibi durumlar yaşatacağı üzerine. Bu da ihtimallerden yalnızca biri - ki benim için yaptırmamaya yeterli bir ihtimal-, kimbilir daha ne ihtimaller var. Ama tabi ben de epilasyonla 1 saat can hıraş uğraşırken bazen tamamen kurtulmak için herşeyi göze alabilirmişim gibi hissediyorum. Umarım yaptıran hanımlar da ömür boyu bir sağlık problemi yaşamazlar bu yönde. Dua niyetine.
sağol canımiyi akşamlar kızlar çok yorgunum hürremi izmledim ifademi vermeye geldim geçmişi de okudum kaneell canım allah rahmet eylesin babanı ve amcana
hsta olan biri vardı yumurtalıklarında kist olan nicki hatırlayamadımçok çok geçmişler olsun canım
çiğdemcim peynir tarifi güzel gerçekten
sersumcum protein yapılmış iradene hayranım valla allah bize de nasip etsin
şimdi de kendi menüme geçeyim günü kaçamaksız bitirdim sınavım da iyi geçti
öğlen yemek yemedim
akşam
6 tane kaşarlı köfte 1 kase yoğurt 1 tabak salata
bende acıktım bugün 1 bardak sütlü kahve içtim dokuz gibi
sınavım da çok iyi geçti
yarın kalkıp erkenden okula kütüphaneye gideceğim cuma da sınavım var ve çok önemli çok iyi çalışmalıyım evde dikkatimi dağıtan şeyler var en iyisi kütüphane diye karar verdim ders çalışmaktan başka yapcak bişi yok nasılsa kütüphanede
unutmadan 20 dk tempolu yürüdüm şu sınavlarım geçsin haftaya günlük 1 saat olacak inşallah kızlar
şimdi yatıyorum iyi geceler herkesebol leptinler sizi seviyorum
Yav sorma okurken bile ağzımın suyu aktı yutkundumCanım aslında yaparsın da sabretmek gerekiyor. 4.5 milde yorulmaya başlıyoum ama ben Mecburen yapıyorum ama baklavayı yedim ceza oldu bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?