- 13 Mart 2013
- 2.981
- 3.952
- 248
merhaba herkese, hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ben de sizin gibi kilo vermeye çalışıyorum ama diyetlerden nefret ediyorum. en son kısıtlamalı olarak dukan diyeti yaptım onu da başa çıkartamadım. hamurişini aramıyorum ama tatlıya çok düşkünüm. sırf bu sebeple sağdan soldan duyduğum karatay bilgileriyle badem ceviz günkurusu falan yemeye başladım. son 15 gündür kalori sayaak diyet yapıyorum, 1000 kalori civarı besleniyorum ama son birkaç gündür çok mutsuz ve aç hissediyorum kendiminerdeyse diyeti falan bırakıcam acaba kitabını okumadan da karatay diyeti yapabilir miyim? püf noktaları nelerdir? uymam gereken liste var mı yoksa belli kurallara göre mi besleniyoruz? bir de bunu denemek istiyorum. vereceğim çok kilo yok aslında 52 olsam yetecek:)
Ben de aynı yöntemi uyguluyorum dolma için , hatta bugün bitti son grubu.Fakat bundan sonra canım çekerse 5-6 tane satın aliim diye düşündüm.Eşim de çok meraklı diil...He bu arada müsaade edersen z.yağlı biber dolma için bi önerim var ; içini yarı değil tam pişiriyoruz.Biberlerin içini temizleyip elimizle dışını güzelce yağlıyoruz.Sonra fırın kabına dizip (ben yağlı kağıt da seriyorum) yallah fırına.Biberler nar gibi olunca çıkartıp parmaklarımızla beraber yiyoruz.BEN BULDUM BEN BULDUM
Sen de sağ ve var ol canımcım.Çok büyük başarıya imza atmışsınız gerçekten...
merhaba herkese, hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ben de sizin gibi kilo vermeye çalışıyorum ama diyetlerden nefret ediyorum. en son kısıtlamalı olarak dukan diyeti yaptım onu da başa çıkartamadım. hamurişini aramıyorum ama tatlıya çok düşkünüm. sırf bu sebeple sağdan soldan duyduğum karatay bilgileriyle badem ceviz günkurusu falan yemeye başladım. son 15 gündür kalori sayaak diyet yapıyorum, 1000 kalori civarı besleniyorum ama son birkaç gündür çok mutsuz ve aç hissediyorum kendiminerdeyse diyeti falan bırakıciam acaba kitabını okumadan da karatay diyeti yapabilir miyim? püf noktaları nelerdir? uymam gereken liste var mı yoksa belli kurallara göre mi besleniyoruz? bir de bunu denemek istiyorum. vereceğim çok kilo yok aslında 52 olsam yetecek:)
iyi geceler arkadaşlar..ben giremiyorum yine..benim oğlumun ateşi çıkmıştı geçen pazartesi..antibiyotik ve dönüşümlü kullanılmak üzere ateş düşürücüler vermişti doktor..inanır mısınız oğlum hala ateşli..düşmeyen bir ateş salgını var okulda..en fazla 4 gün olmuştu bir arkadaşında geçen ay ..ama bizim ateşimiz 7 gündür düşmedi..ilk 5 gün bi fiil her 4 saatte vermek zorunda kaldım.zira çoçuk ateşten yandı..
son 2 gün ise 6-7 saatte bir verdim..vermezsem ateş düşürücü zaten ateş çıkıyor..
yarın randevu aldım doktordan..canım ne kadar sıkkın ne kadar zor durumdayım anlatamam..çocuğumun göz altları koyulaştı..rengi soldu..beyaz dı teni şimdi kar beyaz oldu..
yarın doktor randevumuz 10 : 15 de
dua edin bize iyi çıksın tahliller .ben kan tahlili yapar diye tahmin ediyorum..çünkü ateş yapıyorsa bir mikrop var..baş ağrımız da oldu bugün..ara ara başına ağrı giriyor.sağ gözünde kanlanma da oldu..işte böyle kızlar ..canım çok sıkılıyor..yanımda yatıracağım bu gece de ..inşallah ateş çıkmaz daha..gece de saat 4 gibi ateş düşürücü veriyorum..kurulu saat gibi oldum..ateş düşürücünün etkisi bitmesine yakın ben uyanıyorum ..
işte böyle kızlar ..çok moralim bozuk..bizim bünyemiz biraz zayıf..arkadaşlarından gürbüz olanlar..iştahlı olanlar 4 günde bu ateşi yendiyse benim oğlanın bu kadar ateşlenmesi normaldir diye düşünüyorum..daha iyi düşünmeye calışıyorum..gececek diyorum...bekledim ..ama yok ..
Tatlı krizleriniz için ne yapıyorsunuz arkadaşlar özellikle regli zamanlarında :44:
canım ben muzun üstüne kakao döküp yiyorum cok doğru değil ama daha korkunc seyler yememek için birebir.kesiyo yaniTatlı krizleriniz için ne yapıyorsunuz arkadaşlar özellikle regli zamanlarında :44:
En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..
diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..
kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
bana bunu kabul ettiğinizi özel mesaj olarak gönderirseniz sizi de listemize eklerim...başarılar
http://www.kadinlarkulubu.com/porta...an-efendigil-karatay-son-gunlerin-e-6020.html
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/karatay-diyeti-nedir-6025.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?