Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

#812807 | Soran : smilingsaucer | Soru Grup : Genel
Soru : Canan Hanım merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim, sayenizde çok rahat kilo vermeye başladım.Sabah kahvaltıda 2 olamasada en az 1 tane yumurta yiyorum.Beya peynir,domates, salatalık, biber, ceviz yiyorum.çok güzel doyuyorum.Hiç ekmek, unlu ve şekerli gıda yemiyorum.kuru meyve yiyorum.ara öğün yapmıyorum.Günde 3 litre su içiyorum.Akşam 7 den sonra meyve dahil hiçbirşey yemiyorum.Fakat yürümeye vakit bulamıyorum.Bir ayda 2 kilo verdim. bu benim için büyük başarı, çünkü hiç veremiyordum.Fakat ayrıntılı ölçüm yapılan yerde toplam kilo 2 kilo eksikti ama yağ oranım artmıştı.Bir ay öncesinde 32.6 olan yağ oranım bir ay sonra, 33.9 a yükseldi.Yağ miktarı aynı fakat oran artmış durumda.Normal midir?Bu durumda kastan ve sudan mı vermiş oluyorum?Yağdan vermek için ne yapmam gerekir?Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
09.11.2011 02:05:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :

Kastan vermenize imkan yok! Protein yediğiniz için. Hormonal dengeye göre, adet öncesi vs. bu ölçüler değişebişiyor. Su kaybedince de vücutta, yağ oranı artmış gibi görünebiliyor. Bu şekilde beslenme ile başata tabiiki su kaybediyoruz. Sular da yağ dokusundan gidiyor!!! Yaülar artmış gibi yanıltıcı olabiliyor. Bu nedenle biz sık sık ölçümleri önermiyoruz, başata yanıltıcı oluyor. Uzun sürede , karaciğer ve pankreas yağlarını ve vücut yağlarını gideren, oralarda biriken yağların ara öğün olarak kullanılmasını sağlayan bir yaşam biçimi? Ani kilo vermeyi beklemeyin sakın . her gün 20-30 dakika yürüyormusunuz Zeynep Hanım? Biraz masa başından kalkmalısnız! Yalniz yiyecekle düzelemezsiniz, biliyorsunuz.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

iyi yapmıssın canım.ıcebılırsın omega -3.

sabah kahvaltı yapamadım ben vakit yoktu.1 muz yedım ayakustu
oglen:1 avucıcı peynır
1 nar
30 yeşil zeytın yedımbole bakmayın hemen.hataydan getırdım zeytını ,kayınvalıdem pazardan taze alıp az tuzlu suda tatlandırmıs,cok hafif,çerez gibi:)

merhaba çok güzel menün ağzım sulandı
omega3 günde 3 tane içilebilir bildiğim kadarıyla
ama ben 1 tane içiyorum

benim şuanki menüm
az porsiyon tavuk suyu çorba
1 tabak kurufasulye
3-4 ceviz

Resmen keyfim yerine geldi
İyiki varsınız kızlar

merhaba çok güzel menün ağzım sulandı
omega3 günde 3 tane içilebilir bildiğim kadarıyla
ama ben 1 tane içiyorum

benim şuanki menüm
az porsiyon tavuk suyu çorba
1 tabak kurufasulye
3-4 ceviz

teşekkür ederim saolun içtim omega3 ümüde
gerisi artık metobolizmama kalmış yaglarını eritecekmi tutacakmı?ben elimden gelenleri yapıyorum..

ve artık bu olaya diet diyede bakmıyorum.kendimi yanlış yoldan düzene sokmuş gibi hissediyorum.saglık adına önce kendim buna inandım ve beslenmemi düzelttim.birde evdekileri düzeltebilsem.akşam oglana kızıyordum gece almış çayın ytanına bisküvi çayla biskuvi içecekmiş.birde gecenin 1o nunda
saat kaç dedim onu yedi peşine babası ile portakal soydular.babası banada ikram ediyor yemememmmmm dedim .bu saate meyv yenmezmiş.yemeyin sizde.
gerci ben ahmet hocnın kitabınıda almıştım.şiddetle tavsiye ediyorum onuda .şimdi cana hocanınkinide aralarda eşime okuyorum parargaflarından.kafasında yer etsin azcık azcık diye..

böle arkadaşlar işte.kiloda vermezsem vermeyeyim .önemli olan artık düzenli beslenme programım..gülün dedigi gibi tabak tabak zehir yiyormuşum..

Cok tatlısın ya napam anlatıyorum Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs .

kıslar keten tohumu aldırıyorumda nasıl kullanıyosunuz ve ne kadar kullanıyosunuz?

haaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hayyyyyyyyyyyyyyyyyyy maşşlaahhhhhhhhhhhhhhhh

KIŞ KIŞ KİLOLAR KIŞ KIŞ
LİMONU SIKARIM FIS FIS

MAŞŞALLAH SANA

Maşallah zeytine vermişsin kendini loxandracım

öğle menüm
1 adet yerli muz ile
1kase yoğurt ve tarçını karıştırdımmmmmm yedimmmm..
sonraa
biraz fıstık badem yedimmmmm....
1 ısırık da bazlama yedimmmm(arkadaş yapmışşş illaaa ye yee dedi öğleden önce , öğle yerim şimdi yiyemem dedim,artık öğlende bir ısırıkla kurtardım geriisini çantama koydum sarıp)hiç tat almıyorum artık kızlar u tür hamur işlerinden benim tek zaafım bu börek,çörekve ekmekte ne mutlu bana,geç de gitse kurtulucam bu göbekten inanıyorum tatlısız ve hamurişi olmadan en fazla ne kadar dayanabilir ki di mi amaahhhhhhhhhh bir de şu ısrarlar olmasaaa

morlady kabızlık sorunu yaşadıysan ondan olmuştur.Bendede kabız olduktan sonra oluşmuştu.Çatlak oluşuyor ve şişliklere neden olabiliyor. Ben kabız olmamaya özen gösterdim birde WC ye girdikçe fucidin pomad sürdüm düzeldi çok şükür.

Merhaba kızlar
Yoğun bir bayram geçirdim. Kaçamakta yaptım. Bol bol et yedim.Ekmek hiç yemedim. İkram edilen baklavalardan mecburen azda olsa yedim. Her gittiğim yerde geri çeviremedim malesef. Meşrubat içmedim çay ve su tercih ettim.Birde geç saatte yememeye çalıştım. Bakalım yarın tartılıcam kilo almamışımdır inşallah.

Sabah ceviz atıştırıp çıktım.
Öğlen etli taze fasülye yemeği ve yoğurt yedim.

kıslar keten tohumu aldırıyorumda nasıl kullanıyosunuz ve ne kadar kullanıyosunuz?

Merhaba kızlar nasılsınız?

Kendimi çok zinde hissediyorum diyet sayesinde. Öğlen yemeğim 2 adet mandalina bir avuç siyah üzüm kurusu iki adet kuru kayısı. İkindi de salata yemeği düşünüyorum. llob soğanlı :)

Şekerkız merhaba cnm nasılsın?

keten tohumunu ben bazen yoğurda koyup yiyiyor.mu toz halinde. Bazen salataya koyuyorum süper oluyor. Damar açıcı özelliğede sahip ve kolesterole bire bir.

süt kaymagı ile nasıl yapıyorsun?tarif edebilirmisin?

Kaymağı mikser ile 5dk kadar çırpıyorum, yağlar ayrılıyor zaten. Sonra akan su altında yıkıyorum oluşan yağı süzgeçe döküp sonra elimle sıkıp tabağa alıyorum. Fazla yaptıysam küçük parçalar halınde buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koyuyorum, markette satılanlara göre daha çabuk bozuluyor çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…