- 26 Ocak 2016
- 716
- 1.182
- 33
- Konu Sahibi QueenSweethart
-
Bugünkü menünü yazar mısın bende uygulamak istiyorum ama napacağıma karar veremiyorumMerhaba canım...
Bende Karatay diyeti uyguluyorum ve 2 ayda 10 kilo verdim..
%90 yapıyorum ama bir tek araögün yok diyor Canan hoca... Ben araögün yiyorum tek seferde 2 meyve çeşidi yiyorum gün içinde baskada meyve yemiyorum..
Merhaba canım...
Bende Karatay diyeti uyguluyorum ve 2 ayda 10 kilo verdim..
%90 yapıyorum ama bir tek araögün yok diyor Canan hoca... Ben araögün yiyorum tek seferde 2 meyve çeşidi yiyorum gün içinde baskada meyve yemiyorum..
Verdiğin bilgiler için teşekkürlerBuradan yola çıktım.
KARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..Leptinin çalışıp depodaki yağları yakabilmesi için
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilmiyecek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık ,kaju olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart (yumurta yemediğinizde 1 yerli muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir
Menülerimiz benziyor daha dikkatli olayım bariSabah aç karnına limon ve elma sirkesi karışımı suyumu içiyorum..
Kahvaltı= 2 dilim kepek ekmek 1 haşlanmış yumurta 1 domates kibrit kutusu peynir şekersiz çay bol yeşillik.
(zeytin yediğim gün yumurta yemiyorum)
1 saat sonra şekersiz sade türk kahvesi
2 saat sonra meyve arası yiyorum 1 portakal 1 kivi bazende 1 elma üzerine tarçın döküyorum yanında yoğurtla yiyorum..
Akşama doğru 1 su bardağı süt içiyorum tarçınlı ve içine 1 tane dövülmüş ceviz ekliyorum...
Akşam yemeğim sınırsız yağsız limonlu salata yiyorum 1 kase yoğurt 6 kaşık ıspanak yemeği..
Akşam yemeğimi saat 6 olmadan yiyorum daha sonra çay kahve süt hariç hiç birşey yemiyorum..
Şeker makarna pilav ekmek hazir peket gıdalar asitli içecekler içmiyorum..
Sabah aç karnına limon ve elma sirkesi karışımı suyumu içiyorum..
Kahvaltı= 2 dilim kepek ekmek 1 haşlanmış yumurta 1 domates kibrit kutusu peynir şekersiz çay bol yeşillik.
(zeytin yediğim gün yumurta yemiyorum)
1 saat sonra şekersiz sade türk kahvesi
2 saat sonra meyve arası yiyorum 1 portakal 1 kivi bazende 1 elma üzerine tarçın döküyorum yanında yoğurtla yiyorum..
Akşama doğru 1 su bardağı süt içiyorum tarçınlı ve içine 1 tane dövülmüş ceviz ekliyorum...
Akşam yemeğim sınırsız yağsız limonlu salata yiyorum 1 kase yoğurt 6 kaşık ıspanak yemeği..
Akşam yemeğimi saat 6 olmadan yiyorum daha sonra çay kahve süt hariç hiç birşey yemiyorum..
Şeker makarna pilav ekmek hazir peket gıdalar asitli içecekler içmiyorum..
Buradan yola çıktım.
KARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..Leptinin çalışıp depodaki yağları yakabilmesi için
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilmiyecek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık ,kaju olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart (yumurta yemediğinizde 1 yerli muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir
Merhaba kilo verme sürecinde sabır ve başarılar diliyorum.. Karatay 18 kilo verdim. 56 kiloyum. 3 kilo daha vermek istiyorum.. seninle devam edelim mi
Ben zaten evime tereyağı ve z.yağı dışında yağ almıyorum. 4yıllık evliyim hiç kızartma da yapmadım. (1 kaşık yağla kızartma yapan makineden kullanıyorum canımız istedikçe)Canan karatay yemekleri soğan, salça ve yağı kavurarak yapmaya karşı. Babaannem eskiden doğranmış soğanı ve hangi sebzeyi pişirecekse tencereye koyar,salçayı yağ ve suyla açıp üzerine gezdirir, kapağını kapatıp pişirirdi. Doğrusu da buymuş aslında.Kızlar mrb bende ilk defa karatay diyetine başladım umarım işe yarar. Size sorum trans yağ yasak yemekleri nasıl pişiriyosunuz? Zeytinyağ mı kullanıyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?