Kardeşim için canım çok acıyor ben bir ablayim ve eşimi alahaallaha havale ediyorum.

Evet kalabiliyorlar yani hapis oluyor illa satmaları gerekmiyor...
İlk ve tek suçsa denetimli serbestlik oluyor.denetimli serbestlik devam ederken tekrar içmiş olabilir, satıcı olabilir. Sizin kardeşiniz canınız ama satma gibi bir suçu varsa bende vermezdim herhalde. Ama oturup suratına karşı lanetlerde yağdırmazdım. Eşimin kardeşi dünyanın en kötü insanı olsada onun yüzünden kalbini kırmazdım. Olayı görmezden, duymazdan gelirdim en kötü. Eşiniz kırmış sizi, içeri geçip ağlamışsınız, abarttım diye düşünüp gönlünüzü alması gerekirken birde tüy dikmiş. Kardeşinize yardım etmek istememesini ayrı tutuyorum ama tam bir hödük olduğu gün gibi ortada.

Kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan..
Ağlama, Rabbim yardımcın olsun..
Kardeş dedin ya can parçası ..
Nasıl içim yandı...

Eşinize acaip sinir oldum o nasıl laf öyle kimin hayatta ne yaşayacağını kimse bilemez yarın öbür gün onun yada ailesinden birinin başına gelmeyecigi ne maglum. Allah sana sabır versin böyle bir adamla ömür nasıl geçer bilemedim...

Mesele eşinizin sizinle utanmadan çekinmeden böyle konuşması
Çalışmıyor olabilirsin paranız olmayabilir ama bu sizin eşiniz karşınız ezileceğiniz anlamına gelmiyor
Benim aileme böyle birisi laf sayacak ve ben ağlayacağım öyle mi !
Kendim ağlamam ama karşı tarafı bağırta bağırta ağlatırım
Acaba siz kaynınıza ya da görümcenize laf saysanız eşiniz napardı
O da odaya geçip ağlar mıydı bi düşünün

Böyle adamla ömür geçmez. Bence kendi iyiliğin için çocuğu bırakıp bir işe gir ve gizli gizli para biriktir.
İlla kardeşine göndermek istiyorsan da haftada yirmi yirmi kenara at, önümüzdeki ay verirsin kardeşine
Esin şu açıdan haklı olabilir, içeride biraz zorluk çekmesi onun için daha iyi olabilir. Hapis hayatının ne kadar kötü olduğunu farkedip iyice pişman olması için .
Dediğim gibi sen kendin biriktir kendin yolla. Kardeşinin gönlünü hoş tarafından tutmak istersen al kağıt kalem ona güzel bir mektup yaz, 1 liraya postala.

Kardeşini yalnız bırakma yanında ol oda istemezdi böyle olmasını esine diyecek söz bulamıyorum Allah ıslah etsin

Her şeyi bir kenara bırak. Benim eşim istesin, dünyayı ayaklarına sererim. Terbiyesiz herif.
Ne diiyorlardı! Hı kısasa kısas! O senin ailene böyle davranıyor, sende onun ailesine aynısını yap.
Valla ben yeri geldi mi duygusalım ama böle durumlarda 'bi çarparım, bi de yer çarpar' durumu olar bende. Kusuruma da bakmayın yani.

Benim bir sevgili kişisi de en yakın arkadaşımın sevgilisi bu yüzden hapse girip çıkmıştı. Ondan için ben onunla asla aynı sofraya oturmam demişti. İnanılmaz soğumuştum. Yani düşünün yabancı biri için. Bir de bu kişi sizin kardeşiniz. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

maddi durumu ve meslegi iyi olan biri talip olmustu.isten çıkacaksın diye şart koşmuştu.asgari ücretle çalışıyorum.adami bıraktım: ))

İçici olarak yakalandıysa ceza almıyor benim bildiğim (yakınım girmişti.) ama iş satıcılığa girdiyse şuan cezaevindedir. Ve cezaevine girdiyse kullanım miktarının çok üzerinde madde yakalatmıştır. Öyle birine bende para veremem üzgünüm. Ama seni kapıya attığında boşanman lazımdı,keşke boşansaydın.

lisedeyken okulumuza narkotik şubeden adamlar gelip bilgiler vermişti zararlarından falan filan... bir dediklerini asla unutmadım ... uyuşturucuda sadece kullanıcıyım diyene inanmayın kullanıyorsa satıyordurda çünkü o kötü adamlar bir süre sonra para ver demezler müsteri bul derler sonra 2 müsteri bul sonra 100 müsteriye kadar çıkartırlar demişti .... o yüzden uyuşturucudan içeri girene yada ölene zerre merhamet etmem .... etmiş bi cahillik demem kim bilir kaç gencin canını yaktı kaç annenin yüreğine ateş saldı... eşinize katılıyorum zırnık koklatmasın

benim anlamadığım
daha önce baba evine döndüğünüz ve anne babanız sizi kabul ettiği halde hatta babanız seni göndermem dediği halde bu saygısız terbiyesiz adama neden döndünüz?
çok pişman olmuştu değil mi
sizi sevmediğini ne zaman anlayacaksınız
kardeşiniz için üzüldüm Allah kurtarsın
ancak siz de bu evlilikten mutluluk beklemeyin lütfen artık

Allah yardimcin olsun canim. Esimde cok agir konusmus. Herkes hata yapabilir buyuk konusmamak lazim . Insallah araniz duzelir sonucta bir evladiniz var.

Ben de onu anlayamadim. Yanlis biliyor da olabilirim ama hapise girmek icin satmak gerekmiyor muydu bu illeti? Yani kullanici olmanin cezasi hapis mi?

Eşinizle aranızda olanlara yorum bile yapmıyorum.
Ama kardeşiniz konusunda, arkadaş kurbanı, kötü ortam vs gibi savunma mekanizması oluşturmuşsunuz. Ailecek böyle davranıyorsanız o çocuk kendine gelemez.
En azından yedi bir halt suçlu, ve onu bu durumdan kurtarmak için desteğimize ihtiyacı olduğunu düşünüyorum falan diyin... saf çocuk, temiz çocuk, ortam kötü... eeee hırsızın hiç mi suçu yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…