- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
O zaman daha detaylı yazacaksınız ki insanlar da size ona göre yorum yapacak... Kızın başını yiyeceksiniz ! Yazık hala bu cehalet devam ediyor, inanamıyorum....Hayir tabiki destek falan olmuyorum bana ikna et diyor babamın yaninda kardesıme destek olursam beni onla görüştürmez bile farklı bir adam yani bilmeden yorumlama lutfen
Şükür anlayan biri çıktı sonunda aynen öyle ben erken evlendim ama kendi istegimle evlendimDaha çocuk...!
Sende nasıl olsa evlendirecek babam bari iyi biriyle olsun diyosun, dua edelim Allah babaniza da akrabalariniza da akıl fikir versin.
Siz de mi erken evlilik yaptiniz.
Babanın yanında olma başbaşayken akıl ver o zaman.Hayir tabiki destek falan olmuyorum bana ikna et diyor babamın yaninda kardesıme destek olursam beni onla görüştürmez bile farklı bir adam yani bilmeden yorumlama lutfen
Kardeşin daha çocuk. Evlense daha rahat falan olmaz. Cinsel istismara maruz kalmış olur. Babanın yaptığı yasal değil. Kardeşin ya da sen şikayet ettiğiniz anda kardeşini koruma altına alırlar kimse de zorla evlendiremez abla olarak bu görev de sana düşüyor.Konu kardeşim 16 yaşında okumuyor açıktan okuyor babamla annem boşandılar kardeşimi akraba birisine istiyorlar ailesi çocuk çok iyi kardeşim şimdi biyere gitmiyor tek dışarı çikmiyor akşam kadar evde anliycağiniz.. istedikleri çocuk 20 yaşinda gerçekten iyi biri evlense kardeşim cok rahat olur babam baski yapiyor evlenmesi için kabul ederse 2 3 sene duğün olmuycak diyor ama kardeşim çocuğu fotografdan gördü beğenmedi bana sordu bende kafasını karistirmak istemiyorum çok üzgünüm bizim ailede yabancıya kız vermiyorlar illaki aileden birisi olucak b.. var sanki... bana fikir verin nolur
Ben küçük evlendim ama zorla evlendirmedi dediğim gibi kardeşime onun yanında destek olursam beni aradan çikarır bu sefer gwrcekten zorla evlendirir en azindan babamin yaninda değilken destek oluyorumMerak ettim siz evli misiniz ? Sizi de böyle küçük mü verdi ?
Hayır ben evliyim sözüm hayatta gecmez istemedigimi belirtt8mDeğşik bir yazışma ve karşılıklar,
Ben kardeşinizin yerinde olsam polisi arardım diyen arkadaşımıza, kardeşim telefon kullanmıyor demişsiniz...
Tuhafıma gitti. kullanup kullanmamasından değil..
peki sizin yaşınız kaç, eğitim durumunuz nedir, evde sözünüz geçer mi..
konunuzdan sanki sizin de bu evliliğe sıcak baktığınızı anlıyorum.
Babanızın bu ısrarı neden ? O daha küçücük bir çocuk okuması gereken çağ'da elin oğluna karılık mı yapacak ? Yapabilecek mi ? Ömür boyu da babasından nefret edecekBen küçük evlendim ama zorla evlendirmedi dediğim gibi kardeşime onun yanında destek olursam beni aradan çikarır bu sefer gwrcekten zorla evlendirir en azindan babamin yaninda değilken destek oluyorum
Dayak yerdim babamdan, yine de evlenmezdim.....Hayır ben evliyim sözüm hayatta gecmez istemedigimi belirtt8m
Annemle boşanmalari cok sancilıydı kimsenin istemeyeceğini bu çocuk elinin altinda olucağina düşünüyor ben babamla annemin boşanma sirasinda anneme yardımda bulundum diye beni öldurucekti nerdeyse o yuzden aramizda soğukluk varBabanızın bu ısrarı neden ? O daha küçücük bir çocuk okuması gereken çağ'da elin oğluna karılık mı yapacak ? Yapabilecek mi ? Ömür boyu da babasından nefret edecek
Annemle görüşmüyoruzDayak yerdim babamdan, yine de evlenmezdim.....
Öldürecek hali yok ya.
ben, diğer üyeler gibi sizin de bu evlilik konusuna yatkın olduğunuzu düşünüyorum
aileyi övmüşsünüz falan, ne diyim
Allah akıl fikir versin
Anneniz ikna yönüne gitsin babanızı madem siz yapamadığınızı idda ediyorsunuz
16 yaş...
SUÇ
Anne ve baba arasında bir aldatma söz konusu mu var, babanın bukadar sert acımasız olmasının nedeni bu mu...Annemle görüşmüyoruz
Hayır yapamam babam direk benim yaptığını anlarAnladığım kadarıyla henüz yetişkin olmayan bir genç kız kardeşiniz ve okutmuyorlar. Evden dışarı da çıkarmıyorlar. Telefonu dahi yok. Şimdi de yaşı geldi diye evlendirmek istiyorlar.
Yine anladığım siz de 15-16 yaşlarındayken evlilik yaptınız. Abla olmanıza rağmen sanıyorum ki siz de oldukça erken bir yaştasınız.
Aileniz suç işliyor aslında. Evlilik düşüncesini geçtim bireysel özgürlüğünüzü kısıtlayarak bile suç işliyor. İnsanlar bunu kendi çocuklarına nasıl yapıyorlar anlamıyorum.
Ben sizi anladım. Böyle görmüş, böyle alıştırılmışsınız. İlla ki evlendirecek bari iyi biri olsun, daha kötüsüne vermesin diyorsunuz. Size söylemek istediğim tek şey şu: Kardeşiniz bu yaşta gerçekleştirdiği bir evlilikte mutlu olamaz. Çünkü o daha çocuk. Ben o yaştayken daha kimseyi öpmemiştim bile. Kardeşiniz istemediği bir adamın karısı olacak. Koynuna girecek. Buna cinsel istismar, tecavüz deniyor.
Kardeşiniz henüz çocuk. Evi çekip çevirmek, çocuk sahibi olmak, çamaşır yıkamak gibi sorumlulukları üstelenebilecek yaşta değil. Bunu ona yapmak onu direkt öldürmek yerine dolaylı yoldan öldürmek demek.
Lütfen kardeşinize yardımcı olun. En azından iyi biriyle evlilik yapsın diye düşünmeyin. Bırakın hayatını yaşasın, okusun, meslek sahibi olsun. İnternet erişiminiz var, gerekirse bilgileri bizlerle paylaşın ve biz şikayetçi olalım. Yetkililerle görüşelim. Günahtır, yazıktır. Bu evliliğe izin verilemez.
Ben sizin kardeşinizin evlenmesi taraftarı olduğunuzu düşünüyorum... Siz küçük evlendiğiniz için size sıkıntı gelmiyor bu durum... Bence siz kardeşinizi nasıl ikna edersiniz diye düşünüyorsunuz. Yanlışım varsa da düzeltin... Amca dayı hala teyze de mi yok çevrede ? Ben utancımdan kafamı pencereden bile çıkaramazdm.... Babanız çok cahil, umarım çocuğun başını yiyemez!Annemle boşanmalari cok sancilıydı kimsenin istemeyeceğini bu çocuk elinin altinda olucağina düşünüyor ben babamla annemin boşanma sirasinda anneme yardımda bulundum diye beni öldurucekti nerdeyse o yuzden aramizda soğukluk var
Anlamıyorsunuz diyorum zaten evlendirir çok zengin parayla herşeyi yapar onlarda onaylar kesin hepsi ayni b... çunku gerçi bir halam istemiyor yapmayin falan dedi ama hiç inandırıcı gelmedi banaBen sizin kardeşinizin evlenmesi taraftarı olduğunuzu düşünüyorum... Siz küçük evlendiğiniz için size sıkıntı gelmiyor bu durum... Bence siz kardeşinizi nasıl ikna edersiniz diye düşünüyorsunuz. Yanlışım varsa da düzeltin... Amca dayı hala teyze de mi yok çevrede ? Ben utancımdan kafamı pencereden bile çıkaramazdm.... Babanız çok cahil, umarım çocuğun başını yiyemez!
Bence de konu sahibi kardesinin evlenmesini istiyor, cok iyi cocuk demesinden belli. Yazdiklarindan normal gordugu de acik,simdi kiivirmaya calisir kesin amaBen sizin kardeşinizin evlenmesi taraftarı olduğunuzu düşünüyorum... Siz küçük evlendiğiniz için size sıkıntı gelmiyor bu durum... Bence siz kardeşinizi nasıl ikna edersiniz diye düşünüyorsunuz. Yanlışım varsa da düzeltin... Amca dayı hala teyze de mi yok çevrede ? Ben utancımdan kafamı pencereden bile çıkaramazdm.... Babanız çok cahil, umarım çocuğun başını yiyemez!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?