Evet yaşananları biliyorsun Çilek.. Şimdi de bu hale geldi konu. O zaman bana evliliğine karşı çıkıyorum fiye ıızanlar şimdi de beni nerhametsizlikle suçluyorlar. Çok yoruldum inan. Keşke ailem bunları anlayabilse. Mantıklı olan geri durmak ama üzülüyorum.
Kesinlikle merhametsizlik değil. Aksine kendileri çok değişik kafalar yaşıyorlar.
Bu bebeğin annesi var mı? Var.
Öyle kafasına esince "alın bunu siz bakın" deme hakkı yok. Kimse kimseye bunu diyemez.
Kedi yavrusu değil bu.
Annesi, anneannesi var. Bir tarafta senin eşin ve onun ailesi var. Diğer tarafta bebeğin babasının ailesi var.
Düşünülmesi gereken bir ton şey var.
Bir defa o adamın ailesi zaten normal değildi.
Yarın bir gün çıkıp da "e bu kadın çocuğuna bakmıyor, ablasına baktırıyor. O zaman biz alalım" derlerse ne olacak?
Eşinin ailesi nasıl insanlar bilmiyorum ama onlar da bir taraftan konuşacaklar.
Bir süre sonra kardeşin "ya ben vazgeçtim" deyip çocuğu isterse ne olacak?
Sizin çocuğunuz olduğunda o çocuğun hayatı nasıl etkilenecek, sizinki nasıl etkilenecek?
Kardeşin yarın başkasıyla evlenip çocuk yaparsa bu bebeğin onların hayatındaki yeri ne olacak, sizin hayatınızdaki yeri ne olacak?
Bu aklı verenlerin hiçbiri bunları düşünmüyor mu?
Ortada bir insan var, bir insanın hayatı söz konusu. Nasıl böyle emanet mal gibi "şu alsın bu alsın" diyebilirler ki? Bir insanın geleceği nasıl böyle yok sayılabilir?
Sizin vicdan azabı çekeceğiniz hiçbir şey yok.
Ailenle sert konuş biraz, 2 dk mantıklı düşünsünler. Bu iş böyle olmaz.
Kardeşini yanlış yönlendiriyorlar. O bebek onun, sorumluluk onun. Bunu kabullenip sorumluluğunu alması için yüreklendirilmesi lazım; bebeksiz partileyeceği günler için değil.