Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Bakın ama evlat edinmeyin diyemem. O size kalmış. Ama anlamıyorum yaa madem okumak istiyor neden evlenmiş. Hayatını yaşamak demek çocuğunun hayatını karartmak mi?? Bir annenin bebeğini emzirmek istememesini hele hiiiç aklim almıyor. Öyle güzel bir duyguymuş kiii. O miniğe ne olur sahip çıkın. Kiz kardeşiniz olacak karaktersizle de aileniz iyice konuşsun bence. Bu çocuğun annesi oo. Bebekler bilirler anne kokusunu. Dünyaya gelince bir onda sakinleşirler. Sesiyle, kokusuyla, kalp atışıyla.
Kardeşin ileride cookk pişman olur. Kurtulmak istiyor demissiniz onda olsa bu kez bebeğin başına bisey getirir Allah korusun. :olamaz::KK42:

Annenize destek olun, çocuğu anneniz kreş yaşına kadar büyütsün, annelik değil ama teyzelik yapın. Kız kardeşiniz sorumluluk almak zorunda, istiyorsa okusun okulunu da tabii ama bu çocuğu da sahipsiz bırakmasın. Destek olursanız hem kardeşiniz bir hayat kurabilir, hem de yavrucak kimsesiz kalmaz, eşinin ailesi maddi olarak yardımcı olabilir mi ? Çocuğu almanız halinde bir sürü risk var, bence yardımcı olun ama tamamen üzerinize almayın.

Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.

Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.

Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.

Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?
Valla çocuk bakmak çok zor kendi çocugun oldugu için insan daha sabırlı vs olabiliyor sonucta senin çocugun tabiki katlanıcaksın vs deyip ama kardesınızınde olsa kendi çocugunuz değil.Üstelik yeni evlisiniz.Bir çocugunuz olmus olsa alın derdım ama henüz hiç çocuk bakmamısken o zorlukları yasamamısken kardeşinizin çocuguyla deneyimlemek zor gelebilir.Çünkü eşinizle birlikte vakit gecırmek isteyeceksınız atıyorum bir yere gıtmek ısteyeceksınız bunlar çocukla pekte mumkun olmuyor

Bir de toplumda yaygın olan bir davranış daha var başka kardeşinin kurban edilmesi burda aslında devreye girmesi gereken annedir ama oda rahatına düşkündürve bazende parası da kıymetli oluyor, roller bakmışsın karıştırılmış, siz kardeş olarak ancak destek olursunuz, kardeşiniz bu bebeği sahiplenecek ve bununla olgunlaşacak, kardeşini dünyaya getiren annendir oda onun yükünü hafifletecektir, ayrıca
Gönüllü olmadığınız hiç bir girişiminin ne kurbanı olun nede fedakarlığını yapın, kimse size Madalya takmayacak

Son düzenleme:
herkes anneye depresyonda demiş ama bu depresyondan öte kardeşinizinki şımarıklık başka bir şey değil ne demek oje sürüyorum bakamam.
şiddete karşıyım ama kardeşinize 2 tane çakasım geldi.
benim bildiğim depresyon hali hayattan beklentisi olmayan bezmiş insan profilidir.
hayatından keyif almayan, hayatta her şeyin anlamını yitirdiğini düşünen insan ojeyle mojeyle uğraşmaz.

Depresyonda değil aslında hayatını düzene oturtmak istiyor bebeği ona yük gibi

Karekter yönündende zayıf bir kardeşin var,
Bundan sonrada düzgün kararlar alacağını sanmıyorum, her ailede var olan sorunlu çocuklar bunlarlada doğuran uğraşmaz, diğer
Kardeş uğraşır, annede der ki iyiki doğurmuşum, işin aslını kimseye anlatmazlar
Her şey uzaktan güllük gülistanlık gözükür:anne::KK17:

Son düzenleme:
Hayatını bebeğiyle beraber düzene oturtacak kardeşiniz, sizde ailesi olarak destek olursunuz en fazla.

Anne babanız kardeşinizi bu şekilde yönlendirmeliydi, bebeği sizin almanızı bekleyip, kardesinize de bebeği olmadan bir gelecek kurma hayali gibi bir şeyin olamayacagını söylemelilerdi her fırsatta.

Bir tane akli başında insan yok mu anne babanızın etrafında? Siz bu konuyu bir daha acilmamak üzere kapatmak için gerekli şeyleri en kısa sürede mutlaka söyleyin.

Evet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
canim benim inan bana eger hazir olsaysin düsünmezdin bile. sakin ama sakin kendini zora sokma vicdanini sikma. anne anneanne baba tarafi var, burda o cocuga bakmak zorunda olan son kisi sensin. kardesin sirf rahati icin seni feda edecek ve inan bana birgün o cocugu sen alsan bile geri isticek.

Evet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
Elalem saçma sapan akıllar vermeyi ve birinin üstüne yıkılmayı çok sever. Milletin gazına gelip de kaldıramayacağın sorumlulukların altına girme. Ancak destek olabilirsin, böyle bir yükün altına tek başına girmek çok zor. Özellikle de muhatabın olan insanlar yeterince akıllı ve mantıklı değilse

Ben konudaki ilk mesajımda da yazmıştım. 17 senelik anne ve 4 senelik hala olarak yeğenimi kayıtısz şartsız alırdım.

Bunu yapan bir arkadaşım var üstelik. Abisi boşandı, yengesi 1 yaşındaki bebeği bıraktı gitti. Kız, yeğenini geçirdi nüfusuna. Kendi oğlu da vardı neredeyse ay farkı var aralarında. İkiz gibi büyüyorlar. Şu anda ilkokula başladılar. Hala değil, anne diyor.

Ama konu sahibi istemiyor bu sorumluluğu. Muhtemelen kardeşine olan kızgınlığından.

Bu durumda yapılacak başka bir çözüm yolu kalıyor mu?

17 senelik evli olmak, kendi çocuğu olmak farklı şeyler sanki. Ben şu anda evliliğimin temelini kurmaya çalışıyorum ve anne olmaktan çok korkuyorum. Yeğenimle yaşıt bir bebeğim olsa en azından anneliğe adapte olmuş bir birey olurdum. Zamanla fikrim değişir mi bilmiyorum bununda belki iyi olacak belki de kötü. En acısı yeğenimin bu durumda olması.

canim benim inan bana eger hazir olsaysin düsünmezdin bile. sakin ama sakin kendini zora sokma vicdanini sikma. anne anneanne baba tarafi var, burda o cocuga bakmak zorunda olan son kisi sensin. kardesin sirf rahati icin seni feda edecek ve inan bana birgün o cocugu sen alsan bile geri isticek.
Birde o var. 11-12 yaşından sonra ister. Nasıl verir ki insan :(

Allah Allah. Emzirmek istemediği bebeğe neden hamile kalmış o zaman? Yaparken zevkine bakıyor ama doğurunda "ben bunuğğ isteğğğmeemmm" oluyor. Madem öyle tercih yapıp aldıracaktı. Ne kadar dengesiz bir ablanız var.

Yorumumu değiştiriyorum. Bakmayın, hazır değilmişsiniz. Böyle bir yükün altına kesinlikle girmeyin. Ablanız kendi problemini kendi halletsin.

Baba da mı istemedi ?
Baba istemedi değil de, kız tarafı bırakmadı diyelim. Baba evlenmişti zaten.. Kardeş de ablamın emaneti diyerek aldı.

Tekrar söylüyorum, evet her iki verdiğim evlilikte de yaşlar 35 üzeri idi. Birinin devam eden mutlu uzun süreli bir evliliği, diğerinin eşinden ayrı olmasına rağmen 2 kızı vardı.

Kimse zorla anne olamayacağı gibi (hakkıyla), kimseye zorla da bir yeğenin-torunun sorumluluğu yüklenemez.

Bence o bebeğin en iyi şartlarda büyümesi için bir çözüm bulunmalı. Aile ise aile, değilse evlatlık vermek gibi...

Allah Allah. Emzirmek istemediği bebeğe neden hamile kalmış o zaman? Yaparken zevkine bakıyor ama doğurunda "ben bunuğğ isteğğğmeemmm" oluyor. Madem öyle tercih yapıp aldıracaktı. Ne kadar dengesiz bir ablanız var. Yerinizde olsam alırım ama ablam için değil çocuk için. Çocuğu da kendi anne babasını bilecek şekilde büyütürüm.
Bazı kadınların hormon yapıları üst düzey ama kafalar olgun değil

Back
X