- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Herkese iyi akşamlar
Konu kardeşimle ilgili. Yaklaşık 1 yıldır görüştüğü biri var. Adam sürekli evlenmek istediğini söylüyordu kardeşime. İlk 3 ayda başladı bu laflar öyle diyeyim. En son aile meclisi olarak toplandık ve davet ettik tanışmaya. Sevgilisi önce istemeye çağırdık gibi algıladı. Biz de gelsinler tanışılsın dedik. Sevgilisi direkt isteme olsun diye ısrar ediyor. Gel - git yapmak istemiyor. Annesi rahatsiz biraz önce o gelemez dedi sonra da annem gelmesine döndü laf. İstemeye gelsin olmaz mi filan dediler. Kadın bugün 4 - 5 saatlik yol yaptı gezdi filan öyle söyleyeyim. Bizim aramız da aşağı yukarı bu kadar. Kabul etmedik tanışmaya gelmemesini. Onlar hala ısrarcı bu konuda çözmüş değiliz sorunu.
Bugün sabah da sevgilisi aradı ve dedi ki pırlanta yüzüğü almak için biriktirdiği parasını bir arkadaşına vermiş. Kayınvalide de yüzüğünü kardeşimin almasını istemiş. Biz kabul etmedik bu kez de ikisi 1 günlüğüne sınava gidecekti o parayı kardeşimden vermesini istedi adam. Kendisi "ben bilet aldım" demese biz zaten akrabamızla gönderecektik masrafı vs. olmayacaktı. Şimdi de sen ikimizi karşıla dedi kıza. Bir de otel parası var.
Kardeşim evlilik için 1 - 2 yıl çalışmak istedi adam kabul etmedi. Kendisi liseden yeni mezun oldu ne iş bulacak onu bile bilmiyoruz. Adam yıllardır çalışıyor ortada birikim yok. Şimdi de kardeşim bekleyelim diyor ben nişanı, kınayı yapamam diye ama o seneye yapmak istiyor. Her şeyi onların yapacağını söylüyor ama durum da ortada. Bu insanlar ne yapmaya çalışıyor sizce? Ben anlamadım bu işi açıkçası. Ben mi saçma buluyorum adamın tavrını kardeşim var içinde diye ne diyorsunuz?
Hiç normal değil. Ne demek yüzüğü kız alsın. Adam işsiz güçsüz. Daha yüzük alacak parası ve işi yokken apar topar evlenmeye kalkmalar. Kız kardeşinizin maaşı için evlenecek herhalde.
Bende saçma buldum da, kardeşiniz mi liseden yeni mezun oldu onu anlamadım? Yaşı çok genç öyleyse.. Gerçi bende tam 21 yaşımı doldururken evlendim ama en azından üniversite mezunuydum. Yanlış anlaşılmasın eğitim kıyası yapmıyorum. O ortamları bilmek bir başka oluyor extra bir hayat bakışı, yeni kişiler vs. Okumayı düşünmüyorsa bile en azından elinde bir mesleği olsa iyi olmaz mıydı? Okumayacaksa, sevgilisi çalışmasına izin de vermiyorsa ilerde allah korusun bi durum oldu ayrıldılar kardeşiniz ne yapacak. Yanlış anlamış olabilirim bu arada. Diğer konuya gelirsem madem yüzük almak için para biriktirmiş hangi akla mantığa uyarak borç olarak vermiş? Bana bu yalan gibi geldi yada artık insanlara güvenip kalmadı bilemiyorum.
Valla yangından mal kaçırır gibi geldi bana. Annesini getirmemesi de ayrı bir komik. Bence kardeşiniz kendisini kurtarsın bu adamdan. Hiç tekin gelmedi bana...Herkese iyi akşamlar
Konu kardeşimle ilgili. Yaklaşık 1 yıldır görüştüğü biri var. Adam sürekli evlenmek istediğini söylüyordu kardeşime. İlk 3 ayda başladı bu laflar öyle diyeyim. En son aile meclisi olarak toplandık ve davet ettik tanışmaya. Sevgilisi önce istemeye çağırdık gibi algıladı. Biz de gelsinler tanışılsın dedik. Sevgilisi direkt isteme olsun diye ısrar ediyor. Gel - git yapmak istemiyor. Annesi rahatsiz biraz önce o gelemez dedi sonra da annem gelmesine döndü laf. İstemeye gelsin olmaz mi filan dediler. Kadın bugün 4 - 5 saatlik yol yaptı gezdi filan öyle söyleyeyim. Bizim aramız da aşağı yukarı bu kadar. Kabul etmedik tanışmaya gelmemesini. Onlar hala ısrarcı bu konuda çözmüş değiliz sorunu.
Bugün sabah da sevgilisi aradı ve dedi ki pırlanta yüzüğü almak için biriktirdiği parasını bir arkadaşına vermiş. Kayınvalide de yüzüğünü kardeşimin almasını istemiş. Biz kabul etmedik bu kez de ikisi 1 günlüğüne sınava gidecekti o parayı kardeşimden vermesini istedi adam. Kendisi "ben bilet aldım" demese biz zaten akrabamızla gönderecektik masrafı vs. olmayacaktı. Şimdi de sen ikimizi karşıla dedi kıza. Bir de otel parası var.
Kardeşim evlilik için 1 - 2 yıl çalışmak istedi adam kabul etmedi. Kendisi liseden yeni mezun oldu ne iş bulacak onu bile bilmiyoruz. Adam yıllardır çalışıyor ortada birikim yok. Şimdi de kardeşim bekleyelim diyor ben nişanı, kınayı yapamam diye ama o seneye yapmak istiyor. Her şeyi onların yapacağını söylüyor ama durum da ortada. Bu insanlar ne yapmaya çalışıyor sizce? Ben anlamadım bu işi açıkçası. Ben mi saçma buluyorum adamın tavrını kardeşim var içinde diye ne diyorsunuz?
Valla yangından mal kaçırır gibi geldi bana. Annesini getirmemesi de ayrı bir komik. Bence kardeşiniz kendisini kurtarsın bu adamdan. Hiç tekin gelmedi bana...
Valla adam köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor gibime geldi. İş yok, birikim yok, gereksiz bir oldu bitti telaşı var. Anormal yani davranışları.Oldu bittiye gelsin istiyor sanki. Öyle gerçekten. Bir de bu yüzük takma işi kesin olana dek kıza hep yüzük aldim sana dedi. Sonradan da sen al diye lar attılar. Bir de oraya gidip alacakmış..
Ailenizin maddi durumu nasilKardeşim AÖL bitirdi yaşı küçük değil. Haklısınız. Biz de diyoruz çalış diye ne olursa olsun sigorta yatar. Tecrübesi olur. Adam sabırsız beklemek istemiyor.
Yüzüğü kız alsın ne demek? Pardon ama yangından mal kaçırır gibi aceleye getirmek ne demek? Bence iyi dusunsun kardesiniz adam garip geldi bana.
Kızın maaşı da yok ki. Çalışayım deyince de beklemek istemiyor. Gerçekten sinir olmuş durumdayım
Ailenizin maddi durumu nasil
Adamin annesi rahatsiz oldugu icin git gel yapmasi zor olabilir bence hak verin şöyle olabilir. Oglan tanismaya gelir sonra annesiyle istemeye gelir tabi size kalmış seçim
Ama pirlanta parasi bile yok issiz gucsuz oda yetmezmis gibi kardeşinizin calismasina da musade etmiyor nasil gecincekler
Ne yicek icecekler parasiz pulsuz
Kina nisan dugun ev hallederiz diyormus demekki oğlanın ailesi yapcak bu tip seyleri anladigim o
Cocuk kac yasında?
2000 lira maaşı var şu anda. Kira vermiyor ama hayat pahalı. Maddi destek olamaz..
Sizce bu adamdan aile babası olur mu ?
Yüzüğü sen al demek nasıl bir yüzsüzlük?
Yol parasını bile veremiyor vu insanlara kardeşiniz verecek mısınız?
Ben olsam konuyu bu adamdan kardeşimi nasil kurtarabilirim diye açardım.
Elinden kaçırmak istemiyor demek ki. Bu adamın en iyi ihtimalle aklı bir karış havada. Yüzük alacak birikimi yokken ve işsizken sizin tanışmak için görüşmeyi kabul etmenize sevineceğine bir de hemen isteme olsun diyormuş. Kızkardeşiniz “babam beni işi gücü olmayan birine vermez. Önce kendini aileme ispat etmen lazım” diyememiş mi.
Anladım. Acaba dedim sizin aileye mi güveniyor ?
Bence adamı alin karsiniza acik acik konusun. Siz hemen evlenelim diyorsunuz ama bizim biraz birikim yapmamiz lazim,keza sizin de aynı sekilde falan diyerek biraz olayi sogutun derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?