kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

adam kızı daha fazla kıskançlık yapmasın diye kızına istemiyorum diyor olamaz mı ?
kadın tek başına zorla çocuğu yapacak hali yok ya
annelik babalık emekli olunan birşey değil tabi ki ama seni yetiştirip büyütüp bir meslek sahibi olmanı sağladıktan sonra da herşeyini yapacak diye bir kural yok.
ben evlenirken bişey istemedim babamdan. neden isteyeyim ki kaç yaşına gelmişim bu yaşıma kadar okutmuş etmiş arkamda durmuş artık ben de yuvamı kuruyorsam bunu tek başıma yapabilmeliyim
babam bana tencere almasın diye düşünüyorum ama bu benim anne olmama engel mi ? hangi mantıkla sanki babası atsın gitsin çocuğunu dedim.
belli bir yaşa belli bir olgunluğuna gelince başkalarından bişey beklemeden kendi hayatını kurabilmeli insan

Annem de o cocugu istiyordu ama o hamile kalmisken dogurmasina izin vermedin istemedigin icin deyin. Ne demek karım istiyor ne yapayim?
Babaniz istemiyorsa yapmayacak istemem yan cebime koy demekle olmaz.
Cok kizdim babaniza. Dogmamis cocuguna kiymis.
Babaniz istemediği halde kadin israr ediyorsa baska planları var annelik gibi masum bir hissin arkasına saklaniyor.
Sen cok iyi babasin senden senden cocuk sahibi olmak istiyorum gerekcesi garip. Anlattiginiza gore de o kadar iyi degilmis.
Cocugunu aldirmis cok iyi babaymis gercekten.

O zaman babanızın durumu da hoş değil, bebek sahibi olmak iki kişilik bir karardır sadece eşi istiyor diye dünyaya çocuk getirmek ilerde babalık sorumluluğunu da almak istemeyeceğini gösterir. Bence siz belki de babanıza güvenmiyorsunuz, bilemiyorum en iyi olayları siz biliyorsunuz bize sadece aktarılanlara göre yorum yapmak kalıyor.

Ama çocuk sahibi olsa da karşı gelen, istemeyen durumuna girmemeniz daha iyi olur. Çünkü gerçekten küçücük bebeği kıskandığınız sanılır ve babanızla aranız açılır iyice.

Olamaz bu sefer bebek olunca kizida hani istemiodun deme hakkina sahip olur,istiyosa cocugundan mi cekinecekte yalan solicek.

Ayrica sizin dusunceniz okutup serbest birakmazsa saygi duyarim ,nasil olsa okuttunuz dursun kendi ayagi ustunde evlilikte dahil hic biseyinde yardimci olmayin,bir cöp bile almayin,beni irgalamaz

konu sahibi zaten babasını kıskanıyor. eskiden sinemeya giderdik şimdi gidemiyoruz diyor. babasının evlenmiş olmasını hazmedemiyor. her haftasonu gelirdi artık gelmiyor falan. e adamın artık bi evi var eşiyle de vakit geçirmek en doğal hakkı.
konu sahibi babasına da bu şekilde yansıtıyorsa adam gayette yalan söyleyebilir bence.
okutup serbest bırakmak değil. ben babama güvenip evlenmedim sonuçta. kendine güvenmeyen herşeyi ailesinden bekleyen biri olmadım olamamda.
başım sıkışsa babama koşsam kapısı hep açıktır ama bu benim hayatım baş etmesi bana ve eşime düşer.
yardım etmemek değil bu yardıma ihtiyacın varsa söylersin zaten ama bişey demeden babam onu yapsın babam bunu alsın babam bana baksın olmaz kaç yaşında insanlarız. hatta biz babamıza bakmalıyız annelik babalık bitmiyor ama evlatlıkta bitmiyor.

Farkındaysanız beni babasının evliliği yada özel hayatı ilgilendirmiyor,istediğini yapsın ama iki çocuğunuda iki günlük kadın için ihmal etmesin bi zahmet,sonuçta konu sahibi kardeşine bakmak zorunda değil ebeveynin görevi.Yeni çocuk yapacaklarına kadar olmuşlara baksınlar

Babam 45 yasinda. Gorustugu kisi 39.
3 sene sonra evlenip hemen cocuk yapmak istiyorlar.
Kadinin 2 cocugu var, babamin tek.
Ki benim kuzenim muzenim de yok sulalede ne varsa bana kalacak, mal konusunda ben o kadar stres yapmiyorum. (Babadan kalan, halalardan kalan, dededen kalma ama umursanmayan yerler bile bana) O kadarini gec hic stres yapmiyorum. Insanlar artik eskisi gibi degil.
Eger bu soylediklerim gerceklesirse oglundan 2 3 yas buyuk bir velet babama dede diyecek. Guler gecerim. Uzulmem, strese girmem.

yalnız 40 yaşındaki bir kadın hemen hamile kalabilir mi bilmiyorum bence teyzenin menopozu geliyodur ondan adeti gecikmiştir

iyi de konu sahibi kardeşini kendisi yanına almış. kimse bakmıyoruz sen al dememiş ki.

50 yaş çocuk sahibi olmak açısından geç bir yaş ki ha deyince de olmayabilir.
Benim kafama takılan siz ya da kardeşiniz değil o doğmamış çocuk.
Allah nasip etti ve oldu diyelim o çocuk 15 yaşındayken babası 65 yaşında olacak,bir eğitimci olarak benzer yaşamları süren öğrenciler gördüm ve cidden çocukların inanılmaz kötü psikolojilere sahip olduğunu biliyorum.Çocuk askere gidecek baba 70-75 yaşında muhtemelen hiçbir özel gününde yanında olamayacak,kuşak çatışmasının yarattığı gerilimler de cabası vs vs...
Herkes birinin tarafından bakmış ama kimse o çocuk açısından bakmıyor olaya.

evet işte bundan bahsediyorum o çocuk bir anlık hevesle dünyaya gelecek ve herşeyden mahrum kalacak herkes bana o seninde kardeşin diyor da benim bir tane kardeşim var ben onu evladım gibi alıp kimselere vermemişim zaten o gelecek çocuğu bu şekilde kabullenip sevemem kendimi biliyorum. babam çocukları çok sever ama o kadar sever sadece çikolata alır ayakkabı alır bu kadar. burda birileri tabiki kendin yapacaktın düğününde abandan ne bekliyorsun demişte ben öyle düşünmüyorum yaşıtlarım evlenirken ne destekler gördü ailesinden babam isterse yapardı ama ben seni okuttum gerisine karışmam dedi okul zamanı çalışmasam da yine xor biterdi o okul..
o çocuğa hiç bişey veremeyeck hepimiz arada kalcaz.

bana paracı diyenler olmuş ister inanın ister inanmayın şuan yeni evlendim sıkıntılarım var ama şükürler olsun ki eşimde bende meslek sahibi insanlarız herşeyim dört dörtlük olmasa da bana yetecek kadar var. babamdan kalacak evi arabayı istemem kalırsa kardeşim alsın hak bile iddia etmem. şükür ihtiyacım yok.
burada bir sürü kişi bende 40 yaşındayım çocuk istiyorum yeni evlendim falan demiş iste ablacım iste sana isteme diyen yokki o çocuğa ne verebilceksin belki torununu göremeden öleceksin bu mu yani hayattan beklentin ? çocuğu olmayan bayanları tenzi ediyorum normal şartlarda yaşayan çocuk sahibi olup tekrar sırf özlemden çocuk yapacaklara söylüyorum bunun adı bencilliktir. ben yapayımda ölürsem başının çaresine bakar..

evet bende ölebilirim farkındayım bunun ama biri göz göre göre lades demek diğeri de kader. bu devirde ben 80 yaşına kadar yaşayıp çocuğuyla verimli zaman geçiren kimseyi görmedim ve bu yazımdan şunu anladım ki burada sırf mualefet olmak için bile yazan insanlar var..

işte son paragraf. sizde ölebilirsiniz bunun belli bir zamanı yok. allah korusun belki çocuğunuz 1 yaşındayken öleceksiniz bilemezsiniz. böyle düşünürsek kimse çocuk yapmasın.

babaannem 92 yaşında en küçük çocuğu 48. yani 44 yaşında doğum yapmış. babaannem hala bu amcamla başbaşa yaşıyor. hala bakabiliyorlar birbirlerine.
kimsenin ne kadar yaşayacağının garantisi yok.

ama babanızı en iyi siz tanırsınız. dürüstçe size hiç bir şekilde babalık yapmadığını söyleyebiliyorsanız evet doğmamış çocuk için korkuyorsunuz demektir.

he babalık yapmadı demek çok ağır olur çok seviyorum babamı ama çok sorumsuzdur bizi sevdiğinide bilirim de üstüne düşenleri çok yapmaz varsın yapmasın önemli değil ama ben yoruldum artık kendi hayatımı zar zor kurdum kardeşimide anneme babama bırakmak istemedim aldım ama daha fazlasını yapamam çünkü istemiyorum bana göre bu çocukta sorumsuzca verilmiş bi karar. 92 yaşında kadın 48 yaşında adam demişsiziz yapmayın gözünüzü seveyim bu devirde kaç kişi bu yaşa kadar yaşıyor ? üstelik bi yaşamak var birde kaliteli yaşamak var. doğan büyüyor evet neler duyuyoruz ya..

Dünden bu yana konu ne kadar değişmiş.
Bir anda babayı paylaşamama ,yazık doğacak çocuğa acıma durumuna gelmiş.Dün çocuk için neler yazmıştınız aslında.

Bu arada siz nasıl yeni eşin adet gecikmesini biliyorsunuz. Herşeyi babanız size mi yetiştiriyor.Bu taşınan laflar bir tek bana mı ayıp geliyor:S

he babalık yapmadı demek çok ağır olur çok seviyorum babamı ama çok sorumsuzdur bizi sevdiğinide bilirim de üstüne düşenleri çok yapmaz varsın yapmasın önemli değil

İlk sayfada özenilecek baba kız ilişkinizin olduğunu yazmıştınız. Şimdi de sorumsuz bir baba diyosunuz :)

Babanız için endişe etmekte haklısınız ama babanız çocuğunuz değil. Hayatına saygı göstermelisiniz.

babanız sizden çocukla ilgili bir beklenti içinde mi ?
allah korusun babanıza birşey olsa kadının çocuğunu bırakacağını nerden biliyorsunuz

işte babaannemi örnek verirken kimin kaç yaşına kadar yaşayacağı belli olmuyor onu demek istedim. rabbim ne kadar ömür biçtiyse o kadar yaşayacağız belki 40 belki 50 belki 100 yaşımıza kadar bilinmez. (kaliteli yaşama gelince benim amcam zihinsel engelli babaannem 92 yaşındaki haliyle ona çok kaliteli bir şekilde bakıyor doktorlar bile şaşırıyor)

bakın çıkıp beraber sinemaya gideriz dolaşırız yemeğe gideriz sabaha kadar sohbet ederiz arkadaş gibiyiz ama sorumsuzdur ona göre babalık bu kadar maddi açıdan bize hiç desteği olmadı ikisi çok farklı

aynı konuyu eksiduyuruyada açmışsın. bence haklısın herşey mantık değil ki böyle hissetmen normal. ama senin verebileceğin bir karar değil. babanla ilişkilerini güzel tutmaya çalış. diğer kardeşini kardeş olarak göremeyebilirsin. bu konuda sana bağlı. kızkardeşini de yönlendir çok aşırı tepkiler vermesin.

Babanızın çocuk yapıp yapmaması siz karismamalisiniz. Ancak, kardeşiniz henüz evlenmemiş ve daha okuyan çocuk aynı şehirdesiniz diye babanizin sorumluluğunu sizin üzerinize atmasina izin vermeyin. Yani kardeşinizin ihtiyaçlarıni karşılamak zorunda. Zor gondersin para ama gondersin. istemekten çekinmeyin.

Yeni kardes için ise hayırlısı olsun. Çok karışmayin. Bu konuda ona tepkili olmaniz sebebiyle sizde arayı acıyor olabilirsiniz. Eskisi kadar siz arıyor musunuz ya da gorustugunuzde bu konuyuyu gündem yapıp şikayet ediyor musunuz. Bunlar ilişkinizi kötü etkiliyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…