- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
adam kızı daha fazla kıskançlık yapmasın diye kızına istemiyorum diyor olamaz mı ?Su anne babanin tabak canak almasina gerek yok siz yapin diyenleri asla anlamiyorum.Annelik babalik emekli olunan biseymi cocuk bi yasa gelene kadar mi yapilio?Evlenirken 7 kat el bile hediye aliyor bir ev kurulmasina yardim ediyor,babam dugunume misafir gibi gelicekse bi tencere almicaksa tukururum onun sorumluluguna,hersey spermlerini vermekle olmuyor.Boyle dusunenler cocuk yapmasa keske.
Ayrica herkes onlar cocuk istiyorsa siz karismayin demis,ama istenen cocuk tek tarafli sadece kadin istio adam istemio,bu adam istemiyorum dedigi bir cocuga ne kadar baba olcak?
hayır yumuşamazdım çünkü yaklaşık 8 yıl önce annem hamile kaldığında babam bir çocuk daha yetiştiremeyiz diye anneme bir bebek aldırdı. şuanda babama bunuda söylüyorum. madem istiyordun daha gençken hayata gelecek kardeşime niye engel oldun diye o da hemen ben aslında bunu da istemiyorum ona bişey veremem ama karım istiyor ne yapayım diyor. bende ister istemez çıldırıyorum.
hayır yumuşamazdım çünkü yaklaşık 8 yıl önce annem hamile kaldığında babam bir çocuk daha yetiştiremeyiz diye anneme bir bebek aldırdı. şuanda babama bunuda söylüyorum. madem istiyordun daha gençken hayata gelecek kardeşime niye engel oldun diye o da hemen ben aslında bunu da istemiyorum ona bişey veremem ama karım istiyor ne yapayım diyor. bende ister istemez çıldırıyorum.
adam kızı daha fazla kıskançlık yapmasın diye kızına istemiyorum diyor olamaz mı ?
kadın tek başına zorla çocuğu yapacak hali yok ya
annelik babalık emekli olunan birşey değil tabi ki ama seni yetiştirip büyütüp bir meslek sahibi olmanı sağladıktan sonra da herşeyini yapacak diye bir kural yok.
ben evlenirken bişey istemedim babamdan. neden isteyeyim ki kaç yaşına gelmişim bu yaşıma kadar okutmuş etmiş arkamda durmuş artık ben de yuvamı kuruyorsam bunu tek başıma yapabilmeliyim
babam bana tencere almasın diye düşünüyorum ama bu benim anne olmama engel mi ? hangi mantıkla sanki babası atsın gitsin çocuğunu dedim.
belli bir yaşa belli bir olgunluğuna gelince başkalarından bişey beklemeden kendi hayatını kurabilmeli insan
konu sahibi zaten babasını kıskanıyor. eskiden sinemeya giderdik şimdi gidemiyoruz diyor. babasının evlenmiş olmasını hazmedemiyor. her haftasonu gelirdi artık gelmiyor falan. e adamın artık bi evi var eşiyle de vakit geçirmek en doğal hakkı.Olamaz bu sefer bebek olunca kizida hani istemiodun deme hakkina sahip olur,istiyosa cocugundan mi cekinecekte yalan solicek.
Ayrica sizin dusunceniz okutup serbest birakmazsa saygi duyarim ,nasil olsa okuttunuz dursun kendi ayagi ustunde evlilikte dahil hic biseyinde yardimci olmayin,bir cöp bile almayin,beni irgalamaz
konu sahibi zaten babasını kıskanıyor. eskiden sinemeya giderdik şimdi gidemiyoruz diyor. babasının evlenmiş olmasını hazmedemiyor. her haftasonu gelirdi artık gelmiyor falan. e adamın artık bi evi var eşiyle de vakit geçirmek en doğal hakkı.
konu sahibi babasına da bu şekilde yansıtıyorsa adam gayette yalan söyleyebilir bence.
okutup serbest bırakmak değil. ben babama güvenip evlenmedim sonuçta. kendine güvenmeyen herşeyi ailesinden bekleyen biri olmadım olamamda.
başım sıkışsa babama koşsam kapısı hep açıktır ama bu benim hayatım baş etmesi bana ve eşime düşer.
yardım etmemek değil bu yardıma ihtiyacın varsa söylersin zaten ama bişey demeden babam onu yapsın babam bunu alsın babam bana baksın olmaz kaç yaşında insanlarız. hatta biz babamıza bakmalıyız annelik babalık bitmiyor ama evlatlıkta bitmiyor.
yalnız 40 yaşındaki bir kadın hemen hamile kalabilir mi bilmiyorum bence teyzenin menopozu geliyodur ondan adeti gecikmiştirannem babam ayrıldı 3-4 yıl oldu..
ayrılmalarında ve aralarındaki mevzuda annem hatalıydı özel bir konu olduğu için açma istemiyorum fakat babam mağdur olan taraftı iki tarafın yanında olsakta hep içten içe babamı destekledik. ben zaten üni okuyordum kardeşim bi babamda bi annemde kalıyordu hep arada kalıyorum abla diye ağlıyordu o zaman daha lisedeydi..
gel zaman git zaman babam evlenmek istediğini artık yalnız kalmak istemediğini söylemeye başladı bişey diyemezdim haklıydı ben evlendim kendi hayatımı kurdum kardeşime de yaşadığım şehirde üni tercihi yaptırdım onu da yanıma aldım adam haklı.. içim almasada ağlaya ağlaya babamı evlendirdik deli gibi aşık olmuş ikinci baharını yaşıyordu. annemse halinden memnun tek başına bir hayat sürüyor kirada ve çokta iyi olmayan bir işi olmasına rağmen bu şehire gel dediğimde gelmem benim burda rahatım iyi deyip tek başına hiç bi akrabası olmayan o şehirde yaşamaya devam ediyor.
eşim bana çok destek oldu babamın nikahında kardeşimide benide kollarının arasına aldı ne o gün ne de ondan sonra desteğini esirgemedi. evlendiği kadın babamla bizim aramızdaki ilişkiyi görüp harika bir babasın falan diye iltifat etmiş ve bende senden bir çocuk istiyorum demiş babama..
babam da benim 2 kızım var zaten seninde bi kızın var ben çok sıcak bakmıyorum dese de kadın devamlı bu konuda ısrarcı olmuş. evlendikleri henüz 4-5 ay olmasına rağmen... biz babamla eskisi gibi görüşmyüoruz eskisi gibi gelip gitmiyor bana üstelik bu çocuk mevsusu çok can sıkıcı çünkü ben bebek düşünüyorken babamla aynı zamanda çocuk sahibi olma ihtimalim var.. aklım almıyor.
kendimden öte kardeşimi düşünüyorum perişan halde.. evlendiğinden beri bizimle eski sıklıkta görüşmeyen babam o çocuk dünyaya gelirse hiç görüşmez henüz bebek yokmuş ama kadın olabilir adetim gecikti falan demiş. kardeşim kadını arayıp ağzıma geleni saycam babamla aramızı açmak istiyor diye devamlı ağlıyor bense utanıyorum çok hemde.. evlenmesi evet olabilir ama 50 yaşında adam ne cesaret çocuk yapıyor aklım almıyor.
eşimle biz o kadar ince eleyip sık dokuyoruz ki ona nasıl bi gelecek kurcaz vs diye düşünmekten devamlı ertelemekten.. kadın da 40 yaşında babam rahatsız biri üstelik 2 kez kalp ameliyatı oldu. Allah acısını göstermesin ama o çocuğa hiç bişey veremez şu saatten sonra. hem ben hep hayalimde benim evladımla ilgilenir diye düşürken şimdi tam bir kaos..
açıkca söyledik istemediğimizi o çocuğu kardeş olarak kabul etmeyeceğimizi evlenmesinin normal olduğunu ama bu yaştan sonra kadının çocuk istemesinin şımarıklık olduğunu.. hiç çocuğu olmasa anlarım ama çocuğu varken böyle bişey istemesi tamamen bencillik gibi geliyor bana.
eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz üzüldüğümü bildiği için fakat dün tutamadı kendini bende yakıştıramadım aşkım ama onların kararı hırpalama kendini dedi ama elimde değil.. kardeşimi gördükçe kahroluyorum.
üstelik kardeşim babama yada o kadına bişey olsa en yakın biz varız bize kalacak o çocuk deyip duruyor hiç istemiyorum babamla aramız iyice bozulacak aramıza mesafe girecek ve biz herkesin imrendiği baba kız ilişkisi olan insanlardır nasıl bu hale geldik aklım almıyor çok üzülüyorum..
iyi de konu sahibi kardeşini kendisi yanına almış. kimse bakmıyoruz sen al dememiş ki.Farkındaysanız beni babasının evliliği yada özel hayatı ilgilendirmiyor,istediğini yapsın ama iki çocuğunuda iki günlük kadın için ihmal etmesin bi zahmet,sonuçta konu sahibi kardeşine bakmak zorunda değil ebeveynin görevi.Yeni çocuk yapacaklarına kadar olmuşlara baksınlar
50 yaş çocuk sahibi olmak açısından geç bir yaş ki ha deyince de olmayabilir.
Benim kafama takılan siz ya da kardeşiniz değil o doğmamış çocuk.
Allah nasip etti ve oldu diyelim o çocuk 15 yaşındayken babası 65 yaşında olacak,bir eğitimci olarak benzer yaşamları süren öğrenciler gördüm ve cidden çocukların inanılmaz kötü psikolojilere sahip olduğunu biliyorum.Çocuk askere gidecek baba 70-75 yaşında muhtemelen hiçbir özel gününde yanında olamayacak,kuşak çatışmasının yarattığı gerilimler de cabası vs vs...
Herkes birinin tarafından bakmış ama kimse o çocuk açısından bakmıyor olaya.
evet işte bundan bahsediyorum o çocuk bir anlık hevesle dünyaya gelecek ve herşeyden mahrum kalacak herkes bana o seninde kardeşin diyor da benim bir tane kardeşim var ben onu evladım gibi alıp kimselere vermemişim zaten o gelecek çocuğu bu şekilde kabullenip sevemem kendimi biliyorum. babam çocukları çok sever ama o kadar sever sadece çikolata alır ayakkabı alır bu kadar. burda birileri tabiki kendin yapacaktın düğününde abandan ne bekliyorsun demişte ben öyle düşünmüyorum yaşıtlarım evlenirken ne destekler gördü ailesinden babam isterse yapardı ama ben seni okuttum gerisine karışmam dedi okul zamanı çalışmasam da yine xor biterdi o okul..
o çocuğa hiç bişey veremeyeck hepimiz arada kalcaz.
bana paracı diyenler olmuş ister inanın ister inanmayın şuan yeni evlendim sıkıntılarım var ama şükürler olsun ki eşimde bende meslek sahibi insanlarız herşeyim dört dörtlük olmasa da bana yetecek kadar var. babamdan kalacak evi arabayı istemem kalırsa kardeşim alsın hak bile iddia etmem. şükür ihtiyacım yok.
burada bir sürü kişi bende 40 yaşındayım çocuk istiyorum yeni evlendim falan demiş iste ablacım iste sana isteme diyen yokki o çocuğa ne verebilceksin belki torununu göremeden öleceksin bu mu yani hayattan beklentin ? çocuğu olmayan bayanları tenzi ediyorum normal şartlarda yaşayan çocuk sahibi olup tekrar sırf özlemden çocuk yapacaklara söylüyorum bunun adı bencilliktir. ben yapayımda ölürsem başının çaresine bakar..
evet bende ölebilirim farkındayım bunun ama biri göz göre göre lades demek diğeri de kader. bu devirde ben 80 yaşına kadar yaşayıp çocuğuyla verimli zaman geçiren kimseyi görmedim ve bu yazımdan şunu anladım ki burada sırf mualefet olmak için bile yazan insanlar var..
işte son paragraf. sizde ölebilirsiniz bunun belli bir zamanı yok. allah korusun belki çocuğunuz 1 yaşındayken öleceksiniz bilemezsiniz. böyle düşünürsek kimse çocuk yapmasın.
babaannem 92 yaşında en küçük çocuğu 48. yani 44 yaşında doğum yapmış. babaannem hala bu amcamla başbaşa yaşıyor. hala bakabiliyorlar birbirlerine.
kimsenin ne kadar yaşayacağının garantisi yok.
ama babanızı en iyi siz tanırsınız. dürüstçe size hiç bir şekilde babalık yapmadığını söyleyebiliyorsanız evet doğmamış çocuk için korkuyorsunuz demektir.
he babalık yapmadı demek çok ağır olur çok seviyorum babamı ama çok sorumsuzdur bizi sevdiğinide bilirim de üstüne düşenleri çok yapmaz varsın yapmasın önemli değil
babanız sizden çocukla ilgili bir beklenti içinde mi ?he babalık yapmadı demek çok ağır olur çok seviyorum babamı ama çok sorumsuzdur bizi sevdiğinide bilirim de üstüne düşenleri çok yapmaz varsın yapmasın önemli değil ama ben yoruldum artık kendi hayatımı zar zor kurdum kardeşimide anneme babama bırakmak istemedim aldım ama daha fazlasını yapamam çünkü istemiyorum bana göre bu çocukta sorumsuzca verilmiş bi karar. 92 yaşında kadın 48 yaşında adam demişsiziz yapmayın gözünüzü seveyim bu devirde kaç kişi bu yaşa kadar yaşıyor ? üstelik bi yaşamak var birde kaliteli yaşamak var. doğan büyüyor evet neler duyuyoruz ya..
İlk sayfada özenilecek baba kız ilişkinizin olduğunu yazmıştınız. Şimdi de sorumsuz bir baba diyosunuz :)
Babanız için endişe etmekte haklısınız ama babanız çocuğunuz değil. Hayatına saygı göstermelisiniz.
maalesef sakin kafayla düşünce bile hak veremiyorum o çocuk 3-4 yaşında kalmayacak büyüyecek bir anlık hevesle istiyorlar. sırf eve neşe gelsin özledikleri bir bebek sonra o çocuk büyüyecek ve onların yaşı geçmiş olacak o çocuğa hiç bişey veremeyecekler. kadının kızı babamlarla yaşıyor biz onu bile hazmedememiştik babamda ne çocuğu bu yaştan sonra falan demişti bize şimdi kadın işi inada bindirdi diye düşünüyorum..
evet evi arbası ve maaşı iyi. kadın iştende çıkarım çocuk bakarım falan demiş yeni ev kurudkları için borca girdi ve kardeşime zor para yolluyor babam kardeşimde ister istemez beni ortada bırakacak artık yeni ailesine adadı kendini diye yiiyp bitiriyor. ben kardşeimi zaten kimseye muhtaç etmem ama dışlanmış gibi hissediyoruz kendimizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?