kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

Bence de ohh be adama bak bir kizini evlendirdi digerini onun yanina okula gonder artik tum sorumlulugum kalkti oh ne guzel dunya yeni esimle cocuk yapma derdine duseyim
Var olanlarla dogru duzgun ilgilensin once
Bebegi yapin bir iki sevin diger cocuklari unutun ne ilgi goster ne sevgi maddi manevi ellerini uzerinden cek
Iki basini sevmekle baba mi olunuyor

Sizin durum bizim oralarin lafina benziyor anne uvey oldu mu baba uvey babadan kötü olur diye

Babanızın artık yenı bır duzen kurdugunun farkına varmanız gerekıyor.Artık kendıne ozel bı hayatı var.. Her hafta sıze gelmesını beklemek cok sacma.. Benımde üvey kardeşlerim var ve annem babam evlendıklerınde ilk etapta istenmediğimi cok iyi biliyorum.. Hayatlarını kendılerıne gore planlamalarını neden bu kadar tuhaf karşılıyorsunuz.Sizin babanız evliliğinize karışsa? Bebek için planlamalarınıza müdahale etse..Birde buradan bakın.. Resmen kaynanalık yapıyorsunuz.

Sen elalem ne der diye babanın ve o kadının hayatına müdahale etmek istiyorsun. Baban sana bekle 5 sene önce ben çocuk yapacağım dese kıyameti kopartırdın. Böyle birçok aile var. Anne büyük çocuğu erken doğurmuş oluyor, 4. çocuğundayken kızı da doğuruyor. Olabilir.. Sana göre hayatlarını şekillendiremezler. Sevdiği insandan bir çocuk istiyorsa yapabilir. Beğenmiyorsan görüşmeyebilirsin.
Durum can sıkıcı kabul ama biraz adil bak, bencillik etme derim. Bu seni de rahatlatır.

Ama daha cocuk ortada bile yok
sırf farazi bir durum üzerinden konu sahibi ve kardeşi krizler geciriyorlar

Ben terbiyesizce konustugumu sanmiyorum aynı şey başınıza gelince ne yaparsınız bu kadar hosmu karsilarsiniz kadın 25 yaşında ve babası çocuk yapmayı düşünüyo siz 30 yaşında bekarsiniz evlendiginiz zaman istediginiz zaman çocuk yapabilirsiniz ama bi kızı üniversitede biri evli çocuk isteyen iki kıza sahip bi baba ailesini bi kenara atmış durumda suan ben de çocuk için tedavi görüyorum ve çocuk sahibi olmanın ne kadar zor bişey olduğunu benim gibi olanlar bilir aynı şeyi benim babam yapsa yüzüne bakmam

ben konu sahibine hak veriyorum Yasadigini ve babasini en iyi konu sahibi bilir
Burda kolayca yazan kim taniyorki konu sahibini ve ailesini
Adam 50 diger kadin 40 yasinda ikiside evlatlari var
Bence kadin evlendigi adamin cocuklarina bagliligini gordu ,kiskandi buyuk ihtimalle onlardan koparmak adina sadece kendine baglamak icin bebek yapmak istiyor
Yoksa 40 yasindaki hang kadin rahatini bozup bebek ti mamaydi bezdi ugrasmak ister ya
ben 40 ima yeni girdim oglum 2.5 yasinda zorlaniyorum
Konu sahibini hakli buluyorum baba birde bebek olunca kizlariyla bagini hepten kesecek
Hakli olarak babasini paylasmak istemiyor
Ben kendimi onun yerine koyuyorumda asla babam evlensin baska birinden cocugu olsun istemem
Lutfen birini elestirirken biraz empati

Babanın bebek olunca kızlarıyla bağını hepten keseceğine nasıl karar verdiniz?
Ya tersi olursa?

Konu sahibi ve kardeşi bebeği sevme bahanesi ile babalarını daha sık görseler? Aralarındaki bağ daha sıkılaşmaz mı?

Üstelik yazmışsınız 40 yaşında bir anne olarak bebekle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu? Sizce babasının eşi sadece ve sadece kocasını kendine bağlamak için bu zorluğu göze alır mı? Siz neden bu zor duruma kendinizi soktunuz? Eşinizi kendinize bağlamak için mi?
Bu arada babası daha önce eşinden boşanan bir adam, hem de 2 çocuğa rağmen. bu durumda yeni doğacak bebek nasıl olup da kocayı o kadına bağlar? Çocuk olunca boşanamaz mı? E daha önce 2 çocukla boşanmış bu adam???

Bu arada merak etmeyin, hepimizde "empati" yeteneği var ve kullanıyoruz, bir tek sizde yok.

eşin haklı söylediğinde ama
şuan ortada bir bebek yok sadece olabileceği sözü var
babanızın sağlığı konusunda haklısınız ama
onların düşüncesi bu yapılabilecek bir şey
bir şeyin üstüne ne kadar çok giderseniz o kadar çok inat olur

Bu arada yatak odasına karışmak değildir bu adam torun sevicegi halde çocuk sahibi olmak istiyo herkez istediğini yapmakta özgür olsaydı bu dünya yaşanmaz hale gelirdi kadına resmen kıskanç bencil damgası vurulmuş burda

Tebrikler cok güzel anlatmissiniz

siz niye ustunuze alindiniz onu anlamadim
burda herkes bol keseden atip yaziyor ,baslarina gelmedikce kimse ayni duygulari yasayamaz ben bunu kasdettim
ben cocugumu 37 yasinda dogurdum ve asla planli bir bebek degildi ,bir daha evlensemde asla bebek dusunmem zaten
konu sahibi ilk basta yazmis zaten kadin babamin nasil bir baba oldugunu gordu ve bebek yapmaya karar verdi yazmis
siz kendinize gore yorum yapmissiniz konu sahibinin hissettiklerine gore degil
evlenin ve yeniden bebek yapin bu sizin sorununuz zaten
burda bir konu acilmissa herkes dusundugunu yazar
ben kendi fikrimi yazdim arkasindayimda
konu sahibine hak veriyorum bende ayni duygulari hissederdim babam evlenseydi

Empati yapmamakla suçlanınca elbette üzerime alınırım.
Hem diyorsunuz ki "burda bir konu acilmissa herkes dusundugunu yazar" hem de bizi empati yapmamakla suçluyorsunuz. Anlamadım sizi doğrusu???

Empati yapmamakla suçlanınca elbette üzerime alınırım.
Hem diyorsunuz ki "burda bir konu acilmissa herkes dusundugunu yazar" hem de bizi empati yapmamakla suçluyorsunuz. Anlamadım sizi doğrusu???
ben sizin mesajlarinizi okumadim bile
bu konuda ne yazdiniz ne dediniz inanin bilmiyorum
ama anladigim kadar konu sahibine katilmiyorsunuz haksiz buluyorsunuz
konu sahibinin ilk mesajini dikkatlice okuyun lutfen neden endiseleniyor neden bebek istemiyor acikca yazmis
onu hakli gormemek elde degil
siz ve bir cok kadin olaya babanin evlendigi kadin tarafindan bakmissiniz ama ben olaya konu sahibinin tarfindan baktim olay bu
yoksa herkes istedigini yazar ben bu yuzden dedim empati yapin diye
yoksa olaya diger kadin tarafindan bakinca tabiki kim karisir canim isterse 5 tane dogursun
ama evlat farkli dusunur

Bence çok ağır konuşuyorsunuz ve laflarınızın kimi incitebileceğini düşünmüyorsunuz. Kimin çocuk yapıp kimin yapamayacağına hangisinin bencillik olacağına karar verecek konumda da değilsiniz. 40 yaş kesinlikle çok değil. İki tane yetişkin insan kendi kararlarını verebilecek yaştalar diye düşünüyorum. Uzun zamandır muhalefet bir şeyler yazmamıştım ve de yazmak içimden gelmiyordu ama çok kırıcı konuşuyorsunuz.

Keşke diğer mesajlarımı okusaydınız...
O zaman benim de eşimden boşandığımı ve boşandığım eşimin (ki kendisi 51 yaşında) evlenip tekrar bebek sahibi olmak istemesi halinde bunu normal karşılayacağımı ve kendi çocuklarıma da o bebeğin "öz" kardeşleri olacağını öğreteceğimi, bebek için hediyeler alacağımızı yazdığımı okumuş olurdunuz.

Bir de ben şunu anlamıyorum bir adamın şimdiki kızlarıyla ilişkisini gördükten sonra ondan bir çocuk yapmak istemenin neresi kötü. Ben de eşimin evimizdeki kedi ile olan ilişkisine bile bakınca nasıl bir baba olacağını hayal edip hevese gelmeden yapamıyorum. Ki ondan önce böyle heveslerim yoktu. Belki kadın da önceki evliliğinden çok çekti. Onun kötü bir baba olmasından çok muzdaripti. İyi bir baba görünce aynı hisleri o da yaşamak istedi. Ne var ki bunda.

bayılıyorum sizin görüşünüzdeki kişiliklere bir kadından bunları duymak şahane bir şey..

Yanlış veya doğru onların kararı babanda küçük değil eşide.Keşke karşıyız falan demeseydiniz.Eşin mantıklı konuşmuş.Sizinki biraz kıskançlık gibi geldi.Babanızın evlenmesini istemiyorken birde kardeş çıktı.Babanızın sevgisini ne o kadınla ne de çocuğuyla paylaşmak istemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…