Bence de ohh be adama bak bir kizini evlendirdi digerini onun yanina okula gonder artik tum sorumlulugum kalkti oh ne guzel dunya yeni esimle cocuk yapma derdine duseyimBabanızın çocuk yapıp yapmaması siz karismamalisiniz. Ancak, kardeşiniz henüz evlenmemiş ve daha okuyan çocuk aynı şehirdesiniz diye babanizin sorumluluğunu sizin üzerinize atmasina izin vermeyin. Yani kardeşinizin ihtiyaçlarıni karşılamak zorunda. Zor gondersin para ama gondersin. istemekten çekinmeyin.
Yeni kardes için ise hayırlısı olsun. Çok karışmayin. Bu konuda ona tepkili olmaniz sebebiyle sizde arayı acıyor olabilirsiniz. Eskisi kadar siz arıyor musunuz ya da gorustugunuzde bu konuyuyu gündem yapıp şikayet ediyor musunuz. Bunlar ilişkinizi kötü etkiliyor olabilir
Adamın çocuğuyla torunu aynı yaşta olacak?!? Şu duruma garabet değil diyenleri anlayamıyorum.
İkisini de çocuk parkına götürür adam artık, aynı yaştaki çocuğu ve torununu. Çocuk da dayısıyla/teyzesiyle birlikte büyür?!? Adamın dışarı çıkacak hali olursa tabi.
Ben terbiyesizce konustugumu sanmiyorum aynı şey başınıza gelince ne yaparsınız bu kadar hosmu karsilarsiniz kadın 25 yaşında ve babası çocuk yapmayı düşünüyo siz 30 yaşında bekarsiniz evlendiginiz zaman istediginiz zaman çocuk yapabilirsiniz ama bi kızı üniversitede biri evli çocuk isteyen iki kıza sahip bi baba ailesini bi kenara atmış durumda suan ben de çocuk için tedavi görüyorum ve çocuk sahibi olmanın ne kadar zor bişey olduğunu benim gibi olanlar bilir aynı şeyi benim babam yapsa yüzüne bakmamAdamın yatak odasına utanmadan karisabilmek de sizin gibi boş konusmayanlara mahsus de mi?
Ben 30 yaşındayım, bekarım. Belki hic çocuğum olmayacak belki 40 da olacak..
Kim, ne hakla, saygısızca 40 yaşında bir kadina anne olmayı çok gorebilir?
Babasının mirası bana kalmayacak heralde konu sahibinin. Ama herkes saygılı olsun, hoşgörülü olsun.
Herkes bos konuşmuş dediğinize göre konu sahibinin de çok sayıda mesajını okumuşsunuzdur. Terbiyesizligin lüzumu var mı sizce?
ben konu sahibine hak veriyorum Yasadigini ve babasini en iyi konu sahibi bilir
Burda kolayca yazan kim taniyorki konu sahibini ve ailesini
Adam 50 diger kadin 40 yasinda ikiside evlatlari var
Bence kadin evlendigi adamin cocuklarina bagliligini gordu ,kiskandi buyuk ihtimalle onlardan koparmak adina sadece kendine baglamak icin bebek yapmak istiyor
Yoksa 40 yasindaki hang kadin rahatini bozup bebek ti mamaydi bezdi ugrasmak ister ya
ben 40 ima yeni girdim oglum 2.5 yasinda zorlaniyorum
Konu sahibini hakli buluyorum baba birde bebek olunca kizlariyla bagini hepten kesecek
Hakli olarak babasini paylasmak istemiyor
Ben kendimi onun yerine koyuyorumda asla babam evlensin baska birinden cocugu olsun istemem
Lutfen birini elestirirken biraz empati
Bu arada yatak odasına karışmak değildir bu adam torun sevicegi halde çocuk sahibi olmak istiyo herkez istediğini yapmakta özgür olsaydı bu dünya yaşanmaz hale gelirdi kadına resmen kıskanç bencil damgası vurulmuş burdaAdamın yatak odasına utanmadan karisabilmek de sizin gibi boş konusmayanlara mahsus de mi?
Ben 30 yaşındayım, bekarım. Belki hic çocuğum olmayacak belki 40 da olacak..
Kim, ne hakla, saygısızca 40 yaşında bir kadina anne olmayı çok gorebilir?
Babasının mirası bana kalmayacak heralde konu sahibinin. Ama herkes saygılı olsun, hoşgörülü olsun.
Herkes bos konuşmuş dediğinize göre konu sahibinin de çok sayıda mesajını okumuşsunuzdur. Terbiyesizligin lüzumu var mı sizce?
Tebrikler cok güzel anlatmissinizben konu sahibine hak veriyorum Yasadigini ve babasini en iyi konu sahibi bilir
Burda kolayca yazan kim taniyorki konu sahibini ve ailesini
Adam 50 diger kadin 40 yasinda ikiside evlatlari var
Bence kadin evlendigi adamin cocuklarina bagliligini gordu ,kiskandi buyuk ihtimalle onlardan koparmak adina sadece kendine baglamak icin bebek yapmak istiyor
Yoksa 40 yasindaki hang kadin rahatini bozup bebek ti mamaydi bezdi ugrasmak ister ya
ben 40 ima yeni girdim oglum 2.5 yasinda zorlaniyorum
Konu sahibini hakli buluyorum baba birde bebek olunca kizlariyla bagini hepten kesecek
Hakli olarak babasini paylasmak istemiyor
Ben kendimi onun yerine koyuyorumda asla babam evlensin baska birinden cocugu olsun istemem
Lutfen birini elestirirken biraz empati
siz niye ustunuze alindiniz onu anlamadimBabanın bebek olunca kızlarıyla bağını hepten keseceğine nasıl karar verdiniz?
Ya tersi olursa?
Konu sahibi ve kardeşi bebeği sevme bahanesi ile babalarını daha sık görseler? Aralarındaki bağ daha sıkılaşmaz mı?
Üstelik yazmışsınız 40 yaşında bir anne olarak bebekle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu? Sizce babasının eşi sadece ve sadece kocasını kendine bağlamak için bu zorluğu göze alır mı? Siz neden bu zor duruma kendinizi soktunuz? Eşinizi kendinize bağlamak için mi?
Bu arada babası daha önce eşinden boşanan bir adam, hem de 2 çocuğa rağmen. bu durumda yeni doğacak bebek nasıl olup da kocayı o kadına bağlar? Çocuk olunca boşanamaz mı? E daha önce 2 çocukla boşanmış bu adam???
Bu arada merak etmeyin, hepimizde "empati" yeteneği var ve kullanıyoruz, bir tek sizde yok.
siz niye ustunuze alindiniz onu anlamadim
burda herkes bol keseden atip yaziyor ,baslarina gelmedikce kimse ayni duygulari yasayamaz ben bunu kasdettim
ben cocugumu 37 yasinda dogurdum ve asla planli bir bebek degildi ,bir daha evlensemde asla bebek dusunmem zaten
konu sahibi ilk basta yazmis zaten kadin babamin nasil bir baba oldugunu gordu ve bebek yapmaya karar verdi yazmis
siz kendinize gore yorum yapmissiniz konu sahibinin hissettiklerine gore degil
evlenin ve yeniden bebek yapin bu sizin sorununuz zaten
burda bir konu acilmissa herkes dusundugunu yazar
ben kendi fikrimi yazdim arkasindayimda
konu sahibine hak veriyorum bende ayni duygulari hissederdim babam evlenseydi
ben sizin mesajlarinizi okumadim bileEmpati yapmamakla suçlanınca elbette üzerime alınırım.
Hem diyorsunuz ki "burda bir konu acilmissa herkes dusundugunu yazar" hem de bizi empati yapmamakla suçluyorsunuz. Anlamadım sizi doğrusu???
evet işte bundan bahsediyorum o çocuk bir anlık hevesle dünyaya gelecek ve herşeyden mahrum kalacak herkes bana o seninde kardeşin diyor da benim bir tane kardeşim var ben onu evladım gibi alıp kimselere vermemişim zaten o gelecek çocuğu bu şekilde kabullenip sevemem kendimi biliyorum. babam çocukları çok sever ama o kadar sever sadece çikolata alır ayakkabı alır bu kadar. burda birileri tabiki kendin yapacaktın düğününde abandan ne bekliyorsun demişte ben öyle düşünmüyorum yaşıtlarım evlenirken ne destekler gördü ailesinden babam isterse yapardı ama ben seni okuttum gerisine karışmam dedi okul zamanı çalışmasam da yine xor biterdi o okul..
o çocuğa hiç bişey veremeyeck hepimiz arada kalcaz.
bana paracı diyenler olmuş ister inanın ister inanmayın şuan yeni evlendim sıkıntılarım var ama şükürler olsun ki eşimde bende meslek sahibi insanlarız herşeyim dört dörtlük olmasa da bana yetecek kadar var. babamdan kalacak evi arabayı istemem kalırsa kardeşim alsın hak bile iddia etmem. şükür ihtiyacım yok.
burada bir sürü kişi bende 40 yaşındayım çocuk istiyorum yeni evlendim falan demiş iste ablacım iste sana isteme diyen yokki o çocuğa ne verebilceksin belki torununu göremeden öleceksin bu mu yani hayattan beklentin ? çocuğu olmayan bayanları tenzi ediyorum normal şartlarda yaşayan çocuk sahibi olup tekrar sırf özlemden çocuk yapacaklara söylüyorum bunun adı bencilliktir. ben yapayımda ölürsem başının çaresine bakar..
evet bende ölebilirim farkındayım bunun ama biri göz göre göre lades demek diğeri de kader. bu devirde ben 80 yaşına kadar yaşayıp çocuğuyla verimli zaman geçiren kimseyi görmedim ve bu yazımdan şunu anladım ki burada sırf mualefet olmak için bile yazan insanlar var..
ben sizin mesajlarinizi okumadim bile
bu konuda ne yazdiniz ne dediniz inanin bilmiyorum
ama anladigim kadar konu sahibine katilmiyorsunuz haksiz buluyorsunuz
konu sahibinin ilk mesajini dikkatlice okuyun lutfen neden endiseleniyor neden bebek istemiyor acikca yazmis
onu hakli gormemek elde degil
siz ve bir cok kadin olaya babanin evlendigi kadin tarafindan bakmissiniz ama ben olaya konu sahibinin tarfindan baktim olay bu
yoksa herkes istedigini yazar ben bu yuzden dedim empati yapin diye
yoksa olaya diger kadin tarafindan bakinca tabiki kim karisir canim isterse 5 tane dogursun
ama evlat farkli dusunur
bayılıyorum sizin görüşünüzdeki kişiliklere bir kadından bunları duymak şahane bir şey..Keşke diğer mesajlarımı okusaydınız...
O zaman benim de eşimden boşandığımı ve boşandığım eşimin (ki kendisi 51 yaşında) evlenip tekrar bebek sahibi olmak istemesi halinde bunu normal karşılayacağımı ve kendi çocuklarıma da o bebeğin "öz" kardeşleri olacağını öğreteceğimi, bebek için hediyeler alacağımızı yazdığımı okumuş olurdunuz.
annem babam ayrıldı 3-4 yıl oldu..
ayrılmalarında ve aralarındaki mevzuda annem hatalıydı özel bir konu olduğu için açma istemiyorum fakat babam mağdur olan taraftı iki tarafın yanında olsakta hep içten içe babamı destekledik. ben zaten üni okuyordum kardeşim bi babamda bi annemde kalıyordu hep arada kalıyorum abla diye ağlıyordu o zaman daha lisedeydi..
gel zaman git zaman babam evlenmek istediğini artık yalnız kalmak istemediğini söylemeye başladı bişey diyemezdim haklıydı ben evlendim kendi hayatımı kurdum kardeşime de yaşadığım şehirde üni tercihi yaptırdım onu da yanıma aldım adam haklı.. içim almasada ağlaya ağlaya babamı evlendirdik deli gibi aşık olmuş ikinci baharını yaşıyordu. annemse halinden memnun tek başına bir hayat sürüyor kirada ve çokta iyi olmayan bir işi olmasına rağmen bu şehire gel dediğimde gelmem benim burda rahatım iyi deyip tek başına hiç bi akrabası olmayan o şehirde yaşamaya devam ediyor.
eşim bana çok destek oldu babamın nikahında kardeşimide benide kollarının arasına aldı ne o gün ne de ondan sonra desteğini esirgemedi. evlendiği kadın babamla bizim aramızdaki ilişkiyi görüp harika bir babasın falan diye iltifat etmiş ve bende senden bir çocuk istiyorum demiş babama..
babam da benim 2 kızım var zaten seninde bi kızın var ben çok sıcak bakmıyorum dese de kadın devamlı bu konuda ısrarcı olmuş. evlendikleri henüz 4-5 ay olmasına rağmen... biz babamla eskisi gibi görüşmyüoruz eskisi gibi gelip gitmiyor bana üstelik bu çocuk mevsusu çok can sıkıcı çünkü ben bebek düşünüyorken babamla aynı zamanda çocuk sahibi olma ihtimalim var.. aklım almıyor.
kendimden öte kardeşimi düşünüyorum perişan halde.. evlendiğinden beri bizimle eski sıklıkta görüşmeyen babam o çocuk dünyaya gelirse hiç görüşmez henüz bebek yokmuş ama kadın olabilir adetim gecikti falan demiş. kardeşim kadını arayıp ağzıma geleni saycam babamla aramızı açmak istiyor diye devamlı ağlıyor bense utanıyorum çok hemde.. evlenmesi evet olabilir ama 50 yaşında adam ne cesaret çocuk yapıyor aklım almıyor.
eşimle biz o kadar ince eleyip sık dokuyoruz ki ona nasıl bi gelecek kurcaz vs diye düşünmekten devamlı ertelemekten.. kadın da 40 yaşında babam rahatsız biri üstelik 2 kez kalp ameliyatı oldu. Allah acısını göstermesin ama o çocuğa hiç bişey veremez şu saatten sonra. hem ben hep hayalimde benim evladımla ilgilenir diye düşürken şimdi tam bir kaos..
açıkca söyledik istemediğimizi o çocuğu kardeş olarak kabul etmeyeceğimizi evlenmesinin normal olduğunu ama bu yaştan sonra kadının çocuk istemesinin şımarıklık olduğunu.. hiç çocuğu olmasa anlarım ama çocuğu varken böyle bişey istemesi tamamen bencillik gibi geliyor bana.
eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz üzüldüğümü bildiği için fakat dün tutamadı kendini bende yakıştıramadım aşkım ama onların kararı hırpalama kendini dedi ama elimde değil.. kardeşimi gördükçe kahroluyorum.
üstelik kardeşim babama yada o kadına bişey olsa en yakın biz varız bize kalacak o çocuk deyip duruyor hiç istemiyorum babamla aramız iyice bozulacak aramıza mesafe girecek ve biz herkesin imrendiği baba kız ilişkisi olan insanlardır nasıl bu hale geldik aklım almıyor çok üzülüyorum..
Ama daha cocuk ortada bile yok
sırf farazi bir durum üzerinden konu sahibi ve kardeşi krizler geciriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?