kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

Benim halamın vefatından sonra eşi başka bir hanımla evlendi, yeniden bir çocukları oldu.

Halamın çocukları çok seviyorlar kardeşlerini, illa sorun olacak diye bir şey yok. Torunlarından bile küçük ikinci evliliğinden doğan çocuğu adamın, hani diğer kardeşlerden çok küçük.

40 yaşında bir kadın da bence yaşlı değil. Anne-babanız ayrılmasa, öz anne babanız çocuk sahibi olmaya karar verse 1-2 kızar sonunda yumuşardınız sanki.

ben konu sahibinde sadece babasını paylaşmak istemeyen küçük bir kız çocuğu gördüm
ben bu durumu eşimde gördüm önceki sayfalarda söylemiştim benim eşim 32 yaşında kardeşi 30 ve küçük görümcem 7 :)
kayınpederim 59 cici kayınvalidem 48 yaşında.
kayınpederim her akşam saatlerce küçük görümcemle beraber ders çalışır (gündüz işe gidiyor). 1 e başladı bu sene görücem okumayı öğrenmeye çalışıyor.
demem o ki 59 yaşındaki adam 7 yaşındaki kızıyla kaliteli vakit geçirebiliyor.
ki zamanında babasının evlenmesini eşim ve kardeşi öncülük etmiş. bizim yaşımız büyüdü sen yalnız kalma diyerek.

kıskançlık sevgi gösterisi değildir benim gözümde. sevdiğin insanın mutlu olmasını istersin ben böyle öğrendim böyle gördüm

benim amcamın oğlu babamdan büyük:) üstelik hepsi öz.. babaannem de çok bencilmiş demek oğluyla aynı anda çocuk sahibi olmuş..
arkadaşım biz bile düşünüyoruz demişsiniz de siz zaten düşüneceksiniz yeni evli insanlar evet düşünür sorumluluğu her açıdan alabilirmiyiz diye.. yaşını başını almış insanlar bu tecrübeyi daha önce yaşamış insanlar neden düşünsün ki .. karar verip uygularlar..
babam her hafta sonu gelmiyor demişsiniz e gelmeyecek tabi kendi ailesi var artık..
sizde kardeşinizle birlikte içten içe babanızı kaybedeceksiniz gibi bir duygu oluşmuş sanırım..

ayrıca en çok takıldığım yerde kadının kızı zaten onlarla yaşıyor demeniz .. kadın evlendi diye kızı sokağa mı bırakacaktı nasıl bir mantık bu yahu.. şu açıdan bakın demek ki kadın çocuklarına sahip çıkabilecek bir kadın yani o çocuğa nolur vs vs gibi yersiz endişelerle kendinizi haklı çıkarmaya çalışacak bahaneler üretmeyin..

hayır yumuşamazdım çünkü yaklaşık 8 yıl önce annem hamile kaldığında babam bir çocuk daha yetiştiremeyiz diye anneme bir bebek aldırdı. şuanda babama bunuda söylüyorum. madem istiyordun daha gençken hayata gelecek kardeşime niye engel oldun diye o da hemen ben aslında bunu da istemiyorum ona bişey veremem ama karım istiyor ne yapayım diyor. bende ister istemez çıldırıyorum.

kız tabiki onlarla yaşayacak ama hiç babasına gitmiyor babam bize gelirken bile ağlıyormus bende gelcem diye üstelik bu kız daha 16 yaşında babam evlendiğinden beri daha oturup başbaşa bi çay içmişliğimiz yok. hayatımız değişti.

evet herkes kıskanabilir bende katılıyorum buna.. ama insanın bu hissi bencil olmayı gerektirmez.. kimsenin hayatına karışma hakkı vermez..

bence babanız sizin tavrınızı bildiği için size böyle söylüyor olabilir. (ihtimalli olarak konuşuyorum)
babanızla anneniz boşandığına göre çok mükemmel bir evlilikleri yokmuş belki de baban o bebeği bu yüzden istemedi ama şimdi çok mutlu bir evliliği var o yüzden isteyecek. siz istemiyorsunuz diye sizede böyle söylüyor olamaz mı

belki yeterince iyi bakacaklar nereden biliyoruz ki?
kardeşine az para yollamasının ardında belki başka bir neden yatıyordur?
çok güzel büyüyor canlı örneği var görüyorum neden olmasın ki

hayır babama göre iyi çocuk bakmak sadece sevmekten ibarettir çikolata almaktır 18 yaşına gelince büyüdün abla gibi çalış kendn oku der tanıyorum onu düğünüme misafir gibi geldi bir tencere bile almadı benim kardeşimde aynı sıkıntıları yaşayacak kaldı o dünyaya gelecek olan daha beterlerini yaşar. buna emin olun sırf bebek özledikleri için böyle bi işe giriyolar ve kadın babamın rahatsız olduğununda farkında.

ama işte bunlar çok normal şeyler şu anda zamanla rayına oturacak şeyler.. siz karşı tarafa babanızı sizden koparmışlar gibi bir hisle yaklaşmazsanız herşey inanın daha kolay olacaktır..

evet eşimde aynı şeyi söyledi birbirlerini çok seviyolar ama annenle anlaşamıyordu sebep bu olabilir dedi ama ben yinede babamın tutumunu doğru bulmuyorum. insan sadece bi kaç yıl sevmek için çocuk dünyaya getirmemeli.

Kadının çocuk istemesi kadar doğal bişey yok..
Kardeşiniz yanlış yapıyor..
Ne demek arayıp ağzına geleni saymak..
Hiçbir kadın çocuklarıyla arası açılsın diye çocuk doğurmaz..
Ayrıca ben de 38 yaşımda doğurdum kadının yaşı da çocuk istemesi de çok normal..
Babanızın hayatını zehir etmek üzeresiniz..

iyide işte bu onların sorunu .. tam bu noktada yanlışsınız.. bunu dert edinmeniz gerekmiyor kendinize...

sağlıkla ilgili konuya yorum yapmadım sonuçta baban kaç yaşında adam kendi sağlığını düşünebilir.
baba demek tencere tabak almak demek değil ben ona da karşıyım iki insan evlenmeye karar verdiyse herşeyi kendi yapmalı aileden bişeyler beklememeli
kadın kendi kızını da bırakmadığına göre evladına sahip çıkan bir anne demekki. anne olmak istiyorsa en doğal hakkı sizin bu konuya karışmanız olmaz

Aynı durum dayım ve kızının başına geldi.
Yeğenımın ikizleri oldu dayımında 3 kızdan sonra 50 yaşında bir erkek evladı oldu ..
Gayette mutlulular Allah'ma şükürler olsun.
Bence sevınmenız gerek.
Sizde biraz kıskanclık hıssettım sanki..
Şuan annem evli üvey babamla bir çocukları olsa sanırım havalara uçarım

Çok bencilce düşünmüyor musunuz? Hiç çocuğu olmasa anlarım diyorsunuz da siz de iki kardeşmişsiniz, o zaman siz olduktan sonra neden çocuk yaptılar nasılsa 1 tane olmuştu. Böyle düşünmeyin. Babanızın da evlendiği kadının da en doğal hakkı ortak çocuklarının olması. Yani bırakında kocaman adamlar çocuğa birşeyler verip veremeyeceklerini onlar düşünsün. Bu şekilde düşünerek kendinizi üzersiniz.

hiç çocuğu olmasa belki ama zaten sizler varsınız ayy ben bu yaşta kardeş falan istemezdim allah korusun konu sahibini haklı buldum

Ya konu sahibi bence hersey bi yana kaygi yasiyor arada sıkışmış gibi..

Bi babayla kizin iliskini herkes bilir farklidir babalar kizlar icin. Arkalarinda herseylerinde dimdik durmasini istedigi varligini bildigini..hissettigi..

Hem kardesine annelik yapmak bi abla ve anne bi kiz evlat olmak arasinda kaygi kiskanclik telas yasiyor olabilir. Burdan siz bencilsinz demek kolaydir.herkes bazi donemlerinde bnu yasiyor olablir
tabki zaman zaman bencillikte yapabiliyoruz. O da farkinda bazi seylerin bence.
Ama allah buyuktur konu sahibi..
Dünyada yiyecek ekmegi olacaksa olacak cikari yok.. icinzii gonlunuzu ferah tutun.
Babanizla diyalogunuz tabi eskisi olmayabilir oda yeni hayatinin telasinda olur. Ama şnu da kesinlikle es gecmemek lazm bu baba bu duygulari da evlatlarina yasatmaya firsat vermememli.
Konu sahibi zaten ablaligini yapmaya calisiyor anladigim kadariyla gocunmuyorda.babasinin yeni evlendigi kadin cocugu yanina almak nasil hakkiysa bu evladini da yanina almak hakkidir ama ablasi psikoljk olarak zaten bunu yuklenmis kardesine karsi ve almista.
Babasi esit olacak evlendim mutlu oldun eyvallah ama onlari maddi yonden mahrum biraksa bile manevi olarak destegini birakmayacak. Evlat her yasta evlat. Konu sahibide hem kardesi icin hem kendi icin bu bosluga düşmüs olucakki paylasmis. Biraz fazla tedirgin yaklasmis tabki ama yinede bunada alisip benimsemeye calismalidir.evlat sahibi olmakta haklari.. zaten Rabbim yazmamissa olmayacak. Yazmissa olacak.
Kismet.
Siz ilimli iradeli olun dua edin insallah bunlarin üstesinden de gelirsnz. Kolay olmayabilir bazi seyl3ri kabullenmek sizin icin pekala ama hayatta herseyle yasamayi ogreniyorsun iiste.mutluysa sizde mutlu olun. 1 saniyemizin garantisi yok guzel dusunelim guzel seyler birakalim hayata.rizik tayin edilir Allahü teala buyuktur o da bi can olur size eger Rabbim can verecekse.

evet çok değişti.. günde 3-4 kez arayan adam biz aramasak o gün bizi aramaz oldu.. eskiden sürekli haftasonları yanıma gelirdi artık gelmiyor.
bu mesajınıza istinaden söylüyorum, resmen kaynanalık yapıyorsunuz. gelin oğlumu benden uzaklaştırdı birde çocuk istiyor modundasınız. yapmayın

Su anne babanin tabak canak almasina gerek yok siz yapin diyenleri asla anlamiyorum.Annelik babalik emekli olunan biseymi cocuk bi yasa gelene kadar mi yapilio?Evlenirken 7 kat el bile hediye aliyor bir ev kurulmasina yardim ediyor,babam dugunume misafir gibi gelicekse bi tencere almicaksa tukururum onun sorumluluguna,hersey spermlerini vermekle olmuyor.Boyle dusunenler cocuk yapmasa keske.
Ayrica herkes onlar cocuk istiyorsa siz karismayin demis,ama istenen cocuk tek tarafli sadece kadin istio adam istemio,bu adam istemiyorum dedigi bir cocuga ne kadar baba olcak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…