- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
ben konu sahibinde sadece babasını paylaşmak istemeyen küçük bir kız çocuğu gördümOladabilir ama konu sahibesinin anlattığına göre iyi bakılamama bakılmaktan çok yeterince ilgili ve uyumlu ebeveyn olamama ihtimali var.
Günahsız bir bebek heves uğruna yazık olmasın da demek istemiş ben konu sahibesini kötü niyetli göremedim insanız herkes bu tür şeyleri kabullenmekte zorlanır, kıskanır, üzülür vs
Benim halamın vefatından sonra eşi başka bir hanımla evlendi, yeniden bir çocukları oldu.
Halamın çocukları çok seviyorlar kardeşlerini, illa sorun olacak diye bir şey yok. Torunlarından bile küçük ikinci evliliğinden doğan çocuğu adamın, hani diğer kardeşlerden çok küçük.
40 yaşında bir kadın da bence yaşlı değil. Anne-babanız ayrılmasa, öz anne babanız çocuk sahibi olmaya karar verse 1-2 kızar sonunda yumuşardınız sanki.
benim amcamın oğlu babamdan büyük:) üstelik hepsi öz.. babaannem de çok bencilmiş demek oğluyla aynı anda çocuk sahibi olmuş..
arkadaşım biz bile düşünüyoruz demişsiniz de siz zaten düşüneceksiniz yeni evli insanlar evet düşünür sorumluluğu her açıdan alabilirmiyiz diye.. yaşını başını almış insanlar bu tecrübeyi daha önce yaşamış insanlar neden düşünsün ki .. karar verip uygularlar..
babam her hafta sonu gelmiyor demişsiniz e gelmeyecek tabi kendi ailesi var artık..
sizde kardeşinizle birlikte içten içe babanızı kaybedeceksiniz gibi bir duygu oluşmuş sanırım..
ayrıca en çok takıldığım yerde kadının kızı zaten onlarla yaşıyor demeniz .. kadın evlendi diye kızı sokağa mı bırakacaktı nasıl bir mantık bu yahu.. şu açıdan bakın demek ki kadın çocuklarına sahip çıkabilecek bir kadın yani o çocuğa nolur vs vs gibi yersiz endişelerle kendinizi haklı çıkarmaya çalışacak bahaneler üretmeyin..
Burda topa tutulmussunuz ama aynı şey bu topa tutan bidbidi yapanların başına gelse cok olgun bi şekilde karsilicaklar demekki bence kizmakta haklısınız o yaştan sonra Başka bi kadindan kardeşi bende kabullenemezdim ve babanızla anladigim kadariyla aranızda iyi kıskançlık ta yapabilirsiniz herkez kıskanır sadece boş lafı seven çok var ...
bence babanız sizin tavrınızı bildiği için size böyle söylüyor olabilir. (ihtimalli olarak konuşuyorum)hayır yumuşamazdım çünkü yaklaşık 8 yıl önce annem hamile kaldığında babam bir çocuk daha yetiştiremeyiz diye anneme bir bebek aldırdı. şuanda babama bunuda söylüyorum. madem istiyordun daha gençken hayata gelecek kardeşime niye engel oldun diye o da hemen ben aslında bunu da istemiyorum ona bişey veremem ama karım istiyor ne yapayım diyor. bende ister istemez çıldırıyorum.
belki yeterince iyi bakacaklar nereden biliyoruz ki?
kardeşine az para yollamasının ardında belki başka bir neden yatıyordur?
çok güzel büyüyor canlı örneği var görüyorum neden olmasın ki
kız tabiki onlarla yaşayacak ama hiç babasına gitmiyor babam bize gelirken bile ağlıyormus bende gelcem diye üstelik bu kız daha 16 yaşında babam evlendiğinden beri daha oturup başbaşa bi çay içmişliğimiz yok. hayatımız değişti.
bence babanız sizin tavrınızı bildiği için size böyle söylüyor olabilir. (ihtimalli olarak konuşuyorum)
babanızla anneniz boşandığına göre çok mükemmel bir evlilikleri yokmuş belki de baban o bebeği bu yüzden istemedi ama şimdi çok mutlu bir evliliği var o yüzden isteyecek. siz istemiyorsunuz diye sizede böyle söylüyor olamaz mı
hayır babama göre iyi çocuk bakmak sadece sevmekten ibarettir çikolata almaktır 18 yaşına gelince büyüdün abla gibi çalış kendn oku der tanıyorum onu düğünüme misafir gibi geldi bir tencere bile almadı benim kardeşimde aynı sıkıntıları yaşayacak kaldı o dünyaya gelecek olan daha beterlerini yaşar. buna emin olun sırf bebek özledikleri için böyle bi işe giriyolar ve kadın babamın rahatsız olduğununda farkında.
sağlıkla ilgili konuya yorum yapmadım sonuçta baban kaç yaşında adam kendi sağlığını düşünebilir.hayır babama göre iyi çocuk bakmak sadece sevmekten ibarettir çikolata almaktır 18 yaşına gelince büyüdün abla gibi çalış kendn oku der tanıyorum onu düğünüme misafir gibi geldi bir tencere bile almadı benim kardeşimde aynı sıkıntıları yaşayacak kaldı o dünyaya gelecek olan daha beterlerini yaşar. buna emin olun sırf bebek özledikleri için böyle bi işe giriyolar ve kadın babamın rahatsız olduğununda farkında.
ya neden bir kaç yıl sevsin ki?evet eşimde aynı şeyi söyledi birbirlerini çok seviyolar ama annenle anlaşamıyordu sebep bu olabilir dedi ama ben yinede babamın tutumunu doğru bulmuyorum. insan sadece bi kaç yıl sevmek için çocuk dünyaya getirmemeli.
annem babam ayrıldı 3-4 yıl oldu..
ayrılmalarında ve aralarındaki mevzuda annem hatalıydı özel bir konu olduğu için açma istemiyorum fakat babam mağdur olan taraftı iki tarafın yanında olsakta hep içten içe babamı destekledik. ben zaten üni okuyordum kardeşim bi babamda bi annemde kalıyordu hep arada kalıyorum abla diye ağlıyordu o zaman daha lisedeydi..
gel zaman git zaman babam evlenmek istediğini artık yalnız kalmak istemediğini söylemeye başladı bişey diyemezdim haklıydı ben evlendim kendi hayatımı kurdum kardeşime de yaşadığım şehirde üni tercihi yaptırdım onu da yanıma aldım adam haklı.. içim almasada ağlaya ağlaya babamı evlendirdik deli gibi aşık olmuş ikinci baharını yaşıyordu. annemse halinden memnun tek başına bir hayat sürüyor kirada ve çokta iyi olmayan bir işi olmasına rağmen bu şehire gel dediğimde gelmem benim burda rahatım iyi deyip tek başına hiç bi akrabası olmayan o şehirde yaşamaya devam ediyor.
eşim bana çok destek oldu babamın nikahında kardeşimide benide kollarının arasına aldı ne o gün ne de ondan sonra desteğini esirgemedi. evlendiği kadın babamla bizim aramızdaki ilişkiyi görüp harika bir babasın falan diye iltifat etmiş ve bende senden bir çocuk istiyorum demiş babama..
babam da benim 2 kızım var zaten seninde bi kızın var ben çok sıcak bakmıyorum dese de kadın devamlı bu konuda ısrarcı olmuş. evlendikleri henüz 4-5 ay olmasına rağmen... biz babamla eskisi gibi görüşmyüoruz eskisi gibi gelip gitmiyor bana üstelik bu çocuk mevsusu çok can sıkıcı çünkü ben bebek düşünüyorken babamla aynı zamanda çocuk sahibi olma ihtimalim var.. aklım almıyor.
kendimden öte kardeşimi düşünüyorum perişan halde.. evlendiğinden beri bizimle eski sıklıkta görüşmeyen babam o çocuk dünyaya gelirse hiç görüşmez henüz bebek yokmuş ama kadın olabilir adetim gecikti falan demiş. kardeşim kadını arayıp ağzıma geleni saycam babamla aramızı açmak istiyor diye devamlı ağlıyor bense utanıyorum çok hemde.. evlenmesi evet olabilir ama 50 yaşında adam ne cesaret çocuk yapıyor aklım almıyor.
eşimle biz o kadar ince eleyip sık dokuyoruz ki ona nasıl bi gelecek kurcaz vs diye düşünmekten devamlı ertelemekten.. kadın da 40 yaşında babam rahatsız biri üstelik 2 kez kalp ameliyatı oldu. Allah acısını göstermesin ama o çocuğa hiç bişey veremez şu saatten sonra. hem ben hep hayalimde benim evladımla ilgilenir diye düşürken şimdi tam bir kaos..
açıkca söyledik istemediğimizi o çocuğu kardeş olarak kabul etmeyeceğimizi evlenmesinin normal olduğunu ama bu yaştan sonra kadının çocuk istemesinin şımarıklık olduğunu.. hiç çocuğu olmasa anlarım ama çocuğu varken böyle bişey istemesi tamamen bencillik gibi geliyor bana.
eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz üzüldüğümü bildiği için fakat dün tutamadı kendini bende yakıştıramadım aşkım ama onların kararı hırpalama kendini dedi ama elimde değil.. kardeşimi gördükçe kahroluyorum.
üstelik kardeşim babama yada o kadına bişey olsa en yakın biz varız bize kalacak o çocuk deyip duruyor hiç istemiyorum babamla aramız iyice bozulacak aramıza mesafe girecek ve biz herkesin imrendiği baba kız ilişkisi olan insanlardır nasıl bu hale geldik aklım almıyor çok üzülüyorum..
bu mesajınıza istinaden söylüyorum, resmen kaynanalık yapıyorsunuz. gelin oğlumu benden uzaklaştırdı birde çocuk istiyor modundasınız. yapmayınevet çok değişti.. günde 3-4 kez arayan adam biz aramasak o gün bizi aramaz oldu.. eskiden sürekli haftasonları yanıma gelirdi artık gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?