kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

Onlarin kendilerine ait bir hayati var. Tipki sizinki gibi.
Cocuk isteselerde, becede sacma iki tarafinda varmis cocugu zaten,
Ama bunu size sormuyacaklar heralde diymi.
Rahat birakin insanlari

40 yaşından sanki 70 den sözeder gibi bahsedince yaş 18 sandım. 40 ınızda yaşlanıp 50 yaşında öleceğinizi sanıyorsunuz herhalde.
bu arada ne 40 yaşındayım ne de 2. evliliğimi yaptım ama söyledikleriniz hem kırıcı hem saçma. günümüzde zaten insanlar ilk evliliklerini 30lu yaşlarında yapıp ortalama o yaşlarda anne-baba oluyorlar. kardeş istememe nedenlerinizin hepsi sudan bahaneler. önce kendiniz kabul edin bunların bahane olduğunu, gerçekten neden istemediğinizi kendinize itiraf edin sonra çözüm arayın.

iyi de canım bizde evlat tarafı olarak evlendikten sonra eskisi gibi ailelerle tam bağ devam edemiyoruz.
Herkes işinde gücünde, hayat şartları diyelim.
şimdi ben aileme ayda 1 gidebiliyorum diye onları sevmiyor muyum? Baban da artık evli bir adam, eskisi gibi olmamanız normal.
Yanlış taraftan bakıyorsun olaya.

yav burada o kadar konu açılıyor demek ki sürekli gelin gidin diye her haftasonuna çöken ailelerin psikoloji de bu.
Eskisi gibi devam etme arzusu.
Her boş vakitte kız tarafına, erkek ailesine eskisi gibi olmadıgımız sanılmasın diye yetmeye çalıştıgını düşünsene?
ne kadar yıpratıcı, yorucu..
evlenmiş adam her boş vaktinde sizinle nasıl sinemaya gelsin..
Burada bir bayan konu açsa eşim her haftasonu olmadı her vaktini çocuklarıyla geçiriyor diye, herkes istisnasız niye evlenip senin başını yakmış o zaman derdi.

Doğmamış çocuğu kıskanmışsınız.sizin çocuğunuzun olacağının garantisi var mı?ya da tedavi ile 40'ında anne olabilecekseniz yapmayacak mısınız? İyi ki 37'de anne olabilmişim (uzun ve yıpratıcı tedavi ile )yoksa 3 sene daha anne olamasaydım şımarıklık yapmış olacaktım.
Kardeşiniz ve sizin yaptığınız bencillik şımarıklık.Babanız bile olsa başka birinin cinsel hayatını,çocuk yapma isteğini sorgulamaya hakkınız yok.

Babanızın size karşı genel yaklaşımı bu yöndeyse ikinci eşinden çocuğunun olup olmaması bunu değiştirir mi sizce?
Siz o doğacak çocuğu istemeyip dışlamak yerine sahiplenerek kardeşiniz gibi görürseniz babanız da size daha farklı yaklaşır belki. Babanızın çocuğuyla sizin çocuğunuz kardeş gibi büyüsün ne var bunda? Belki bu sayede babanızla olan eski diyaloğunuzu yeniden kurabilirsiniz. Bu açıdan bakın bir de...
"Evlenmelerine ses çıkarmadık ama bari çocuk yapmasınlar" şeklindeki düşüncenizi ben de çok bencilce buldum kusura bakmayın. Hayatta her şey insanlar için. İkinci evlilikte çocuk yapılmaz diye bir kural yok ki. Ayrıca çocuk dediğiniz şey bir kereliğine yapılıp kenara koyulan bir yatırım değil... İnsan çocuğu olsa bile, bir de sevdiği birinden çocuk sahibi olmak isteyebilir.
Babanızın annenizle olan evliliğinde haksızlığa uğradığını söylemişsiniz. Babam mutlu diye sevineceğinize gölge düşürüyorsunuz bu mutluluğa.
Kardeşiniz de bir zahmet eğlenmeyi bir kenara bırakıp kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsın. Babanızın ona ilgi göstermemesi çok şey kaybettirmez bu yaştan sonra ama her koşulda sırtını size yaslayabileceğini bilmek ilerde çok büyük sıkıntılara neden olabilir onun açısından.

50 yaşında adamın çocuğu musunuz ebeveyni mi anlamadım?

adam size doğru dürüst babalık yapmıyorsa yeni çocuğu olsa ne fark eder ki

karakteri sağlam bir insan olsa ne o kadın etkileyebilir size karşı tutumunu nede yeni doğacak çocuk etkileyebilir yani

hani bazı kayınvalideler oğulları evlenince kabullenemezler ya, buradan aynı öyle gözüküyorsunuz. Bence kardeşinizin psikolojisi iyi değil. Onu yatıştıracağınıza babanıza ve eşine eziyet ediyorsunuz. Babanızı bu kadar kıskanma sebebiniz nedir? Sonuçta tek başına olan bir insan yalnız kalmak istememiş. Çocuk da tamamen onların tarassutunda olan bir karar. Babanız sonuçta 70 yaşında yatalak bir insan değil ya. İlk kez baba olma yaşı neredeyse 40'lara çıktı. Onaylarsınız veya onaylamazsınız kardeş olarak kabul etmeyiz demeler falan, haddinizi çok aşmışsınız. Kızım bana çocuk yaparsan onu kardeş olarak görmeyiz dese babanız kadar ılımlı olmazdım yani. Ay valla ilginçsiniz.
Ek: aklıma babanızdan miras kalabileceği geldi? Babanız varlıklı mı? Pay mı sorun?

kadın da o kadar yaşlı değilmiş 40 yaşında doğuran çok

50 yaşında bile doğuran varken bu devirde

Evet bir de bu var. Onlara bi şey olursa çocuk başlarına kalacak korkusu..
Ay olmasın bu bebe bence de. Kardeş olarak bile görülmemiş daha doğmadan. Yazık günah.

Maalesef bende size kızacağım. Tek hak verdiğim yönünüz gördüğüm kadarıyla olaya objektif bakıyorsunuz ve bu yaştan sonra babanıza birşey olsa kardeşinizin ne yapacağını düşünüyorsunuz. Ama isteseniz de istemeseniz de o sizin kardeşiniz. Öyle kardeşim deme falan demeyin lütfen.. Babası annesini aldatmış adını yaşını bilmediğim bir çok biyolojik kardeşi olan biri olarak söylüyorum bunu..

Sıkıntılı durum.
40 yaşında hiç çocuğu olmamış biri olsa tamam.
Ama zaten bir çocuğu varmış.
40 yaşında olup da 2 çocuğa anne olmak bilemiyorum ağır bir yük.
Öte yandan çocuk sahibi olmaya karar vermişlerse size bir şey söylemek de düşmüyor.
Onlar bakacak büyütecek.

siz neden evlendiniz veya kardeşiniz neden babanızı yalnız bıraktı. onun bir eşe bir çocuğa olan ihtiyacını ve heyecanını anlamalısınız. yeniden sevmiş olmanın hazzı ile çocuk yapabilirler bu tamamen onların bileceği iş. bence sizde olgun davranmalısınız.
hıı illaki kadın art niyetli diyorsanız sizde kadını sevmeseniz bile yüzüne gülüp babanızı kaptırmayın o halde.

ben de 40 yaşında anne oldum demek ben de şımarığım :)
asıl şımarık sizsiniz ama fakında değilsniz

Baştan bunu söyleseniz ya ben 40 yaşa takıldım diye !
Yahu burda anlatılmak istenen gayet net !
Bu evlatları kendi ellerinle evlendirmiş yanlarında olmuşlar , hiç bir evladın yapmayacağını büyük bir saygıyla yapmışlar. diğer kardeşi de yanına almış ki almayabilirdi. Olayın yaşına takılmışsınız.
O çocuk doğsun sırf tatmin olmak için ne güzel değil mi ? Ya sonra ? Olaya bencilce yaklaşan sizsiniz. Anlamak isteidğiniz yerden olaya bakıyorsunuz. Kızcağız ne anltmak istiyor siz neler yazıyorsunuz şımarık, egoist... Yok artık ya
Sizin babanız 50 yaşında 2.evliliği yaptı mı ?
Sadece birazcık Empati.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…