karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

Eşim kirayı öder, geri kalan parayı hesapta tutar nereye ne gidecek gelir gider dengesinden sonra öderiz.
Hesap işlerin hepsi bendedir.
Beraber harcarız, onda kalmazsa ben ona, bende kalmazsa ben ona para veririm.
Kira çıktıktan sonra tüm masraflar ortak ödenir.
Ayırca isterse eşimde 1 lira kalmasın bana niye alış veriş yaptın demez.

Herşey o kadar pahalandı ki, bir yandan eşinize hak verdim insan o kasar para nereye gidiyor anlayamıyor, kendisi de çok markete gitmiyorsa şaşırmış olabilir. Bence iletişim, söyleme şekli çok önemli, onun kabaca çok harcıyorsun demesi de sizin ben çalışmazsam sen zaten yetemezsin demenizi de yanlış buluyorum. O kaba davrandığında siz daha fazla germektense yumuşatabilirsiniz ama böyle yaptığınızı da açıkça söyleyin ki yarın siz gerildiğinizde o da ortamı yumuşatsın..
Biz tartışmalarımızdan sonra konuşmayı çok severiz yani sen öyle dediğin için ben bunu yaptım veya şöyle söyleseydin ben de böyle derdim gibi..
Bizde ben ev kredisi, bakıcıyı ödüyorum. Eşim faturaları genellikle alışverişi eşim yapıyor. Birimizin parası bitince diğerinden istiyor, giyim kuşama pek harcayamıyoruz ☺️ Alırsak da genelde herkes kendi ödüyor..

Biz öyle yapıyoruz da eşinin tavrıyla herşey zor olur sizde. Ne demek ne yaptın parayı? Böyle sorulara ifrit oluyorum. Saçma sapan cevaplar vermek lazım ki anlasınlar saçmaladıklarını.
Karıyla kızla yedim, dün akşam alem yaptık bizim kızlarla, dansöze fazla para takmışım, ısınmak için yaktım bir kısmını gibi absürt cevaplarla kocanızın ağzını kapatın ilk önce.
O ev ödüyomuş lafa bak, sen balkondan atıyosun sanki paranı... Sinirlendim!
aynen bunu sürekli yapıyor başlarda yaptığında baya çıldırıp kendimi anlatmaya çalışırdım şunu ödedim bunu ödedim filan hesaplarımı filan gösterirdim şimdi hiç tınmıyorum espriye vurup yakıyorum ısınmak için filan diyorum ama yine de her tartışmada para konusu açılınca deliriyorum içten içe. o her şeyi yapıyomuş ben hiç bir şey yapmıyomuşum gibi bi algısı var bu ay krediyi ben ödeyim dedim geri kalanını o yapsın bakalım nasıl bitiyormuş para

Marka özentiniz varsa kavgalar tabi olur, birde her ay kıyafet alışverişi pahalı kozmetik harcamalar, on tane ayakkabı bunları kısacaksın,
Çoğu kadın bekarlık zamanındaki gibi alışveriş yapmak istiyor bu mümkün olmuyor ne zaman olmuyor ve büyük zorlukla boğuşuyorlar bebek olduğunda ev taksidi ödendiğinde
tam tersi benim marka takıntım hiç yok aksine eşimin var ona bu harcamalarından kızıyorum bazen işte ben bi tane alıyorum hep giyyorum falan diyo ama hiç de bir tane fln aldığı yok benim üç parça alacağım paraya o bir parça giysi alıyor sigarası zaten 20 tl yani ben tutumlu davranırken o davranmıyor sonra bana ekşiyor

aynen bunu sürekli yapıyor başlarda yaptığında baya çıldırıp kendimi anlatmaya çalışırdım şunu ödedim bunu ödedim filan hesaplarımı filan gösterirdim şimdi hiç tınmıyorum espriye vurup yakıyorum ısınmak için filan diyorum ama yine de her tartışmada para konusu açılınca deliriyorum içten içe. o her şeyi yapıyomuş ben hiç bir şey yapmıyomuşum gibi bi algısı var bu ay krediyi ben ödeyim dedim geri kalanını o yapsın bakalım nasıl bitiyormuş para
Aynen ver evin kredisini eline, napıyosa yapsın

Ben şeye takıldım,eşiniz evi evlenmeden önce alıyor,yarısını şuan ödüyor,siz de evin tüm masraflarını karşılıyorsunuz.Dolayli olarak aslında kredi ödemesine desteksiniz.Ama evlenmeden önce alındığı için evde herhangi bir payiniz,hakkınız yok bildiğim kadarıyla.
aynen öyle ben evi geçindirmesem o krediyi ödeyemicek zaten ama ev onun.. şu an bir payım yok evde çok düşünmek de istemiyorum ama allah korusun boşancak olsak ne olur bilmiyorum sonuçta benm de eve katkım belli yani hesaplarımdan yapılan fatura ödemeleri gıda alışverişleri filan..

bizde eşim krediyi öder bende mutfak faturalar ama bu devirde çok zor geçinmek ikimizde asgari ücret alıyoruz kıt kanaat geçiniyoruz inanki.

Bizim 2 tane kredimiz var.
biri ev kredisi, biri araba.. Arabanın kredisini ben ödüyorum. Evin kredisini eşim ödüyor, faturaları o ödüyor. Evin alışverişini ben yapıyorum. Şimdi yaklaşık 1 ay kdar önce 1 ev daha aldık peşin verdik onu elden biraz borcumuz var onuda eşim ödüyor..
Benim yaklaşık aylık kredi ve mutfak masrafı 2300 civarı.. kalanı kendime harcıyorum ve birikim yapıyorum..

Ama para istediğimde asla bana para muhabbeti yapmaz, çok çirkin. ve gereksiz. Eşler arasında ..

aynen öyle ben evi geçindirmesem o krediyi ödeyemicek zaten ama ev onun.. şu an bir payım yok evde çok düşünmek de istemiyorum ama allah korusun boşancak olsak ne olur bilmiyorum sonuçta benm de eve katkım belli yani hesaplarımdan yapılan fatura ödemeleri gıda alışverişleri filan..
bu düşüncede olursanız olmaz düşüncenizi değiştirmeniz gerek.siz evlendiniz ikinizin o ev onun adına senın adına olumş ne farkeder ki.allah korusun birşey oldu eşinize o ev ailesine dğeil size kalacak.bu bakış açışı yanlış.mal par yüzünden lütfen kava etmeyin.

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?

Eşinizin tavrı çirkin.

Gelir gider olarak yazsanız daha iyi fikir verilir.

Krediyi siz ödeyin kendi hesabınızdan,herhangi bir durumda hak iddia edebilirsiniz.

Biz her 3 ayda 3 aylık gelir gider hesabı yapıyoruz. Bu hesabımız Excel de oluyor one drive a atıp ikimizin de ulaşacağı şekilde paylaşıyoruz. Aybaşı olduğunda İlk maaşı eşim alıyor o tarihlerde ödenecek tüm borçlar ödeniyor 500 lira gibi bir para da bize ayırıyoruz 5 gün sonrasında benim maaşım yatıyor. Yine ödenecek diğer borçlar ödeniyor (excel de ödenenleri işaretliyoruz) ve kalan parayı çekip eve getiriyoruz. Haftalık pazar parası,su, süt ve ekmek parasını ayırıyoruz geri kalanı da idareli şekilde kimin ihtiyacı varsa o alıyor.
Ama biz evlenirken borç yaptık sonra ben kazara hamile kaldım, kızım emmedi mama yedi, ev aldik falan derken çok borç ettik. Gelirimiz 13000 bise harcamaya kalan 1200-1500 arası. Bakalım son 1 yıl daha bu şekilde gidersek maaşlarimiz elimize kalacak ama zor yani sürekli hesap yapmak.

tam tersi benim marka takıntım hiç yok aksine eşimin var ona bu harcamalarından kızıyorum bazen işte ben bi tane alıyorum hep giyyorum falan diyo ama hiç de bir tane fln aldığı yok benim üç parça alacağım paraya o bir parça giysi alıyor sigarası zaten 20 tl yani ben tutumlu davranırken o davranmıyor sonra bana ekşiyor
O halde onu sizde azarlayın ve baskı yapın sigarayı bırakması için en büyük müsrüflük sigara, yazık günah o paraya, sizi azarlamaya hakkı yok , şu sigara içen kadınlara da sinir oluyorum yarın hamile kaldıklarında hem parasız kalıyorlar, hem de hasta çocuk doğuruyorlar 1 paket 20 tl, 1 haftalık ekmek parasını havaya üflüyorlar manyak mı bunlar?

Evlenmeden 3 ay once ev alindi.Yarisina yakinini ailesi karsiladi.140 bin de kredi cekti.Ben 40 bu
Ine yskin altinimi verdim.Bunun lafini etmedik hic.Simdi maasinin yarisi krediye gidiyor.Benim maasla da evin tum faturalari odeniyor.4 aylik Ikizlerimiz var.Onlarin giderleri var tabi.O da baya yuklu oluyor aşilar,muayene derken aylik 800-1000 lira...900 lira 1000 lira gibi bir kredi karti odeniyor.Geriye kalanla da gunluk ihtiyaclar.Atabilirsek benim ek hesabima para atiyoruz arabanin masrafi,hastalik vs olunca kullanmak icin.Esim de ne isterse alir,ben de ne istersem aliyorum gerci bebeklerden sonra oncelik onlar.Onlar varken elim cok gitmiyor kendime fuzuli harcamaya..Ama tum gerekli gereksiz harcamalari elimize hangimizin maas karti gelirse onunla yapiyoruz.Senin maasin benim param hic yapmadik 1 bucuk senedir.Bence bunu aşmalisiniz.Senin benim param degil de evimize giren toplam para olarak gormelisiniz.Yakismiyor bu muhabbet.

Back
X