karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

Bu ara çalışmıyorum ama 15 yıldır ikimizinde işsiz kaldığı dönemlerde oldu. Ikimizde maaşlarımızı ortak hesapta toplar, gelir giderlerimizi excell tablosunda hesaplarız. Kimin parası kim nereye ne harcamış yerine, bizim paramız bu ay şu şu giderlerden sonra elimizde bu kadar kalıyor der ona göre harcamalarımızı hesaplarız. Herkes ihtiyaci kadar çeker, ay sonuna idare etmemiz gereken miktar bellidir. Birikim yaptığımızda olur. Ay sonuna kadar bu kadar ayırsak kendimize yeter mi almak istediğimiz şeyler var mı her ay beraber hesabımızı yaparız. Bu ara benim çalışmıyor olmam bunu değiştirmez aynen devam eder.

Marka giyiyoruz, her ay olmasa bile pahalı kıyafet alıyoruz, kozmetiklerimi sadece belli markalardan kullanırım, hiç de böyle sıkıntı yaşamadık eşimle. Burda konu sahibinin derdi paranın yetmemesi değil, yaptığı harcamaların eşinin gözünde bir hiç olması
Evet eşinin karekter yansıtması oda onun gibi çirkefleşirse hak ettiğini görmüş olur, sanırım sertleşmesi gerekiyor

Evlenmeden 3 ay once ev alindi.Yarisina yakinini ailesi karsiladi.140 bin de kredi cekti.Ben 40 bu
Ine yskin altinimi verdim.Bunun lafini etmedik hic.Simdi maasinin yarisi krediye gidiyor.Benim maasla da evin tum faturalari odeniyor.4 aylik Ikizlerimiz var.Onlarin giderleri var tabi.O da baya yuklu oluyor aşilar,muayene derken aylik 800-1000 lira...900 lira 1000 lira gibi bir kredi karti odeniyor.Geriye kalanla da gunluk ihtiyaclar.Atabilirsek benim ek hesabima para atiyoruz arabanin masrafi,hastalik vs olunca kullanmak icin.Esim de ne isterse alir,ben de ne istersem aliyorum gerci bebeklerden sonra oncelik onlar.Onlar varken elim cok gitmiyor kendime fuzuli harcamaya..Ama tum gerekli gereksiz harcamalari elimize hangimizin maas karti gelirse onunla yapiyoruz.Senin maasin benim param hic yapmadik 1 bucuk senedir.Bence bunu aşmalisiniz.Senin benim param degil de evimize giren toplam para olarak gormelisiniz.Yakismiyor bu muhabbet.
biz daha cesaret edip bebek de yapamıyoruz zaten ..

Marka giyiyoruz, her ay olmasa bile pahalı kıyafet alıyoruz, kozmetiklerimi sadece belli markalardan kullanırım, hiç de böyle sıkıntı yaşamadık eşimle. Burda konu sahibinin derdi paranın yetmemesi değil, yaptığı harcamaların eşinin gözünde bir hiç olması
aynen öyle sanki eve değil de tüm parayı özelime harcıyormuşum gibi...

Eşinin tavrı çok çirkin. Sen ne yapıyorsun filan??? Ne biçim muhabbetler.

Benim kazancım az. Eşime genelde arabanın kaskosu ya da sigortası konusunda yardımcı oluyorum. Diğer bütün giderler eşimde.

Kendi parami kendim harcıyorum. Işim için gereken giderleri alıyorum. Para biriktiriyorum ve kendime istediğim şeyleri alıyorum.

Her zaman kenarda köşede param vardır. Eşimin paraya sıkıştığı zamanlarda çıkarıp veriyorum. Birbirimizden böyle küçük şeyleri aramıyoruz.

Görümcem mağdur. Bazı zamanlarda ona veriyorum para. Bazen eşim veriyor.

Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.

Sen ne yapıyorsun gibi aşağılayıcı şeyleri birbirimize söylemeyiz asla.

Eşiniz çok nankör. Sizi iki dakikada harcıyor.

Buna odaklanmanızı öneririm.

Şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemlerde bile vay efendim nereye gidiyor bu para muhabbeti olmadı hiç. Eşinizin tavrı çok itici. Yanlış yere odaklanıyorsunuz.

parayı birleştirip giderleri çıkarıp kalanı bölüşenler filan var acaba öyle daha mı sağlıklı diye öğrenmek istedim aslında
Var biz.
Nişanlımla beraber yaşıyoruz. O maaşı alınca kirayı öder geri kalanı benim hesaba atar. Benim de maaşım o hesapta. Ek kartı var o oradan harcar ben de asıl karttan. Para komple günlük faizde. Vadesize para atarız kullandıkça. Ortak harcanır yani. Benim hesapta duruyor ama ortak paramız. Aynı karta bağlı dolar altın euro hesaplarımızda var. Paramız arttıkça koyar biriktiririz. Şimdiye kadar hiç senin benim ayrımı olmadı. Bundan sonra da olmasın inşallah

Ben doktora yapiyorum, aslinda yurtdisi doktora burslarina gore gayet fazla bursum var ama esimin geliri benim 10 katim ve benim 1 aylik doktora bursumu 3 gunde kazandigi icin hic lafini bile actirmiyor. Su an onumde bir is firsati var onu degerlendirir ise baslarsam ya da doktora bittikten sonra esimden biraz daha fazla kazanacagim o zaman ortak hesap acip gelirleri birlestirmeyi dusunuyoruz. Biz ikimiz farkli ulkelerdeniz, ikimizin ulkesinden de farkli ve cok uzak bir ulkede yasiyoruz o yuzden en buyuk giderimiz ucak biletleri ve aile/arkadas ziyaretleri. Bunu da aylara bolerek her ay tatil fonuna para koyarak cozduk.

Biz gelirleri birlestiriyoruz, tek hesaptan butun odemeler birikim parasini aktariyoruz sonra herkes keyfine gore kredi kartini kullaniyor. Acikcasi esim bunu neden aldin sunu niye yaptin dese boyle bir yol izleyemezdik. Biz nikahimizi erken yapip sonra evimizi arabamizi aldik krediye vs de acikcasi hesaplayarak giristik. Suan sikintisiz odeyebiliyoruz. Birazda sunla alakali odeme gucunuz kredinin altinda degilse ve cok zorlanmiyorsaniz kimse kimseye karisamaz hence bize oyle oldu en azindan

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
aynı sorun bızde de vardı.sureklı para yuzunden kavga edıoduk bana sen nabıosun ki okdr parayı dıodu. (ondan fazla kazanıyorum)
Aslnda ondan cok eve harcıyodum eziklik yasamasın dıe de ona yansıtmıyodum. baktım boyle olmucak 1. yılın sonunda herkes maaşı yattıgı gibi bankadan cekıp eve nakit getircek dedim.
o gün bugündür maaşlar nakit çekilir eve getirilir hersey ödenir elektrk su dogalgaz borçlar. kalan para evde defter arasında kalır birde miktar yazılır. isteyen ihtiyacı olan ordan alıp yazar. bu sekilde hiç sorun yasamadık o gunden beri.

aynı sorun bızde de vardı.sureklı para yuzunden kavga edıoduk bana sen nabıosun ki okdr parayı dıodu. (ondan fazla kazanıyorum)
Aslnda ondan cok eve harcıyodum eziklik yasamasın dıe de ona yansıtmıyodum. baktım boyle olmucak 1. yılın sonunda herkes maaşı yattıgı gibi bankadan cekıp eve nakit getircek dedim.
o gün bugündür maaşlar nakit çekilir eve getirilir hersey ödenir elektrk su dogalgaz borçlar. kalan para evde defter arasında kalır birde miktar yazılır. isteyen ihtiyacı olan ordan alıp yazar. bu sekilde hiç sorun yasamadık o gunden beri.
güzel uygulamaymış bu da denenebilir

Eger herhangi bir durumda alinan evde herhsngi bi hakkin olmayacaksa senin harcadiklarin bosa gidiyor. Onun elinde ev kalacak ama senin faturalar ev harcamalari ucuyor havaya.

Biz gelirleri birlestiriyoruz, tek hesaptan butun odemeler birikim parasini aktariyoruz sonra herkes keyfine gore kredi kartini kullaniyor. Acikcasi esim bunu neden aldin sunu niye yaptin dese boyle bir yol izleyemezdik. Biz nikahimizi erken yapip sonra evimizi arabamizi aldik krediye vs de acikcasi hesaplayarak giristik. Suan sikintisiz odeyebiliyoruz. Birazda sunla alakali odeme gucunuz kredinin altinda degilse ve cok zorlanmiyorsaniz kimse kimseye karisamaz hence bize oyle oldu en azindan
zorlanmıyoruz aslında rahat geçiniyoruz ama başka bir konudan tartışma çıkınca eşim bilerek konuyu buraya geitriyor kendini haklı çıkarmak adına. ben de artık bunu söleyebilecek malzemesi kalmasın diye artık krediyi ben ödicem geri kalanı sen yap dedim

Eger herhangi bir durumda alinan evde herhsngi bi hakkin olmayacaksa senin harcadiklarin bosa gidiyor. Onun elinde ev kalacak ama senin faturalar ev harcamalari ucuyor havaya.
evet öyle görünüyor ancak krediyi ben de hesabımdan ödersem durum değişebilir gibi.. onu da bu aydan sonra yapmayı planlıyorum

evet öyle görünüyor ancak krediyi ben de hesabımdan ödersem durum değişebilir gibi.. onu da bu aydan sonra yapmayı planlıyorum
Evet elinizde bir kanit vs olsun. Hani Allah gostermesin bosanma durumlarinda gidip aileden birinin ustune yapiyorlar sen o kadar fatura ev alisverisi odediginle kaliyorsun..

Para için hiç kavga etmedik evliligimizde.
Şuan maddi durumumuz cok iyi ama yeni evliyken esimin işleri bozulup, işsiz de kalmisti ve 3 kuruş parayla da geçindik yeri geldi yine de para konulu kavga cikmadi hiç, eşim kendinden cok beni rahat ettirmeye calisir herzaman.

Ha ben de yokluktayken varliktaymiş gibi harcamadim, para kontrolunu iyi yaparim. Eşimle birbirimizden habersiz olmadik icin para konularinda o yuzden kimse kimseye "
"bu parayi ne yaptin " diye sormadi belki. 🙄
Yine de para yetmiyorsa birbirimizi suçlamadik. Bunlar çok cirkin muhabbetler tabi siz de dikkatsiz degilseniz.

Back
X