karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

aynen öyle ben evi geçindirmesem o krediyi ödeyemicek zaten ama ev onun.. şu an bir payım yok evde çok düşünmek de istemiyorum ama allah korusun boşancak olsak ne olur bilmiyorum sonuçta benm de eve katkım belli yani hesaplarımdan yapılan fatura ödemeleri gıda alışverişleri filan..
evi ortak tapu yapın..

• Beğen
Reactions: 000
senli benli cumleler kurmamaya gayret ediyoruz biz.

Ornegin o ay cok harcandi ise, ne yaptin sen parayi demek yerine, ne yaptik, neden bu kadar cok harciyoruz, hangi harcamamizdan kisabiliriz diyoruz. Daha saglikli ve daha pozitif bir konusma oluyor.

elbette ev kredisi ve baska borclar oderken bir seylerden kisiliyor, bunun da bilincinde olup o borcun altina girmek lazim.

bu düşüncede olursanız olmaz düşüncenizi değiştirmeniz gerek.siz evlendiniz ikinizin o ev onun adına senın adına olumş ne farkeder ki.allah korusun birşey oldu eşinize o ev ailesine dğeil size kalacak.bu bakış açışı yanlış.mal par yüzünden lütfen kava etmeyin.
evet ben de böyle düşünmek istemiyorum ama tartışmada ben ödüyorum ev benim gibisinden konuşunca böyle düşünmek zorunda kalıyorum

evet ben de böyle düşünmek istemiyorum ama tartışmada ben ödüyorum ev benim gibisinden konuşunca böyle düşünmek zorunda kalıyorum
evet işte ikinizde de suç.oda yanlış yapıyor konuşmasına dikkat etmedi gerekiyr.
birde yaşlarınız kaçtı

aynen öyle ben evi geçindirmesem o krediyi ödeyemicek zaten ama ev onun.. şu an bir payım yok evde çok düşünmek de istemiyorum ama allah korusun boşancak olsak ne olur bilmiyorum sonuçta benm de eve katkım belli yani hesaplarımdan yapılan fatura ödemeleri gıda alışverişleri filan..
Evi eşiniz evlenmeden önce aldığı için Allah korusun boşanma durumunda hakkınız yok.
Ev ona kalacak.
Eve katkınız var ama bekarken alınan mallar ve miras malları boşanma durumunda paylastırılmaz. Anca ev için kredi ödedim diye ispat etmeniz lazım..ki krediyi siz ödemiyorsunuz.

Bilgilendirme için yazdım sadece..

parayı birleştirip giderleri çıkarıp kalanı bölüşenler filan var acaba öyle daha mı sağlıklı diye öğrenmek istedim aslında
Evet ben öyle yapıyorum eşimle birlikte paranın nereye gittiğini biliyoruz ve eşler arasında güven var hayat çok pahalandı yani bunu sorması çok yanlış bende soruyorum ama kötü niyetli değilim para nereye gidiyor para birlikte idare etsek de kalmıyor cunku

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
Ben ev kredisini veriyorum eşim de faturaları ve evin ihtiyaçlarını.Yani sizinkinin tam tersi..Geçen yıla kadar o krediyi verirdi sizin eş gibi “senin paran nereye gidiyor” derdi,böyle olsun artık dedim.Kafam rahat.

Bir şey yapmadığımı düşünüyorsan gerçekten bir şey yapmayım param kalmadı demem o zaman demek gerekiyor. Asla iyi giden güven duygusunun zedelenmediği evliliklerde para hesabının konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama adam ev borcunu kira gibi düşünüp diğerlerini de evin ihtiyacı olarak alsın bakalım ne olacak.

Evi eşiniz evlenmeden önce aldığı için Allah korusun boşanma durumunda hakkınız yok.
Ev ona kalacak.
Eve katkınız var ama bekarken alınan mallar ve miras malları boşanma durumunda paylastırılmaz. Anca ev için kredi ödedim diye ispat etmeniz lazım..ki krediyi siz ödemiyorsunuz.

Bilgilendirme için yazdım sadece..
eve yaptığım destek krediye katkı olarak sayılmıyor yani.. neyse zaten boşanmak gibi bir düşüncemiz yok da konuşup çağırmayayım.. :KK48:

• Beğen
Reactions: 000
Ben ev kredisini veriyorum eşim de faturaları ve evin ihtiyaçlarını.Yani sizinkinin tam tersi..Geçen yıla kadar o krediyi verirdi sizin eş gibi “senin paran nereye gidiyor” derdi,böyle olsun artık dedim.Kafam rahat.
hadi bakalım ben de geçen ay teklif ettim bu ay krediyi ödemeyi.. bakalım bizde nasıl şekillencek durum

Ortak hesaba atıyoruz maaşları vs.
Her gider karşılanıyor oradan.
Kalan da bize işte

eve yaptığım destek krediye katkı olarak sayılmıyor yani.. neyse zaten boşanmak gibi bir düşüncemiz yok da konuşup çağırmayayım.. :KK48:
Yok sayılmıyor:)
Tabi ki Allah korusun.

Ben sadece bilgilendirme için yazdım.. :KK66:

Marka özentiniz varsa kavgalar tabi olur, birde her ay kıyafet alışverişi pahalı kozmetik harcamalar, on tane ayakkabı bunları kısacaksın,
Çoğu kadın bekarlık zamanındaki gibi alışveriş yapmak istiyor bu mümkün olmuyor ne zaman olmuyor ve büyük zorlukla boğuşuyorlar bebek olduğunda ev taksidi ödendiğinde
Marka giyiyoruz, her ay olmasa bile pahalı kıyafet alıyoruz, kozmetiklerimi sadece belli markalardan kullanırım, hiç de böyle sıkıntı yaşamadık eşimle. Burda konu sahibinin derdi paranın yetmemesi değil, yaptığı harcamaların eşinin gözünde bir hiç olması

Back
X