Kari parasi yiyen erkek

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
hani koca parasi yiyen kadinlar deniliyor ya hep
ama ya kadin parasi yiyen kocalara ne demeli ?
devir degisti iyice ..
hatta kayinvalideler ve damat adaylari bile calisan maasi kabarik kadin gelin istiyor
sanki gelin almayip damat verir gibi tavirlar sergileniyor
tembel ve caliskan olmayan erkekler cogaldi sanki
esini ise yollar kendisi yan gelip osman aga yatar evde
is aramaz utanmaz erkekliginden hic ..
bazilari da ben hanimimi calistirmam der ilk baslarda kadin zorlar is bulur calisir
sonra isden cikmak istese evde kiyamet koparir koca .. gözünü para boyamis
esi hangi sartlarda calisirsa calissin umrunda degil yeterki eve iki maas girsin
cevremde bunu cok gözlemledim maalesef..
sizin cevrenizde varmi böyle erkekler ? kocaniz keyfine calismasa ne yapardiniz?
fikirlerinizi merak ediyorum

Eve iki maaşın girmesi gayet güzel birşey bence. Ki benim de oğlum olsa okutsam adam etsem işi gücü olsa ben de çalışan gelin isterim. Erkekler de eğer kendileri çalışıp didiniyorlarsa kadının da çalışmasını istemekte haklılar. Ama bir evde bir erkeğin çalışmaması sağlık gibi önemli konular yok ve keyfi ise kabul edilemez. Çunku orda iş bitmiştir, sorumluluk bilinci yoktur, sıkıya geldiğinde elini taşın altına koymaz. Bana itici gelir ki ne bir erkek ne de bir kadın birbirlerinden ihtiyaçları için bir şey istememelidir bu yüzden iki tarafın da çalışmasını uygun buluyorum ben.ç

Ben cevremde pek gormedim, gormuyorum.
Konu hakkinda fikrim ise kadin da calismali erkek de calismali bence. Calismayan erkek itici bana gore.
Bu para yemekse kimse kimsenin parasini yemesin, herkes calissin.

Bence kadın da çalışmali. Erkekte çalışmali. 25 yaşında bi erkek kardeşim var ve kesinlikle çalışan bir bayanla evlenmesini istiyoruz ailecek. Azıcık ta bayan taşın altına koysun elini . Çalışkan becerikli biri olsun istiyoruz.benim kardeşim gece gündüz çalışıyorsa eşi de ona yardimci olsun ne var bunda. Evde yatmanin kime ne faydası var.
Biz mesela çift maaşız ve 3 yılda bir ev alıyoruz.dah sonra da yazlık alacağız. Eşim çalıştığım icin bana minnettar. Bunun neresi kötü.
Ayrıca karı nedir ya.
Şu sokak ağzını yazıya dökmeyin hiç değilse. ..

Kadın 'çalışan erkek' arayınca meşru oluyor da erkek 'çalışan kadın' arayınca neden bozuluyorsunuz? Eve iki maaşın girmesiyle tek maaş girmesi çok farklı. Sağlık sorunu yoksa erkek çalışmalı tabii ki. İşten çıkartılanlar da var mesela. Onlara da bir süre tolerans gösterilebilir.

katılıyorum ben size.adamlar kaç yıldır çalışıyo gün gelicek evlenicem diye hiç düşünmeden birikim yapmadan bi yola giriyo.bütçem yok evlenemem çalışıyım biraz birikim yapıyım demiyo.çalışan kadın istiyo.sonra da o kadınlar düğünde takılan altınlarını bile kendisi alıyo.bence çalışan kadın diye istemelerinin sebebi tamamen para.bende duyuyorum çalışan kadın istiyoruz diye.ben bunu duyunca kendimi tuhaf hissettim açıkcası.param olduğu için mi tercih edilcem.ya da olmadığı için tercih edilmiycem.ve eşlerinin maaş kartını alıp onlara harçlık veren, hiçbi işe de dokunmayan o kadar çok adam varki çevremde.artık kadınlar çalışıyo bununla birlikte de köleleşiyolar.herşeyi kadınların üzerine yüklüyolar.kim ne derse desi kadıın ister çalışır ister çalışmaz bana göre.

Bana gorede kadin ve erkek calismali ama kadin bence haftanin 5/6 gunu calismasina gerek yok. Haftada 2/3 gun yeter bence. Kadin parasi yiyen sevgili gordum/duydum ama kocayi hic duymamistim.. Ben zaten oyle tipleri erkek olarak gormuyorum( hastaysa calisamiyosa o baska)...

Benim anlamadigim da kadın erkek Çalışmayın ca işsiz kalınca adama etmediği hakaret kalmıyor. Sen erkek misin adam misin neler neler.
Hele ev kızı olan gördüklerim evlenecegi adam memur olsun yada parası evi arabasi olsun istiyor. Bunu da gayet normal görüyor.
E senin de çalışman istenince neden bu kadar garip oluyor ki. Sende o adamla parasi icin evleniyor sun neticede. . Issız yada parasi az biri olsa evlenir miydin. . Mesela sana evlenelim ama dugunden sonra sende çalış beraber ödeyelim dese.. asla aaa. .. o sevgi aşk puf olurdu işte o zaman.. bizim kızlar çok akıllı sanıyor kendini ama artık erkekler herseyin farkında. ......

eşi çalışıyo diye de hiç minnettar olan adam görmedim ben.para da getirsin çocuk da doğursun suyumu da ayağıma getirsin.birde üstüne her kavgada üste çıksın.bu adamlık mı ya.biçok kadın herşey eşit diye diye eziliyo farkında değil.kadın çalışmasın demiyorum ama kadından medet uman erkek erkek değil gözümde.kadın ister çalışır ister çalışmaz ister parasını kendi harcar ister destek olur.erkeğin isteğiyle değil kendi isteğiyle.

Artık devir değişti, erkek gücü-erkek egemenlişi diye bir şey yok olmaya başlıyor. Buu sebeple kadın da erkek de hayata ortak katkıda bulunmalılar...
Ben de "çalışmak istemiyorum, erkek her koşulda evi geçindirmeli" diyrbilen kadınları anlamam. Herkes çok büyük zevkle ve isteyerek çalışıyordu çünkü:)

Istemsiz gülümsedim okuyunca :)
Hoş olmuş.
Katılıyorum erkekler de koşa koşa gidiyordu işe zaten :))))
Çalışan herkes bayılıyor calismaya :)

Kadınlaşan erkekler, erkekleşen kadınlar diyorum.Roller değişti diyorum.Piyasa da organik erkek az kadı diyorum ben.Daha da bişey demiyorum.

Evet kadın çalışmalı ama dilerse, zorunda olduğu için değil.Karısına evine bakamıycak olanlar evlenmesin arkadaş. Eve kadının bakma zorunluluğu yok bu erkeğin görevi.

Bu eskidendi, herkes birarada otururken, mal-mülk sahibi olmak kolayken, bir cep telefonunun 2 bin lira olmadığı zamanlarda. Artık insanlar çoluğunun çocuğunun belirli standartların üzerinde yaşamasını istiyorsa çalışmak durumunda. Şöyle etinden sütün ciddi bir market alışverişi dahi 300'ü aşarken, ev kiraları almış başını giderken 1500 lira maaş alan ve zaten yeterince hırpalanan kocama "sen çalış evine bak, ben evi silip süpürüp çocuklarımın anası olacağım" diyemem. Ve bunun için de "erkek değilmiş" yaftası yapıştırtmam.

Evine, çocuğuna bakamayacak olan evlenmesin de ne demek. Biz kadınlar erkeklere köle miyiz, onlara muhtaç oluyorsunuz bile bile. Eli ayağı tutan, sağlıklı olan her birey çalışmalı bence kadın erkek fark etmeden. Kadın çalışmak zorunda değil algısı çok yanlış, bal gibi de çalışmak zorunda. Evlilik denilen o yola tek kişi girmiyor, iki kişi birlikte giriyorsa bayanların da o taşın altında elinin olması gerek. Çalışmayalım , koca parası yiyelim diyenler var, onlar nasıl bir birey olduğunu düşünüyorlar bilmiyorum ben. Çalışan kadın güçlü kadındır; hem eşine karşı güçlü bir duruşu vardır, ona muhtaç olmadığını gösterebilir her şekilde, hem çocuğuna karşı güçlü bir annedir; eğer bir gün babası yanında olmazsa bile ona hem annelik hem babalık yapabileceğini gösterir, hem de çalışan kadının kendine saygısı vardır, çünkü kazanabiliyordur, bir şeyler üretebiliyordur. Haydi kadınlar güçlü bir Türkiye için, herkes işe !

Her eşi çalışan erkek için kullanmadım ben bu cümleleir, eşinin çalışmasını büyük bir beklenti edinen, buna zorlayan, buna göre eş seçiminde bulunan erkek müsvetteleri için söyledim ve bu sözümün arkasındayım.Açılan konu da eşi çalışan erkekleri eleştiri amaçlı açılmamış, eleştirilen buna eşini zorlayani buna göre eş seçimnde bulunan erkekler ve bende katıldığımı belirttim. Ve evet katılıyorum.Kadın kendi isterse çalışmalı, ki zaten her Türk kadını da gerektiğinde eşe destek olak için çalışacak fedakarlıktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…