Kayınbabam iflas etti borcu bize kaldı :(

evrem0634

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
107
38
28
28
Merhaba hanımlar.. benim kayınbabamın iş yeri vardı ben eşimle evlendiğimiz zamanlar durumu fena olmamasına rağmen bize doğru düzgün düğün yapıp eşya bile almadı bana layık görmedi yani neden bilmiyorum. Biz borçla bir şekilde evimizi kurduk. Bir de araba almıştık Allah nasip etmişti ama 4 ay önce kayınbabam eşime onu da zorla sattırdı sana dükkan açalım diye dükkan olmadı araba parası da kayınbabamda kaldı öyle vermedi. Bu adam 7 yolun sonunda battı bütün iş yerleri kapandı öğrendik ki sonradan iş yerinde ki bi kadınla imam nikahı ile evlenmiş meğer hep bu kadınla gezmiş bu kadınla harcamışlar. Şimdi ise elinde hiç bişey yok 1 milyona yakın borcu var adamlar eşimi ve kayınlarıma ulaşmışlar ödemezseniz sonu kötü olur diye bunlar da bildiğimiz tefeci gibi bir şey. Eşim ve kardeşleri de konuşmuşlar mecbur bi ödeyeceğiz demişler. Babası kendine eşim adına kredi çekmişti 180 bin tl. Eşim babam ödeyemez ben ödeyeceğim mecbur başka çarem yok diyor. Bir kaynımın dükkanı var durumu iyi diğer kaynım bekar onlar para verecekmiş eşim de 180 bin tl kredi yi ödeyeceğiz ayda taksitle diyor ama eşim asgari ücretle çalışan birisi biz kiradayız zar zor geçiniyoruz bazen yeri geliyor elektrik ve kira da çok zorlanıyoruz bunu nasıl öderiz. Ben çalışsam çalışamam küçük bir kızım var. Ödesek bile bizim çocuğumuz var babanın kadınla kızla yediği paraları neden ben çocuğumun rızkından kesip ödeyeceğim diye baya sinirlendim sizce haksız mıyım siz olsanız ne yapardınız?

Bende aynısını dedim olacak bir şekilde başka yapacak bir şeyim yok diyor. Babası bizim için yapmış olsaydı derdim babanız sizin için çalıştı size yer yurt yaptı sizde borcunu ödeyin diye ama resmen kayınvalidemi aldatıp pis yerlerde harcamış bunu ben kabul edermiyorum zoruma gidiyor..

Ben olsam ne yaparsa yapsın derdim. Tefeciden aldığı paraları birlikte yediniz sanki. Normalde kadın çalışmalı derim ama çalışacaksanız da bu kayınpederin saçma sapan borcuna gidecek. Bence eşiniz de o 180 bini vermesin. Asgari ücretle hem kredi hem geçinmek mümkün değil.

Herhangi bir mülkü yokmuydu kayınpederinizin?

Nasıl olacakmış alacak olduğu maaş belli.
5 bin küsur.
En iyi ihtimalle 2 bin kira olsa , 1000 TL faturalar olsa , 2 bin mutfak eeee hangi parayla borç ödeyecek ??

Vermek zorunda kalıyor kredi eşimin üstüne olduğu için. Eğer tefeci filan olsaydı katiyen ödetmezdim de

Ay ne iğrenç bi adam bu böyle. Kocanızın da diğer kardeşlerin de 5 kuruş vermemesi lazım. Bu adam her seferinde size güvenir yoksa. Kv ne diyor bu işe

Babası için söylenecek çok şey var ama söylemek istemiyorum. İnekleri vardı Eşimin üzerine yaptı onu sonra devlete biz iş kuracağız diye destek kredisi çekti 7 yıl önce 35 bin tl tabi iş yeri filan kurmak yok inekler satıldı kredi parası da nereye gittiği belli olmadı. 7 yolun sonunda devlet borcu bir firmaya devretmiş ve borç 7 yolun sonunda eğer peşin ödersek 70 bin eğer taksit yaparsalarsa 180 bin tl olacak.

Eşiniz babası için kredi mi cekti 180 bin ???
Evet nişanlıydık o dönem 7 yıl önce devlet destek kredi çekmişti 35 bin tabi ödemedi. Şamanın çok kavga ettim çok söyledim eşime baban ödesin diye borcu eşimde hiç üstüne düşmedi borç oldu faizle 180 bin

Sizin yanlışınız olabilir mi? 180000 lira 12 aylığına çekilebilir. Faiz 0 olsa bile aylık ödemesi 15000 olur. Asgari ücret alana hayatta vermezler.
Babası için söylenecek çok şey var ama söylemek istemiyorum. İnekleri vardı Eşimin üzerine yaptı onu sonra devlete biz iş kuracağız diye destek kredisi çekti 7 yıl önce 35 bin tl tabi iş yeri filan kurmak yok inekler satıldı kredi parası da nereye gittiği belli olmadı. 7 yolun sonunda devlet borcu bir firmaya devretmiş ve borç 7 yolun sonunda eğer peşin ödersek 70 bin eğer taksit yaparsalarsa 180 bin tl olacak.

Nasıl olacakmış alacak olduğu maaş belli.
5 bin küsur.
En iyi ihtimalle 2 bin kira olsa , 1000 TL faturalar olsa , 2 bin mutfak eeee hangi parayla borç ödeyecek ??
Kiramız 1200 tl ona heralde birde ben çok harcama yapmam kıyafet yiyecek vs ona güveniyor

Kocanız bir şekilde kabul etmiş demekki , belki de hep haberi vardı size söylemedi.

Oooo durumlar karışık.
Eşinizin maaşına zaten haciz konulur geriye kalan evinize bile yetmez kaldı ki borç ödesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…