- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?
MẺrhaba,ben size vẻrin ya da vẻrmeyin diyemem âma bugune kdr sizin gibi ésine ya da ésinin ailesine takilarini bỏrc olarak vẻrenin onlari gẻri aldigini hic duymadim,vẻrenlerde hep písman oldugunu söyler malesef.
Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?
ben olsam verirdim
aynı şey babamın başına gelse
gözümü kırpmadan vereceğim için ayrım yapmazdım
zor bir durum, aile arasında borç olmaz, o sadece güven verme meselesi yoksa geri gelmez, nadirdir.
onlar bu durumu hesaplayıp sizin altınlarını vereceğinize güvenerek zaten plnalarını yapmışlar,
çok üzgünüm vermek zorunda kalacaksınız, zaten planlanmış.
verdin mi geri gelmiyo şekerim...
onu göze alarak vermek istiyosan ver..
gerçi nasıl insanlar sen daha iyi bilirsin..
Zaten düğün zamanı tek bir Konu var: Takılar!!!
yani afedersin ama bana bahane gibi geliyor. İnşallah eşin seni bunun içinde sıkıştırmıyordur? Kayınpederinin sıkıntısı vardır herkeste olduğu gibi, ama inan bana lazım olduğunda, kendi paranı isteyemiyeceksiniz. Erteleyip durabilir. Aranızdaki ilişki kötü olur, ve sen GELİN olduğun için, kötü sen bilinirsin. Bunu düzgün bir şekilde Eşin babasına söylemesi gerekiyor.
Eğer o söyleyemiyorsa, sen söylersin. Hatta evde bile tutmayın takıyı. git bir bankadan kasa kirala, oraya koyun.
Düğünde Takı niçin takılır, Gelin ve Damadın yaptığı masrafları karşılasın, onlara destek olsun diye takılır. Kayınpedere destek olsun diye değil!!!
Ve ayrıca mağdem Kayınpederin okadar masraf yapmış, borcu var, niçin altın takmış?
Önceden deseydi ya, elaleme göstermelik takıyorum. Düğün bitince geri alırım diye!! Sen sen ol, daha 2 aylık ken gelip para istemez hiç kimse...
Normal değil bu bence güvenmemekle haklısın!! Böyle birşey kaybetmezsin, ama verirsen, geri verirmi acaba diye kuşkuya düşersin ve iş işten geçmiş olur kalırsın öyle.
Eşiniz babasıyla çalışıyor sanırım.
anşadığım kadarıyla birazda evlenirken eşinizin borçları da kapatılmış.
Ben olsam veririm.
en fazla birkaç bilezikten olursunuz, icra gelip işler bozulunca dahada büyük sıkıntılar yaşanır.
Babama nasıl verirsem, eşimin babasına da veririm.
Dükkanın işleri yoluna girince bir bir ypılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?