- Konu Sahibi salincaksevdam
-
kayinpederiniz is sizin takilara gelmesin diye ugrasmis ama olmamis. evdeki hesap carsiya uymuyor bazen. anladigim kadariyla ortada sizin aleyhinize bir plan yok. ben olsam geri gelmeyecegini dusunsemde verirdim. onlar icra derdiyle ugrasirken bos bos duran bilezikler benim vicdanimi rahatsiz ederdi. hemen veremeseler bile siz sikintiya dustugunuzde calacak kapiniz olacak bu benim icin her takidan daha kiymetli ama siz bilirsiniz.
bende verip alamayanlardanım. seninki gibi bi durum söz konusuydu ve rica değil emir verir gibi almışlardı. o zaman toydum tabi. üstüne bide kötü gelinde oldum. ama bugün düşününce iyi ki vermişm diyorum. eşime karşı her zaman başım dik.
cnm sen şimdi yeni evlisin ya, gözün açılmadan alıcaklar altınları.. :)
hep öyle olur zaten.. evlilikler biraz ilerleyince kızların aklı başına gelio bileziklerini altınlarını koruyolar saklıolar...
ama şimdi sıcağı sıcağına aldılar aldılar, alamadılar geçmiş olsun...
kendimden biliorum....
daha bi aylık evliyken istediler benden de... o zamanlar ayy tabi ne demek alın alın demiştim, cahilik işte...
4 yıl oldu, adı bile geçmiyo bileziklerin.. borç olarak almıolar yani, geri dönmesini bekleme...
şimdi ki aklım olsaydı, ya hiç vermezdim ya da istediklerinin yarısını verirdim...
vermezsen eşinle aran açılacak,muhtemelen babam o kadar borcu bizim için yaptı diyip sana tavır yapacak bu birrrrrrrr
verirsen geri alma ihtimali milyonda bir bu da ikiiiiiiiii
vermemek senin en doğal hakkın ama gelin altınları saklıyor zor zamanımızda diyip kötü gelin ilannn edileceksin bu da üçççççç...
Bizimkiler zorlamıyorlar sadece eşim durumu anlattı olay böyle sana kalmış ister ver ister verme kayınpedermde gönlün istiyorsa dedi bi nevi ezilerek söylediler başkasından da istediler borç ama alamadılar en son bana söylediler benden önce halletmeye çalıştılar aslında güveniyorum çünkü bizim için çok uğraştılar ama yinede acaba var kafamda çok karışık iş ya
o kadar yardimci olmuslar ki size bilezikler gelmese de biz kendi esyalarimizi aldik onun borcunu odedik diye dusunsen yine sen karli cikarsin. burada genelde eslerin ailesi ile olumsuzluklar yasayanlar dertlerini anlatiyor. benim cok sukur hicbir sikintim olmadi suana kadar. madalyonun obur tarafida var bil diye yaziyorum bunu sana.
bilezikleri ver ama arabanın senin üzerine yapılmasını iste.
Madem durumları kötüydü hiç takmasalardı takı falan baştan konuşsalardı yada çok sıkıntıdalar düğünü erteleselerdi ben dogru bulmuyorum vermeni minareyi çalan kılıfını hazırlar sana mı sordular borç yaparkende ödemesini senden bekliyorlar. onlar senin güvencen daha iki aylık evlisin eşini bile tam tanımıyorsun yarın ne olacagını kimse bilemez o yüzden kimseye verme bileziklerini iyice tanımadan.Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?
Araba eşimin üstüne olcak kullanıcak olan o çünkü
tamam o kullansın ama en azından yarısını iste giden senin bileziklerin olacak çünkü. ya da bileziklerinin değerinde senet al ellerinden. Bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin kaldı ki kayınbabana.
tamam o kullansın ama en azından yarısını iste giden senin bileziklerin olacak çünkü. ya da bileziklerinin değerinde senet al ellerinden. Bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin kaldı ki kayınbabana.
nerde yaşıyosunuz ya?
senet al ellerinden... aile içinden bahsediyosunuz dimi?
Madem durumları kötüydü hiç takmasalardı takı falan baştan konuşsalardı yada çok sıkıntıdalar düğünü erteleselerdi ben dogru bulmuyorum vermeni minareyi çalan kılıfını hazırlar sana mı sordular borç yaparkende ödemesini senden bekliyorlar. onlar senin güvencen daha iki aylık evlisin eşini bile tam tanımıyorsun yarın ne olacagını kimse bilemez o yüzden kimseye verme bileziklerini iyice tanımadan.
bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin. ne demişler, dostunla ye iç ama alışveriş yapma. herkes kendini güvenceye almalı. kimseden kimseye fayda yok.
benim annem babam da babam ölene kadar ellerindekini avuçlarındakini yedirdiler akrabalarına, babam öldükten sonra kimse yüzümüze bile bakmadı. o ettiğmiz yardımlar havagazı oldu gitti.
bu yüzden şahsen kimseye güvenim kalmadı bu dünyada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?