Kayınpederim borç istiyor.

bende verip alamayanlardanım. seninki gibi bi durum söz konusuydu ve rica değil emir verir gibi almışlardı. o zaman toydum tabi. üstüne bide kötü gelinde oldum. ama bugün düşününce iyi ki vermişm diyorum. eşime karşı her zaman başım dik.

Evet takılara sıra gelmesin diye 9aydır çalışan görüncemin üstüne kredi çekti bir kaç borcunu kapattı ve eşimin üstüne olan borcuda kapatti dedim onu da biz ödeyelim kıza yazık ama kayinvalide ve kayınpeder görüncem için çalışıyor azar azar öder siz ayda o kadar parayı veremezsiniz ne yiceksiniz dedi ve bize bırakmadı borcu. Kayınpederim ve kayinvalidem iyi insanlar birşeyleri görmedim şükür bizi zora sokmadilar hiç altınları borçla yaptılar borç ödenir birikiminiz olsun nasılsa dükkan çalışıyor dediler ama iş istediğimizgibi gitmedi bir kaç sorun çıktı ve şimdi icra işi var onun için istediler ve sonrasında hem bilezikleri geri verme gündemde hemde araba alma araba olsa iş güzel gidecek yola girecek aslında bu kadar olumlu düşüncem ama yinede beynimi kurcalıyor ya dediğimiz gibi olmazsa ?

cnm sen şimdi yeni evlisin ya, gözün açılmadan alıcaklar altınları.. :)
hep öyle olur zaten.. evlilikler biraz ilerleyince kızların aklı başına gelio bileziklerini altınlarını koruyolar saklıolar...
ama şimdi sıcağı sıcağına aldılar aldılar, alamadılar geçmiş olsun...
kendimden biliorum....
daha bi aylık evliyken istediler benden de... o zamanlar ayy tabi ne demek alın alın demiştim, cahilik işte...
4 yıl oldu, adı bile geçmiyo bileziklerin.. borç olarak almıolar yani, geri dönmesini bekleme...
şimdi ki aklım olsaydı, ya hiç vermezdim ya da istediklerinin yarısını verirdim...

vermezsen eşinle aran açılacak,muhtemelen babam o kadar borcu bizim için yaptı diyip sana tavır yapacak bu birrrrrrrr
verirsen geri alma ihtimali milyonda bir bu da ikiiiiiiiii
vermemek senin en doğal hakkın ama gelin altınları saklıyor zor zamanımızda diyip kötü gelin ilannn edileceksin bu da üçççççç...

Bizimkiler zorlamıyorlar sadece eşim durumu anlattı olay böyle sana kalmış ister ver ister verme kayınpedermde gönlün istiyorsa dedi bi nevi ezilerek söylediler başkasından da istediler borç ama alamadılar en son bana söylediler benden önce halletmeye çalıştılar aslında güveniyorum çünkü bizim için çok uğraştılar ama yinede acaba var kafamda çok karışık iş ya

Bizim iş biraz karışık olayın sonunda araba muhakkak alınacak bilezikleri vermeseler bile araba alicaklar bi yandan da bu var kafam çok karışık bir yanım ver bir yanım verme diyor

Çok zor yaa :'(

o kadar yardimci olmuslar ki size bilezikler gelmese de biz kendi esyalarimizi aldik onun borcunu odedik diye dusunsen yine sen karli cikarsin. burada genelde eslerin ailesi ile olumsuzluklar yasayanlar dertlerini anlatiyor. benim cok sukur hicbir sikintim olmadi suana kadar. madalyonun obur tarafida var bil diye yaziyorum bunu sana.

ben senin yerinde olsaydim verirdim.adamcagiz son care olarak size soylemis .
siz altinlari verirken bir daha geri gelmeyecek diye dusunun.
ne guzel evinizin esyalarini almislar.
esimin annesi ve ablasi ne dugunde ne de evime bisey almislardi.bide ustune para isteyip duruyorlardi
sizin babaniz ayni durumda olsa ne yapardiniz ?

Bileziklere sıra gelene kadar görünceme kredi çektirdiler kendi borçlarının içinde bizimkini de kapattılar ve krediyi kim ödüçek dediğimde eşim görüncem için o ödüçek onun üstüne dedi ama bizimkileri de ödediler dedim umursamadı şimdi gerçekten çok sıkışıklar farkındayım dükkanın borcu var kirası var araba olsa biraz hafifliçek arabayla iş alıyorlar götürüyorlar çünkü ama eşim böyle böyle zor durumdalar ama sana kalmış dedi ve borcu ödemeye yine eşim gidiçek baba çok aktif değil para mevzularında mesela işi yapıyor eşim pazarlıyor para onda babasına veriyor borçları için para kalsa yine onun cebinde şimdi yine aynı olcak borç ödençek bir daha kredi çekilirken eşim yanında olcak para yine onun cebinde olcak ve eşim dedi ki parayı çekince direk altınları aldırırım borcu öderim kalan parayla işlerini görücek arabayı alırım yani para işi hep eşimde dönüyor

Madem durumları kötüydü hiç takmasalardı takı falan baştan konuşsalardı yada çok sıkıntıdalar düğünü erteleselerdi ben dogru bulmuyorum vermeni minareyi çalan kılıfını hazırlar sana mı sordular borç yaparkende ödemesini senden bekliyorlar. onlar senin güvencen daha iki aylık evlisin eşini bile tam tanımıyorsun yarın ne olacagını kimse bilemez o yüzden kimseye verme bileziklerini iyice tanımadan.

Son düzenleme:
sonuçta araba alıcaklarmış eğer bu kesinse ver
eğer vermezsen icra gelicek ve yine sen kötü olucaksın
biz onların borcunu ödedik onlar bileziği sakındılar diyecekler
ben olsam geri gelmesede verirdim herhalde :44:

tamam o kullansın ama en azından yarısını iste giden senin bileziklerin olacak çünkü. ya da bileziklerinin değerinde senet al ellerinden. Bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin kaldı ki kayınbabana.

nerde yaşıyosunuz ya?
senet al ellerinden... aile içinden bahsediyosunuz dimi?

tamam o kullansın ama en azından yarısını iste giden senin bileziklerin olacak çünkü. ya da bileziklerinin değerinde senet al ellerinden. Bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin kaldı ki kayınbabana.

oda çok onur kırıcı olur bence
eşiniz sizin babanıza para veriyorum ama karşılığında senet isterim dese
nasıl hissedersiniz?
insanlar belki geri ödeyecek
baba veririm ama senet isterimde denmezki :26:

nerde yaşıyosunuz ya?
senet al ellerinden... aile içinden bahsediyosunuz dimi?

bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin. ne demişler, dostunla ye iç ama alışveriş yapma. herkes kendini güvenceye almalı. kimseden kimseye fayda yok.

benim annem babam da babam ölene kadar ellerindekini avuçlarındakini yedirdiler akrabalarına, babam öldükten sonra kimse yüzümüze bile bakmadı. o ettiğmiz yardımlar havagazı oldu gitti.

bu yüzden şahsen kimseye güvenim kalmadı bu dünyada.

Işler gayet iyi gidiyordu aslında bir aydir işte bu durumdalar aslında vermek ıstemiyorum ama bilezikleri almak için bahane değil bunu görebiliyorum ama borç olarak alıp geri döner mi bilemiyorum insanların içini bilemiyoruz ne yazıkki ama görünen niyet borçları kapatıp pttden kredi çekip araba almak ve benden aldıklarını geri vermek görünen niyet bu yani

tamam doğru, ona amenna, ama nerde görülmüş babaya para verirken senet alındığı?
sen kendini düşün, eşine, babana para vereceksen senet alalım de bak neler oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…