Kayınpederim borç istiyor.

bence vermelisin, sonuçta size bayağı bir harcama yapmışlar, çoğu aile bunu yapmadığı halde borç olarak değil temelli istiyor takıları, anlaşılan zor durumdalar, ileride elleri bollaşınca öderler, sonuçta altın kenarda duruyor. sizin için anlık ihtiyaç değil.

tamam doğru, ona amenna, ama nerde görülmüş babaya para verirken senet alındığı?
sen kendini düşün, eşine, babana para vereceksen senet alalım de bak neler oluyor?

mantıklı açıklamasını yapardım. çünkü dostluk başka alışveriş başka. değil kayınbabama öz babama bile borç versem karşılığında teminatını alırım.

madem siz evlenirken herşeylerinizi yaptılar borçsuz evlendirdiler ve gerçekten zor durumda olduklarını biliyorsun ozaman verirdim bende, millet hem evlenirken bi iğne almıyor hemde takılara göz dikiyor , istedikleri rakam büyükmü yani tüm altınlarımı vermeniz gerekecek

maddı durumunuz ıyı ıse verın bence
yarın obur gun sızınde aılenız zor duruma dusebılır
sonra emınım gerı oderler zaten

Benim ailemde o şekilde eniştemle göre iş kurdu babam sonra eniştem gece yarısı iş yerini sattı gizlice annemin bilezikler gitti dedem ve babaannemede babamı değil eniştemi tuttular bunları biz yaşadık ondan da korkuyorum açıkçası

Yok altı bilezik taktılar yirmi iki gramdan üç tanesi işlerini görüyor hepsini istemediler borca karşılık geleni istedi hatta eşim altın düşük zarar yaparız demiş o zaman bi bilezik fazla alırım verirken geri demiş ama demiş sonuç ne olur Allah bilir

Ya aynısı annemin başına gelmiş. Düğün sabahı babannem amcamı yollatıp taksilerinin taksiti için anneme takılan tüm altın ve paraları istetmiş. Bizimkilerde vermiş. Tabi veriş o veriş kuruş geriye dönüş olmamış. Annem anlatır hep evlendiklerinde çoook uzun süreler hergün patates yediklerini paraları olmadığı için. O hallerinde bile geri ödeme yapmamışlar. Annem böyle birşey duyduğu zaman tüyleri diken diken olur. Bana kalırsa verme derim ben. Senin altınlarına güvenmesinler.

Siz evlenmemiş olsaydınız kimden isteyecekti?

Yani 2 ay önce olsa ne yapacaktı?

sen yapamayabilirsin ama ben yaparım. neyi yapıp yapamayacağıma da sen karar verecek değilsin herhalde.

açmış olduğun konulardan bi kaçını okudum,
hiç de baskın bi karakter değilsin, ama burda fikir verirken çok tepkili ve sertsin, keşke dönüp konularını bi okusan ve kendinin verdiği bu cevaplara bi dönüp baksan,

senet al çek al beni ilgilendirmez, ama yapamayacağın bişeyi de atıp tutma boşyere.

Eğer sözlerinde dururlarsa ellerinin bollasmasini bile beklemicez çünkü borcu kapatıp kredi çekiçekler eşimde dönüyor para işi beraber gidiçekler parayı alınca direk altınları yapcaz diyor eşim kalan para bir kaç borçla arabaya gidiçek soylenilen bu ama insan karar veremiyor ki

Ya ben az önce yorumumu yaparken ilk yazınıza göre yapmıştım. Bu yazdıklarınızı okuyunca iş değişti. Sonuçta kayınpederinizin tek amacı borcunu kapatmak bu nedenle yeterli kadarını istemiş ve üstünede zarar etmeyin diye fazlasıyla vermeye razı olmuş. İşler değişir o zaman. İşlerini görmesi için verebilirsiniz.

benim burada ne yazdığım seni ilgilendirmez tatlım. ayrıca çok meraklı gördüm seni eski konularımı karıştırdığına göre

dediğim gibi anlattığın durumda senin yerinde olsam verirdim, pek paragöz insanlar gibi gelmediler bana nedense tanımam etmem ama

Siz evlenmemiş olsaydınız kimden isteyecekti?

Yani 2 ay önce olsa ne yapacaktı?

O zaman eşya taksiti ödemiyor olcaklarından taksitin parasını zaten borçlarına veriçeklerdi şimdi bizim eşyanın taksitini de ödediklerinden dükkanın parası ikiye bölünüyor hem bize alınanlara hem kendi borçlarına

dediğim gibi anlattığın durumda senin yerinde olsam verirdim, pek paragöz insanlar gibi gelmediler bana nedense tanımam etmem ama

Şimdi Allah için gözleri tok insanlar öyle alalım vermeyelim gibi düşündüklerini sanmıyorum ama veremezlerse de istedikleri kadar kredi alamazlarsa ancak benden aldıklarını veremezler yani hesap tutmazsa işte aslında bende ondan korkuyorum yani kayınpederim biraz hayalci onu alalım bunu yapalım ama her iş tutmayabilir o yüzden kayinvalidem de tarafsız ister ver ister verme diyor yani evdeki hesap çarşıya uymazsa diye korkuyorum açıkçası

benim burada ne yazdığım seni ilgilendirmez tatlım. ayrıca çok meraklı gördüm seni eski konularımı karıştırdığına göre

aynen ilgilendirmez,sana bu son yorumum,
insanın yazdıklarının azcık birbirini tutması gerekir dimi,
kendi ailene laf edemezken burda millete şöyle yap böyle yap demeni doğru bulmadım sadece,

bence verin anlattıklarınıza bakılırsa geri öderler gibi duruyor ödemezlersede artık eşinizin babası sonuçta böyle zor bir durumda bırakamazsınız

Tabiki zor durumda kendi baban olsa düşünmeden verirsin.Ama keşke bu borçlara girmeden önceden altınları vs şeyleri almasaydı.Yerinde Olsam verdiğim bütün altınların gramlarını ölçer öyle verirdim :) Diyelim altınların 100 gram mı ilerki zamanda 100 gramlık altın alır.Şimdiki hesaba göre fiyatına göre yaparsan senin zararına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…