- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Orası öyle ama düğünde bizim şükür borcumuz olmadı eşyaları onlar aldı takıları onlar aldı beyaz eşyayı eşim ödüyordu ama aylık taksiti fazlaydı ve evlenince veremiçek diye borcumuzu onlar kapattı yani eşim sadece bekarken birazinı ödedi yani üzerimızde emekleri çok o yüzden karar vermekte zorlanıyorum eşim sıkıştırmıyor takılar senin sen bilirsin dedi
tamam doğru, ona amenna, ama nerde görülmüş babaya para verirken senet alındığı?
sen kendini düşün, eşine, babana para vereceksen senet alalım de bak neler oluyor?
mantıklı açıklamasını yapardım. çünkü dostluk başka alışveriş başka. değil kayınbabama öz babama bile borç versem karşılığında teminatını alırım.
madem siz evlenirken herşeylerinizi yaptılar borçsuz evlendirdiler ve gerçekten zor durumda olduklarını biliyorsun ozaman verirdim bende, millet hem evlenirken bi iğne almıyor hemde takılara göz dikiyor , istedikleri rakam büyükmü yani tüm altınlarımı vermeniz gerekecek
öyle yürümüyor bu işler işte... sende yapamazsın, çoğunlukta yapmaz. bitmiştir.
bu devirde öz babana bile güvenmeyeceksin. ne demişler, dostunla ye iç ama alışveriş yapma. herkes kendini güvenceye almalı. kimseden kimseye fayda yok.
benim annem babam da babam ölene kadar ellerindekini avuçlarındakini yedirdiler akrabalarına, babam öldükten sonra kimse yüzümüze bile bakmadı. o ettiğmiz yardımlar havagazı oldu gitti.
bu yüzden şahsen kimseye güvenim kalmadı bu dünyada.
madem siz evlenirken herşeylerinizi yaptılar borçsuz evlendirdiler ve gerçekten zor durumda olduklarını biliyorsun ozaman verirdim bende, millet hem evlenirken bi iğne almıyor hemde takılara göz dikiyor , istedikleri rakam büyükmü yani tüm altınlarımı vermeniz gerekecek
Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?
sen yapamayabilirsin ama ben yaparım. neyi yapıp yapamayacağıma da sen karar verecek değilsin herhalde.
bence vermelisin, sonuçta size bayağı bir harcama yapmışlar, çoğu aile bunu yapmadığı halde borç olarak değil temelli istiyor takıları, anlaşılan zor durumdalar, ileride elleri bollaşınca öderler, sonuçta altın kenarda duruyor. sizin için anlık ihtiyaç değil.
Yok altı bilezik taktılar yirmi iki gramdan üç tanesi işlerini görüyor hepsini istemediler borca karşılık geleni istedi hatta eşim altın düşük zarar yaparız demiş o zaman bi bilezik fazla alırım verirken geri demiş ama demişsonuç ne olur Allah bilir
açmış olduğun konulardan bi kaçını okudum,
hiç de baskın bi karakter değilsin, ama burda fikir verirken çok tepkili ve sertsin, keşke dönüp konularını bi okusan ve kendinin verdiği bu cevaplara bi dönüp baksan,
senet al çek al beni ilgilendirmez, ama yapamayacağın bişeyi de atıp tutma boşyere.
Yok altı bilezik taktılar yirmi iki gramdan üç tanesi işlerini görüyor hepsini istemediler borca karşılık geleni istedi hatta eşim altın düşük zarar yaparız demiş o zaman bi bilezik fazla alırım verirken geri demiş ama demişsonuç ne olur Allah bilir
Siz evlenmemiş olsaydınız kimden isteyecekti?
Yani 2 ay önce olsa ne yapacaktı?
dediğim gibi anlattığın durumda senin yerinde olsam verirdim, pek paragöz insanlar gibi gelmediler bana nedense tanımam etmem ama
benim burada ne yazdığım seni ilgilendirmez tatlım. ayrıca çok meraklı gördüm seni eski konularımı karıştırdığına göre
Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?