Kayinvalide altin sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç bilmiyorum ne yazılır . İçinizde kalır işte böyle .Gerçi sizin ailevi sorunları da bilmiyorumki .Hani bazen digururtne okutur ne eğitir gitsin başının çaresine baksın da nasıl yaparsa yapsın derler . Öyle birşeyden kaçıp turunduysaniz buraya gerçekten üzücü.O zaman belki yaşınız daha küçükte.Ne bileyim ya imkan varsa lütfen altındır gelinliktir den önce bir işe girin en azından sigortanız yürüsün.Biliyorum önerim hiç parlak değil ama elinizde birşeyler olsun diye düşünüyorum.Sizi böyle düğünsuz kimsesiz şu an bulunduğunuz yere aileye karşı çıkıp gelmediyseniz evde bir takım ciddi sıkıntılardan kaçıp geldiyseniz buna üzülürüm.

IMG_0497.webp

2 yıldır hangi konumda onlarla yaşıyorsun?
Bi nikah için bu kadar beklemek neden ?

Velinimetim de o insanların ellerinden öp. Yaşlı emekli bu geçim zorluğunda altın takmak için kredi çekmişler. Tefeciye mi gitsinler, organ mı satsınlar istiyorsun ?
sirf benim ailem yok diye bana boyle mi yapiyorlar?
Kimsenin sana bi şey yaptığı yok. Sen kendi kendine etmişsin.

Son düzenleme:
İşte niye birşey sanıp kaçtı ? Evde istismar mi var dayakmi var git ne halin varsa gör mu dendi .Ders çalışacak odası varmiydi ? Ne bileyim ya .Buralarda kilitleniyorum işte .Ne diyeyim.Nikah yok galiba anlamadım düğünü.Ne diyeyim kim gelir çok aşktan kaynanali eve .Nasıl niye neden kaçtı ? Kimisi aklı ermiyor bu erkek için diye silip atıyor aileyi kimiside tutunacak dal arıyor evdeki çok kötü sartlardan .Hangisi bilemiyorumki .

ben kayinaileme kactim izmirden, ailem ile cok sorun yasadim ve erkek arkadasimin yanina kactim yaklasik 1.2 yildir burdayim.

bana dugun yapamicaklar maddiyat yuzunden bizde sade nikkah yapicaz

kaynanam bana 1 bilezik sec dedi buna kirilmistim ama belli etmedim. sonra kayinbabam 400 bin kredi cekicegini soyledi

bize altin takmak icin, ama simdi de dediki size 20 gr takicam ve gerisini sonra takicam cunku borclanmak istemiyorum kimseye.

obur oglu da evlenmek uzere ve masadeyken eltimdan bahsettiler, o kizin ailesi oyle kabul etmez dediler (yani bana yapilan gibi sonradan takilmasi) her ay ay takicaklarmis yada az az iste. ben kirildim, yani obur kizin ailesi buna izin vermez dediler ama sirf benim ailem yok diye bana boyle mi yapiyorlar?

kayinbabam emekli maas aliyor suan issiz bu yuzden boyle yaptigini dedi bende haklisin borca girmeyin dedim cunku banka faiz aliyormus. ama biraz kirildim, size ne yapmaliyim? erkek arkadasim bisey demedi yani ben direk haklisiniz diyince o sustu o ben ne istersem bana takar cok iyi biri ama iste ailesinin bu tavri hakkinda ne dusunucem?
Kaçanın değeri olmaz ablacığım hiç mi görmedin duymadın etrafından?

Hem kendinizi hem ailenizi düşürdüğünüz bu durum için üzüldüm. Kaçan kızın değeri bu kadar bilinir işte. Zavallı emekli bey amca. İki çocuğu evlendirecek, ikisinin isteklerine yetişmek için de dünya faiz göze alıp kredi çekecek. Sebebi de gelinlerin gönlü olsun. Gelinlerden kaçarak gelmiş olan da bunca zamandır kıyılmayan nikahı değil altınların gramajını dert edecek..... yaşınız mı tutmadı neden kıyılmadı nikah? Aileniz nasıl razı oldu buna? Ay biz sevgilimizle aynı evde yaşasak komşular, akrabalar adımızı çıkarır ya asdfgh

İşte niye birşey sanıp kaçtı ? Evde istismar mi var dayakmi var git ne halin varsa gör mu dendi .Ders çalışacak odası varmiydi ? Ne bileyim ya .Buralarda kilitleniyorum işte .Ne diyeyim.Nikah yok galiba anlamadım düğünü.Ne diyeyim kim gelir çok aşktan kaynanali eve .Nasıl niye neden kaçtı ? Kimisi aklı ermiyor bu erkek için diye silip atıyor aileyi kimiside tutunacak dal arıyor evdeki çok kötü sartlardan .Hangisi bilemiyorumki .
Evet kaçma nedeni herşey olabilir ama devlete sığınmak ,başka şartları zorlamak varken bir erkeğe kaçmak üstelik aylarca kv evinde nikahsız yaşamak ,geleceğine olası hayatına değil ailesinin evinden telli duvaklı çıkan eltiye takılacak altına dertlenmek kendine de aynı muameleyi istemek ama bunu kocadan değil evinde barındığı getirdiğini yediği kb istemek .Tüm bunlar konu sahibi hakkında ufak tüyolar veriyor aslında..

Üffff sinir oluyorum böyle olunca. Bundan sonra profile bakıcam yeni üye ve tek mesaj ise yorum yapmıcam. Son günlerde çok olmaya başladı bu durum, ne hikmetse de içerik hep böyle uç ve tepki çekici oluyor, bence bilerek böyle içerik oluşturup sonra izliyor/izliyorlar.

Üffff sinir oluyorum böyle olunca. Bundan sonra profile bakıcam yeni üye ve tek mesaj ise yorum yapmıcam. Son günlerde çok olmaya başladı bu durum, ne hikmetse de içerik hep böyle uç ve tepki çekici oluyor, bence bilerek böyle içerik oluşturup sonra izliyor/izliyorlar.
Böyle abuk sabuk hikayeler yazıp başkası yazmış gibi tiktokta falan anlatıp izleyici kasiyorlar bence

Evet kaçma nedeni herşey olabilir ama devlete sığınmak ,başka şartları zorlamak varken bir erkeğe kaçmak üstelik aylarca kv evinde nikahsız yaşamak ,geleceğine olası hayatına değil ailesinin evinden telli duvaklı çıkan eltiye takılacak altına dertlenmek kendine de aynı muameleyi istemek ama bunu kocadan değil evinde barındığı getirdiğini yediği kb istemek .Tüm bunlar konu sahibi hakkında ufak tüyolar veriyor aslında..
Canım senelerce bilirsin ta annelerimiz ananelerimiz zamanından Singer dikiş nakinesi birde beyaz gelinlik rüyası diye diye .Evliliği kurtuluş müthiş birsey herşeyin daha iyiye gitmesi .Hiç bitmeyen balayı diye diye kazıdılar yaktılar bir neslin başını .Hani derler ya genclik başımda duman ilk aşkım ilk heyecan .Bu yol gosterilmeyen elinden tutulmayan aile yadamida pek iyi bilinçli olmayan ebeveynlerden doğan yetişen yada büyüyen çocukların büyük kısmı heder olup gidebiliyor.Bu çok üzücü en azından hatayı erken farkedip çoluk vocuda karışmadan mesleki anlamda onları destekleyecek kuruluşların sayısı keşke artsa .Yeterli değil bence .Ben artık sinir olamıyorum üzüntü daha çok hissediyorum .Nedir iki parça altın kolunda altın bilezik mesleğin olmadıktan sonra .Sonrası iyi olmuyor böyle işlerin .Toyken değil yaş alınca zaten o çıkmaz boğuyor seni .Keşke iyi olsa diyorsun fakat komple birine herseyinle gittiğinde o iyi çıkarsa ne ala .Genelde iyi mi çıkıyor katlanmak üzerine bir hayat inşa ediyorsun .Boğaz tokluğuna.

Hatun konuyu açmış kaçmış kaçmak alışkanlık olmuş sanırım ama gerçeklerden kaçamazsın çok haklı yorumlar yapılmış. otur bi güzel düşün iki yıldır elin evinde ne yapıyorum ben de. 20 gr yada hadi 100 gr taksınlar ne işine yarayacak daha nikahın bile yok adam sana ayrı ev bile açmamış, kendini kandırma, ömrün eltinle kıyas yapmakla geçmesin çünkü o senden hep daha değerli olacak.

@garciass sen ne iyi kalpli bi insansın ya. Hep böyle empatili, şefkatli yorumların dikkatimi çekiyo. Kalpli öpücük gönderiyorum sana 😘

@garciass sen ne iyi kalpli bi insansın ya. Hep böyle empatili, şefkatli yorumların dikkatimi çekiyo. Kalpli öpücük gönderiyorum sana 😘
Bu forumda kötü insan yokki .İnsanlar sert de yazsa haklı oldukları aşikar degilmi çoğu kez.Mantikli öneriler veriyorlar .Bazen o elesttiri yada sinir olup üzülüp yazanin yazdigindan yada farklı bir pencereden farklı yerden yazandan bile birşeyler öğreniyorum ben.Bazen bendede şiraze kaymıyor değil.Kisisel alıp hırs yapmadan yazmak lazım.Birde karşıdakinin yerine koymak kendin gibi kendi sartlarinda yorum yapmamak .Buda zor her zamanda olmaz insanlar şoka giriyor hani diyorsun para yok pul yok yapmış iki çocuk yapma artık çocuk .Bı bakıyorsun kadın dörtlemis . İnsanlarında bir ayarı var yani .Sanane desede konu açan üzülüyorsun işte çocuklara kızıyorsun duruma niye düşünemedi ne olacak onların hali diye . Teşekkür ederim benimde sevmediğim gıcık olduğum kimse yok forunda .Olur geçer aramızda .Bende severim sizin yorumlarınızı .

ben kayinaileme kactim izmirden, ailem ile cok sorun yasadim ve erkek arkadasimin yanina kactim yaklasik 1.2 yildir burdayim.

bana dugun yapamicaklar maddiyat yuzunden bizde sade nikkah yapicaz

kaynanam bana 1 bilezik sec dedi buna kirilmistim ama belli etmedim. sonra kayinbabam 400 bin kredi cekicegini soyledi

bize altin takmak icin, ama simdi de dediki size 20 gr takicam ve gerisini sonra takicam cunku borclanmak istemiyorum kimseye.

obur oglu da evlenmek uzere ve masadeyken eltimdan bahsettiler, o kizin ailesi oyle kabul etmez dediler (yani bana yapilan gibi sonradan takilmasi) her ay ay takicaklarmis yada az az iste. ben kirildim, yani obur kizin ailesi buna izin vermez dediler ama sirf benim ailem yok diye bana boyle mi yapiyorlar?

kayinbabam emekli maas aliyor suan issiz bu yuzden boyle yaptigini dedi bende haklisin borca girmeyin dedim cunku banka faiz aliyormus. ama biraz kirildim, size ne yapmaliyim? erkek arkadasim bisey demedi yani ben direk haklisiniz diyince o sustu o ben ne istersem bana takar cok iyi biri ama iste ailesinin bu tavri hakkinda ne dusunucem?
Sen sana nikah kıyacaklarına dua ette gerisini boşver

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X