Kayınvalide Sorunsalı-Nişanlımla Aramızı Bozmaya Çalışıyor.

Konu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya da ekliyorum okuyun.

Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Bazıları da belirli bölgelerde çalışan kadın istemez ki iyice buna bağlı olsun. Kaçamasın.

Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi, sevgi dolu, çok büyük konuşmalar yapar ama arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar.

Ailenizle görüşmekten başta çekinir bahane uydururlar çünkü aileniz tanıştığında ne bk olduklarını anlar ve sizi uyandırır, ne oldukları anlaşılır diye istemezler. Ama sizle annesi babası sürekli sürekli görüşür, arar, arkadaşça davranır.

Erkek köprüden geçene kadar sizi idare eder, annesinin ilgisinden bunaldığını söyler ama sizi onunla tanıştırır yüz göz etmekte sıkıntı görmez, kadın sizi darlar ama o normal karşılar, hatta karışmaz ama evlendikten sonra tam hanzoya dönüşür.

Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar, bu tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir anda çevrenizi bile sildirirler. Yavaş yavaş her şeye yorum yaparlar aile kapalı ise kıyafet, pantalon giyme, kapalı giyin, kapan gibi saçma istekleri de olabilir aslında tepkinizi ölçerler ve yavaş yavaş onlardan izinsiz adım atmamanızı isterler.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olur ama kendileri çöpsüz üzüm tarzında az kişiden oluşan, modern insanları bulurlar, çünkü kendi illerine çekerler ve yalnız bırakıp kimse karışmadan daha rahat ezebilmek için bunu planlarlar

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Nişanlı denilen kişi hububat zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Kadın kendisi cinsel ilişki kuramadığı için oğlunu evlendirir ve diğer görevlerini yapsın diye. Siz destek alın ama eş terapisi alın. Eşinizin adam olacağını sanmıyorum ama en azından bir uzmandan dinler. Adamın dünyası böyle çünkü

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

Nişanda evlenmeye yakın bktan bahane ile kavga çıkarırlar tamamen taktikseldir aileden bir kişi ortayı oynar, diper kişi manyaktır. Sizin tepkinizi ölçer ve kızın ailesi ile ipleri koparıp ailesi ile kızın arasını da bozup evlenirse kızın ailesi arkadasında durmasın diye oyun oynarlar.

Tamamen oyun olduğundan birisi araya girer kız eğer sektiri çekmezse oğlan gelir yalvar yakar aşık pozlarına girer ki kız durumu çakmasın ve bu koşullarda evlensin. Evlenir evlenmez de en ufak şey başa kakılır kız evin köpeği muamalesi görür ve erkek kesinlikle eve sokmam dediği annesinin kölesi yapar kızı.

Oğlu kaç gram mehir istiyormuş, süt hakkı da ister mi hanım sultan, sordunuz mu ahahahshsshh

Bu aileyle mutlu olabileceğinize inanıyor musunuz ? İnsanlar nikah tarihlerini alıp, öyle ev tutuyorlar. Sizin nikah tarihiniz belli değil ancak içine kız tarafının aldığı eşyaların konduğu, kiralanmış bir ev var. Hangi eşyaları aldınız ; neden nişanlınızla ortak bir bütçe belirlemediniz ?

Nişanlınızın kına ve düğün hakkındaki tavrı nedir ?

Hepsini okuyamadım bölük pörçük okuyabildim, bence nişanlınızın ailenizle tanıştıktan hemen sonra ailecek bir şey kararlaştırma gibi bi zorunluluğu yok boşuna kafaya takmayın sonuçta yıllarca birbirlerinin ailelerini tanıyıp evlenen çiftler de var ama öte yandan kayınvalideniz klasik ilgi budalası bir anne gibi duruyor, çoğu erkek annesi zaten böyle arabesk ve dikkat çekmek için her şeyi yaparlar bir de sizinki eşinden ayrı ve nişanlınız tek çocuk, sabırlar diliyorum, burda kilit nokta nişanlınız, eğer sizi haklı buluyorsa gönlünüzü kırmıyorsa çok sorun etmemenizi öneririm, ama düğün işi önemli şimdi siz istemiyorsunuz gibi düşünebilirsiniz ama daha sonra yapmadığında kadınlar çok pişman oluyor, bir kez daha düşünmenizde fayda var bence

Merhaba şöyle, bizim adetlerde yatak odası takımını kız tarafı alır, onu aldık. Diğer kalan şeyleri onlar tamamladı zaten beyaz eşya salon vs. sadece yapım aşamasında eşyalar beyaz eşyalar da henüz elekrik bağlı olmadığı için depoda duruyor Nişanlımla her konuda aynı fikirdeyiz zaten aramızda bir kırgınlık veya küslük de yok. Mesele annesi ben bu kadınla ne yapacağım bilmiyorum

En başından beri istemiyorum fuzuli masraf olduğunu düşünüyorum, gerçek fikrim. Sadece bizden böyle bir talepte bulunulunca tekrar gündeme geldi. Biricik oğlum var diye dolanan kız tarafından düğün beklemez :)

Nişanlınızla aynı fikirdeyseniz; neden siz adamı istemeye gider gibi anne babanızı alıp, erkek evine gidiyorsunuz ?

İçerde sesler yükseldiğinde ne dedi nişanlınız ? Eşyaları şahsi birikimlerinizden siz mi aldınız; aileleriniz mi ?

Nişan düğün yokken sevgili ailesi ile niye görüşülür ve yüz göz olunur anlamıyorum. Bdv yi okudukça gördüm bunları. Hayretle de karşılıyorum. Sevgilimin anası danası beni ilgilendirmez. Sizi de ilgilendirmesin. Sevgili iken yok annesi annemi aramadı annesi evimize gelmedi vs bana tuhaf geliyor.
Bu hikayedeki adam tek çocuk ve kayınvalide sorunlu. Evlenince hiç bir şey düzelmiyecek artarak devam edecek. Göze alıyorsanız devam edin

Bu kadın sizde bir ayıp olduğunu düşünüyor, kendinizi oğluna kaktırdığınızı, sırf o yüzden bişey istemediğinizi düşünüyor, ondan böyle coşmuş bu.

Gerçekten böyle bir adamla evlenip mutlu olacağınıza insniyor musunuz! Sorun nişanlı siz aileniz böyle cirpinirken kv sorumsuzluğu gözünüze batmış,adam bu işin neresinde???
İlerde yine annesine takılır basiretsiz,anne kuzusu adamı aklar paklar kv diye msj atarsınız.Akliniz başınıza gelir ama 1-2 çocukla kalıp , çocuklar için diye anne bağımlı eşi, eş izin verdiği için esip gürleyen kv çeker durursunuz.Size değil sizi sevdiği için bu muameleye razı gelen anne ,babaya acırım .Sizin gibi evlatlar yüzünden acıyı hep onlar çekiyor......

Nişanlanacağımız dönem benim kaynana da böyle sıkıntılar çıkartmıştı…Onlar her yere, bir misafirliğe bile cümbür cemaat 40-50 kişi gitmeye, sürekli alt alta üst üste dip dibe yaşamaya alıştıkları için benide aynı duruma getirmek istedi. Bende nişanıma sadece anne,baba,kardeşler gelecek şekilde bir çekirdek kadro olmasını istedim. Ama eşimin annesi eşimi arayıp “Bizi mi dışlıyor senin nişanına o bu şu x y z niye gelmeyecekmiş” bilmem ne diye darlamıştı. Banada “Yok kızım gerekirse sadece babasıyla ben geliriz.” diye ayrı tiyatro çekiyordu. Madem nişan kız tarafına ait kaç kişi gelip gelmeyeceğini de kız tarafı belirlemeli diye düşünüyorum, bu yüzden amcadır teyzedir haladır istemedim, zaten evin kapasitesi belli.

Bu konuyu okuyun. Siz şimdi sanıyorsunuz ki tek sorun kaynana, nişanlınız bal börek. Kaynana yarın elini çeker ama doğurup büyüttüğünü, terbiyesini verdiğini koynunuza bırakıp çeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…