Kayınvalide Sorunsalı-Nişanlımla Aramızı Bozmaya Çalışıyor.

ne uzun yazmışsınız yoruldum okurken ne diye istemiyorum istemiyorum havalarına giriyorsunuz anlamıyorum herşeyi yapacaksınız edeceksiniz havasına gireceksin dişli olacaksın. nişanlının cebindenmi çıkıyor çıksın. erkekler para harcadıkları kadına değet verirler bu kadar kendinden taviz verme

Ya ben böyle konularda, asıl sorumlu olan adamların nasıl hiç sorumluluk yüklenmeden aklanıp paklandığını aşırı merak ediyorum.

Düğün isteyen anasını tenhada kıstırıp, anne saçmalamayı kes ve özür dileyip durumu toparla dedirtmeyen adam nasıl masum olup, onunla hiç bir sorun olmayıp görüşülebiliyor hala? Anasını susturamayan adamla evlenmek istiyorsanız buyrun cidden..

He bu arada şöyle bi dipnot geçeyim, anası boşanmış bi adamla evlenip 2 yılda boşandım, kendilerini başbaşa bıraktım.

Hepsini okuyamadım ama o kayınvalide ile işiniz zor.
Siz de yalnız her şeyi kafanıza takmışsınız.
Ve onu sevmem bunu istemem demişsiniz ama aileniz istedi diye nişan alışverişine bile çıkmışsınız
Siz de aileci geldiniz bana biraz.

Valla boş vaktim vardı okudum, eşimin annesi nişan öncesi manasız triplere girip sorun çıkarmıştı. Ben hiç ses etmedim, eşim benden habersiz "Bu insanlar bizden hiçbir şey istemedi, bizi olduğumuz haliyle kabul ettiler. Şimdi bu kadar saçma bir şeyi mesele ederek güzel bir şey mi yapıyorsun? Kendince misilleme yapıyorsun ama böyle yaparsan nişanıma seninle gitmem." demiş. Nişanı da hızlandırmak istemişti, ben hemen nişanlanmak istemiyordum, o zaman da eşim "onu anladığını ama hayatımıza böyle müdahale edemeyeceğini" söylemişti annesine (tabi aralarında tartışma olmuş ama anne oğul arasında çözüldüğü sürece tartışma da olabilir, sonuçta kendi annesiyle kendi ilgilenmeli). Sonra elle tutulur hiçbir sorun yaşamadık. Adamın annesi nasıl size düğünden-kınadan bahseder, nasıl haftaiçi gelelim haftasonu uçağımız var der... Ohoo... Hadi birini nişanlınızdan habersiz yaptı, sonrakileri nasıl yapabilir? Belli ki nişanlınız ses etmiyor, ilk olaydan sonra tepkisini koysa kadın yerini öğrenirdi. Özetle nişanlınızın annesini yönetmesi gerek. Sizin de kendinizi sevdirmeye, yakınlık kurmaya çalışmak yerine sınırlarınızı korumaya ve beklentilerinizi, sizi rahatsız eden şeyleri nişanlınıza açıklamaya ihtiyacınız var. Olmuyorsa da olmuyordur.

Ortada daha resmiyet yokken çok fazla yüz göz olmuşsunuz. Bu kadarına gerek yoktu. Daha söz yok nişan yok kayınvalide adayıyla niye sürekli görüşüyorsunuz? Daha nikah günü alınmamış ama ev tutulmuş.

Kadın isterse askerdeki oğlunu her saat arayıp ağlar. Bu sizi ilgilendiren bir durum deği ki. Aksine orada tepki vermeniz gereken kişi size annemi aramıyor musun diyen nişanlınız. Neticede siz onun annesini avutmak zorunda değilsiniz.

Nişan alışverişi konusuna gelince gitmek istemiyormuşsunuz madem gitmeseydiniz. Daha bu nişan alışveriş saçmalığını yapıp sorunsuz dönen bir kişi görmedim. Nişanlınızın cebinden çıkması da bana garip gelmedi neticede evlenecek olan sizsiniz. Ayrıca size bunu alalım mı diye sorulması dünyanın en normal şeyi, siz kullanacaksınız ya hani. Kadın kafasına göre alıp geçecektiyse niye o kadar kişi toplanıp gittiniz?

Aşırı uzun olduğu için tamamını okuyamadım. Bence siz cici gelin olacağım diye her şeyi kabul etmiş tamam demişsiniz. Bunca olay yaşanırken nişanlınız nerede? Klasik eşi olmayan tek oğlu olan kayınvalide vakası. Hataların karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Bir ömür yüz yüze bakacaksınız. Eğer geçinmeye gönlünüz varsa bazı şeyleri duymamalısınız ama burada kilit nokta nişanlınızın tavrı. Kadın bu yani değişmez

Yazınızın tamamını okudum, bana göre önemli olan kısmı alıntılayıp yazıyorum:))) kayınvalide sizi siz de kayınvalideyi sevmek zorunda değilsiniz, nişanlınız anne lafına bakıp size hayatı zindan edecek biri değilse, karakteri oturmuş ayakları yere basan, sizinle annesi arasında denge kurabilecek yetenekteyse aranız bozulmaz, kayınvalide göğsünü dövmeye devam etsin, boşverin gitsin

'Ya annemi aramıyor musun, ben burda kendimi mi avutayım annemi mi avutayım bilemiyorum, daraldım artık'' dedi
Öncelikle siz onun anasını avutmak zorunda degılsınız . Nişanlınızın suçu bu , sızı niye karıştırıyor ? Kadın üzülüyor ağlıyor olabılır bence çok normal benim eşimde askerdeyken annesi bu durumdaydı . Ama esım asla benım onun annesını tesellı etmemi avutmamı ıstemedi hem ne alaka ?

Genel olarak konunuza söyleyeceğim , asla bu insanların içine girmeyin . Evlendıkten sonra bu yaşadıklarınızın çok daha fazlasını yaşayacaksınız. Arayı bulacak olan nişanlınız ama annesine karşı ailesine karşı çok pasif ve bu durum sizi yiyip bitirecek . Unutmayın ki , nişan atmak boşanmaktan daha kolay …

Aslında orda parmak basmak istediğim nokta şu: Beni oğluna şikayet etmesi :) Yani işte bu kız da beni hiç aramıyor gibi, o da arada sırada arayıp hal-hatır sorduğumu söylediğim için acaba ben mi eksik anlatıyorum diye teyit ediyor, ara-aramak zorundasın gibi değil. Zaten ben kendisine o dönem bunu yapamayacağımı söylemiştim, o da haklı görmüştü ben de asker bekliyorum nihayetinde :)

Kendileri gelmek istedi aslında fakat evimiz müsait değil şu sıralar epey dağınıklık var, o nedenle biz kendimiz gitmeyi teklif ettik daha doğrusu annem öyle uygun gördü bu konuda da kapris yapmayız. İçeriyi yumuşatan kişi yine nişanlım oldu, o gelip konuşunca annesi sadece kendini dövmekle yetindi :) eşyaların tamamını ailelerimiz aldı, ben klasik çeyiz yaptım nişanlım da çeyizime destek oldu

Oncelikle cocuklugunuzu anlatmadiginiz icin tesekkur ederim. Hepsini okuyamadim ama daha sevgiliyken boyle gereksiz samimiyetler kuruyorsunuz sonra agliyorsunuz.
hahaha kusura bakmayın evet biraz uzun oldu, tamamen her şeyi yazabileyim diye konuya bi yerden başlasam kopuk olur gibi geldi hem de içimi dökmek istedim. yorumunuz için teşekkürler :)

şimdi şöyle evlenebilmek için sevgiliyken bir tanışma olması gerektiğini düşünüyoruz biz. tanışma, gelme-gitme olmadan nasıl evlenebiliriz? :) direkt gelip isteseler miydi. Yorumunuzu garip buldum ama teşekkür ederim

Evi kiralayalı kaç ay oldu; kira, depozito, emlakçı komisyonunu da aileleriniz mi ödedi ?

Aileler ellerini üzerinizden çekse, ev eşyası vb alamayacak mıydınız ? Ailelere bu kadar bağımlı olunan bir ilişki, ne kadar sağlam ve sağlıklı olur; bilmiyorum.

Bu kadın sizde bir ayıp olduğunu düşünüyor, kendinizi oğluna kaktırdığınızı, sırf o yüzden bişey istemediğinizi düşünüyor, ondan böyle coşmuş bu.
ben ekonomik özgürlüğü olan biriyim, bunu da onlara çoğu kez belli ettim, belki de bunu kompleks yaptı bilemiyorum. coşmaya devam etsin ne de olsa karşılığını göremeyecek :)

ev 2 aydır tutulu, kira depozito vs nişanlım ödedi, diğer ayın kirasını beraber ödedik. amaçları bizi borçsuz evlendirmek neden rahatsız oldunuz ki bundan? aileler bir şey yapmamalı mı sizin görüşünüzde?

Nişanlınız sizin ailenizle tanışmış mıydı? Babanız onu arayıp konuşur muydu? Annenizi babanızı sık sık ziyaret edip görüşürler miydi? Oğlan sizin ailenizle az görüşüyor, siz anasıyla kanka modunda, oğlan sizin cenazenizde damat olarak yok, dedenizin cenazeeinde karşılık bulamıyorsunuz, siz onun dedesi vefat ettiğinde yaptığınız hiç bir şey sizde yapılmıyor. Beklentiye de girmiyorsunuz. Sorgulamamışsınız bile.

Benim ilk özetime cevap vermemişsiniz. Gözünüz görmek istemediğinden sanırım, buradan kayınvalide ile ilgili yönetme taktikleri veya sadece içinizi döküp rahatlamak için yazdınız. görüyorum ki sorunu çözüme kavuşturacak gerçekçi bakış açısı istemediniz.

Siz çalışmasanız tabi ki istemezlerdi sizi. Evi siz geçindirirsiniz kocanız da oraya buraya kv borçlarına harcar. Tek çocuk bir de ileride annesi size yerleşir veya yakınında oturursunuz.

Bu adamın kaşığı tutmasından kullandığı kelimelere kadar annesi öğretmiş. Annesi ile bir kere tartış bakalım evlenince ne oluyor.

Son düzenleme:
Ben alıntıladığınız yorumun sahibi değilim ama soru ayağıma güzel oturdu, evet yapmamalı. Evlenecek yaşa gelmiş iki yetişkin evlenirken aileler bir şey yapmamalı gerçekten de. Tekil destekler olur klasikleşmiş evlilik hediyesi olur ama aile desteği olmadan ayakta durabilecek bir ekonomik model olmalı ortada. Bağımsız bir bütçe yani.

Şimdi öncelikle benim dedem vefat ettiğinde biz tanışmıyorduk, yani 6 ay sonra tanıştık dedemin vefatından dolasıyla gelmesi pek mümkün değildi zaten. Tuttuğumuz ev benim muhitimde ailemin evine yürüyerek 5 dk kadar, teşekkür ederim yorumlarınız için ama bu kadar sert olmanıza gerek yok :)

ben ekonomik özgürlüğü olan biriyim, bunu da onlara çoğu kez belli ettim, belki de bunu kompleks yaptı bilemiyorum. coşmaya devam etsin ne de olsa karşılığını göremeyecek :)

Ekonomik özgürlüğü olan biriyle, anlattıklarınız örtüşmüyor.

Geçtiğimiz günlerde evlerine gittik kız tarafı olarak(arabaları yok, hava soğuk yorulmasınlar diye)

Bir dediğiniz , bir dediğinizi tutmuyor.

Bu onların fikirleriydi. Almayın yapmayın mı diyelim? İkimizde çalışıyoruz bulunduğumuz konumda uzun süredir. Yani size aileleriniz destek olmamış olabilir, bize olundu. Maaşlarımızla balayına gideriz-yer içer gezeriz veya mülk ediniriz. Bağımsız bir bütçemiz var zaten. Eşya alınmasında bir behis görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…