Kayınvalide Sorunsalı-Nişanlımla Aramızı Bozmaya Çalışıyor.

Oncelikle cocuklugunuzu anlatmadiginiz icin tesekkur ederim. Hepsini okuyamadim ama daha sevgiliyken boyle gereksiz samimiyetler kuruyorsunuz sonra agliyorsunuz.
Iyiki okumamissin. Ben hepsini okudum tansyonum düstü.
Cok fazla detay, kafam alak bulak oldu

Ekonomik özgürlüğü olan biriyle, anlattıklarınız örtüşmüyor.

Bir dediğiniz , bir dediğinizi tutmuyor.
İkisi birbiriyle çelişmiyor birinde biz gittik diyorum, nedenin bir kısmı var diğerinde de devamı var. kapris yapmıyorum ben bu konuda orda da anlaşalım. tavsiye vermeyecekseniz buraya daha fazla yazmayın zaten gergin ve üzgünüm bir de size kendimi mi açıklayacağım?

Kesinlikle sert değilim, size zaman ayırıp yazanlara eksi koymuşsunuz. Kendinizi ve yaşadıklarınızı farklı sanıyorsunuz. İlk önce bir forumdaki size önerilen konuları okuyun. Aileci eş nişanlı konularını.

Burada herkes gördüğü bir hatayı düzeltmeye, size yardımcı olmaya çalışıyor. Burada az zaman geçirin konuları okuyun azıcık kendinizi hazırlayın.

Yazdığınız konuda her şey bir toz bulutu olarak başladı diye yazmışsınız resmen detaya boğmuşsunuz. Bu da aslında ruhsal durumunuzu gösteriyor. Bir şeyler sizde sıkıntılı ama ne olduğunu anlayamıyorsunuz, bulunduğunuz konumdan görememişsiniz. Biz size dışarıdan görüneni yansıtıyoruz, onda da alınganlık edinip tavır alıyorsunuz. Yaşam sizin. Umarım buraya daha konu açacak şeyler ileride yaşamazsınız.

Kendi eşyalarını alacak bütçe ve birikime sahip olmayan insanlar, aileleri ile aralarına nasıl sınır koyacaklar ?

Yalnız ben eksi koymayı bilmiyorum nasıl başardım bilemedim şu an :) teşekkür ederim yorum ve destekleriniz için umarım farklı başlıkla gelmem zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Kendi eşyalarını alacak bütçe ve birikime sahip olmayan insanlar, aileleri ile aralarına nasıl sınır koyacaklar ?
paramız var diye bağırmam lazım herhalde :):):):) Her şeyyiiii alacak paramız var ailelerimiz istemedi, paralarımız yatırım olarak duruyor. borsa döviz vs gibi bozmayalım istediler ilerde ev alırız, araba alırız gibi gibi bu kadar irdelenecek bir mesele değil ki bu. maaşlarla da ev geçinecek

Aileler gönüllülük esasiyla, sonradan basa kakmayacaksa evlenirken destek olmalarina karsi değilim. Dugun yapmadan kina gecesinde yemek isteyen bir oglan anasi var. Surekli ilgi isteyen, simarik cocuklar gibi tum planlarin kendine gore yapilmasini bekleyen, gönüllü sekilde destek olmaktan kacinan(zorunda degil zaten). Siz herseyi tek basiniza yapıyorsunuz farkinda misiniz? Annesinin pek umrunda degil, bu sorun degil asil sorun nisanlinizin ana kuzulugu. Konunun tamamini okudum"oglan evi naz evi" olmus

Çok haklısınız evet, o yüzden buradan paylaştım çıkmaza düştüm. Ne yapacağımı bilemiyorum

Çok haklısınız evet, o yüzden buradan paylaştım çıkmaza düştüm. Ne yapacağımı bilemiyorum
Keske daha evvel yazsaydiniz. Ev tutulmus, tadilat temizlik halledilmis. Su saatten sonra sanirim kayinvalide ne söylerse söylesin kaale almamaniz lazim ailece. Kina gecesinin tarihi ve saati belliyse nisanliniz araciligi ile haber yollarsiniz, bizzat arayip cagirmayin.

Benim aklımda kına gecesi yapmak yoktu zaten bunu nişanlımla paylaşmıştım, önce ona böyle bir fikirleri olduğunu söyleselerdi zaten belki de konuyu bize bu şekilde açmazlardı :) bizzat arayıp çağırmama fikriniz için teşekkür ederim

bir gün sevgilim arayıp bana ''Ya annemi aramıyor musun, ben burda kendimi mi avutayım annemi mi avutayım bilemiyorum, daraldım artık'' dedi.

Ben olsam şu cümleyi kurma cesaretini gösteren adamdan ayrılırdım, bir daha da başım ağrımazdı.
Daha en başında tepenize çıkarmışsınız, şimdi bunların yaşanması çok normal.

Ama siz de az değilsiniz kusura bakmayın. Altında anlam aramadiğiniz tek bir şey kalmamış. Kadının her adımını didik didik ediyorsunuz.
Geleneksel şeylerden hoşlanmadığınızı, aile israriyla kabul ettiğinizi söyleyip kadının yaptığı her şeyde bir kusur bulmuşsunuz. Aynı aile "bu kadar içli dışlı olma, cenazeye gitsen yeter daha fazla arama, sık gorusme" falan dediğinde dinlememissiniz ama ne hikmetse. İşinize gelen konularda ailenizi kiramayacaginiz tutuyorsa demek

Bilemiyorum, bence siz birbirinizle baş edebilirsiniz gibi.

Ben olsaydim sanirim ayrilirdim. Nisanlin cok pasif. Simdiden sana "annemi avut" demesi herseyi acikliyor. Simdiden sinyalleri vermisler.

Evlendikten sonra öyle kv tribi yersiniz, sürekli onun gönlü hos olsun diye ugrasmanizu bekleyecekler. Nisanlinda sana ve fikrine hic deger vermeyecek.
Evlensen bir yil gecmeden konu acarsin buraya, "kv nin kaprislerindne biktim" diye. Yemekli kina istemelerine hic gelmiyorum bile o tam bi firsatcilik.

Kına gecesini anneniz babanız nasıl istiyorsa öyle yapın. Bahane olarak da bu bize ait böyle uygun gördük diyin. Kv düğün yapmadan etrafına hava atacak. Hem mesajı da almış olur. Kesinlikle uzatmayın, geri adım da atmayın. Şu tarihte evde olacak sadece şunlar çağırılacak. Nişanlınız hemen annesinin istediğini yapmaya çalışır annemler böyle karar verdi lütfen saygı duy. Ben de böyle istiyorum bu kadar.

Belirli bir tepki sınır koymadan çok daha canınız sıkılır.

Hayatimda ilk defa düğün yapmayan erkek tarafının kina gecesinde yemek verin dedigini duydum. Biz dugun yapacak gucte degiliz ama siz bir yer tutun, bizde yemek parasini karsilayalim, eglence yapalim cocuklarinda bizimde içimizde kalmasin diyebilirlerdi. Birseyi soylemenin birden fazla yolu var. Kayinvalideniz oglundan cekinse agzindan birsey cikarken 2 kez dusunurdu. Cekinmekten kastim korkmak degil, oglumun mutlulugu icin pot kirmayayim, guzel dille konusayim diye dusunmekten bahsediyorum. Ayrica henuz sevgiliyken "annemi aramiyor musun" diye sitemde bulunabilmesi bile nisanlinizin gelecekteki duruşunu gösteriyor. Burada size yapilan yorumlari dikkate alin. Cogumuz ya evliyiz ya evlenip bosandik ya da cevremizde bu tip iliskiler gorduk

ben ekonomik özgürlüğü olan biriyim, bunu da onlara çoğu kez belli ettim, belki de bunu kompleks yaptı bilemiyorum. coşmaya devam etsin ne de olsa karşılığını göremeyecek :)
Anasını size pışpışlatan bir nişanlınız var, bence o kadar emin olmayın.

Ya geçmişten biri canlandı gözümde resmen. Seviyelerin yarısında uyandım şükür ama uyanmasam strateji buydu kesin. İnsan o an anlayamıyor ama tek his: bir terslik var ama ne?

Ya geçmişten biri canlandı gözümde resmen. Seviyelerin yarısında uyandım şükür ama uyanmasam strateji buydu kesin. İnsan o an anlayamıyor ama tek his: bir terslik var ama ne?

Kurtulmanıza sevindim genelde huzursuzluğu tek kişiye bağlayıp emek sarf ettim diye hırs yaparken asıl gerçekler görülmüyor

2 gun once baska bir konuya yakinda erkek aileleri ogullari icin kina gecesi ister yazmistim, gercekten istemeye baslamislar . Bu is yurumez. Nisanlinizin annesiyle sizin aranizda kopru olmasi gerekirken bir kenara çekilmiş
Daha dur, yüz görümlüğü almadan pantülü indirmeyecekler en yakın zamanda ahahahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…