Kayınvalide ve tatil..

Önemsemez ki !
Niye önemsesin ? Senden parayı alana kadar he hı wercem demiş sonrada sen bekle çeyiz war demiş.
Tipik kaynana modeli
İşte sen önce kendi planını düşünüp kendine para ayırıp ona göre werseydin şimdi bunlar olmazdı.
Çünkü şuda war werdiğin borçla ilgili plan yapılmaz.
Ben wermiyorum mesela kimseye borç sonradanda cnm sıkılmıyor yöntemi buldum.
Gerçi werdiklerimi hala alamadım o ayrı

Bakın sizi kırmak istemem ama tatil her sene var düğün bir kere

Kızım damat bu sefer evden kot giysin seneye damatlık alalım olmaz ama bu sene düğün geçsin kış boyu ben tatil parası biriktireceğim seneye gelinimi en güzel otele götüreceğim olur

Bu arada yaza daha var biriktirin ikiniz gidin az para gider

neyse canı sağolsun ses etmicem belki dillendirmezsem göze batmazsam kendiliğinden bişey söyler , yahu dese ki kızım bak hesap bu çok istedim ama olmadı ben de mahcup oldum sana karşı dese zerre sorun etmem yemin ederim

evet ama o imkansız gibi çünkü evli değil kayınvalidem
Benim kayınvalide adayım da evli değil. Hatta annem de evli değil.
Ama birlikte yaşamamız söz konusu değil.
Her neyse, siz o durumu kabullenmiş gibisiniz.
Hiç suyu bulandırmayayım ben.

Benim kayınvalide adayım da evli değil. Hatta annem de evli değil.
Ama birlikte yaşamamız söz konusu değil.
Her neyse, siz o durumu kabullenmiş gibisiniz.
Hiç suyu bulandırmayayım ben.
anladım ama kvalidem size muhtacım modunda

Tatil vakti geldiginde"kusura bakma annecim parayi harcayip yerine koyamadigimiz icin kalan parada ancak esimle benim masraflarimi ancak karsiliyor" dersin. Kizi gotursun tatile

Elalemin parasiyla tatil planlamaniz tuhaf olmus. Hani parayi verirler, elinizdedir o para, yapin yine plan. Ama onlerinde daha masraflar varken tabii ki harcayacak kendi parasi...

Sen simdi kv ile tatile gidemedin diye mi uzuluyorsun ? Iyimisin arkadas sen ?

Ben böyle durumlarda aile bireylerinin birbirine yardım etmelerini savunurum. Düğündür eğitimdir sağlıktır. Ama bu insanın kendi gönlünden geçendir. Zorunluluk olarak kabul edilmemeli. Ayrıca ben her türlü yardımdan yana olsam da kendi düğünüme harcadığımdan daha lüks masraflar yapmak istemem kimseye. O kadarı da karşındakini sömürmeye gider.

Kız kv ile tatil mi yapılır ay hiç çekilmez.. sen neden tatil planlarından haberdar ediyosun ki onları şu ağzımızı biraz tutsak her şey daha kolay olcak gibi.. bi de neden sana sen şunu öde diyo bu ne demek yahu sana sorup da mı almışlar?? He bir de parası yoksa tatile de gelmez olur biter bütçe yetmiyo desen olmaz mı

Zaten konu sahibinin eşi bu harcamaları normal bulmuş.
Bu gibi konularla mütemadiyen muhatap olmak istemiyorsa başka bir ev kurmaktan başka çare görünmüyor.
Böyle birlikte yaşayıp ayrı gayrı zor iş.
Ve dediğim gibi bu görümceye yapılan değil kızkardeşe yapılan bir masraf olarak görünüyor bana.

Bu cok guzeldi cok guldum helal olsun

Siz birlik mi oturuyorsunuz? Ay ben konuyu hiç anlamadım ? Valla görümcemin düğünü beni ilgilendirmez ki calışmıyo mu görümce. Siz calışıyormusunux?

kv ile tatile mi gidilir aklından zorun mu var
sorun sanırım yalanla dolanla senin biriktirdiğin tatil parana konması
evet şimdi bir bardak su için ve görümcenizin düğününü aslında gücünüz olmayan şekilde olmasına rağmen en kaliteli ve en şatafatlı şekilde yapın

not:benim gelinlik bile 1250 ye dikildi satın aldım damatlık altın tozundan galiba ,beklesin kaynanan damat kapıdan koyar onu

kızın birikmişini almış zaten elinden tatil paranı ben veririm diyen şimdide düğün yapıyoz ne parası deyip aldığı paraya yatmış hangimiz yanlış anladık ki

Kadın suan kendi telaşında kızını evlendiriyormuş. Kızına en iyilerinide alabilir damada 1500 damatlikta alabilir nolur yani?
Birbirinizin huyunu bilin ona göre parasal davranın başta ya hiç vermiyecektin yada veriyorsan sıkıntı cikarmayacaksin.
Kayınvalideniz kendi telaşında suan böyle sorun cikarirsan insanlar seni ayıolar haksız duruma düşersin. Sen kendine kız başta vermeyecektin kendi tatil parani.

Bi şey ödenecekti kaynanan sana bunu sen öde ben de seni tatile götüreyim mi dedi?
O lafına Hiç inanmaz, ödettirmeye çalıştığı şeyi de ödemezdim yani.
Gerçi olan olmuş senin durumunda ama, bundan sonrası için demek ki kayınvalideciğine güvenmemen gerektiğini anlamış oldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…