- Konu Sahibi son mecnun
-
ben gitmem cünki o bana gelmemiş.
Kesinlikle davet etme!eminim yuz bulacaklardir...davet gunude olabildigince mesafeli olun elti hanim size tesrif etmemis ben olsam gitmem bile,ama sizin gibi gitsemde olabildigince az iletisim halinde olurum,hatta kayonvalidemle ozellikle,yasadiginiz tartismayi unutmus gibi yapmayin,hatta soguk davranirsaniz oyle zirt pirt gelip kalalim diye dusunmezler,siz cocuklarinizla ilgilersiniz,sohbet ortami olursa kisa ve net cevaplarla ayak uydurmaya calisirsiniz,eltinizinde zaten oyle misafirperver olucagini sanmam sizden pek hoslanmiyor anlasilan,bence yemek sonrasi sofra toplanmasi disinda yardim falanda etmeyin,elticiginiz yapiversin...
Ben olsam gider bir kosede misafir gibi oturur, yer icer kalkarim, laf arasinda kayinvalideme orasinin onun evi oldugunu hatirlatir, bana gelip kalmamalari icin bastan tavrimi koyarim. Kayinvalideme surekli, Evine hosgeldin, ozlemissinizdir, insanin evi gibisi yok dimi der gelini sinir ederim :)
Bence gittiginizde eltinize yardimci olun ama asla samimi olmayin gerek yok baksana kadini evinden etmisler ama ben bu konuda anne babalara cok kiziyorum cocugun icin bile olsa once kendini garantiye almalisin aksi halde bakmiyorlar ortada kaliyorlar
Ben olsam gider bir kosede misafir gibi oturur, yer icer kalkarim, laf arasinda kayinvalideme orasinin onun evi oldugunu hatirlatir, bana gelip kalmamalari icin bastan tavrimi koyarim. Kayinvalideme surekli, Evine hosgeldin, ozlemissinizdir, insanin evi gibisi yok dimi der gelini sinir ederim :)
Ayy anlatış tarzınıza bayıldım, ne şeker yazmışsınız
Bence de davet etmeyin laf arasında istemediğinizi belli edin. Elti hanıma da asla yardım etmeyin, siz misafirsiniz
Ben olsam gider ikisine de soğuk davranırdım ki k validem bende değil orda kalsin ki hep cunku o ev onun hiç yumuşamam resmi davranırım
Geline karşı da mesafeli olurum siz onun buyugusunuz sonuçta kibarca yardıma ihtiyacin var mı derim yok derse hiç bulaşmam
Notr davranmaya calisirdim ben buyum der gibi siz onlara yaranmak icin birseyler yapmamalisiniz hic o strese girmemelisiniz eger ki tepkiniz belliyse onlar size gore davransin cunku ne yaparsaniz yapin kiymetini bilmeyecek olduktan sonra bilmeyeceklerdir
Aynı durumdayız sanırım sadece ben kv ile yaşamadım yaklasık 12 yıldır eltimle kv aynı evdeler.
Her neyse ben de ondan önce evlendim kv hep bana söylerdi şu yemegı yapalım vs gibisinden ben de gidince yemek sofra hazırlmak kahve çay yapardım fakat elti hanım kıskanıyormuydu bilmem ama normalde evle ilgilenmeyen calısan biri bu arada ben gelince ortada fır fır dolanıyordu benden önce koşturuyordu.
Bir defa 3 gün kaldık biz kv de ben yardım etmeye calıştıkça bu hanım ya laf sokardı ya da garip hareketleri vardı ee baktım kv de de bir şey demiyor duruma artık misafir gibi davranıyorum banane yani madem hizmet etmek istiyor buyursun etsin.
Duruma baglı pek sık görüşmem en son bayramda gittim
Bana da geçenlerde geldiler bize gelince de elti hanım bir iğne kaldırmaz ki istemem de zaten misafir gibi hizmet bekler.
Siz de öyle yapın nabza göre şerbet misali.
Ben olsam eltiye falan gitmem, kv yi de davet etmem .
Esinede soyle gitsin orda kalsinlar de ne de olsa onlarin eviymis zaten.
Esinin tutumu ne ?
Baslık nasıl ama
Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..
Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..
Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik
Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk
Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik
Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz
Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok
Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim
Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim
Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir
Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam
Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam
Ne guzel anlatmissin ya yazi dilin guldurdu bir tesekkur edeyim dedim
Eltideki havaya bak sen
En iyisi her zaman oldugun gibi davranmaktir.
Kayinvalide kucuk geline laf soyleyemediginden kabak sizin basiniza patlamis.
Bu kış sizde kalacaklar belli diger taraf pek yūz verecek gibi degil.
3 ay cok erken bir zaman degil mi? Biz kendi ailelerimizi bile 2 aydan sonra yemege davet etmistik kaldi ki geri kalan kimseyi davet etmedik biz evlendikten sonra ziyarete gideriz onlarda sonra bize gelirler yani ekstradan davet etmeyiz. Evlilik yeni bi oturmasi lazim bence onlarin kendi halinde kalmasi lazim.
Valla daha 40gun olmadan azar isiten taraf biz olduk niye gitmiyosunuz gelmiyosunuz diye..
Biz de merakli degiliz yani ama kv sagolsun herseyi yonetmeye bayildigi icin boylesini uygun gormuski kiziyor.
Ama kiz kendi ailesinede 2haftalikken gitmis annesi 2kere gelmis yani onlara gore normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?