kızlar ya yaşlıların genelinde var buama:) benim ananemde yemek yaparken burnuyla oynar :)
aslında komik biri gelincede hemen saklar elini falan elini yıkama alışkanlığı tuvaletten sonra var ama normal zamanda yok yane pek dikkat etmez vedeeeeeeeee ayda bir belki banyo yapar bazen 2 ayda bi hadi kışın soğuk anlıorum 15 günüde yazında yapmaz:) hatta bi kere heryeri kıpkırmızı oldu sonra haftada bi yaptı sonra geene aynı:)
Kayınvalidesi ölmüştür şimdiye neden konu hortlamış
ayda bir iki ayda bir banyo nedir ya hu
Tevekkeli biri bizi gözetliyoray bu konu onedio ya çıkmıştı
ay bu konu onedio ya çıkmıştı
yok bu üstteki aktif bi üyenin annesi
Kayınvalidesi ölmüştür şimdiye neden konu hortlamış
ordan geldim zatenay bu konu onedio ya çıkmıştı
Ve kayınvalidesi hâlâ yaşıyor iseCocuklar icin tuvaleten cikinca egitimli resimler var.. Onlari cikart guzelce boya.. Ve yapistir wc nin ic kapisina.. El yikama yerinede nasil eler yikanir egitimli resim cikart onuda oraya yapistir..resimleride boyadiktan sonrada, aile bir oldunda goster ve anlat cocugunu nasil bir hijen kuralarini ogretini..Hem cocugunuza hem de k.v ogretmis olursunuz
Ogrenesiya kadar, zormu diyorsun yaniVe kayınvalidesi hâlâ yaşıyor ise
Zaten sadece sifona wc kapı koluna dokunması bile el yıkama nedeni yıkaması lazım. Ama ben ne yaparsanız yapın anlamayacağını düşünüyorum siz yine deneyin de alışkanlık edinmiş çünkü kaç yaşına gelmiş değiştirmesi kolay olmayacaktır. Siz kendi önlemlerinizi kendiniz almaya bakın gerekirse de direk söyleyin artık ama belki sizin yaninizda yıkar sonra tekken yine yıkamaz. Bu tür alışkanlıklar genelde küçük yaşta ediniliyor biliyorsunuz.Canım kapı kapalım tamam içeriyi görmüyorum ama Sifonu çekiyor sesini duyuyorum.Lavabo dışarda orayı görüyorum. çıkıyor ama elini yıkamıyor..4 defa takip ettim hiçbirinde de elini yıkamadı.
Dün mutfakta yere birşeyler döküldü.Bulaşık süngeriyle halıyı sildi gözümün öününde..Zaten bu tuvalet olayınada kafayı taktım ya.Açıkça söyledim ben bu süngeri atıyorum yenisini çıkardım dedim..
Şu kitabı alıp ; ""sevgili kv'ciğim çocuğumun tuvalet eğitiminde sıkıntı var ellerini falan da yıkamıyor beni dinlemiyor. Rica etsem kucağınıza alıp şu kitaptaki ( http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000362837-1.jpg) talimatları ona söyler misiniz" deyiniz.
Okurken bilinçlenir, haa evet ellerimizi yıkıyorduk diye aydınlanır falan...
Ya konu 2011 yılınınmış. Olsun çocuk şimdi 7-8 yaşında, Kayınvalide de hala ellerini yıkamıyordur belki. Kısfmet.
Hortlatmislas.. zamana baktigim yok .... Jeton anca dusuyor ...Ve kayınvalidesi hâlâ yaşıyor ise
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?