Kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor...

Normalde oğluma annem bakıyor ama yeri geliyor annem hasta oluyor işi oluyor öyle zamanlarda kayınvalidem 1-2 gün arada idare ediyor.O kadar söyledim açıkça ellerini yıkamasını ama ben yokken bildiğini okuyor eminim.Çünkü gözümle gördüm 2 gün önce.Ne yapayım ne diyeyim.Artık sert çıkışıcam valla başka çarem kalmadı.Getirmeyeceğim çocuğu işyerine götürürüm daha iyi diyeceğim.Sen o kadar söylememe rağmen hala aynısın değişen bişey yok desem çokmu abartı olur?

kızlar ya yaşlıların genelinde var buama:) benim ananemde yemek yaparken burnuyla oynar :)
aslında komik biri gelincede hemen saklar elini falan elini yıkama alışkanlığı tuvaletten sonra var ama normal zamanda yok yane pek dikkat etmez vedeeeeeeeee ayda bir belki banyo yapar bazen 2 ayda bi hadi kışın soğuk anlıorum 15 günüde yazında yapmaz:) hatta bi kere heryeri kıpkırmızı oldu sonra haftada bi yaptı sonra geene aynı:)

Bende senın gibi titizim tuvaletten çıkınca mutlaka yıkarım ellerimi .Benim de kayınvalidem var oda öyle hep takip ederim yıkamaz igrenirim aynı senin gibi.Yemek yapıyor birde bazen yemiyorum bile .Allahtan çocugum yok dahada çok dıkkat ederdim çok kötü bir durum ya en iyisim kocamıza söylemek o kendi annesini uyarsın anlamıyorsa anlıyacağı dilden söylesin..mesela benimde ilerleyen senelerde çocuğum olursa zaten ilk işim eşime söylemek uyarsın annesini ,çucuk düşünürken bile kayınvalidem aklıma geliyor moralim bile bozulduğu oluyor. Anlıyacağın böyle düşünüyorum ben canım..Bende sendenim canım :) öptümsenicanım...

ayda bir iki ayda bir banyo nedir ya hu

Cocuklar icin tuvaleten cikinca egitimli resimler var.. Onlari cikart guzelce boya.. Ve yapistir wc nin ic kapisina.. El yikama yerinede nasil eler yikanir egitimli resim cikart onuda oraya yapistir..resimleride boyadiktan sonrada, aile bir oldunda goster ve anlat cocugunu nasil bir hijen kuralarini ogretini..Hem cocugunuza hem de k.v ogretmis olursunuz

Ve kayınvalidesi hâlâ yaşıyor ise

Zaten sadece sifona wc kapı koluna dokunması bile el yıkama nedeni yıkaması lazım. Ama ben ne yaparsanız yapın anlamayacağını düşünüyorum siz yine deneyin de alışkanlık edinmiş çünkü kaç yaşına gelmiş değiştirmesi kolay olmayacaktır. Siz kendi önlemlerinizi kendiniz almaya bakın gerekirse de direk söyleyin artık ama belki sizin yaninizda yıkar sonra tekken yine yıkamaz. Bu tür alışkanlıklar genelde küçük yaşta ediniliyor biliyorsunuz.

Şu kitabı alıp ; ""sevgili kv'ciğim çocuğumun tuvalet eğitiminde sıkıntı var ellerini falan da yıkamıyor beni dinlemiyor. Rica etsem kucağınıza alıp şu kitaptaki ( http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000362837-1.jpg) talimatları ona söyler misiniz" deyiniz.
Okurken bilinçlenir, haa evet ellerimizi yıkıyorduk diye aydınlanır falan...

Ya konu 2011 yılınınmış. Olsun çocuk şimdi 7-8 yaşında, Kayınvalide de hala ellerini yıkamıyordur belki. Kısfmet.

Ay neden hoşuma gitti ya bu konu benim

Sen mutlaka söyle ki bilmiyorsa hijyeninin önemli olduğunu öğrenmiş olur ..o utanmıyorsa sen gerçeği anlatmaya neden utanacaksın sonuçta herkesin sağlıklı sıhhatli kalması için çok mühim bir mesele

Tuvaletin kapisina not yazin tuvaletten cikinca ellerinizi yikamayi unutmayin diye anlar heralde .. ufff bu konular neden gundeme geliyor tank

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…