Kayınvalidem ve dişleri :(

dudak çevresi erkenden kırışır. yaşınızda çok genç kendinize iyi bakın gibi sözler kullanarak etkileyebilirsiniz belki..

giyim kuşam tercih ve para meselesidir. ama diş bu sağlık çok önemli...
belki maddi gücü yoktur diş yaptırmak için.

aileniz de onu öyle kabul edicek. insanların merhameti ve nezaketi önemlidir benim için.
giyim kuşam sadece bir etiket....
kafanızda bu kadar büyütmeyin.

oğlu ne düşünüyor bu konuda?

Dış görünüş önemli,hem de çok önemli.İnsanın kendine özen göstermesi,hem kendine,hem de çevresine saygısını gösterir.Aman ben böyleyim,beğenmeyen beğenmesin diye kişisel bakımına ve giyimine dikkat etmemek,bir nevi tembellik ve ihmalkarlıktır.

Şıklık diye nitelendirdiğin için yanlış anlaşılmış olabilisin.Şıklıktan kastının son moda şıkır şıkır giyinmek olmadığını düşünüyorum.Giysiler temiz ve uyumlu olduktan sonra,insan her yaşta ve her bütçeyle şık olabilir.Artık 3 liraya penye,10 liraya kazak satılıyor.Ayakkabı desen,yine uygunu bulunup alınır.Ama kendisi istemiyorsa maalesef alıp hediye etsen bile giymez.

Diş konusunda çok haklısın,eksik dişler son derece kötü bir görüntü oluşturuyor.
Diş etleri 1 ayda iyileşir,sizin 2 ay olmuş.Yani aslında tam zamanı,şimdi ikna etmezsen bu şekilde alışır ve devam eder.Maddi durumu kötü değil diyorsun,o halde böyle kalması mazur görülemez.Damak konusuna soğuk bakıyorsa,implant öneririm.İmplant daha masraflı ama İstanbul'da olduğunuza göre,Kızılay'a gidebilirsiniz,orada daha makul fiyata yapıyorlar.

Aslında diş sorunu da bir anlamda özensizlikten oluşmuş.İltihap tüm dişleri sarana kadar,mutlaka ağrının yanında ağız kokusu da yapmıştır.O süreçte dişçiye gitseydi,dişlerini kaybetmeden tedavi olabilirdi.

valla biz kadınların yüzde kaçı şekilci değil ki malesef, daha o zamanlara çok var ama dünürün dış görünüşüne kim bakmaz ki, o görünüşüne göre kim hüküm vermez ki, kızım ya da oğlum kimlerin eline gidiyo diye... herhalde başlık sahibi bundan korktu
tabii bakmayanda olur ama azınlıkta bence

İnsanları değiştirmeye çalışırsan baştan kaybedersin.
O kadın öyleymiş ister senin ailen beğensin ister beğenmesin o öyle.
Belki utanıyorsun onun o halinden ama yapabileceğin bir şey yok.
İnsanları oldukları gibi kabullenmek zorundayız.
Bence hiç aldırma, annenler bir şey söylerse de üstünde durma.
Eğer kadının kalbi temizse, ilişkiniz iyiyse bu tarz şeylerle aranızı bozma derim.
Mutluluklar.

burada yorum yaparken konuyu öyle bir hale getirmişsiniz ki sanki kayınvalidesini beğenmiyormuş yada bu dişler yüzünden mutluluğu bozulacakmış vs..................
bende çok karşılaştım dişsiz insanlarla tabiki insanlarla dişi yok diye konuşmamazlık küçük görme gibi bir durum olmuyor. dişsiz diye kesinlikle iğrendiğim olmuyor fakat neden dişlerini taktırmadığını yada rahatsızlığını soruyorum.
sonuçta rabbim bu dişleri bize vermişki sebebi var. ağzımızda bir kaç diş eksilince çene kemiğimiziin eridiğini şekil değiştirdiğini biliyormusunuz. zamanla takmak istese bile çene kemiği olmadığıından dolayı belki takma diş bile takamıycak. hem görüntü açısındandan güzel neden 43 yaşındaki bir insan 80 taşındaki ninelerimiz gibi gözüksün.
konu sahibide haklı oda ailesiyle tanıştıracak ve ailesinden en ufak bir burun kıvırma bile görmek istemiyor. bence siz nışanlanacağınız insana söyleyin oda annesini ikna etmesinin yolunu bulsun...

benımde kayınvalıdem kılık kıyafet bilmez.
annem çok şık giyiniz saçını yaptırır falan.
hatta kaynanam değil şıklık onuda geçtim hiç dikkat etmez.
başörtüsünün nasıl bağlıyosa artık yamuk bağlıyo.
pardesusunu ters giyiyo.
yani hiç dikkat etmiyo.
etek giyer etegın arkası kısalır takılır.ben çekelerim amannn boşver der.
halbuki dışarıya öyle çıkar.
nişanda bile lastik çorap giymiş.
tuvalete gitti lastik çorapları aşagıya bileklerine düşmüş.
öyle geziyo koca nişanda.

bende sinir oldum olmadımmı.
ama yapacak bişey yok.
eşime söyledim ama anneni uyar en azından çoraplarını yukarı çeksin dedim.

gene kk kadınları olayı çoook farklı yere taşımış.
ya hu kızcağız kayınvalidemi nası ikna ederim derdinde..
ne alaka utanmasıyla..
onu çok svediğinide söylemiş..
bende olsam rahatsız olurdum,endişe ederdim,ama onun sağlığı için..
yoksa kime ne kayınvalidenin kılığından kıyafetinden..
cnmn ne yap ne et ikna et kayınvalideni..
ama düğünden önce ama düğünden sonra..
muhakkak yaptırsın dişlerini..
daha gencecik kadın bu yaşta dişsiz dolaşmanın anlamı ne..
hem zamanla damaklar düzleşiyor ve takma dişi bile kabul etmiyor..
anladığım kadarıyla kayınvalideniz biraz paspal..kendine çok özen göstermiyor..
şirinlikle onu kırmadan halledebilirsiniz..

O HALINDEN MEMNUNSA YAPACAK BIRSEY YOK
ayrca herkesın gıyım sıtılı farklıdır
43 yasından sonra bence değişmesını bekleme
tabıkı dıs taktırsa daha ı olur ama :)demekkı ya korkuyor yada kullanamk ıstemıor

ayrıca kuzenımın kaynanasıda aynı senınkı gıbı
onu n durumu daha kotu hatta
konusmayı bıle blmez kadın ,dılsrıde 1i beyazsa 3 ü gumus rengı dusun arkalarda altın :)
agzını actıgında gokkusagı gıbı bır gorunum var

neyse tatlım bence söle ama ben olsam derım
anne rahat edersın yaptır dıslerını gusel durur dıe ...
sevdıgınden dusunuyorsun tabıkıde
utandıgından deıl
konuyu baska yere cekmeek ısteyen arkadslar var
en kısa zamn da sorunsuz bır sekılde kaynanan dıslerıne kavusur sende mutlu ooursun oda rahat eder ınsallah

kız ayrıca en tıksındıgım konuduur bu dıs
buna yorum yaptırdın yha helal olsun :))))

Son düzenleme:

Bence sen konuyu biraz yanlış anlamışsın.
Konu sahibi dişleri yok sağlığı için endişe ediyorum demiyor ki.
Kaldı ki tek sorun diş de değil, şık olmamasından, özensizliğinden bahsediyor.
Bundan bahsederken kendi teyzesi ve annesiyle kıyaslıyor.
Onların çok şık olduğundan, yakında kayınvalidesiyle tanışacaklarından kayınvalidesini beğenmelerini istediğinden ama kayınvalidesinin dış görünüşünün özensizliğinden bahsediyor.
Düpedüz utanıyor kayınvalidesinin bu durumundan.
Haksız mı? Haklı olabilir.
Evet utanabilir, doğaldır.
Bu kayınvalidesini sevmediğini göstermiyor zaten.
Ben konu sahibini yargılamıyorum.
Ama insanları değiştirmeye çalışmamalıyız.
Evet diş konusunda tabi ki ikna etsinler yaptırsın dişlerini.
Bunun dışında o kadın kılığına kıyafetine dikkat etmeyen bir insansa öyle gelmiş öyle gidecektir.
Bu duruma takılıp kalmak konu sahibini mutsuz etmekten başka hiç bir işe yaramaz.
Hatta ilişkileri de bozulur.

Son düzenleme:
KK da okuduğum en saçma konu kusura bakmayın kadın rahatsızlanıp dişsiz kaldıysa napsın sırf sizin ailenize beyendirmek için dişmi taktırıcak oda istemez heralde öyle kalmayı kılık kıyafeti anlarımda kimse dişsiz kalıp o rahatsızlığı yaşamak istemez demekki bi sebebi var maddi durumdan kaynaklanıyodur belki bide öyle gelmesini istemiyorum yazmışsınız sonuna madem bukadar üzüldünüz bi dişçiye götürün kayınvalidenizi diş taktırın ailenize mahçup olmayın

Son düzenleme:
evet yani bazı arkadaşlar olayı öyle yerlere taşımışki okurken hayret ettim.

olay maddiyat değil diş etleri zaten düzeldi çok bakım yaptık dişçi çok erken düzeldiğini söyledi hatta maşallah dedi. ama o ben takamam diyor böyle de alıştım napaym dişi diyor böyle idare ederim diyor. takma dişleri denemedi bile daha. ben de bi denesin olmazsa tamam o zaman diyorum. implant olayına gelince o daha pahalı olduğu için şu anda olmuyor.

insanın dış görünüşü herşey demek değildir ama çok şey demektir. ben şıklık derken modayı takip eden pahalı pahalı kıyafetler alan bir anlayışı kastetmedim. kıyafetteki uyumu kastettim. bir insanla ilk tanışmada dış görünüş önemli bir faktör oluyor. benim ailem de ilk kez görecek ve sayılı dakikalar görecek o akşam.içini anlamaları uzun süreç ister bu uzun sürece kadar dış görünüş etkili olacak diye düşünüyorum. iç güzelliğinden şüphem yok zaten. ayrıca kendisi de çok güzel bir kadın ama bakımlı değil işte.

kaldıki o daha 43 yaşında. ALLAH aşkına amaaan ne olacak demek ne kadar doğru. 43 yaştan bahsediyorum 60 yaşında olsa hadi neyse. dşsiz olmak onun da moralini çökertiyor ama perdeliyor gencecik kadın imlkan da varken neden yaşlı gibi dursunki. neden ailemn yanında öyle hissedip üzülsün ki.

neyse.....

çok saçma bi konu kusura bakmayın lütfen.oğlunumu alacaksın anasını mı.heleki bnm kaynanam oldum olalalı pasaklı hiçteee umrumda değil.ailen beğenmez diyemi korkuyorsun.anlamadım

bunda sorun edecek ne var bu kayın validenin sorunu...
ne yani annenler bukadın bakımsız dişsiz diye seni vermiceklermi

Ben sizi gayet iyi anladım ama herkes bizim gibi düşünemiyor herkes istediğimiz gibi olmuyor.
Bu meseleyi düşünmemeye çalışın zira her ailede her sülalede dan dun konuşan biri vardır mutlaka kayınvalidenizin kulağına şu laflar gelecektir ''Kadın bir diş yaptırmaktan aciz,yok şu kılığa bak..''diye..belki o zaman kendiliğinden bir adım atacaktır sizin birşey çıtlatmanıza gerek bile kalmaz.
Çıtlatmayın da zaten.
Çünkü bu konu tamamen O'nu bağlayan birşey.

Canım seni çok iyi anlıyorum ailenle denk bir aileye gelin gitmek istiyorsun ama öyle olmayabiliyor.

Bakman gereken huyları, sana verilen değer, o açıdan sıkıntı yoksa geri kalanı kabullenmeye bak tatlım

Sizi anlamaya çalışsamda tebessüm etmeden duramadım kusura bakmayın
sonuçta sağlık sorunu için dişini çektiler ve yapılacak...Sizin ailenizin başınada gelebilir böyle bişi.Bunu kafaya takmanız dahi çok yersiz.Ailenizde insanlara bu kadar yüksekten bakmasınlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…